Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Odgovor je jednostavan. Nema ko da ti donese paket ili nema scim. To tebe kao stranku ne treba da zanima posto je usluga placena. Trazis odstetu i dobices je sigurno.
Problem je sto i rukovodstvo Poste ocigledno to ne zanima. Fale ljudi i vozila, a oni sto krenu da rade pobegnu posle par dana, kad vide gde su dosli.

Imaš na sajtu deo vezan za žalbe, popuniš sve lepo, obrazložiš sta i kako, dostaviš im neki skrinšot kao dokaz, rešavaju sve u roku od 24h. Bar je kod mene bio takav slučaj par puta, pokazali su se krajnje korektno.

Mislim da se u temi govori kako toga pre nije bilo, ili je bilo u daleko manjoj meri. Post express nije više pouzdan kao pre i sa tim moramo da se pomirimo. Potencijalni problem predstavlja što se ostali u medjuvremenu ne popravljaju nego prate sunovrat Pošte.

Neko spomenuo Planetu, šta god poručivao iz Planete donosio je Dexpress i nikad problema. Pre par dana uzeo neku jaknu, isto Planeta, i naznačim da hoću da preuzmem na paketomatu, ono je tek super stvar :) Svratio nakon posla, ukucao code i eto paketa. Mislim da tehnicku robu ne isporučuju preko paketomata, takav je bar info iz BCg pre nekih mesec dana, ali opet Dexpres i sve prošlo kako treba.
Uglavnom sve platim unapred karticom, ali ako ipak mora gotovina onda pripremim tačan iznos baš zbog razloga koji je imao kolega par postova iznad.

Bas te briga, tako si ocrnio City na prethodnoj stani :ROFLMAO:
Ljudi sve to varira od grada do grada, mesta do mesta i od kurira do kurira..
Cinjenicno stanje je i dalje da je PE ubedljivo na prvom mestu, pa par mesta prazno pa sledeci u mom slucaju Dejli, pa onda ostali gde se ne zna ko je gori ali dobro.

Da li je ko slao/primao od vas obican paket ( nova usluga od NG ) ?

Koliko sam video kostace 200din za 0.5kg posiljke a inace 250din i jos se cimas 5 dana dal ce da stigne mislim da je glupost.

svi ce to da traze bice veliki smor za prodavce 5 dana cekanja i razmisljanja dal ce kupac da odustane ili ne.

Zasto bi neko odustao posle 5 dana?
Na limundu je bio rok za kupoprodaju 30 dana,sad je smanjen ali je i dalje dosta dug.
5 dana nije uopste puno...

Do 3kg je 200 din i sa rokom urucenja do 5 dana, mozda ce prvi sledeci dan da ga uruci kao PE ako nema guzve na PE recimo..
Nema dodatnih informacija nigde, ono sto sam im slao na mail nista mi ne znaci sta su mi odgovorili..

Nije ti ovo ebay da moze da se nadje jeftinije.
U ostalom kad ti neko posalje kasno je da trazis jeftinije.

Mi nemamo veliki broj paketa, pa i sam broj odustajanja i neprihvatanja paketa je mali, ali verujem da taj ko odustane, odustaje u prvih nekoliko sati, a onda je svejedno da li je isporuka za 1 ili do 5 dana.
Doduše, kako ide sa ovim kurirskom službama, možda 5 dana postane standard za sve isporuke.

Mi nemamo veliki broj paketa, pa i sam broj odustajanja i neprihvatanja paketa je mali, ali verujem da taj ko odustane, odustaje u prvih nekoliko sati, a onda je svejedno da li je isporuka za 1 ili do 5 dana.
Doduše, kako ide sa ovim kurirskom službama, možda 5 dana postane standard za sve isporuke.
Nista nebih dodao

U ostalom kad ti neko posalje kasno je da trazis jeftinije.
Kasno je za onog što bi da bude iole korektan prema prodavcu. OK, možda je shvatio da je prodavac hteo baš da ga presvuče, i tu bi još i rekao "ko šiša prodavca". Ali videćemo, može biti i poveći broj ljudi koji se predomisli u tih 5 dana. Možda mu se prosto promeni raspoloženje, ili mu neko od poznanika nešto drugo predloži...

Kasno je za onog što bi da bude iole korektan prema prodavcu. OK, možda je shvatio da je prodavac hteo baš da ga presvuče, i tu bi još i rekao "ko šiša prodavca". Ali videćemo, može biti i poveći broj ljudi koji se predomisli u tih 5 dana. Možda mu se prosto promeni raspoloženje, ili mu neko od poznanika nešto drugo predloži...
Ne znam,ja iskljucivo kad kupujem novac uplacujem unapred. Preko 1000 paketa oko 5 do 10 paketa su bila pouzecem.
Tako da prodavac nece ostati ostecen.
Problem su prodavci koji nece da posalju sa kurirskom sluzbom kojom ja zelim. Ili kazu da ce biti jedna postarina a bude dosta skuplje,njihov komentar obicno bude "*** desava se"
A niko da ponudi da vrati novac sto sam ostecen zbog postarine (zbog njihovog insistiranja da salju sa sluzbom za koju garantuju)

Razumem, ali vi ovo sve gledate projektujući svoje razmišljanje i na potenciralne kupce. Ali ne misle svi ljudi tako, mnogi nemaju obraza.🙄

Ja recimo uglavnom neću da platim unapred baš zbog toga što ne znam da li će mi nešto biti zaista poslato ili da li će stići do kad ja očekujem. Gigatron je već hiljadu puta imao nešto na sajtu da stoji, a posle se neko javi i kaže da to nemaju. A često se ni ne jave nakon porudžbine. Više verujem Kinezu s AliExpressa...

Eto, džojstik sam kupovao skoro plativši unapred, ali jer je bio poklon i nisam hteo da se skonta cena.

Ja mislim na generalno kupovinu sa kp i slicnih sajtova.
Tamo uvek imaju robu i uvek platim unapred.
Pouzecem apsolutno ne vidim ni jedan primer za koji zaista vredi poslati pouzecem.

Pouzecem apsolutno ne vidim ni jedan primer za koji zaista vredi poslati pouzecem.

Ukoliko je neko nameracio da te prevari, prevarice te na ovaj ili onaj nacin.. Poslace ti cepanicu u paketu ili bilo sta drugo.. tako da od prevaranta koji je naumio da izvrsi prevaru tesko da se moze zastititi na daljinu.

Ukoliko je neko nameracio da te prevari, prevarice te na ovaj ili onaj nacin.. Poslace ti cepanicu u paketu ili bilo sta drugo.. tako da od prevaranta koji je naumio da izvrsi prevaru tesko da se moze zastititi na daljinu.
Ta cepanica koja se vrti godinama je primer koji se samo jednom desio. Ali nemora da ti posalje covek cepanicu,kupis telefon on ti posalje telefon 10x jeftiniji,kupis laptop a on neispravan.
Mozes ti da otvoris paket pred kurirom to nije problem,ali nemozes da ga vratis. Novac u dzepu a nikad dalje iz njega.

Ta cepanica koja se vrti godinama je primer koji se samo jednom desio. Ali nemora da ti posalje covek cepanicu,kupis telefon on ti posalje telefon 10x jeftiniji,kupis laptop a on neispravan.
Mozes ti da otvoris paket pred kurirom to nije problem,ali nemozes da ga vratis. Novac u dzepu a nikad dalje iz njega.
Od kad ovo može?

Verovatno je mislio nakon što predaš novac kuriru.
Tada je kurir već u kolima, nije lud da čeka da ti pred njim otvaraš paket i pišeš zapisnik i reklamaciju na sadržinu pošiljke.

Uostalom, vidiš da piše nešto u fazonu "novac ostaje u džepu" što implicira da će ti kurir šatro dozvoliti da otvoriš paket koji nisi ni platio.

U praksi platiš, uruče ti paket i idu dalje, a ti otvarj paket kad i kako i pred kim hoćeš, pred kurirom nećeš...

Slаžem se ja sa svim što si napisao, samo kažem šta je čovek verovatno mislio.

U nekoj normalnoj državi platiš PayPalom i šibneš podršci fotku cepanice ako ti je prodavac pošalje umesto laptopa i oni ti vrate lovu nazad na račun. Ali ovde e-commerce i dalje funkcioniše na nivou ranih 2000ih, i zato je situacija takva kakva jeste, i takva će ostati dokle god je nekom u interesu da se apsolutno ništa ne menja.

Neka uvedu neku dodatnu naknadu za "otvaranje paketa pre preuzimanja", tipa 100-200 RSD, ja bih prvi to dodatno platio u nekim slučajevima ;)

Nazad
Vrh Dno