Šta je novo?

Kurirske službe

Sta znaci u statusu posiljke kod post expressa nerazduzen reon

Znaci da se kurir / postar vratio sa terena ali da nije razduzen u sistemu.. obicno poste koje rade skraceno i nisu stigli da ga razduze.
Tako da ce ujutru to da se odradi.

• Like
Reagovanja: rix
Носио је пошиљку на доставу. Можда јесте уручена, можда је остављен извештај.
У сваком случају ће писати ''нераздужен реон'', док ујутру не одраде то.
То ће се свакако видети наредног радног дана ујутру.

ОБАВЕШТЕЊЕ!

Од 3. марта могућ поновни покушај блокаде неких ГПЦ-ова!
Уколико нешто хитно треба да пошаљете или добијете, гледајте да избегнете Пошту и Пост Експрес,
док не видите шта и како.

*информације из FB група дела радника Поште.

Poslednja izmena:
Nisam skoro slao pakete po Srbiji. Trebam da šaljem nesto danas za sutra iz Niša za NS. Preko kog će mi najbrže biti otkupnina dostavljena? Posto te pare trebam da uložim u nešto drugo istog dana.

Nema 100% brze i sigurne varijante, ali jedna od bržih opcija ti je PostExpress (pošto su veliki gradovi) sa uplatom otkupnine na tekući račun.

Ali kako @Sirius9 pre mene kaže i ono što bih ja dodao; ako ti je novac baš istog dana po prijemu potreban, nemoj se uzdati baš u te pare od otkupa.

I za Post Express pročitaš 4 poruke iznad, ako blokiraju GPC, rek isporuke se produžava na neodređeno.

Изгледа да је покушај пропао.

Post Express isporučuje subotom

Ako je cena postarine recimo 700din da li ce biti ista cena ako kurir dodje na adresu ili je ta cena ako se odnese licno paket,u pitanju je gabaritnija stvar.

Ista je cena, ali zavisi od dimenzija, neke kurirske službe nemaju mogućnost da preuzmu veće pakete.

A sta u tom slucaju se desi,ako vide da je paket malo veci,da li se placa opet nesta,ipak je kurir dolazio?

Ništa. Samo konstatuje da ne može da ga preuzme.

Aks tera sve, slao sam i lijandere visine 2 metra i težina oko 25-30 kg. A u njihovom kombiju sam vidjao sve i svašta da prevoze.

Pa u njihovom interesuju je da salju,kombi nije auto pa da nemoze da stane.
A i kad nemaju puno paketa sto da ne preuzmu gabaritniju stvar.
A koliko si platio za taj paket od 25-30kg?

Pa u njihovom interesuju je da salju,kombi nije auto pa da nemoze da stane.
A i kad nemaju puno paketa sto da ne preuzmu gabaritniju stvar.
A koliko si platio za taj paket od 25-30kg?
Zato što ne može da prodje kroz otvor na kombiju iki paket mora na pod, a njemu je pod već pun? Ili zato što prvi put nešto šalješ, a on odmah posle tebe ide na redovan dnevni utovar većeg broja paketa.

Postoje različite dimenzije kombija.
Dešava se da ne pruzemu ili odlože preuzimanje zbog dimenzija.

Najbolje je da se napravi dogovor,kad ima najmanje paketa pa tad da prime paket. Oni sigurno znaju kad imaju najmanje posla,vikend,praznik.
Probacu u svakom slucaju.
A videcu i sa postom, i oni sad nude povoljno slanje.

Da li postoji gora kurirska služba od AKS? Preuzeo kurir jutros pošiljku za dostavu, nema ga ceo dan i u 15h je vraća u magacin. Naravno na call centar se niko ne javlja, puste ti malo muzikicu, automat priča gluposti i posle 5 minuta tišine.

Da li je moguće da živimo u ovakvoj zemlji gde takva firma i dalje postoji?

Svi su takvi, kada bi ja počeo da se žalim od postexpres ili bex podugačka poruka bi bila.
Ako roba nije kvarljiva ne brini stići će.

moze neko da mi opise proceduru kad prodajem nesto, da li bex i aks dolaze kod mene kuci da preuzmu posiljku i obezbedjuju ambalazu ili ja moram i da pakujem i da nosim kod njih u magacin? isto kada preuzimam novac, da li mi donose kes kuci, ili uplacuju na racun ili ja idem kod njih na salter?

Ti pakujes, oni kupe na tvojoj adresi. Trazis da ti se plati na racun i to je to.

Da opisem zadnje iskustvo sa AKS-om.
Porucen monitor u cetvrtak, i jasno sam rekao da mi posalju poruku / obaveste kada predaju paket da znam kada mogu da ocekujem.
Nema poruke, nema nema nema, sve velim nisu poslali. U sledeci cetvrtak znaci za 7 dana zovem da vidim sta se desilo i zasto nije poslato.
Kaze poslat je paket u ponedeljak i daju broj za pracenje, otvaram pracenje pise u utorak ( u ponedeljak poslato ) na isporuci - vraceno u magacin, onda u sredu nista pa u cetvrtak isto na isporuci - vraceno u magacin...
Nije mi jasno sta se desava jer niti me je ko zvao niti je dolazio.. Cekam petak da vidim da li ce stici, ne stize u petak.
U ponedeljak vec vidim status Unet povrat, zovem ovaj njihov raspali kol centar, gospodja pocinje da prica ono sto ja vidim na pracenju, reko to znam i sam, zanima me zasto se paket vraca i kada je to pokusana isporuka posto mene niko nije zvao sigurno ? Kao ja to ne znam, znam samo sto pise ovde, reko dobro kome mogu da se zalim ja, kaze pisite mail na reklamacije, pazi da ne pisem, uzaludan posao..
Zovem magacin njihov da vidim o cemu se radi, kaze kolega je pokusao dva puta urucenje zvao vas je ne javljate se.. reko izvucite listing ako me je zvao recite koliko novca da vam dam..
Sta da radim sada, kaze pa unet je vec povrat posiljka je spremna za otpremu ne moze nista, reko jel fizicki jos tu, kaze jeste ali je utovareno u kamion, pa reko stovarite je doci cu da uzmem, kao pa ne moze to kolega, ako mozete vi dodjite..
Ja dolazim u magacin sa drugarom, prvo kada sam video kako onaj baca one posiljke na kamion nije mi bilo dobro, drugo to je tako nakrcano i sabijeno jedno na drugo da bi nam trebalo dobrih sat vremena da sve pomerimo nadjemo paket i vratimo.. odustajem naravno..
Srecom bila neka normalna zena pa unela u sistem kada se vrati za BG u glavni magacin da vrate ponovo na isporuku da ne vracaju posiljaocu.
Posle dva dana, sasvim slucano srecem AKS kurira u gradu, reko jesi ti za tu ulicu, kaze jesam, imas li paket za mene, cek kaze da vidim, imam, za koliko si na adresi kaze za sat, sat i po, reko dobro bicu kuci. Dostavio je i onda sam video da pojma nema ni gde treba da dodje ni gde ulica ide dalje ni kako da nadje sledeceg i slicno, izgleda da je novi.
Tako da jedan sveopsti bezobrazluk cime se sluze i sta koriste, lepo okreni, zovni reci necu moci da isporucim i kraj price a ne zvao sam ne javljate se...

Nazad
Vrh Dno