Šta je novo?

"Kuzmanovic tetejcom krenuo na SBB"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Chinjenica je da stvari loshe stoje. Svaki glas protiv tog stanja je u redu...
Nazalost svi smo mi pomalo s...ani i retko dizemo glas u zastitu svojih prava pa to rade obichno neumereni seljaci koji posle postaju ministri za kapit... ups shta ja to pishem...lupam ko kuzmanovic :)

Ako cemo realno, ovo je jedna zloupotreba novine kao medija radi licne osvete i kao takva ne bi smela da se tolerise.
Svako od nas je bar jednom imao problem sa svojim provajderom i nije bio zadovoljan kako su odreagovali jer ih uredno placamo i ocekujemo da usluga bude na nivou. Kuzmini tekstovi nisu bas preterano zanimljivi ili smesni (zavisi kako kome uostalom).
Ali, sto se tice samog SBB-a, u pravu je do poslednjeg karaktera upotrebljenog u tom tekstu. Zaista, SBB je sve gori i gori i mnogi moji drugovi i poznanici se zale na njega. Podrska je katastrofa, ponekad se cini da ih tacno zabole za sve probleme koje korisnici imaju... Za jednu firmu poput njih, to nije nimalo pohvalno.

To kad vam se gubi signal je inace dobar dan!! los bi bio kad nemate signal na svakih sat vremena i to po pola sata!

Takav gubitak signala sam i ja imao. Od marta 2005. do juna 2006. je sve radilo fantasticno a onda sam imao zestoke probleme dva dana ne radi pa cetiri radi i dva puta su dolazili tehnicari i kao ne znaju u cemu je problem. Tamo negde u oktobru sam izgubio net i pet dana sam cekao da dodje ekipa i maltene sam cupao kosu sa temena, kad su dosli uhvatio sam onog koji je delovao kao glavni majstor i pritisao ga da pregleda komplet instalaciju van mog stana posto je kod mene sve bilo u redu a signal je ocajan, i na kraju smo nasli problem na krovu gde je istrulila ona racva sa 1 na 2 i od tada sva radi savrseno. Znaci njihova tehnicka sluzba ili osljari ili nema pojma, zatim spojeve u zgradama su radili samo za TV a ne za net, zatim zbog TV pretplate i alavosti su dozvoljavali kacenje raznih leseva od TV koji prave nered u zgradi, uzrok problema su i nasi ljudi koji se kace na divlje, sami razvode instalacije i to na glavnom ulasku u zgradu i prave shit u mrezi... ima mnog uzroka a to da je SBB neodgovoran ISP je cinjenica.

Poslednja izmena:
Ma promenio se i Svet Kompjutera, ali smo se i mi promenili, pa nam se sad cini kao da je ranije sve bilo bolje i lepse... :)

Sto se SBB-a tiche, krenula je masovna bezanija ka ADSL-u, tu nikakve sumnje nema. Ako se iscimate do SBB-ovog foruma, videcete da svaki peti-sesti topic nosi naslov: "Mojim mukama je dosao kraj, najzad sam presao na ADSL" :D

Nego, nezvanicno sam saznao da je Telekom svim ISP-ovima spustio cenu za 60%, pa zato sada masovno dolazi do pojeftinjenja Internet paketa kod skoro svih ISP. Jel moze mozda neko da mi potvrdi ovu informaciju? :)

Stanje je sve gore. Mislim, ja licno se ne zalim na SBB i generalno nemam problema sa njihovim internetom. Medjutim, oni kojima SBB dobro radi treba debelo da se nadaju da im nece poceti problemi jer kada problemi jednom pocnu, to je kraj. Posle toga covek moze ili da uzme aDSL (ili neki drugi oblik "broadband" interneta) ili da uzme sacmaricu i krene redom po SBBovim sluzbenicima, direktorima, administratorima, tehnicarima i sl.

SK je svojevremeno imao rubriku "cvet kompjutera" koja je bila neuporedivo bolja od ove "ja igrac". Ne znam ko je to tada pisao ali tekstovi u toj rubrici su bili toliko dobri da sam se bukvalno hvatao za stomak od smeha. Najsmesniji su bili telefonski razgovori "pirata" i kupaca! Ovo sto sada pise taj Kuzmanovic nija ni blizu onoga sto se nekada pisalo u SK. Stvarno su se srozali.

Sve je potpuno u pravu što je rekao. Imam 2mbit postpaid u firmi, koji radi dosta dobro. Međutim, potpuna je crna kutija, kvalitet veze pliva, a često ne zadovoljava ni 128kbit. Prekidi su česti, na tehničku podršku zaboravite - ako nešto krene naopako.

S obzirom da smo skoro uzeli net, još uvek se uhodavamo oko plaćanja i svega - pa to je čitava muka doći do bilo kakve informacije. Treba se spremiti na mnogo čekanja da bi došli do operatera, koji će tek onda da te prebaci do osobe koja je, veoma možda, pored svog telefona, a i kad jeste, najčešće ne zna da reši problem i prebaci te negde na neko treće mesto i tako u nedogled...

Kad nam se desi problem, jednostavno dignemo ruke i čekamo da se sam od sebe reši.

Da ima šljaka sve - šljaka, poprilično labavo. Mogu da pretpostavim kako je tek užasno kad krenu problemi, a ja se nadam da ih biti neće.

Privatno sam na ADSL, kod Beotela, i to je potpuno druga priča. Svemir su u odnosu na SBB.

A problem je, naravno, u samo jednom rečju - monopol. Cilj monopola - bogaćenje po svaku cenu i učvršćivanje monopolske pozicije, uz nikakav mehanizam vlasti da malo uvede red u jedan od osnovnih komercijalnih resursa - internet.

Svi koji ih hvalite, potpisujem da niste u prilici da imate bolje, niste probali bolje, ili ste jednostavno navikli na takav pristup kupcu, kakav je uobičajen kod nas. Jednostavno su celom svojom organizacijom i pristupom poslu u veoma dalekoj prošlosti. To se već decenijama tako ne radi u normalnom svetu.

Bez obzira na kvalitet usluge, ali postaviti onakav firewall od operatera, gde su ti potrebni sati da dođeš do neke informacije (uf što volim kad mi kaže da sam 17 na redu, još na engleskom, mrzelo ih je da umemorišu dovoljno semplova), pa ni onda nisi siguran da ćeš da zabodeš nekog ko može da ti pomogne - stvarno je bruka i sramota.

Uživajte u tranziciji, biće još bisera u ovoj Srbiji, posebno u IT sektoru, gotovo sam siguran. Stvari će da se srede i nesumnjivo moraju da se srede, ide se napred, leče se teške bolesti, operišu se hemoroidi prošlosti, lagano... Opustite se, biće bolje.

A ja svima peporučujem ADSL za kućni net ili malu firmu, ispred svih drugih opcija.

^^
ja lepo rekoh NHF petnaestogodishnjacima, a ti se ljutis :d

po meni je steta sto je on jedini koji se otvoreno zali na monopol PTT-a (u klasicnom) i SBB-a (u kablovskom internetu)....ne mogu mu zameriti nista...jes' da pise one svoje ostrascene i cesto tekstove sa german-nazzi nabojem, ali ipak....trebalo bi jos neko da se pozabavi monopolom na internet koji imaju ova dva mamuta...

Zasto li mi se cini da se SK polako ali sigurno priblizava 'jeftinijoj' varijanti kurira?

Mislim da ti se lose cini, jedna kolumna koju pise Kuzmanovic nikako ne moze da bude mjerilo citavog casopisa. Na stranu sto ja Kuzmu ne gotivim, ali sam za SK nekako emocionalno vezan od malih nogu.

Ja ne znam da li se ja nalazim na nekom ultra-hyper-mega cvoristu ili sta ali meni SBB radi poslednjih godinu dana kao sat. Nikakvih problema nisam imao, brzine su apsolutno zakucane po specifikacijama tj koliko platim toliko i dobijem, nikada mi se ne prekida signal, lokal radi savrseno....stvarno ne znam...stalno citam komentare kako nisu zadovoljni, kako lose radi...a meni obrnuto; jos ovo pojeftinjenje ih nije moglo bolje :)

Moj savet svima koji su na SBB kablovskom internetu:

Smarajte ih na forumu. U praksi se isplatilo. Svaki dan podnosite izveshtaj o svojim nevoljama i morace da reaguju. Argumentovane postove ne brishu, samo stalozeno i isteracete svoje.

Drugo, da li je SBB u globalu dobar ili ne, nemojte da sudite samo po sebi. Imam iskustva sa njima na 40 lokacija. Negde je bolji od ADSL-a, sa kojim imam iskustva na 30 lokacija. Da je dobar, nije. Ali boljeg nema zasad. ADSL se shiri i uskoro ce se stvari promeniti, pogotovo za korisnike van BGD-a. Evo pre par dana su me zvali za uvodjenje ADSL-a u Vrnjachkoj Banji.

