Šta je novo?

Kurirske službe

Kakva je to profesionalna vozačka dozvola?

Salju te na svake 2 god na lekarski pregled, dok vozis ne smes na imas uopste ni malo alkohola u krvi, odmah oduzimaju dozvolu i slicno. Svi kuriri PE moraju da je imaju, ko pocinje da radi po PP ide na obuku par dana i onda ide na preglede...

to je profesionalni vozač, vozačka je obična kako i svaka druga.

to je profesionalni vozač, vozačka je obična kako i svaka druga.

Ja sam se malo zabunio posto dobijes gomilu nekih uverenja da mozes da upravljas motornim vozilom te i te kategorije, uglavnom ne moze bilo ko da vozi kao kurir, moras da ides na preglede bla bla.

U DHLu počeli da kraduckaju, iz paketa Sportdirect maznuli šta je moglo kroz 5cm zasečenu rupu.

Pa šta mogu kroz 5cm da izvuku kad su sve one kante tipa 20cm prečnika i 30cm visine?

Meni naočare za plivanje.

Evo i mene, po ko zna koji put sa lošim iskustvom sa AKS-om. Pre neki dan mi stigne neka glupost paket do 0.5kg, dođe kurir kaže 379din dostava meni nešto došlo mnogo al ajd. Dam mu ja 400din i naravno mrljavi kad treba kusur da vrati ja tu već odlepio reko u redu je neću propasti za 20din. Kad ja na paketu piše lepo 228din, zovem ja njega vrati se on i krene priču kao 70din je kesica neka za povrat novca sav se zabunio reko a resto 70din, on će jaoj izvini druže i hvata se da vrati novac reko ne treba zadrži ali znam šta radite. Naravno zvao sam call centar i niko živ da digne slušalicu. Igrom slučaja mi drug radi u PE s kojima nikad jedan problem nisam imao, vraćaju kusur u dinar ali uvek im ostavim neku simboliku. I isti taj drug mi priča kako se kod njih zaposlio lik koji je radio u AKS ili BEX neki od tih indijanaca, i vrlo brzo je dao ostavku jer je ovamo imao bakšiš po 2000-3000din na dan. Pa eto čisto moje neko iskustvo verovatno ima još vas u prethodnim postovima nisam čitao.

Sutra treba po prvi put da posaljem nesto Post Expresom. Kakva je procedura?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Dve opcije.
Prva je da pozoves call centar, 011/3607-607, stisnes #2, izdiktiras im svoje podatke, masu otprilike ako ne znas tacno i podatke primaoca. Nakon odredjenog vremena, u toku dana, ce ti doci kurir da preuzme paket.
Druga opcija je da odneses na salter poste paket.

I bitno je da li taj primaoc tog paketa treba da plati otkupninu za taj predmet ili ne.
Ako placa, onda mozes navesti da ti novac legne na racun ili kao PostNet ili postanska uputnica (preporucujem postnet).
Obavezno sacuvaj papir koji budes dobio od kurira/salteruse.
Kada paket primaoc preuzme, dobices sms sa kodom koji nosis na salter poste i uzimas novac, ovo je za postnet.
I moras navesti ko placa postarinu, ti ili primaoc.

Bitno je takodje da spakujes dobro to sto saljes, pogotovo ako je lomljivo.
Znaci jaka kutija i stiropor ili zguzvane novine svuda oko predmeta koji se salje, i ne bi bilo lose da stavis taj predmet u plasticnu kesu (one tanke iz prodavnice ce odraditi posao), da se ne bi pokvasio predmet slanja u slucaju da se pokvasi paket (ispadne tokom transporta, uslovi magacina i slicno).

To ti je to :).

Hvala na objasnjenju, to mi je trebalo.

Koliko obicno prodje vremena dok stigne postnet poruka? Verovatno zavisi od radnika u posti?

Meni stigne kad paket bude isporucen...tj mozda nekih - + 1h od isporuke.

Kaze covek da je preuzeo paket u 11h, meni jos nista nije stiglo. Moguce je da ce tek sutra posto se u njegovom mestu dostava vrsi petkom.

Poslednja izmena:
Postnet uplata stigne onda kada kurir razduzi posiljke, znaci ako kurir izadje na teren u 9h npr, posiljku uruci u 10 h a u postu se vrati u 16h i razduzi se u 16:30h postnet se tog momenta salje na isporuku kroz sistem i tjt. Znaci moze vasa posiljka biti urucena i u 9 dok se kurir ne razduzi necete dobiti poruku...

U pitanju je malo mesto, posta radi od 9 do 14h, verovatno nisu stigli sve da odrade.

Провери број телефона на оном папиру који се добио када си слао, вероватно ти је погрешно унет број телефона.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Tacan je broj, to sam prvo proverio

Ja sam uvek navodio da mi legne na račun i ne razmišljam, za postnet moraš ponovo u poštu

Poslednja izmena:
Možda je poštaru zatrebao keš pa da obrne u kladionici do sutra :D

Онда је пошиљка погрешно раздужена или рецимо нема струје па није раздужена уопште. Шта пише на сајту, који је статус пошиљке?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Ako ni sutra ne bude bilo poruke svraticu sutra do poste.
b323a3a548960ac6236379a0ce23c63e.jpg

Super, mozda malo smaram ali prvi put nesto saljem pa nisam upoznat sa procedurom.

Stigao sms tacno u 8 jutros.

-Royal express-
Poruči sam online mašinu za sušenje veša. Prodavac ju je poslao, gore pomenuto kurirskom službom o svom trošku, 08.01.2019 evo ni posle četiri dana je ne dostavljaju. Blagi užas. Kontaktirao sam prodavca, kaže da su naveli kao razlog otezanja u isporuci, da je pošiljka "kabasta" . Kontaktirao i njih, nisu mogli da mi daju odgovor kada će stići, već su obećali da će se javiti sa konkretnom informacijom. Naravno da se nikad nisu javili. Da napomenem da ne živim u nekoj zabiti do koje je teško doći pa da i razumem.
Tako da vam je moj savetujem da ih obilazite u širokom luku.

Nemoj da mislis da te krivim ili napadam, ali nije mi jasno zasto ljudi salju tim "profesionalnim" kurirskim sluzbama kad imate PE.

-Royal express-
Poruči sam online mašinu za sušenje veša. Prodavac ju je poslao, gore pomenuto kurirskom službom o svom trošku, 08.01.2019 evo ni posle četiri dana je ne dostavljaju. Blagi užas. Kontaktirao sam prodavca, kaže da su naveli kao razlog otezanja u isporuci, da je pošiljka "kabasta" . Kontaktirao i njih, nisu mogli da mi daju odgovor kada će stići, već su obećali da će se javiti sa konkretnom informacijom. Naravno da se nikad nisu javili. Da napomenem da ne živim u nekoj zabiti do koje je teško doći pa da i razumem.
Tako da vam je moj savetujem da ih obilazite u širokom luku.
Tim indijancima je trebalo 4 dana da mi donesu SSD, ti ces masinu dobiti pred Uskrs.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno