Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Paket od tipa 300g sa otkupom od 6000 din - AKS ~270 din, Post express ~350-400 din.

Da li si kod AKSa uračunao povrat para? Mislim da je +69 dinara
Post express je 293 dinara.

Cena po masi: 150 dinara
+ po vrednosti: 60 dinara
+ prenos otkupne pošiljke: 23 dinara
UKUPNA POŠTARINA: 233 dinara

Poštarina koju plaća primalac na ime prenosa novca (otkupnine):
+ provizija za uplatu: 60 dinara
DODATNA POŠTARINA: 60 dinara

Ako je u AKSu uračunata i povrat para u 270 dinara postexpress je skuplji 23 dinara

a za paket od 2kg, otkupnina isto 6000 din - Aks ~360 din, post express ~700-800 din
jedino ako za pakete ispod 1kg i bez otkupnine za koje ja plaćam poštarinu onda izađe 150din za slanje post expresom a svi ostali su skuplji...

AKS 390 dinara + povrat para

Post express
383 dinara

Cena po masi: 240 dinara
+ po vrednosti: 60 dinara
+ prenos otkupne pošiljke: 23 dinara
UKUPNA POŠTARINA: 323 dinara

Poštarina koju plaća primalac na ime prenosa novca (otkupnine):
+ provizija za uplatu: 60 dinara
DODATNA POŠTARINA: 60 dinara

Ako je u 390 dinara uračunat povrat novca postexpress je jeftiniji 7 dinara

Stalno se potencira kako je postexpress skup ali kad se izračuna razlike su veoma male. Naravno da sa postexpressom nema toliko problema kao sa drugim kuririma. Pare ako se uplaćuju na račun "legnu" isti dan kada se paket isporuči.

Poslednja izmena:
Ne zaboravimo i cuvene AKS kurire koji ce u 50% slucajeva pokusati da naplate vise nego sto treba.

To su cene iz glave, nemam evidenciju, kad budem slao sledeće pakete baš ću upisati ali post expres više i ne koristim jer su znatno skuplji od AKS-a.
Jedina prednost pošte je što nakon neuspešne isporuke ostave paket u pošti 5 dana a kod ostalih nastaju zavrzlame.

Ostali pokušaju da pozovu telefonom, pa je često i to dovoljno da se izvrši isporuka. Ali ima dosta ljudi koji prilikom poručivanja traže da ih paket čeka u Pošti.
Sama usluga transporta je jeftinija kod Post express i dodatno, okarakterisano je kao "poštarina" i kao takvo ne podleže PDV-u, pa je za fizička lica i sa te strane jeftinije.

Usluga povrata novca podrazumeva i obavezno osiguranje pošiljke u najmanje istom iznosu kao otkup, pa zato prenos novca izadje preskup.

To su cene iz glave, nemam evidenciju, kad budem slao sledeće pakete baš ću upisati ali post expres više i ne koristim jer su znatno skuplji od AKS-a.
Jedina prednost pošte je što nakon neuspešne isporuke ostave paket u pošti 5 dana a kod ostalih nastaju zavrzlame.

Daješ cene iz glave, ja ti napisao cene iz cenovnika, vidiš da je razlika minimalna, a u drugom primeru postexpress je i jeftiniji, a ti i dalje tvrdiš da je postexpress znatno skuplji od AKS-a. :d

Zive ljudi u zabludi, pa salju kung fu sluzbama, zaboravljate postexpres ima isporuku do 12 i do 19h, kung fu sluzbama moras da sedis ceo dan kuci i da buljis u tel kad ce da nazove, ako dodju opste taj dan

Sent from my P8000 using Tapatalk

Bez obzira što smatram da je Post express najpouzdaniji i najradije šaljem preko njih, to do 12 I do 19h je u velikom broju slučajeva glupost.
Paket označen do 12h sam više puta dobio posle 13, a kurir kaže, prijavi žalbu, refundirace ti razliku. Da, 30 dinara :d
Na adresi gde trenutno primam pakete, šta god da je označeno, paket mi stiže oko 9.30 ujutru. Osim ako donosi poštar, onda bude oko 11h.
Za isporuku do 19h, Već sam pisao o paketima u Novom Sadu koji su isporucivani I posle 19 i posle 20h.

zali se ti, pa da vidis kako ce taj da donosi pakete uz kaficu

a za paket od 2kg, otkupnina isto 6000 din - Aks ~360 din, post express ~700-800 din
...
Aks do 2kg naplaćuje 370 din. bez ikakve dodatne usluge.. isti takav preko PE 240 din.
Za uslugu iz primera:
Screenshot_2018-05-02-11-34-58.png
Odakle si ti izvukao te cene?

Poslednja izmena:
Taj SS koji si okacio govori da za taj paket placas skoro 500 dinara a ne 240.

edit: sad sam procitao ovaj deo "bez dodatne usluge"

Poslednja izmena:
Pe isporuka do 12 je meni dovoljan razlog da ih preferiram čak i sa višom cenom, zato što u konkretnom slučaju znam da će kurir uredno doneti dok sam na poslu i to u rasponu od svega 2-3 sata.

Ja ih prvenstveno koristim zato sto su pouzdani, medjutim digla se buka oko toga sto sam rekao da su skuplji malo kad se salje pouzecem, da se razumemo.

Evo danas mi stigla SD kartica Toshiba Exceria Pro 16 GB 95/75 MB/s varijanta za smesnih 1200 dinara a u garanciji jos jace od godinu dana i na tu cenu sam platio 270 dinara postarinu sa pouzecem.

ab41e11e05c6a5a0bcd10dbfedab789d.jpg

Poslednja izmena:
Ovako je posiljalac upakovao, slao je preko BEX
169d0aa08bb9d054356cd640fee7c45e.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ja ih prvenstveno koristim zato sto su pouzdani, medjutim digla se buka oko toga sto sam rekao da su skuplji malo kad se salje pouzecem, da se razumemo.

Evo danas mi stigla SD kartica Toshiba Exceria Pro 16 GB 95/75 MB/s varijanta za smesnih 1200 dinara a u garanciji jos jace od godinu dana i na tu cenu sam platio 270 dinara postarinu sa pouzecem.

ab41e11e05c6a5a0bcd10dbfedab789d.jpg

Ovde je korišćen povrat novca preko Post Net. Najskuplja varijanta.
Da je išla uputnica, bilo bi 193+5x, a da je novac išao na račun prodavca 193+45 din.
Kada su veći iznosi otkupninu, može ozbiljna razlika da se napravi.

Evo i neprijatnih situacija sa PE u poslednjih 48h.

Juče sam preko PE poslao paket u Suboticu i čovek zove danas posle 16h, nema paketa, niti mu je stigao SMS, niti u pošti imaju nešto za njega (poznaju ga, pa otišao da proveri). Skinem sa servera fotografiju adresnice i pošaljem mu.
Čovek ode u poštu, ovog puta sa brojem pošiljke, i ne uspeju da nadju njegov paket. Krene kući, smoren, kad oni ga zovu, našli. Tako da ga je preuzeo u 19h.
Paket je 80x45x12cm. Kulturno zapakovano i preko 50.000 otkupnina. I nestao na nekoliko sati. Ne mogu da kažem da sam se potresao, jer je bila upisana vrednost, ali malo malo je falilo da paket ide bez otkupnine, nego se čovek u poslednjem tr predomsislio. Odlepio bih da takav paket nisu mogli da nadju nekoliko sati.

Isto od danas, došao kurir da pokupi pakete i kao nervozan što nismo potpisali adresnice na mestu kurira, kaže cimanje mu je, jer ima 15 paketa, pa iz svakog mora mora da vadi adresnicu (mi uzmemo naš primerak). Kolega mu pomogne da odnese pakete i ja sam prokomentarisao da je bio neprijatan, a koleginica kaže "to je ONAJ od juče što je odneo dva paketa, a ja mu iz dva puta odnela sve ostale, a on ih pobacao u kola" i demonstrirala kako je ubacivao pakete (AKS style).
Pored toliko normalnog sveta nije uredu da jedan kvari sliku o celoj službi. Ne znam kako se zove, neću da šaljem zvaničnu žalbu, ali ću da kažem kuriru koji je šef sektora ili kako se to zove.

Kada šaljem paket bez otkupnine, a čija vrednost je veća od 5x poštarina ja upišem vrednost paketa.

Ima smisla. Kod sledeće revizije webshop-a, jedna od ideja je, da kupac prilikom check-outa izabere da li želi osiguranje pošiljke.
Takve stvari obično stoje u uslovima kupovine, ali je statistika posećenosti stranica pokazala da bukvalno niko ne gleda uslove, samo štikliraju. Zapravo, i ja radim istu stvar.

Ljudi, kad narucim preuzimanje paketa preko Aks-a da li treba da dobijem neko obaveštenje da je zahtev primljen? Niti ima kurira niti se oni javljaju na telefon...5 min i samo me izbaci... Ne bi ih u zivotu koristio, ali primalac saradjuje sa njima...

Ja takvima kažem neka onda oni organizuju sa tom kurirskom službom preuzimanje paketa kod mene. Kući sam između tog i tog vremena.

I sad bi kao trebao da sedim kod prozora i da cekam :D posto kurira boli uvo uglavnom da svrati i izadje iz auta... Ili su neorganizovani ili im nisu cilj pojedinacni korisnici..

Danas oko 14h zvao AKS službu da pošaljem pošiljku sa otkupom. Radnica Call Center-a se javila posle cirke 4-5 min. čekanja i preslušavanja automata. Izdeklamovao joj sta sam imao, ona kaze primljeno i sada čekam... Trenutno je 17:51 kurira još nema :mad:
AKS navodno radi do 18h. Ko zna dal ce se uopšte pojaviti..
Toliko o tome

Poslednja izmena:
AKS kuriri pokrivaju velike reone, pa ako je kroz tvoj deo prošao, moguće je da se više neće vraćati. Ja znam da za moju lokaciju nema svrhe da zovem call centar posle 13h.
Ili zovem kurira i pitam jel već bio u kraju, ako nije, zovem call centar.

Pre neki dan ga zovem, kaže, "tu sam blizu, šta imaš?", kad sam mu rekao, kaže ne vredi, nemam mesta da natovarim, džaba da dolazim. Pa sam nosio u paket shop.

Bilo je više paketa, ali tri povelika. Jedan isporučen sutradan, jedan nakon dva dana, a treći se nadam da je stigao danas. Ili možda nije. Na reklamacijama mi kažu, paketi preko 50x50cm spadaju u vangabaritne i isporuka je 3 dana.

50x50 vangabaritni paket, koja komedija od firme.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Можеш и сутра, пошта ради суботом, а ако твој реон има курира можеш и преко курира да пошаљеш.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ma znam sve :) radim u jednoj kurirskoj sluzbi :D
Zato me najvise i cudi neozbiljnost drugih sluzbi..

Vrh Dno