Inache, ko hoce internet link za ozbiljan posao, uzece optiku. Ne prekida sem kad Telekomov link ispadne, tako da znam kada je stvarno Telekom napravio problem. Jako retko. I naravno to je sasvim drugo iskustvo u odnosu na koaksijalnu instalaciju.

mislim da kuzmanovic koji je ranije pisao rubriku cvet K nije ovaj isti (to je bio potpuno drugi coviek, mislim samo se tako prezivao igrom slucaja), koji danas pise kolumnu i opise, a koga su uveli i pustili da pise tim stilom cini mi se sa namerom da se 'prica o casopisu' sto se uistinu i cini ... jer on malo malo pa nekom stavlja prst u oko, i onda jednostavno dobija publicitet, iako ugalvnom negativan, dosta veliki publicitet za racunarski casopis

zato ga ja odavno ne uzimam za merodavnog po bilo kom pitanju

sbb nisam hteo da uvedem iz inata zbog cifre za prikljucak sto je bila, a da su katastrofa na nekim podrucjima to stoji, a i generallno su neprofesionalni, ali to nije kuzma morao da nam kaze

Vidim da dosta vas pljuje po Kuzmi. On zaista ume da pretera (kao sada), ali nekad ume stvarno da napishe pametne stvari. Odushevio me je sa jednim tekstom (nema shanse da se setim iz kog broja), kada je pisao o tome kako se sve nove igre prave za klince, kako se sve svodi na "idi tamo i pobi ih sve"! I da je Max Payne jedino pravo osvezenje. Zaboravice nivoe, grafiku, objekte, oruzja, al nikad nece zaboraviti Lords & Ladies i Captain Baseballbat Boy. Tu se stvarno slazem sa njim. Stvarno, ko je igrao Payne-a sigurno se seca sta se sve provlaci kroz igru. I meni se smucilo da igre donesu odlicnu grafiku i nista vise novo. Ume on ponekad da napise cak i nesto pametno :) .

Sve je potpuno u pravu što je rekao.
Jeste u pravu je ali kao sto rekoh do proslog broja je laprdao kako je sve sranye a SBB je zakon i onda mu se desila bandera od strane sbb_a i udri po pljuvacini.

Privatno sam na ADSL, kod Beotela, i to je potpuno druga priča. Svemir su u odnosu na SBB.

Paralelno sam ih koristio jedno vreme i odlucio se za SBB. Moje iskustvo protiv tvog. ;)

uf što volim kad mi kaže da sam 17 na redu, još na engleskom, mrzelo ih je da umemorišu dovoljno semplova), pa ni onda nisi siguran da ćeš da zabodeš nekog ko može da ti pomogne - stvarno je bruka i sramota.

Isuvise karikiras, izgubio si smisao.

Svi koji ih hvalite, potpisujem da niste u prilici da imate bolje, niste probali bolje,

Nevideh da ih je iko hvalio, oni su bedna halapljiva bagra ali da su za mene najbolji izbor jesu, znam sta pricam ja na ADSL_u nisam mogao da imam vise od 24KB/s zbog neotklonjivih smetnji na relaciji centrala u Hektorovicevoj-ja koje Beotel nije mogao da resi a Telekom nije hteo.

Ma nema da fali, cim nesto napisem moderator mi lupi 2 poena.Ma nek me bvanuju bas me boli.Ovo je tipicno komunisticko uredjenje

Ma nema da fali, cim nesto napisem moderator mi lupi 2 poena.Ma nek me bvanuju bas me boli.Ovo je tipicno komunisticko uredjenje

Nije "cim napises nesto", nego "cim se ispsujes kao poslednji kocijas". Tako pricaj kuci ako hoces, ovde neces moci.

Dobro, ja sam zelo da iskazem svoj revolt.Ali ako je tako onda u redu.U pravu ste....iiiii bla bla bla....

Vidim da dosta vas pljuje po Kuzmi. On zaista ume da pretera (kao sada), ali nekad ume stvarno da napishe pametne stvari. Odushevio me je sa jednim tekstom (nema shanse da se setim iz kog broja), kada je pisao o tome kako se sve nove igre prave za klince, kako se sve svodi na "idi tamo i pobi ih sve"! I da je Max Payne jedino pravo osvezenje. Zaboravice nivoe, grafiku, objekte, oruzja, al nikad nece zaboraviti Lords & Ladies i Captain Baseballbat Boy. Tu se stvarno slazem sa njim. Stvarno, ko je igrao Payne-a sigurno se seca sta se sve provlaci kroz igru. I meni se smucilo da igre donesu odlicnu grafiku i nista vise novo. Ume on ponekad da napise cak i nesto pametno :) .

To o cemu pricas je bilo 2003. godine i do u vreme kada smo svi vec presli Max Payne 2...inace da te razocaram, ta kolumna je bila prenesena minimalno zamaskirana iz jednog eminentnog svetskog gamers casopisa u kojem se autor cinicki osvrce na svakodnevnu realnost i nacin na koji je to preneseno u igrama. Sto se tice samog gospodina Kuzmanovica on je primer kako se danas u nasoj zemlji moze glupostima steci publicitet, sam SK je osetno degradirao jos iz onog najgoreg doba 1993-1994. jos u vreme kada je na zadnoj stranici SK-a pisalo - citajte SK, ko zna kada ce te sledeci put i kada je junski broj 1994. izasao na maltene toalet papiru taj kolegijum je bio drasticno bolji u toj situaciji nego ovaj danas, jedini covek cije reci imaju tezinu jos uvek i koji zasluzuje svaki respekt je Slobodan Macedonic, on je jedan od uspomena na onaj SK kog je vredelo citati. Danasnji SK iako se ne stampa na toalet papiru nema neku vecu upotrebnu vrednost, pogotovo zbog izleta besa pomesanih sa opsesivno kompulsivnim radnjama jednog neizivljenog pseudo tinejdzera sa inicijalima MK koji jos i uredjuje I/O port gde se onaj koji ima veze sa racunarima moze momentalno uveriti u njegovu strucnost. Najsmesnije od svega je sto je prosli put kada je vredjao ADSL provajdere zbog zabrane skidanja materijala odma pored njega bila cela strana reklame za taj isti ADSL, malo mi je to cudno i providno.

Poslednja izmena:
ali cekajte za 2k evra moze da se kupi polovan automobil sta je tu pogresno ?????

A tako dje na poslu imamo VELIKI problem sa SBBom npr.
konekcija koju placamo je 1Mb flat a radi .... 256Kb do 380, zalio sam se jedno 10000 puta i nista, onda, *****u stvar sa uplatom i jelte ... kod njih pise da smo uplatili 55din manje ?????? iskljuce net ... i zivkanje treja jedno 3 dana dok nam na kraju ne kazu sta je i onda .. posaljemo fakturu i puste net, net redovno puca ... i to zna da potraje po 2-5 dana.
Resenje ??? Nema resenja jer jelte u smrdljivoj srbiji nemas mogucnost izbora ... nego uzmi ili ostavi.

To o cemu pricas je bilo 2003. godine i do u vreme kada smo svi vec presli Max Payne 2...inace da te razocaram, ta kolumna je bila prenesena minimalno zamaskirana iz jednog eminentnog svetskog gamers casopisa u kojem se autor cinicki osvrce na svakodnevnu realnost i nacin na koji je to preneseno u igrama. Sto se tice samog gospodina Kuzmanovica on je primer kako se danas u nasoj zemlji moze glupostima steci publicitet, sam SK je osetno degradirao jos iz onog najgoreg doba 1993-1994. jos u vreme kada je na zadnoj stranici SK-a pisalo - citajte SK, ko zna kada ce te sledeci put i kada je junski broj 1994. izasao na maltene toalet papiru taj kolegijum je bio drasticno bolji u toj situaciji nego ovaj danas, jedini covek cije reci imaju tezinu jos uvek i koji zasluzuje svaki respekt je Slobodan Macedonic, on je jedan od uspomena na onaj SK kog je vredelo citati. Danasnji SK iako se ne stampa na toalet papiru nema neku vecu upotrebnu vrednost, pogotovo zbog izleta besa pomesanih sa opsesivno kompulsivnim radnjama jednog neizivljenog pseudo tinejdzera sa inicijalima MK koji jos i uredjuje I/O port gde se onaj koji ima veze sa racunarima moze momentalno uveriti u njegovu strucnost. Najsmesnije od svega je sto je prosli put kada je vredjao ADSL provajdere zbog zabrane skidanja materijala odma pored njega bila cela strana reklame za taj isti ADSL, malo mi je to cudno i providno.

Hehe, svaka cast. I meni je Slobodan Macedonic jedna od retkih pozitivnih stvari u danasnjem SK. Steta sto je on samo spoljni saradnik, tako da se zvanicno i ne ubraja u redakciju SK.

p.s. Da li se neko seca teksta iz rubrike "Cvet kompjutera" kada se opisuje kako svi u redakciji igraju "Colonisation" dok se po redakciji setaju lopovi i slicno (mislim da je to bila 1993. ili 1994. godina). U jednoj recenici se, ako se dobro secam, pominje: "Kuzma je moj drug, i on je sasvim slucajno tu." ili nesto slicno tome. Moguce je da je to prvo zvanicno pojavljivanje Kuzmanovica u SK :) Nema mnogo veze sa ovom temom, ali je mozda zanimljiva anegdota :p

e a nemojte pogresno da me shvatite SK je dres totalni i svi testovi su placeni ili ..... lupetanja i prepisivanja sa neta, ko misli drugacije u totalnoj je zabludi .... umro sam od smeha kad sam video test 7900GS i slicnih a test masina 1 sa AGP plocom !!!! HAHAHAHAHAHA ustupio list ili neko vec

ali cekajte za 2k evra moze da se kupi polovan automobil sta je tu pogresno ?????

