Šta je novo?

Kurirske službe

Bez špekulacija o tome da li i ko preuzima Post Express, svakako da je moguće izdvojiti PE kao zasebno pravno lice, ali onda će se pojaviti problem što deo njihovih paketa nose postari, a to više neće biti džabe za PE.

I sto bi PE salter koristio zgradu posta sirom Srbije.
I to treba kupac istog da plati, znaci da ce usluge tog ko kupi PE biti sve samo ne jeftine ;)

Pa da to je logicko razmisljanje.

Znaci ako bi se PE prodao to bi morala biti nezavisna firma koja ne bi imala puno toga zajednickog sa sadasnjim PE koji je takav bas zato sto je povezan sa postom.

A gde ce privatni pe da razvrstava posiljke? Mislim da cak i u ovom zalosnom izgovoru za drzavu nije realno ocekivati prodaju.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Тако је, зато сам и рекао да није изводљиво продати ПЕ засебно од Поште.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nije normalno ni da gsp vozi a apex da skuplja kajmak, ali eto...desava se...

Po mojim info PE preuzima DHL. Inače DHL kod nas i radi tako što paket šalje poštom, ali vi platite DHL. Iskreno se nadam da to toga neće doći. Greota i za one mašine u glavnom centru u Zemunu, radi kapacitetom 50% možda, namerno neće da je puste da radi punim pogonom. Ima npr. prepoznavanje rukopisa, nije potrebno da čita adresu sa pisma, po potpisu odmah zna gde da šalje. Ako sve to dobije DHL gratis...

Koliko se obicno ceka u posti za poslato pismo (koverat)?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

2-3 radna dana

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Opet prelepo iskustvo sa aks-om. Paket je od zemuna do centra bg putovao 3 dana.

Po mojim info PE preuzima DHL. Inače DHL kod nas i radi tako što paket šalje poštom, ali vi platite DHL. Iskreno se nadam da to toga neće doći. Greota i za one mašine u glavnom centru u Zemunu, radi kapacitetom 50% možda, namerno neće da je puste da radi punim pogonom. Ima npr. prepoznavanje rukopisa, nije potrebno da čita adresu sa pisma, po potpisu odmah zna gde da šalje. Ako sve to dobije DHL gratis...
Kakve veze ovde imaju DHL i pošta? Gomilu paketa sam primio preko DHL-a, par puta sam i slao istom službom. Uvek je isporučivao DHL kurir, ili sam lično preuzimao u DHL centrali na NBGD.
Nešto si ti gadno pobrkao, da ne upotrebim težu reč :)

DHL koristi u nekim slučajevima resurse Pošte Srbije. Nisam znao da imaju veze sa Post Express.

@Cubis, ne, nisam pobrkao, kao što je napisao @PJ iznad, DHL koristi resurse pošte (meni je pošta i PE još uvek jedno i isto).

Isksutvo sa Bex, poslato iz Su u četvrtak za petak u Bg da se dostavi, danas subota još ništa, prema podršci njihovoj stiže svakog trenutka, odusta od zvanja... Lepo sam rekao čoveku preko PE da šalje i da ću platiti više (ima otkupnina), ali ne, on radi sa Bex. Sad nek se vrati paket u ponedeljak jer nema ko da preuzme. Joj njivo robijo, a moago sam sa Madonom da pevam :smash:

@Cubis, ne, nisam pobrkao, kao što je napisao @PJ iznad, DHL koristi resurse pošte (meni je pošta i PE još uvek jedno i isto).

Isksutvo sa Bex, poslato iz Su u četvrtak za petak u Bg da se dostavi, danas subota još ništa, prema podršci njihovoj stiže svakog trenutka, odusta od zvanja... Lepo sam rekao čoveku preko PE da šalje i da ću platiti više (ima otkupnina), ali ne, on radi sa Bex. Sad nek se vrati paket u ponedeljak jer nema ko da preuzme. Joj njivo robijo, a moago sam sa Madonom da pevam :smash:

Generalna preporuka za ljude sa ovakvim situacijama:
pošaljite vi kurira koji vam odgovara. Ako je nešto hitno i ne odgovara vam kurirska služba koju prodavac koristi uplatite njemu za proizvod unapred, na račun i lepo nazovete svoju omiljenu kurirsku službu kašete da tamo i tamo pokupe paket i problem rešen.

Mislim da mešaš DHL i DHL Expres. Ako ti neko iz inostranstva nešto šalje DHL službom to ti kod nas isporučuje pošta kao i svugde u svetu, jer DHL je u stvari nemačka pošta. DHL Expres je druga vrsta, isti vlasnik, ali druga vrsta isporuke i to ti uvek isporučuje DHL Expres kurir.

Poslednja izmena:
Generalna preporuka za ljude sa ovakvim situacijama:
pošaljite vi kurira koji vam odgovara. Ako je nešto hitno i ne odgovara vam kurirska služba koju prodavac koristi uplatite njemu za proizvod unapred, na račun i lepo nazovete svoju omiljenu kurirsku službu kašete da tamo i tamo pokupe paket i problem rešen.

Mnogi posiljaoci neće da prihvate treće kurirske službe.

Zavisi koju kurirsku službu šalje i gde, mi smo na Novom Beogradu, lokal na Bulevaru, u prizemlju, veliki parking ispred lokala, svi kurir znaju da pomognemo oko paketa ako su teški ili ih je više I Daily, City, BEX, AKS, bez problema ne dodju po paket na dan poziva. City dodje kada ga pošalje primalac sa ugovorom.

Post Ekspres je ovih 5 dana imao 4x više paketa, tako da je bilo kašnjenja u isporuci na adresu, dok su pošiljke sa isporukom na poštu stizale na vreme.

Post Ekspres je ovih 5 dana imao 4x više paketa, tako da je bilo kašnjenja u isporuci na adresu, dok su pošiljke sa isporukom na poštu stizale na vreme.

Sve posiljke su stizale do isporucnih posta sa manjim zakasnjenjem , ali nisu kuriri mogli da ih isporuce zbog velikog broja pristiglih posiljaka i zbog slabe organizacije onih koji time treba da se bave.

Не видим ту неки проблем, овај период је увек такав, иде више пакета, више куповина по радњама, курири и таксисти не могу да одраде све као што раде нормалним данима ... некад давно сам зарадио кинту преко студентске задруге носећи честитке, можда су и курирске службе могле да ангажују нешто тако.

Ne placaju ni redovne radnike kako treba a još ce da angazuju nove, bas ih briga...

Не видим ту неки проблем, овај период је увек такав, иде више пакета, више куповина по радњама, курири и таксисти не могу да одраде све као што раде нормалним данима ... некад давно сам зарадио кинту преко студентске задруге носећи честитке, можда су и курирске службе могле да ангажују нешто тако.

19 000 dinara imaju platu momci koji rade u pošti po ugovoru na određeno vreme. Ko da im se javi za tu platu?

Када сам некада носио честитке преко студентске задруге нисам имао појма колика је плата поштара него сам радио за договорену кинту. Тако и сада, можда могу да уговоре са студентима, пензионерима, незапосленима ... да раде 5-6 дана пред новака за те и те паре, било би довољно и оних који би пристали да неколико дана возикају пакете за 5к пара. Некоме (рецимо ја сам на таквом гласу) је и 5к добра кинта. Ја сам и размишљао да радим тако неки посао али сам укапирао да је под притиском и да мора да се ризикује за ситне паре. Комшија ради у некој таквој (али неку лакшу варијанту јер сам га виђао на моторчету или у аутомобилу, можда је и ћата) па ми је рекао да то није за нас маторе, кроз руке прође тона пакета дневно.
Нису сви програмери који куцкају за 10 кила еврова.

Када сам некада носио честитке преко студентске задруге нисам имао појма колика је плата поштара него сам радио за договорену кинту. Тако и сада, можда могу да уговоре са студентима, пензионерима, незапосленима ... да раде 5-6 дана пред новака за те и те паре, било би довољно и оних који би пристали да неколико дана возикају пакете за 5к пара. Некоме (рецимо ја сам на таквом гласу) је и 5к добра кинта. Ја сам и размишљао да радим тако неки посао али сам укапирао да је под притиском и да мора да се ризикује за ситне паре. Комшија ради у некој таквој (али неку лакшу варијанту јер сам га виђао на моторчету или у аутомобилу, можда је и ћата) па ми је рекао да то није за нас маторе, кроз руке прође тона пакета дневно.
Нису сви програмери који куцкају за 10 кила еврова.

To sto ti pricas ne pije vodu jer da bi radio npr u PE moras da imas profesionalnu vozacku dozvolu. Na svake 2 god se produzava itd. Tkd veruj mi em sto je i ovako plata nikakva pogotovo po PP poslovima je nikakva. Za informaciju PE kurir ima platu od 35-36 k mesecno. Toliko o tome, a po PP poslovima je plata od 16-18 k.

Нисам ни мислио да раде у ПЕ него да помажу под неким условима. Не знам да ли и за ПП мора да се има профи возачка дозвола али би могли бар да запосле некога да помаже, да буде уз неког курира (не знам да ли иду соло или у пару) па и на разврставању, магацину ... где год може да се убрза рад у овим гужвама.

Нисам ни мислио да раде у ПЕ него да помажу под неким условима. Не знам да ли и за ПП мора да се има профи возачка дозвола али би могли бар да запосле некога да помаже, да буде уз неког курира (не знам да ли иду соло или у пару) па и на разврставању, магацину ... где год може да се убрза рад у овим гужвама.

I kad pocinjes po pp poslovima da radis moras da imas profi vozacku :)

I kad god vidim novog kurira, pa još u civilu, pomislim da bi mogao da nas zapali za pakete i nestane. Samo nam još petodnevni kurir nedostaju.

Royal expres je sve samo ne ekspres, prosle nedelje iz jedne it radnje u bg porucen deo, za slanje u bg danas za sutra, sitglo tek danas!!!!!

Vrh Dno