brankoX
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.02.2002
- Poena
- 630
Evo nekoliko slicica koje sam napravio na kojima se vidi kvalitet analognog captura TV kartice "Sapphire Theatrix 550 Pro" koristeci njen hardverski mpeg2 encoder i kvalitet softverskog enkodinga nekoliko drugih programa, tj encodera.
Dakle jednu sekvencu sa VHS trake sam presnimio direktno u DVD sa Sapphirom a zatim, isto to u AVI fajl sa PIC mjpeg codecom. Onda sam taj AVI fajl rekompresovao koristeci nekoliko razlicitih programa, pa na kraju sa PowerDVD 6 napravio iz svakog klipa po jedan shot radi uporedjenja.
Ovo sam radio pre par meseci cisto informativno za sebe, ali posto vidim iz prethodnih tredova da ima dosta interesa oko ove TV kartice i uopste oko kvaliteta analognog capturea evo ih ovde:
PowerDirector
Ulead Video Studio 9
Sapphire Theatrix 550 pro TV tuner card -hardverski-
TMPGEnc plus 2.5
WinDVR3 -direktan soft. capt. u DVD-
MainConcept encoder 1.5
Cinema Craft SP 2.70 encoder
Sony Vegas 6.0
Dakle jednu sekvencu sa VHS trake sam presnimio direktno u DVD sa Sapphirom a zatim, isto to u AVI fajl sa PIC mjpeg codecom. Onda sam taj AVI fajl rekompresovao koristeci nekoliko razlicitih programa, pa na kraju sa PowerDVD 6 napravio iz svakog klipa po jedan shot radi uporedjenja.
Ovo sam radio pre par meseci cisto informativno za sebe, ali posto vidim iz prethodnih tredova da ima dosta interesa oko ove TV kartice i uopste oko kvaliteta analognog capturea evo ih ovde:
PowerDirector

Ulead Video Studio 9

Sapphire Theatrix 550 pro TV tuner card -hardverski-

TMPGEnc plus 2.5

WinDVR3 -direktan soft. capt. u DVD-

MainConcept encoder 1.5

Cinema Craft SP 2.70 encoder

Sony Vegas 6.0