A tako dje na poslu imamo VELIKI problem sa SBBom npr.
konekcija koju placamo je 1Mb flat a radi .... 256Kb do 380, zalio sam se jedno 10000 puta i nista, onda, *****u stvar sa uplatom i jelte ... kod njih pise da smo uplatili 55din manje ?????? iskljuce net ... i zivkanje treja jedno 3 dana dok nam na kraju ne kazu sta je i onda .. posaljemo fakturu i puste net, net redovno puca ... i to zna da potraje po 2-5 dana.
Resenje ??? Nema resenja jer jelte u smrdljivoj srbiji nemas mogucnost izbora ... nego uzmi ili ostavi.
Ima resenja, ne uzimajte "1mbit/s" nego 384kbit/s, pa onda i nije problem ako ne ide preko 380kbit/s.:)

SK je svojevremeno imao rubriku "cvet kompjutera" koja je bila neuporedivo bolja od ove "ja igrac". Ne znam ko je to tada pisao ali tekstovi u toj rubrici su bili toliko dobri da sam se bukvalno hvatao za stomak od smeha. Najsmesniji su bili telefonski razgovori "pirata" i kupaca! Ovo sto sada pise taj Kuzmanovic nija ni blizu onoga sto se nekada pisalo u SK. Stvarno su se srozali.

a opis onih igraca koji dolaze sa raznih planeta i imaju deforisane ruke da im joystick sto bolje lezi... :D uz tekst je naravno isla gomila karikatura... e to su bili dani...

http://sk.xoompages.com/1990/SvetKompjutera4_90/svetkompjutera57.html evo i stranica iz SK sa opisom igre Schweepes (ova igra se spominje u textu "pirat i kupac" iz Cveta Kompjutera) :D sjajno vreme.... !!

Kolumna ovog autora vrlo je cenjena medju citaocima, a sam Kuzmanovic u najnovijem broju Sveta Kompjutera, bez ikakve dlake na jeziku, dostize do samog vrhunca pisane reci.
Cenjena kolumna? Mora da se salis. To je onaj deo gde MK istresa svoje gluposti koje blage veze sa zivotom nemaju. Samo se zestoko proseravanje moze naci tamo. A kad mu ponestane maste, onda nalupeta par recenica i stavi malo veci prored. Ko ne veruje neka prelista starije brojeve. Slazem se onim ko je rekao da MK vuce SK na dno.
Nisam procitao njegov clanak o sbb-u niti nameravam jer citanjem svega sto MK napise smatram gubljenjem vremena.

Lično, ne gotivim MK zbog nekih stavova, ali pošto sam sbb korisnik, nezadovoljan njihovom uslugom koji upravo ispituje uslove za ADSL, dotični članak sam pročitao.
Mislim da mu je stav 90% ispravan u ovoj temi. Kao i za opomene provajdera (ranije) za illegal download (što se koristi ako je neko "heavy downloader" pa se približi teoretskom maksimumu iskorišćenja Flat-a).

U ovoj stvari ga podržavam.

Pazi ovo: SBB je svuda oglasio da je od 1.3.2007 snizio cene "u proseku za 30%", je li tako?
Evo pregleda sniženja:
256k paket je pojeftinio 23%
384k paket je pojeftinio 20%
512k paket je pojeftinio 22%
768k paket je pojeftinio 19%
256k paket s lokalom od 768k je pojeftinio 28%
256k paket s lokalom od 1024k je pojeftinio 29%
384k paket s lokalom od 1024k je pojeftinio 27%

Znači, očigledna LAŽ, jer se samo poneki paketi PRIBLIŽAVAJU tom procentu.

Apsolutno su nekorektni.

veteran i ziva legenda
domace racunarske scene - Miodrag Kuzmanovic
Zaista bez komentara. :wall: Ako neko voli njegova (polu) nazi lupetanja samo napred. Slazem se sa svima kojima se svidjala kolumna 'cvet kompjutera' a onaj broj sa opisom igraca koji dolaze sa raznih planeta jos cuvam. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno