Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Mislim da je do ulaznih vrata od zgrade pogotovo ako zgrada ima interfon i vrata se zaključavaju.
A što nije mogao da siđe na 120 sekundi?

Ko će ga znati :)
Ja vraćam film i ne mogu da se setim da su pre vanrednog stanja bili toliko izričiti i tražili da se izadje po paket.
Zato sam se i zainteresovao za ovo.

Пре неки дам сам добио СМС о приспећу ПЕ пошиљке. Курир је ноншалантно оставио обавештење у сандуче, нити је позвао, нити позвонио. Док је писао, исто време би утрошио за испоруку, није ми јасно о чему размишља. Писао сам жалбу, кажу да је звонио на врата. Сад ће да ме мрзи цела пошта.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока
Ja sam zbog ovoga odustao od PE.
Jendom sam sreo poštara koji nije ni poneo paket, već samo obaveštenje.

Ako mora PE onda naručujem na kancelariju. Tamo moraju da dostave. Problem je što smo sad kući već 6 meseci.

У ствари, одговорили су ми да је изјавио да је звонио на интерфон, који у мом улазу не постоји. Стварно не разумем такву доставу. Иначе, адреса је и број стана, не само број улаза. Чак је и полиција после грдних проблема са уручењем разноразних судских позива и још којечега, схватила то и у ЛК уноси и број стана.

Oduvek se u lk unosio broj stana

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Mislim da nije realno ocekivati da donose svakome do stana osim u slucaju invalida ili samoizolacije npr, uz napomenu/poseban zahtev.

Sa situacijom oko parkiranja u Bg, platama kurira, cenom dostave, mislim da nije realno.

Svi ostali mislim da uvek imaju vremena I mogu da izadju ispred zgrade, da je to u najmanju ruku prostojno prema kuriru, cak iako ima obavezu da donese do vrata.

Uzevsi u obzir sve otezavajuce okolnosti, posebno oko parkinga.

Poslednja izmena:
Oduvek se u lk unosio broj stana

Nije baš uvek, evo kod mene stoji i kućni broj i sprat i broj stana, a kod supruge samo kućni broj :d Zajedno smo podnosili zahtev, ja sve popunjavao isto, verovatno zavisi od službenika koji sve to unosi u sistem...?

Mislim da nije realno ocekivati da donose svakome do stana osim u slucaju invalida ili samoizolacije npr, uz napomenu/poseban zahtev.

Sa situacijom oko parkiranja u Bg, platama kurira, cenom dostave, mislim da nije realno.

Svi ostali mislim da uvek imaju vremena I mogu da izadju ispred zgrade, da je to u najmanju ruku prostojno prema kuriru, cak iako ima obavezu da donese do vrata.

Onda treba napisati isporuka do zgrade, na prakingu, ispred trafike, u kafani itd. a ne od vrata do vrata, ili na adresu primaoca. Adresa glasi ulica ta i ta sprat taj stan br. taj
ako je to adresa a isporučuješ na adresu onda očekujem da mi doneseš paket ispred vrata stana. Sve probleme ja razumem, ali ne možeš mi naplatiti jednu uslugu a izvršiti deo te usluge. Stavi u cenovnik do zgrade je toliko, do stana je +50 dinara npr.
Da li recimo radniku prodavnice cipela kojoj je doneo 30 kutija cipela kaže iziđi na praking tržnog centra po pakete?
Ja razumem probleme kurira, ali to je takav posao.

kada je PE u pitanju oni nemaju problem sa dostavom i parkiranjem po BG jer nikom nece smetati postino vozilo...
ali svi ostali itekako imaju, plus su njihova vozila veca (kamioni i kombiji)

ja licno ne volim da mi niko dolazi na vrata, vise volim da me saceka na kapiji.

Poslednja izmena:
Sve probleme ja razumem, ali ne možeš mi naplatiti jednu uslugu a izvršiti deo te usluge. Stavi u cenovnik do zgrade je toliko, do stana je +50 dinara npr.

Pa Bex je to uveo za Beograd mesecima unazad. Na cenu dostave +50 dinara ako je beogradska adresa, jer nemaju gde da se pakriraju. I kao šlag na tortu ako kurir dolazi po paket onda još +50 dinara na standardnu cenu(ako ne dolazi ti nosis u paket shop).
Ako na to dodamo i neki otkup, npr. 2000 dinara onda je to još 82 dinara dodatno.
Dakle za paket do 1 kg, 350 +50 +50 +82=532 dinara sa beogradske adrese na beogradsku adresu. Sitnica. Primaocu se više isplati da sipa gorivo i da dođe sam po paket.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

ako je sve to napisano a skupo ti je onda ne koristiš tu kurirsku službu.
Problem je ako i pored toga što ti naplati 50 dinara te cima i kaže ajd siđi po paket.

Pa ponekad moram. I da, izađem ispred i Beksu i D expresu i Pošti... A dam uvek i bakšiš, da ne bi samo prošli ulicom i čekirali da nisam kući preko gps-a(d express). Dok ne dođe neko bolji.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ma najveći problem je kad nemaju sitno pa ti zadrže 50din [emoji849]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bar naznaka kad se deli vest da se radi o Pošti u Italiji.

Moram priznati da se mene navukao.

Posle dugo vremena, poslali su mi paket DExpress-om prošlog utorka.
Nedelju dana kasnije, status pošiljke je da se vraća pošiljaocu.
3x je stajao status da je kod kurira, prošli četvrtak, subota i danas da bi popodne svakog dana status bio promenjen na pokušana isporuka, nema nikog na adresi.
Inače za moje mesto stoji na njihovom sajtu da se isporuka vrši ponedeljak, sreda, petak :)
Broj koji im je ostavljen je uvek dostupan, nisu se potrudili da pozovu, na adresi uvek nekog ima, porodična kuća je u pitanju.
Na broj regionalnog centra im se niko ne javlja pa sam poslao upit preko forme na sajtu u petak na koji naravno niko nije odgovorio.

Izbegavati ih i dalje, nerviranje ne pomaže.

Sve je to od grada do grada i od mesta do mesta..
Kod mene je Dejli ubedljivo najbolji posle PE-a naravno, ostali su losiji.
Recimo juce sam poslao biciklu AKS-om, danas nema ni traga od urucenja, videcemo sta ce biti, jedini razlog slanja preko AKS-a je bio jer imaju fiksnu cenu na bicikle od 800 din pa znas na cemu si.

Bar naznaka kad se deli vest da se radi o Pošti u Italiji.

Moram priznati da se mene navukao.

Klikbejt koji B92 voli, ja sam samo kopirao link iz njihove app, koji postavi i naslov pre samog linka.

Želeo sam da podelim da nemamo samo mi muke sa bahatim dostavljačima. Ako je to neka uteha...

Sve je to od grada do grada i od mesta do mesta..
Kod mene je Dejli ubedljivo najbolji posle PE-a naravno, ostali su losiji.

Bukvalno isti mi je kurir već 2 godine u Dejliju i uvek je lik 100% profi. Samo jednom mi je pošiljka stigla sa danom zakašnjenja i to u novogodišnjoj gunguli. Uvek pozove da se najavi koji minut pre, ljubazan, brz i nikada ni dinar preko cene isporuke mi nije naplatio.

PE mi samo pošalje poruku da odem u poštu. Ali tu mi je izgleda zapao neki mjau mjau kurir. Međutim, kad šaljem nešto uz otkup, volim njih da koristim, sve bude ok i parice legnu na dan isporuke posle 16h na račun.

Ostali, siđi na ulicu, kod Maxija, prekoputa da se ne zavlačim i sl. Nikada račun za isporuku, uvek viša cena od one sa sajta. AKS mi je na besplatnu isporuku tražio dodatno pare. Cirkus.

Pisao sam, mižda u ovoj temi, kurir PE je prošle sedmice nonšalantno ostavio obaveštenje da podignem pošiljku u pošti. Na moju žalbu je izjavio da je zvonio na interfon, koji, uzgred, ne postoji na mom ulazu. Dok je pisao obaveštenje mogao je i da isporuči pošijlku, osim ako je ispisao pre polaska, a mogućnosti za neuručenje su bezgranične (dao nekom popunjena obaveštenja da ispoubacuje u sandučiće, protrčao i ubacio, ...).
Sad, treba da poručim nešto što mi je do sada slato PE, i treba da objašnjavam pošiljaoca zašto da šalje drugim prevoznikom.

Poslednja izmena:

Isporuka je na adresu, osim ako neko ne živi ispred zgrade na klupi. Sve oko parkinga i plaćanja kazni čeka isto mene, niko mi to ne plaća niti mi pada sa neba, niti imam povlasticu da vozim žutom trakom, šta bi bilo da krenem da kukam o tome i kada upadnem u BG špicu, a tek što Sokolovo oko snima. Takav im je posao, ako moram da se brinem o njima onda oni meni treba da plate za uslugu, a ne ja njima. Kada nestane paket oni ništa ne znaju, prave se ludi, a ovamo traži povlastice za parking isti taj kurir? More, dok se ne dovedu u red i prestanu da budu bezobrazni samo oštro sa njima, ne može drugačije. Ima izuzetaka i na žalost malo ih je, svaka im čast.

Pisao sam, mižda u ovoj temi, kurir PE je prošle sedmice nonšalantno ostavio obaveštenje da podignem pošiljku u pošti. Na moju žalbu je izjavio da je zvonio na interfon, koji, uzgred, ne postoji na mom ulazu. Dok je pisao obaveštenje mogao je i da isporuči pošijlku, osim ako je ispisao pre polaska, a mogućnosti za neuručenje su bezgranične (dao nekom popunjena obaveštenja da ispoubacuje u sandučiće, protrčao i ubacio, ...).
Sad, treba da poručim nešto što mi je do sada slato PE, i treba da objašnjavam pošiljaoca zašto da šalje drugim prevoznikom.

Lepo postavite kameru, snimak na USB i u poštu, pa neka objasni šefu kada je bio i zvonio. Tako se brzo dovedu u red. Probao sam da ih častim, dogovaram sa njima, čekam, nađem zajednički jezik, ali to se osili i izbezobrazi kao da ja radim za njega. Ne može drugačije, prigovor na rad, prigovor na rad, prigovor na rad šefa što nije rešio problem u Takovsku... Posle vas čeka sa osmehom na licu i juri da uruči paket. Na žalost ne može drugačije, ko ima normlanog kurira ima veliku sreću.

Лакше је рећи него учинити, остали станари не желе видео надзор, нити интерфон. У ствари, хтели би, али да не плате.
Писао сам им након њиховог одговора да мој улаз нема интерфон. Видећемо како ће бити убудуће. Био сам после пар дана у пошти, поменуше између себе неког са мојим презименом, можда је било неких санкција па су се узмували, ко ће га знати.
Можда, кад би повећали плате куририма, би било како треба, можда не, много има покварењака колико год да се плате.

Poslednja izmena:
meni je jedan na zameni ostavio papirić, a ono kući žena, beba od 2m i pas - 24/7
šef službe za reklamacije dolazio lično na vrata da se izvinjava

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Kakvi su klosari ovi iz AKS-a i cime se sve ne sluze ja ne mogu da verujem. Poslao sam biciklu na otkup 15000 din.
Vraca se danas otkup 120e i 600 din sto cini 14640 din, neverujem da je kurir to uzeo tako tamo, vise verujem da je stavio svoje eure izracunao tih 300-400 din razlike za koje se nece niko buniti i stavio sebi u dzep.

Pa sto si uzeo taj otkup ?
Na otpremnici koju si dobio slanjem ''paketa'' stoji 15.000 din...

Stoji, sta mi moze ovaj mucenik sto je to samo isporucio niti je on stavljao niti pakovao nista sta, samo da njemu pravim problem i da verovatno pisemo neki zahtev za reklamaciju ili sta god..

Reklamaciju nego kako.
Meni je ovaj moj (sada vec bivsi kurir Beksa) rekao jednom da oni (kuriri) to licno broje pre nego sto izadju iz magacina.
Skroz dobar lik, al nema ga vise, dao otkaz.
Zato sam presao na PE zauvek.

Pre par godina slao redovno Daily-jem, isto skroz dobar lik.
Kad je dao otkaz, presao sam na Bex tada.

Al smara popunjavanje PE adresnica...

Poslednja izmena:
Ma ja samo saljem preko PE i kada primam pakete isto preko PE, ali nece da posalju biciklu naravno ne moze ni preko Poste, tako da si osudjen na ostale klosare koji imaju milion razradjenih mehanizama da te predju.. Da se zalis nemas kome svi nadredjeni dobro znaju sta oni rade.

EDIT. Evo sada sam im srocio mail, znam da nista necu pomeriti sa mrtve tacke ali neka bar citaju ako nista drugo ! Inace ID kurira koji je preuzeo biciklu i koji je vratio otkup se ne podudara sa ID-jem kurira koji je zapakovao ili preuzeo novac kako god, tako da ovaj sto je doneo nema veze sa tim..

''Postovani, zelim da vam skrenem paznju na neregularnosti koje vasi kuriri redovno izvrsavaju nad strankama koje koriste vase usluge.

Pored povremenog ''nakalemljivanja'' manjeg iznosa novca tipa 50-200 din na cenu otkupa predmeta / postarine, danas mi se desio jos jedan bezobrazluk.

Naime poslao sam biciklu i otkup je bio 15 000 din, kada smo otvorili onu zastitnu kesu unutra je bilo 120e i 600 din ili po danasnjem kursu od 117 din za prodajni, sve skupa 14640 din. Lep metod imaju zaista, ubace svoje eure unutra i tako prisvoje sebi nekih 300-400 din za koje ce se retko ko buniti a i kome da se buni kada ovaj sto je doneo otkup verovatno nema ni veze sa tim, niti je ubacivao novac niti sta. Pita jel u redu ja kazem u redu je, sta da mu kazem, da pisem tu neki zahtev za odstetu i cimam coveka i jos vise mu zagorcavam dan ne ide, niti se poklapaju ID kurira, tako da najverovatnije covek sa tim nema nikakve veze.

Stvarno nije u redu, pa vi vidite sada da li su njima plate male pa moraju to tako da rade ili se radi o bezobrazluku i javasluku, ali kako god nije u redu.

Hvala na razumevanju.''

Poslednja izmena:
Popuniš na telefonu!
Svakoj kurirskoj službi moraš staviti punu adresu primaoca...

Mozes i na cipeli da popunis.
Kad kurir dolazi, moras mu dati popunjenu adresnicu.
Dakle, pricam o preuzimanju paketa na adresi.

Neko je nekada u ovoj temi slikao da pojedini PE kuriri imaju (ili su nekada imali) stampace kao i privatnici, pa ti kad prijavis telefonom ili preko sajta/aplikacije on dodje i otstampa i da ti slip.

Ali to kod mene nikad nije bilo.

A ja koristim aplikaciju od kad su je napravili pre par meseci, il malo duze.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno