Šta je novo?

Kurirske službe

City Express je NAJGORA ubedljivo kurirska sluzba kod nas, ali UBEDLJIVO , HOROR !!!!

Od sada kad god narucim nesto online, ako koriste City Express preskacem narudzbinu.

Jezivi klosari!

Iskreno, imam ok iskustva, al možda zavisi od kurira? Recimo DExpress je napljuvan kad god se pominju službe, a meni su radili super posao, donosili uvek na vreme, uvek ujutru. Uvek isti kurir, doduše.

Probao sam ih sve, barem mislim da sam sve, vecinu sigurno, ruku na srce pre ove posiljke imao sam nekoliko i sa doticnima, nije bilo problema osim jednom, kurir nije hteo do vrata da dodje, kao bolestan je nesto, ok nije to problem, ali mi se nikada nije desilo da deset dana stoji posiljka kod kurirske sluzbe i da je ne dostavljaju, BG-BG
Da sam u nekoj pizdurini u nekoj pecini pa da razumem, ovako je neshvatljivo.
Obicno ako je poslato danas stigne sutra, bez obzira na sluzbu, ako je radni dan sutra.
Deset dana je u pitanju sada, pre 14 dana naruceno, sto je najgore poslato je bilo pre nekoliko dana obavestenje da ce isporuka biti u toku tog dana, nije stigla, navodno sam bio nedostupan, iako niko nije zvao niti je dolazio. Nakon toga raspad, status "vracena posiljka u magacin" i tako stoji , probao da zovem telefonom, ne javlja se niko pola sata, bio uporan jednom i cekao dok se ne jave, javila se neka osoba konacno, receno mi "sutra ce sigurno", prolaze dani i dalje nista .....

Nije da mi je hitna posiljka ali wtf ... o cemu se radi !?
Dodje mi da otkazem sve, da vrate posaljiocu paket i da mi se uplacen iznos vrati na racun.
Iz inata.

Verovatno sam malo preterao ali prvi put mi se to desava, citas razna iskustva i u principu te ne dotice dok se tebi ne desi nesto slicno.

Mislim, i dalje mi ne ide u glavu da paket moze da stoji 11 dana u kurirskoj sluzbi i da se ne dostavlja, bez naizgled ikakvog razloga.
Momenat kljucanja je bio kada se proba dobiti ista sluzba telefonom i nakon pola sata cekanja da se neko javi dobije se info da ce sutra 100% biti dostavljeno, i tako u krug nekoliko dana zaredom.

Ima i gorih priča, mojoj drugarici su pokrali neke PC komponente koje je naručila, tj to su uradili sami radnici koji jesu posle dobili otkaz, ali da njena keva nije ufotkala sve kad je stigao paket, jer joj je delovalo sumnjivo, da nešto fali (što je opet igra slučaja jer gde keve znaju šta fali šta ne fali od delova za računar), verovatno ne bi mogla da dokaže ništa.

Verujem, svasta sam pomisljao dok na kraju nisam dobio paket juce.
Verovatno bi i duze potrajalo da nisam kontaktirao Gigatron, koji mi je i poslao paket, gde su mi rekli da ce da ih zovu i da vide o cemu se radi, sutradan je stigao paket, da li je to uticalo ili ne nemam pojma.

Iskreno, imam ok iskustva, al možda zavisi od kurira?
Ne možda, nego definitivno zavisi od kurira :) Kod nas u reonu radi sjajan momak, i donosi pakete i dolazi po iste, ponudiš mu malo da sedne da odmori, voda, kafa, WC, i nema nikakvih problema...

... i duze potrajalo da nisam kontaktirao Gigatron, koji mi je i poslao paket,...

Mi svakog dana šaljemo pakete i svaki paket koji nije isporučen drugog dana, mi urgiramo. Naravno, jedan Gigatron, za broj paketa koje šalje, to ne može da priušti, nego čekaju žalbu.

Ali ono što hoću da kažem, ako nekome kasni paket, koji šalje pravno lice, odmah kontaktirate pošiljaoca, jer imaju brži kanal komunikacije sa kurirskom službom. Ne zovemo call centar, nego imamo mail adresu za takve stvari. AKS nam baš brzo odgovara na te upite. Nekada su u pitanju minuti, retko sati.

Poslato mi je neko ogledalo preko GLS kurirske sluzbe , zna li neko kakvi su i kakva su iskustva sa njima?

Sad je svakako svejedno, zar ne? 😬

Jedan dobavljač i DE mi je pre nekoliko godina slao dosta paketa preko GLS. U najmanju ruku su bili katastrofalni.

Dešavalo se da u Nemačkoj centrali GLS izgube paket po 10+ dana, a naši ovde su bili još gori.

Usluga je uvek bila plaćena door to door, Ali bukvalno 4 od 5 puta sam odlazio u njihove magacine u Zemunu, kasnije u Surčinu, da preuzmem robu nakon carinjenja, jer je rok isporuke bio nedefinisan.

Iskustva jesu stara, ali realno, koja kurirska služba se popravila sa godinama? :(

Meni su pre nekoliko nedelja doneli paket, ali je bio u pitanju unutrasnji saobracaj, nije islo na carinu. Bez problema je sve proslo.

Jedina primedba je sto su pomerili prvobitni datum isporuke koji je bio na sajtu za jedan dan.
A pohvala je sto kurir sledeci dan doneo do vrata.

Paket "poslat" AKS-om u ponedeljak iz Beograda i dalje nije mrdnuo iz magacina u Beogradu, jutros zvao i zalio se kazu proverice i obavestice me, naravno ni reci od tada...

Nema se para, male plate, poštari štrajkuju, kuriri napuštaju posao...
1691782592466.png

Šta vam čudno više..
U pošti se obori regularan tender, za službene pvc koverte!? Eto dokle to ide...

Da li se za ovih 20 dana koliko se čuvaju pošiljke plaća ležarina, ili je to samo nakon isteka tih 20 dana? Mislim na Post Express

Da li je neko primao pošiljlke preko Bex express-a od kako su uveli plaćanje karticom pri dostavi ?

Mislim da ti kao pošiljalac, plaćaš samo duplu poštarinu, ne i ležarinu! Nisam siguran, neko će me ispraviti.

Jel postoji mogućnost da ja kao pošiljalac otkazem tu pošiljku nakon izveštaja, da ne bih plaćao sve to?
Ako si platio postarinu pri slanju kad se vrati ne placas nista, ako nisi, placas samo duplu postarinu po tezini. Lezarinu placa samo primalac, a svoj paket mozes da trazis I pre istekla roka da se vrati ukoliko zelis.

Imam problem sa Dexpress pa neka pomoć ako može 🙂
U sredu je probana isporuka. Bio na maloj n..... da preteram malo, znači do 5 minuta (realno dva ako da ne kažete da ne operem ruke) i eto propuštena ne jedan nego dva poziva.
Naravno, kurir me poslao u lepu jer ima on posla🙂 Razumem Bgd ali ovo selo gde si biciklom svuda na 5 minuta.
Nije to poenta problema nego mi treba ta roba, neću da crknem bez nje ali treba.
Ne mogu da preusmerim na paketomat jer nemam obaveštenje o isporuci. Ne mogu do poljoprivredne kod Pančevca da preuzme jer nemaš koga da se javi na taj telefon a ne daju bez odobrenja nekog tamo...
Firma prodavac hoće da vrati pare, nije problem. Zovem juče radnju i platiću malo skuplje, nema veze, tako ti to ide kod nas.
Da zovem posle 12, stiže. Ali i oni su dobili samo fakturu za robu od kurira, naravno bez robe. Ista služba naravno.
Kako uopšte sada da dođem do robe, na koji način?
Vidim uveliko reklame, primamo kartice, danas za sutra, paketomati...
Inače firmi koja je poslala robu su rekli da sam ih blokirao na viberu???
Da li je moguće da šalju obaveštenje samo preko vibera a da ti nije nigde pomenuto.
Inače sam primio pre dve nedelje od city-ja robu. Mislim da je stigao viber sigurno. Takođe i SMS. Pošta šalje SMS i obaveštenje u onoj aplikaciji.
Konkretno:
Primaju kartice? Ne dam više keš na zaokruživanje.
Kako da dobijem paket? Od srede nema ponovne isporuke.
Da jednostavno sve odje.... i uzmem pare? Naći ću opet to što mi treba negde drugde.
I sama ta firma je malo na ivici da ih prizovem. Pošalji opet drugom službom majku mu.
Edit: da li je moguće da je viber sredstvo obaveštavanja?

Jeste sve ide preko vibera osim Ako broj nema Viber kasnije stize sms. DExpress pokusava dostavu 2 puta, zasto nisi preuzeo u cetvrtak?

Pa nisi pokušali ponovnu isporuku, ni u četvrtak ni u petak. Ja ne znam ni kako da nekog blokiram u viberu, mislim, verovatno znam, ali sada sam prvi put uopšte čuo/pomislio na tu opciju. Viber nije da koristim ko mutav ali daleko od toga da ga ne koristim. Familija, ekipa, ovo, ono...
Meni je to mnogo nepouzdan servis za bilo koju ozbiljnu upotrebu,
Ni viber ni sms nisam dobio uopšte ni u jednom momentu.
Iskreno sumnajm da su uopšte i probali da isporuče.
Mi u firmi robu sami vozimo, kurirska samo ako kupac to izričito zahteva. Robu nam uglavnom dostavljaju kurirske pa mi nije strano da se obaveštava., preusmerava... Uglavnom znaju da je firma, znaju radno vreme... pa i ne obraćam pažnju na to.
Tokom protekle nedelje sam imao kući posla, pa nisam hteo da zamlačujem sestru i ostale da primaju tamo. Mada sam tu pogrešio izgleda.

Kartice, tačno ili ne?

Kartice primaju.
Naravno zaborave aparat u kolima. Naravno obično silaze ljudi dole.
Nisam neki baš toliko veliki ****** da im ne izađem u susret. Tu je lift, lepo dvorište ispred... Nije ni da moram doduše.
Radio noć. Bukvalno obukao gaće posle tuša i zvoni... Juče otišla mašina za sudove pa se tuširam sa telefonom. Majstori skoro ko kuriri, bog jedino pomaže🙂
Kaže obično silaze. Kažem obično silazim ali sada ne. Imaš lift. Imaš veliki parking na obe strane. Imaš tri sprata pa polako...
Dobio najzad robu od srede.
On nije kurir nego neki "all in one" portir/magacioner/operater... Ne zna kako se šalju obaveštenja. Ne zna ni da li se šalju obaveštenja. Ne zna ni kako se zatekao ovde kod mene...
Uglavnom, tuga živa od firme.

2 dana stavljaju ovi iz City Expresa u skladiste ruter od 3700 dinara a kad je trebalo telefon od 25.000 dinara da se posalje za 24 sata stigao :)

Nema to veze, meni je stajao kod njih u skladistu 11 dana paket od preko 30k

Treba da posaljem komodu koja je vecih dimenzija i ima sigurno 10-15kg. Nikada nisam slao nesto slicno pa me zanima da li oni dodju po to ili treba ja da odvucem to negde do njih?

Pricali smo pre o gabaritnim stvarima,vise osobe su pisali da aks prevoze sve,ali kad sam ih zvao stolicu nisu hteli da prevezu. Zanima me da li ima neka kurirska sluzba koja bi preuzela dusek? Da ne zovem bas sve.
Pre 10 tak godina znam da su iz poste isporucili bez problema krevetac deciji sa sve dusekom. Paket je bio ogroman,ali sad me zanima da li bi mogao veliki duske 90x200cm da isporuci neka sluzba.

Mislim da nijedna ne isporucuje duseke..ne znam razlog,mozda potencijalno krijumcarenje 😁

Nazad
Vrh Dno