Velki broj iz moje grupe nije zadovoljno i da su znali nikad ne bi upisali, a takodje i iz drugih grupa.Ima jedan kolega sa foruma koji je takodje upisao i sedeli smo sajedno pa ako bude hteo moze i on da kaze svoje misljenje.
E sad sta dalje?Da li da narednih par meseci provedem uceci sam jer sa ovim znanjem niti bih ja trazio posao (naravno da volontiram, taman posla da me neko placa) niti bi neko hteo da me zaposli pa da me poducava i trosi svoje vreme.
Ajd i ja da napisem nesto o kursu, posto sam ja "kolega" iz price. Prvo nisam hteo da se ukljucujem, ali posle svega iznetog ipak hocu.
Posle ovoga sto sam procitao, pitam se da li smo pohadjali istu stvar
Kao prvo, nisam MORAO da ga upisujem, upisao sam ga zato sto sam zeleo da naucim nesto novo, a vremena da sam otkrivam osnove objektno orjentisanog programiranja, nemam... Uostalom, zato mi je tek sad ova tema "zapela za oko".
Pretpostavljam da su vam razjasnili najbitniju stvar u Swift - optionals (oni silni upitnici i uzvicnici)?
Jesu vas ucili nesto od navedenog:
- tableViews - datasource i delegates
- navigation controllers
- segues, custom segues
- implementiranje vasih protokola
- threading
- nasledjivanje
- gesture recognizers
- CoreData
Mislim da su to neke stvari koje su trebale biti u tom osnovnom kursu.
Nisam sklon elaboratima, tako da cu se samo sloziti sa ovim postom, s tim sto nije bas samo to ono sto je predavano. Bilo je jos stvari, ali zadrzimo se na tome.
Opcionali su tema koja je obradjivana vise puta, dok god predavac nije smatrao da je svako u grupi shvatio o cemu je rec, kako i kad se primenjuje, pa cak i tad se nebrojeno puta vratio na istu stvar.
Koriscena je literatura sa Apple sajta, sa nebrojeno primera sa strane i poprilicnom kolicinom koda napisanom pred nama uz objasnjenja.
Osim toga, mnogo zavisi od grupe. Prolazili smo neke stvari sporije, neke brze. Poenta je bila da svima bude jasno. Mi nismo imali "srece" da budemo svi iz istog grada, kao neke ranije grupe, pa smo se vidjali retko, a svi znamo koliko znaci timski rad na nekom projektu (kroz koje se najvise uci). Druge grupe su se nalazile u kafanama i kojekuda i radile zajedno nekoliko puta nedeljno.
Slozio bih se sa @bobajakuda u jednoj stvari, a to je da su druge grupe radile kompleksnije primere od nase grupe, ali te grupe su mnogo vise radile samostalno i verovatno brze usvajale ono sto je predavano.
Anyway, kako sam ja sve ovo sagledao, za relativno male novce sam naucio nesto sto novo, sto me oduvek privlaci. U kom pravcu ce se sve to razvijati dalje, zavisi samo od mene.