Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ne zavaravaj se... Da si video kako u Americi funkcionišu ove naše bi dizao u nebesa... Od izgubljenih pošiljki, pogrešno isporučenih, sažvakanih ambalaža, policije koja se na dnevnom nivou kontaktira oko pokradenih sadržaja velike vrednosti, etc...

Ja sam imao lepo iskustvo juce sa Aks-om. Oni dosli na adresu (selo 25km od Ns) , ja bio u gradu. Oni kazu da izadjem, reko malo morgen. Ja nisam tu i sta sad? Kazu oni da ce svratiti popodne u povratku i tako je i bilo. Kutija stigla normala, nije bila izubijana.

Ja takodje nemam vece zamerke, bas nikada nisam imao vecu primedbu od dana kasnjenja mozda... Posiljke mi uvek stignu u priblizno istom vremenskom okviru, sve bude uredno...

Neki se popnu drugi zamole da sidjem, i to mi uopste ne smeta... Znam da je njima tako lakse a vala ja ako nisam zauzet nema razloga da ne sidjem ispred zgrade i glumim neko ludilo.
Jedan kurir je skoro bio, ja mu kazem sad cu ja sidjem, nije ni pitao, on u fazonu ma jok, eto mene pred vratima...

Najveca zamerka - koji put se desilo da ujutru stigne poruka da posiljka stize taj dan a stigne sutra, kasnije mi drugi kurir prica kako neki ostave neku robu za naredni dan da se ne cimaju u tvoj kraj ako taj dan imaju samo tebe kao... To je malo glupo jedino jer ocekujes bas taj dan zbog poruke.

Ja bih sve kurirske službe pozatvarao. Neverovatno da ne postoji jedna kompanija koja posluje normalno i brine o svom imidžu. A tek kuriri, pa teletabise bolje da zapošljavaju... Neverovatno. Samo plaćanje pouzećem i molitva da naručeno stigne u normalno vreme i bez oštećenja. U Indiji kapiram da je bolji sistem isporuke nego kod nas.
Ko ti je srušio sneška?

Tom logikom bi trebalo zatvoriti sve državne institucije i 2/3 privatnih kompanija. Jer nema dovoljno teletabisa da pokriju sve to...

AKS je verovatno i najgora kurirska služba koja posluje kod nas. Super što tamo negde postoji neki kurir koji radi posao za koji je plaćen - svaka čast na podvigu. Mislim da im je prosečna ocena na Mapama kec.

Poslednja izmena od urednika:
Nekako se podrazumeva da kurirska služba pruži korektnu uslugu i teško da će neko za svaki paket koji primi ili pošalje da daje 5*, ali kad god smo nezadovoljni, istresemo im sve.

Recimo, naš AKS kurir je OK lik, ali poslednjih meseci se navikao da ako ne dodje, mi odnesem pakete u paket shop. Sad smo počeli da ga zovemo čim pošaljemo najavu.

Doduše, nije uvek do njega. Dešava se da operaterka zadužena za nas odmah nas naš nalog pošalje na paket shop, a ne na kurirov uređaj.

Najviše bih voleo da i u malim mestima postoje neka mesta gde samo odeš i pokupiš to što si naručio i da više u životu ne vidim kurire. 🙏🏻

kečap

Postexpres posiljku mozes i sad da podignes u posti. Prilikom slanja se naznaci isporuka u posti, dobijes sms kad je prispela i mozes da je podignes narednih 5 dana.
Paketomati su buducnost. Skoro je prosla prica o paketomatima u posti, da se na tom uveliko radi. Pominjali su Maxi prodavnice.

I ja bih voleo da paketomati zažive, jer ovo moranje da budeš na adresi nije baš najpraktičnije... Već navedoh primer SAD, tamo kada nešto naručiš paket ti se ostavlja pred vrata bio ti kući ili ne. Par puta sam tako ovde kada kurir zovne i nisam bio kući, a pošiljke bile plaćene, zamolio da ih ostave ispred vrata, nisu hteli/smeli... Mada kapiram da kada bi to bila praksa da bi bilo gomila ukradenih stvari...
Jedan od glavnih razloga zasto u SAD stavljaju kamere pred vrata jeste upravo zbog porudzbina... Ali bukvalno nikada ne bi dostava tamo funkcionisala kada bi oni za svaku isporuku morali da proveravaju da li si na adresi.

Ako na statusu pracenja poslijke BEXa pise da je poslijka kod kurira a da nije stigao onaj SMS o isporuci u toku dana, jel to sugerise da posiljka doci ili ipak ne...?

Meni se čini da samo AKS i PostExpress šalju SMS. BEX mi sigurno nije slao poruku, samo se kurir javi kada je blizu.

Pa poslednje 2 poslijke u 10tak od BEXa meni je stizao SMS, zato mi je cudno.

Jedino PE salje taj SMS redovno i to ako je broj telefona pravilno upisan i ako nosi kurir.
Ako daju postaru da nosi ne stize SMS.
Ovi svi ostali kako im kada cefne i nema pravila.
Meni je od Dejlija stizalo na viber da ocekujem posiljku taj dan, nekad stigne nekad ne, lutrija..
Aks nekad posalje SMS, nekad ne..
Beks isto mi je bilo nekad, nekad ne..

