Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Naravno da ima...
Probaj Aks na primer ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ili royal :D

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Hmmm....imao sam par paketa i preko AKS prosle godine...........stigli za 2 dana oba.
Royal nisam probao. Ali Daily i Bex.........uvek cekam minimum 5 dana. Boze me sacuvaj.

Naravno da ima...
Probaj Aks na primer ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

A što Aks? Ja poručio globaltel karticu u petak u ponedeljak me zvao kurir, i to 2x. Jednom ujutru kada sam spavao pa posle opet u 2 da proveri jesam li kući.

evo danasnjeg slucaja sa postom, poslat paket juce za danas, niti sms ili bilo kakvo obavestenje makar da znam da nece stici danas... uzas.

Potpuno sti slucaj sa De Express-om, paket poslat juce iz Zemuna.
Pomocu koda za pracenje, vidim da je paket stigao u Vrbas(10km od Kule, njihov magacin).
A lepo sam rekao posiljaocu da ne salje preko njih...

Pa Vrbas im je centar tvog regiona.

Ocekuj da ces paket dobiti danas, jedan dan zakasnjenja, nije strasno.

^ problem je sto je danas nedelja pa koga su ispalili juce mora da ceka ponedeljak.

Pa Vrbas im je centar tvog regiona.

Ocekuj da ces paket dobiti danas, jedan dan zakasnjenja, nije strasno.

Da, znam da je
Vrbas centar regiona.

Zaboravih da napisem da sam ih(Vrbas) zvao oko 12h i pitao za posiljku. Posto tada nisam imao kod za pracenje(dobio sam ga tek oko 15h, a oni tada vec nisu radili), nisu pomocu imena i adrese mogli da nadju posiljku(kakav li samo program koriste...), inace bih dosao licno kod njih da preuzmem, da su me nasli.

Poslednja izmena:
Sačekaš kurira u ponedeljak i odbiješ pošiljku, "kažeš hvala ali sad sam se već snašao, više mi ne treba". Tako se najbrže uči kad neko kaže nemoj da šalješ ovom ili onom kurirskom a pošiljalac pošalje baš tom...

Ne mogu bas tako...da sam mu rekao, ako posaljes drugom sluzbom, necu primiti paket...ajd pa jos nekako da mu odbijem(mada ne bih ni tada). Nije posiljalac kriv sto kuriri kasne.

Osim post expressa niko posiljke ne preuzima vikendom i ponedeljkom ni jedna kurirska sluzba osim PE nema prispece novih posiljki.... A u svim kurirskim sluzbama osim PE ugovor o radu nije ispostovan, svima stoji da se radi 40 sati nedeljno a svaka subota je radna... Tkd kurir posiljke koje dospeju u subotu raspodele tako da nesto ostane i za ponedeljak, u sustini subota je kao neradna ali se radi redovno :) Tkd eto zasto se desava da posiljke koje stignu u subotu okasne do ponedeljka , jednostavno kuriri deo ostave za ponedeljak da se subotom ne bi "zapucavali" na terenu i tjt...

Razumem ja to sve i sve je to manje vise ok, da nije u pitanju mob. telefon. Sad sam ostao na Nokiji 6310 i sta ja sa njom da radim? Kako da koristim sve blagodeti 21 veka ;)?
Moram da "kraduckam" suprugin J5(a ona nasla bas danas da ne radi), da bih bio u toku...:)

pa nije u redu to sto rade jer bi trebali negde da istaknu da recimo ta posiljka nece stici u subotu. sa druge strane neko tu uslugu slanja danas za sutra treba da plati... ja bih sad trebao da trazim popust za posiljku koja je poslata u petak a stigla tek u ponedeljak.

takodje se i sam posiljalac dodatno iscimao da to posalje u petak.
u pitanju je deo za komp i evo sad mi masina stoji raskupusana na pola trpezarijskog stola ceo vikend a trebala je samo da prenoci tako i da je ujutru spakujem...

sa beksom mi se ovo nikad nije desilo.

Pa to je to, jednostavno kuriri dele "rutu" na 2 dela i nesto se nosi a nesto ne i *mjau**mjau**mjau*... To je ono zaposlite jos ljudi pa da se sve odradi ali novih ljudi nema i tjt, radi se i sa manjkom ljudi pa korisnici ispastaju na zalost... Ja npr znam kurira koji na svojoj ruti ima 17-18 sela da isporuci i on covek kad bi svaki dan isao u sva mesta koja ima prvo sto ni jedan dan ne bi zavrsavao pre 17h, drugo sto ne bi imao dovoljno goriva da sve to obidje.... Vozi kombi na metan... i onda on mora da deli rutu tako da danas ide u 12 sela npr a 6 ostavi , sutra tih 6 nosi a nekih drugih 6 ostavi i tako se snalazi... Tu korisnici trpe jer ako ih zapadne da im posiljka ne ide tog dana cekaju sutrasnji dan, ali to vec nije problem ni do kurira nego do firme koja pokusava maksimalno da ustedi pa kuriri nekad moraju da se snalaze...

sve ja to razumem ali primaoca nista od ovoga ne treba da zanima. na kraju on placa uslugu koju je sama kurirska sluzba ponudila i niko ne trazi nesto nemoguce, samo da se postuje tudje vreme ali to kod nas teze ide.

To kod nas ne ide uopste.... Prvo sto same kurirske sluzbe propagiraju nesto sto ne mogu u vecini slucajeva da ispune a drugo sto ima svakojakih kurira koje te iste kurirske sluzbe zaposle jer nemaju boljeg resenja pa i ti kuriri jos dodatno prave probleme....

Koliko znam kod predaje pošiljke PE ako se ispuruka u to mesto ne vrši sledeći dan to ti kažu a i piše na dresnici, tako da to deljenje ruta je ok ako pošiljaoca obaveste o tome.

Ne mogu bas tako...da sam mu rekao, ako posaljes drugom sluzbom, necu primiti paket...ajd pa jos nekako da mu odbijem(mada ne bih ni tada). Nije posiljalac kriv sto kuriri kasne.

Zamisli platiš molera da ti okreči stan u plavo, vratiš se s posla kad ono, sve okrečeno u crveno, i šta ćeš, moraš da prihvatiš jer nisi rekao moleru da ako okreči u neku od preostalih ~15.999.999 nijansi moraće ponovo da radi posao :d

Koliko znam kod predaje pošiljke PE ako se ispuruka u to mesto ne vrši sledeći dan to ti kažu a i piše na dresnici, tako da to deljenje ruta je ok ako pošiljaoca obaveste o tome.
Ovo važi samo za PE mada se meni često desi da pošaljem paket u neko selo sa 3-4 ulice, u pošti kažu isporuka jednom nedeljno a čovek dobije paket sutra... Thumbs up for pošta :D

Poslednja izmena:
Osim post expressa niko posiljke ne preuzima vikendom i ponedeljkom ni jedna kurirska sluzba osim PE nema prispece novih posiljki.... A u svim kurirskim sluzbama osim PE ugovor o radu nije ispostovan, svima stoji da se radi 40 sati nedeljno a svaka subota je radna...
Ако те курирске службе не преузимају викендом, онда вероватно и не разносе тада па би требало да негде пише да испорука данас за сутра важи за радне дане а не за свих седам.
Ако ПЕ ради и тада, а кажеш да је испоштована 40 часовна радна недеља, ко ради викендом? Да ли се то рачуна у нормално радно време или им се плаћа са додатком за рад празником?

Ако те курирске службе не преузимају викендом, онда вероватно и не разносе тада па би требало да негде пише да испорука данас за сутра важи за радне дане а не за свих седам.
Ако ПЕ ради и тада, а кажеш да је испоштована 40 часовна радна недеља, ко ради викендом? Да ли се то рачуна у нормално радно време или им се плаћа са додатком за рад празником?

Pe ima prvu i drugu smenu, prva smena radi 8h dnevno a druga radi manje sati i onda drugoj smeni pada radna subota, dve subote u nedelji su radne i kad sve saberes i oduzmes imas fond od 160h mesecno... Kod drugih kurirskih sluzbi nemas drugu smenu, samo prvu... Nema postovanja satnice itd, ne placa se prekovremeno itd... Znaci u ugovoru ti stoji 40 sati nedeljno a realno radis i subotu pa bude sa subotom 45-46 h a o prekovremenom radu da ne govorimo...

Sreda mali petak, četvrtak mala subota :D

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Znaci u ugovoru ti stoji 40 sati nedeljno a realno radis i subotu pa bude sa subotom 45-46 h a o prekovremenom radu da ne govorimo...
Ма није то ни много, таксисти раде 72ч недељно и ћуте. А ту увек спадају и суботе и недеље и празници. Сад идем на рођендан, па ћу да питам зета како се сналази са тим. Он не ради само недељом.

Други курири имају једну смену ... док не заврше са испорукама па колико год трајало па су вероватно зато увек у журби и нервозни.

Paket od Vulkana poslat D expressom 6og marta,kurir donosi paket 16og marta.Nejasno mi je kako i dalje posluju i kako firme mogu da salju po tim "express" sluzbama,pa makar bile i dzabe.

Neki info zašto GPC Pošte štrajkuje i paketi od 22.marta se nisu danas isporučili? Danas pošaljem opet još jedan kažu na šalteru ko zna kada će da se dostavi. :(

Da strajkuje gpc.
Stizace paketi sa zakasnjenjem...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Штрајкује се због малих плата, *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*а на челу фирме итд. Највероватније неће бити доставе ни у понедељак, не знам зашто се примају пошиљке уопште.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno