Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

@zexxxx mozda i godinu dana vec. Cena kesica je 10, 15 i 20 dinara, cena postexpress koverte bez dzepa je 25 dinara, sa dzepom 30dinara.
D Express preuzeo posiljku od prodavca prosle nedelje, ne pada im na pamet da vrse dostavu, juce zovem, danas zove samo kazu pozvace Vas kurir pre urucenja i spuste slusalicu, isto je i kada odem na chat. Bez pardona drze paket kod njih u magacinu 6 dana i kao to je normalno….
UZAS OD KURIRSKE SLUZBE.

Poslednja izmena:
Ako su 10, 15 i 20 dinara onda je jeftinije nego sto prodaje ovaj lik na kupujemprodajem.
Hvala na informaciji.

Da, nisu preterali sa cenom.
Koliko sam video, ljudi ih kupuju, okreću naopako, pa pakuju i za druge službe.

Nisam dosad imao iskustva sa City Expressom (ili se ne sećam). Šta im pobogu znači ovo "vanredna situacija"
Stigla poruka preko Vibera - isporuka će biti od 12-15h, a poruka stiže posle 15h :D Pa ne znam da li se odnosi na danas ili sutra. Prodavac reče da treba u utorak da stigne, što mi odgovara jer mogu da pokupim. Uvrnuto.

1701787533048.png

Da, nisu preterali sa cenom.
Da, nisu ali ako neko salje svakodnevno i cesto to bi trebalo da dobije dzabe.
Ne znam kako je sad ali znam da je bilo price, da sa BEX-om moze svako sklopiti ugovor, cak i fizicka lica, i svako ko sklopi ugovor ima besplatnu ambalazu.
A svi koji imaju firme treba da se raspitaju oko ugovora jer znam da troskovi dostave za kupca mogu biti veoma povoljne
Moj komsija koji drzi vulkaziner bio je napravio ugovor sa BEX-om za prevoz guma, gde je postarina po jednoj auto gumi bila 100 dinara, ne znam da li su nastavili saradnju.
Isto tako znam jednu prodavnicu hrane za kucne ljubimce koja ima ugovor sa AKS-om za prevoz i postarina je 0 dinara sta god da porucis i nebitna je kolicina, ne znam na koju foru, da li je gazda isti ili je nesto drugo u pitanju, pojma nemam.

Da nisi prvo pomenuo BEX, pomislio bih da si za ovo drugo sarkastičan.

Kakav god ugovor da ima sa kurirskom službom, svakako da je cenu transporta ugradio u cenu svojih proizvoda.

Ista je verovatnoća dobitka sedmice na lotou i da vam se neko javi iz Cyti expres Valjevo

Daleko bilo sta radi cityexpress, kol centar ne postoji…

Prilozi

• IMG_0545.jpeg
    IMG_0545.jpeg
    83.6 KB · Pregleda: 41
Ček da vidiš afere s mojim paketom :D
Prvo su preuzeli pošiljku, piše ima dva paketa. Težina paketa - pola kile. Ja ne znam kako klavir može da ima pola kile. Onda su utovarili. Pa unos "vanredna situacija" štagod im to značilo. Potom vraćeno u lokalni centar, druga pošiljka uneta u sistem, sad paket ima 70kg. Ali ništa od pomeranja, stavljeno u skladište i toeto.

1701865985183.png

Prebukirani su skoro svi, jer je dosta sa post expressa preslo na ostale, tako da verujem da je jedino trenutno isti rasterecen, dexpress NS ima robe bar za 1+ dan koja nije isporuceno, magacin im je pun u NS, rok isporuke je 1-3 dana zavisno od gabarita posiljke

@techone za Dexpress je rok isporuke 3 + neogranjceno dana. Od prosle nedelje je paket kod njih u magacinu, danas kada sam zvao call centra su mi rekli da ce mi dostava biti sledece nedelje 😂😂
Razumen da je guzva, razumem da moze da se desi kasnjenje ali ovo ne mogu da razumem nikako.

Prebukirani su skoro svi, jer je dosta sa post expressa preslo na ostale, tako da verujem da je jedino trenutno isti rasterecen, dexpress NS ima robe bar za 1+ dan koja nije isporuceno, magacin im je pun u NS, rok isporuke je 1-3 dana zavisno od gabarita posiljke
Meni gore stoji oprema za trening vec 7 dana, ne mice. Cekam dexpres, aks, cityexpress, ne znam vise ni sam sta sam narucio i sta treba da mi stigne. Pohvala jedino za ananas i m&m, njih sam cekao “svega” 4 dana

Ček da vidiš afere s mojim paketom :D
Prvo su preuzeli pošiljku, piše ima dva paketa. Težina paketa - pola kile. Ja ne znam kako klavir može da ima pola kile. Onda su utovarili. Pa unos "vanredna situacija" štagod im to značilo. Potom vraćeno u lokalni centar, druga pošiljka uneta u sistem, sad paket ima 70kg. Ali ništa od pomeranja, stavljeno u skladište i toeto.

Pogledajte prilog 417101

Ukoliko je pošiljalac prilikom najave paketa rekao 500 grama, onda je sve ovo što se dešava regularno. Zapravo su mogli i da ne preuzmu paket.
Za kabaste pošiljke svaka služba ima produžen rok uručenja.

Ma verujem da radnja odakle sam naručio ima neki dil sa njima jer je šatro besplatna pošiljka - iako je sve to uračunato u cenu i oni dobiju info. Sigurno ne bi slali paket na taj način.
To jest, nemam pojma. Ko zna šta je iza kulisa. Sve u svemu, nema ga još :)

Cimni prodavnicu, sigurno znaju o čemu se radi. A i ako ne znaju, imaju brži kanal komunikacije sa kurirskom službom, nego da ti zoveš call centar.

Ma da, rekli su mi da će ih zvati pa mi javiti. Svakako, dosad nisam imao iskustva sa City expressom, a ovo sad mi je pokazalo da postoji razlog za to :D

...Ja ne znam kako klavir može da ima pola kile...
Jon Stewart Crying GIF

Je li neko naručivao preko BC Groupa pa preusmeravao pošiljku na paketomat?

Jednom sam naručivao preko njih, hteo da preusmerim kad ono ne može, kažu u Dexpressu da mora potpis neki na papir i da je to do pošiljaoca. Jedva se dogovorih sa kurirkom da se nađemo kod pumpe pa da pokupim.

Ovaj put lepo stavim u napomenu da hoću opciju za preusmerenje na paketomat, žena iz BC me je prilikom potvrde porudžbine pitala zašto. Ja joj objasnim šta se desilo, ona šokirana, kaže "nama se niko do sad nije javio da je imao problema oko toga". Evo sad sam dobio kod i - opet blokirana opcija za paketomat.

Pa rekoh pre nego što sutra ujutro popričam sa Dexpressom da vidim je li neko imao sličan problem.

Ma to "nama se niko do sad nije javio da je imao problema oko toga" je stara fora, ona u susednom boxu je verovatno istu tu priču prosipala na drugoj liniji drugom kupcu sa istim problemom...

Meni vec 11 dana stoji posiljka u magacinu Beograd -Dexpress Kada zovem samo kazu u guzvi smo zbog black friday-a cekajte da vas zove kurir i cao zdravo spuste slusalicu. Sto je najgore ne daju da odes kolima do tog magacina i preuzmes posiljku..

Po svemu sudeći taj crni petak napravio veći haos od štrajka poštara :D Tokom trajanja štrajka uredno stizali svi paketi bez ikakvog kašnjenja, od različitih službi. Sad ne možeš da ih uhvatiš.

Ako do 10 ujtru ne pise status "Utovareno za isporuku" taj dan ti 100% ne stize paket.

Yep, to sam skapirao, sudeći po svim informacijama. Zanimljivo kako su mi iz radnje garantovali da će biti u utorak, ja uskladio sve sa obavezama da budem tad kući, kad ono svaki dan moraš da gledaš u pasulj da li će ga poslati ili ne. I naravno, na kraju uvek sledi prebacivanje odgovornosti, ovi iz radnje će kriviti kurirsku službu, služba će kriviti ko zna šta, i tako u krug.

Pa jesi ih zvao? CityExpress?
Jeste da se dugo niko ne javlja ali zovi onaj drugi telefon gde mora da se neko javi ali nije vezan za posiljke pa ce da polude kad im kazes o cemu se radi ali ti im reci da se niko ne javlja tamo pa se brines ima li zivih tamo ljudi, reci ce da ima, ti onda sta ces vrti i cekaj do iznemoglosti, nije prijatno ali kad se mora nije tesko, mada ni to ti nece pomoci jer ce da te farbaju ("sutra garantujem da ce da ti stigne") , nece naravno i ti onda opet u krug.
Tad kad sam imao situaciju sa njima, 11 dana je stajao paket kod njih, mislim da sam ih zvao 3-4 dana zaredom , da se jave trebalo je pola sata po pozivu minimum.

Ma te privatne kurirske sluzbe su dosta neozbiljne, ja do sad nisam imao problem ni sa jednom, uvek je sve bilo korektno, stim da kod tih privatnih kurirskih sluzbi problem sto te zovu samo jednom, ako se ne javis iporuka nije uspela pa vracaju pakete posiljaoci, a kod Post Express-a stoji u lokalnoj Posti 5 dana pa mozes tamo da preuzmes. Srecom jednom prilikom sam znao da mi treba stici posilja i imao sam problem sa signalom na telefonu, cim mi je stigao SMS o propustenom pozivu znao sam da je kurir iz AKS-a, pozvao sam ga i rekao mi je da je prosao moj kraj i da ce isporuciti paket sutradan.
Drugi problem trenutno je sto dosta ljudi ne zna da je Posta proradila, pricao sam bas sa dosta ljudi na tu temu i svi su mi rekli Posta jos strajkuje, ja im kazem da je strajk zavrsen, a oni me cudno gledaju.
I da ti ne stigne paket morace ti poslati ponovo, vratiti isti ili poslati drugi ako su ozbiljna firma pa neka oni resavaju problem sa kurirskom sluzbom.

Jel Bex dostavlja subotom pakete?🤔
Pokušavam nađem info na sajtu ali ne uspevam

Generalno ni jedna privatna ne dostavlja subotom, jedino su sad dostavljale neke lokalno da se odblokiraju, ali kontam da ni radnici nece da rade prekovremeno
Jos im je veci problem kad se dosi guzva u magacinu a oni nemaju logistiku da budu brzi, jer su paketi tesko nalaze nisu predvidjeni za takav promet

Zapravo mi je stigao paket danas, i par mnogo čudnih stvari. Moguće da su ovi iz radnje požurili njih. Međutim preko linka City expressa i dalje je stajalo da je u skladištu. A onda mi oni kažu - stiže klavir, ali ovaj manji paket nije kod nas, to će ti neki kurir doneti. Mali paket su zapravo - slušalice koje idu kao gratis :) To prevideh potpuno, otud sam bio zbunjen za to. I onda dolaze likovi, donose klavir, broje pare - ispade hiljadu din manje. Broji on dva puta, isto. Ja u fazonu - oke možda sam se zeznuo, dam im još hiljadu, i posle skapiram - a ja sam brojao tri puta kad sam spremio kintu. Šta ako im je to fora da oni smanje za hiljadarku, koju potom sebi stave u džep.

Dva mlađa lika, po izgledu bi rekao da deluju kao da bi mogli to da urade. Ako je to bio slučaj, pa - fool me once... Ali da, svakako je uvrnuta situacija, i još čekam te slušalice, koje nisu ništa specijalno al ono daću nekom makar. Od sada ako čujem da neko šalje City expressom, samo ću reći - neka hvala.

Za sve koji salju pakete preko Poste, nasao sam zamenu za njihove kese ako se salju manji paketi koji nisu previse teski, a to su kese za zamrzivac.
Posto sam stampam adresnice preko aplikacije web express, danas sam u kesu za zamrzivac od 5 litara stavio ostampanu adresnicu, zapakovani predmet koji saljem i oblepio providnim sirokim selotepom ali ne da se zguzva i savija nego lagano okolo da kesa i adresnica ostanu kakve jesu, samo sam savio krajeve na kesi koji strce kada sam oblepljivao. Sve se lepo providi, vide se podatci, a selotep je jos i ojacao kesu.
Primili su mi bez problema.
Verijem da bi prihvatili tako i ostale kurirske sluzbe
Takodje verujem i da bi prihvatili tako i ako se adresnica stampa u Posti, samo treba ostaviti kesu prilikom lepljenja dovoljno veliku da se moze zalepiti na nju adresnica.

Vrh Dno