Ljudi, šta se naplaćuje sve, ne mogu da pohvatam?
Težina manje od 200g, otkup 5900, platih ukupno 6400. Post Express.

350 din je najminimalnija cena za uslove koje si naveo.
Dodatne troskove moze da ti izazove urucenje do 12h umesto do 19h i da je prodavac naveo otkup Post Netom.
Pa ti sada racunaj sta je on uradio, sve ti uglavnom pise na adresnici sa paketa.. Pogledaj pod otkup i koje je vreme za urucenje..

Naplaćuju se dažbine na ukupnu vrednost pošiljke a težina je jedino stavka za poštarinu.

Cudno mi,Danas poslat paket trebalo bi da sutra stigne danas za sutra
Na papiru pise primljeno nakon otpreme nece biti promeni narednog dana? sta znaci
Valjda trebalo sutra stigne paket,ili tek u ponedeljak?

Evo meni je jutros ipak stigao SMS od BEXa, u njemu info o poslijaocu, vrednosti poslijke i da ce biti dostavljeno u toku dana. I stiglo je.

Ciju uslugu biste preporucili za slanje posiljaka, preciznije ko ima najlaksi nacin porucivanja kurira i generalno najbolju integraciju servisa, u smislu web portala, aplikacije i slicno?

Cudno mi,Danas poslat paket trebalo bi da sutra stigne danas za sutra
Na papiru pise primljeno nakon otpreme nece biti promeni narednog dana? sta znaci
Valjda trebalo sutra stigne paket,ili tek u ponedeljak?
PE Odredjena mesta imaju dostavu samo nekim danima, tipa utorak i četvrtak i to je to da ce paket biti kod primaoca na adresi. Medjutim paket je bez obzira na to sutra dan u pošti pa ako neće da čeka dostavu ode i sam podigne.

Ovo je delimicno tacno.
Paket nije pod obavezno sutra odmah u posti !
Imaju poste u seoskim podrucijima i manjim mestima gde ne stizu posiljke svaki dan.
Najbolje je proveriti preko koda za pracenje gde se posiljka nalazi da se ne ide badava.

Ovo je delimicno tacno.
Paket nije pod obavezno sutra odmah u posti !
Imaju poste u seoskim podrucijima i manjim mestima gde ne stizu posiljke svaki dan.
Najbolje je proveriti preko koda za pracenje gde se posiljka nalazi da se ne ide badava.
Prvi put mi se to desava da kasni paket,Jer mi posta ne radi preko vikenda,Uvek mi stizalo danas za sutra
Verovatno je dosta daljina preko 250km.. ili nisu hteli da cimaju zbog jedna paketa?

Animal

Paket je sutra u posti ali dostavnoj za to podrucje.
SMS ide uvek. nema veze ko nosi.

Nije tacno 1000%.
Kad god su dali postaru da nosi nije stizao SMS, kad bolje razmislim i nema logike da stigne.
Kurir kada zaduzi posiljku, stigne SMS ujutru o prispecu posiljke, sa brojem posiljke, iznosom za naplatu i telefonskim brojem kurira koji je zaduzio i nosi posiljku.
Postar niti ikad zove na telefon niti ima tu obavezu, mozda u postama gde samo postari dostavljaju posiljke su napravili taj sistem, ali gde ima kurira iz mog bogatog iskustva je tako uvek.
Ovo za postu sam komentarisao da paket nije uvek u krajnjoj posti tako da korisnik moze da ide da uzme sutradan i sto je opet apsolutno tacno, i vazi za manja mesta i sela.

To je specijalizovana dostava i nema veze ko nosi. SMS ide uvek. To je aplikativno reseno tako. Tacno 1000000%
Ni kurir (dostavljac) nema obavezu da zove.
Koji ce broj telefona u poruci da stave, zavisi od RJ i dostavne poste.

Ok, ide uvek, u pravu si ne znam sta drugo da ti kazem, meni ocito ne salju kada daju postaru da nosi jer me mrze, nema drugog objasnjenja.
Nema ali zove u 99.99% slucajeva, u drugu ruku postar ne zove u 99.99% slucajeva.
Broj telefona se stavlja od kurira koji je zaduzio posiljku i koje je fizicki nosi, sta rade kada daju postaru ne znam, jer kako sam vise puta objasnio do sada SMS i ne stigne.
Nije to samo moj izolovan slucaj, nego na vise mesta ista pesma, nije mi stigao SMS, znaci nece danas stici ? Ono donese postar coveku u toku dana.
Tako da se ne bih vise raspravljao, misli sta zelis da mislis..

Ti znaci znas da ako ti dobijes u poruci broj od tvog kurira da je u svim postama tako.
Da ti ponovim, SMS ide automatski nevezano kome se zaduzuje.
A ti i dalje misli sta hoces i misli da znas.

Kad se nesto salje preko PE android aplikacije, jel se dobija na e-mail (ili na neki drugi nacin) potvrda o primljenom zahtevu?

Nazad
Vrh Dno