Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Код мене не слика (и не тражи, бар до сада није), а и не познаје ме. Мада мени је лакше да однесем до њих пакете пошто су у близини, тамо само очитају ЛК. Не знам како раде ако је без чипа.

Da se nadovežem kratko: na godišnjem nivou sve preko 15000€ (pre je bilo 10k), podleže proveri ako se radi o fizičkom licu, sa mnogo malih uplata naročito.
Radio sam neki posao davno za lika u DE i za njega su ljudi otvarali račune(uz nadoknade, jel), da bi mogao da posluje na ebayu i izbegne proveru nadležnih institucija, jer je prodavao more odeće (preko 100k godišnje). Raspitivao sam se kod drugara koji radi u banci i slična situacija je kod nas.
Cime se svi ljudi bave... Verovatno ima i ljude koji šalju umesto njega, stavljaju stvari na e bay umesto njega itd...

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Pa imaš tih primera kolko oćeš i ovde. Npr. nešto sa kp naručiš od "mađara" dobiješ od jednog čoveka pošiljku , kada treba da šaljes nazad,na reklamaciju, šaljes na potpuno drugo ime...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Jel ima nekih novosti za PE?
Ostalo nam je nekoliko paketa od ponedeljka zaglavljeno u GPC.
Sreća da u utorak kurir nije došao po pakete.

Главни поштански центар, што се тиче новости, бунт се шири по поштама. Поједине су потпуно у штрајку, тога није било прошлог пута.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Sastanak koji je trebalo da imaju danas u Vladi je pomeren za petak, teško da ćemo videti išta od paketa do sledeće nedelje.

Podrška poštarima, i treba da se dignu, u zdrav mozak ih k.... nepismena banda. Tretiraju ih kao kmetove. Ste videli šta uradiše i PTT KDS-u?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Slažem se da su i poštari i kurir u zaista lošem položaju. Za one sto sede na šalterima me nije mnogo briga, jer su u proseku neljubazni i često ne znaju da rade svoj posao.

Ono što mi ide na živce je što preuzmu pakete, kada znaju da ne rade. Vidim za neke pošte piše radi SAMO prijem plaketa. Na ovaj način ne mogu da podržim ljude, kad meni prave štetu. Ovog puta nije ništa strašno, možemo sve sem jednog paketa da ponovimo, ali prošli put smo imali neke custom proizvode koje nema šanse da resendujemo.

Нико није знао да ће почети штрајк, као што је неко већ написао горе, био је најављен само протест.

Ali sada kada je definitivno počeo, u poštama se i dalje primaju paketi? :sceptic:

Da li je moguce da se smanji cena "usluge" koju su oni jednostrano resili da promene?

Znaci sluzbenici svesno preuzimaju pakete i obvezuju se na uslugu koju znaju da nece da ispune? Tipa stikliraju da ce paket biti dostavljen sutra do 19h a znaju da je to nemoguce. I hoce vecu platu za to?

Isporuka danas za sutra je "garantovana" u smislu da ako paket ne isporuče sutra možeš da tražiš odštetu u vidu valjda petostrukih troškova isporuke, ako se ne varam, znači ako te je slanje paketa koštalo tipa 300 dinara daće ti 1500 din kao odštetu. Ili tako nekako :)
Mada će oni verovatno sada da upisuju na dostavnicu da isporuka nije garantovana tako da ništa od odštete ko šalje danas, sutra...

Mada će oni verovatno sada da upisuju na dostavnicu da isporuka nije garantovana tako da ništa od odštete ko šalje danas, sutra...
Upravo tako stoji - isporuka nije garantovana.

Molim za savet. Hteo sam prijatelju da pošaljem paket u Novi Sad na Glavnu poštu da ga preuzme nakon radnog vremena jer mu ništa ne znači da mu kurir ostavi izveštaj na kućnoj adresi dok je na poslu. Nije u mogućnosti da primi na poslu.

1) Postoji li neka druga kurirska služba sem post ekspresa koja u Novom Sadu ima mesto za isporuku koje je blizu centra?

2) koje kurirske službe, sem Post Ekspresa, za fizička lica otkupninu uplaćuju na tekući račun?

Hvala veliko! :)

Ali sada kada je definitivno počeo, u poštama se i dalje primaju paketi? :sceptic:
Da li je moguce da se smanji cena "usluge" koju su oni jednostrano resili da promene?

Znaci sluzbenici svesno preuzimaju pakete i obvezuju se na uslugu koju znaju da nece da ispune? Tipa stikliraju da ce paket biti dostavljen sutra do 19h a znaju da je to nemoguce. I hoce vecu platu za to?
За пошиљке послате од 3.12. се не гарантује рок уручења, што пише у напомени на свакој адресници. Замолио бих вас да не пишете нешто што није тачно. Тражите одштету за пошиљке послате у понедељак када се стање врати у нормалу. А до тад чекајте јер другог избора немате.

Није. У неким поштама и поштанским центрима је прекид рада (негде комплетно).
Иначе, у Нишу су ми опет доставили неколико пост експрес пакета (данас).
Видeo сам и по граду да курири ПЕ развозе пакете.

А неки радници су по групама на Фејсбуку причали како је ''Ниш стао''.
Како (и ко) онда развози и доставља пакете ако нико не ради.

Што се тиче пошта у Нишу - раде све до једне нормално.

За пошиљке послате од 3.12. се не гарантује рок уручења, што пише у напомени на свакој адресници.
Ja sad gledam adresnicu i to nigde ne pise.

За пошиљке послате од 3.12. се не гарантује рок уручења, што пише у напомени на свакој адресници. Замолио бих вас да не пишете нешто што није тачно. Тражите одштету за пошиљке послате у понедељак када се стање врати у нормалу. А до тад чекајте јер другог избора немате.

U ponedeljak mi je poslata velika brusilica a nije mi stigla,ko sada ima pravo da trazi odstetu prodavac ili ja (kupac)?

Ako nisi dobio robu i nisi je ni platio, u tom slučaju oštećen je prodavac (posiljalac).

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Da,ali meni je roba poslata i ona mi je bila potrebna u utorak kada je trebalo da mi stigne i ko zna kada ce mi stici,sta sada ja kao nisam ostecen?

Kada ti stigne, i ako preuzmeš i platiš, odštetu mogu da traže obe strane, i primalac i pošiljalac.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Надокнаду штете може да тражи само корисник који је платио поштарину, по новом.
А за прекорачење рока за уручење је накнада смањена на 3 поштарине.

Šta sam ja pogrešno napisao? Jel primaju pakete? Primaju.

Ja nikada ne tražim odštetu i jedan put mi je za nešto dopizdilo i pošaljemo reklamaciju. Doneo mi neki momak 700-800 dinara u kešu, samo da povučem reklamaciju. Da ne ide "zvanično". Ako budem morao da resendujem sve pakete koji nisu isporučeni, pa da čekam da se oni prethodni vrate, to mene košta mnogo više nego 5 ili 3 poštarine. A kada moji kupci ne preuzmu pakete, naravno da ce da mi obračunaju i slanje i povrat i po vrednosti paketa. I posle će opet neko da donese pare u kešu?!

Nazad
Vrh Dno