Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ахаа, хвала колега :D

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Tako je. Raspitao se, *do* petostruke vrednosti poštarine i zahtev može da podnese samo onaj ko je platio poštarinu.

Ovo apsolutno nije tacno. Zahtev podnosi posiljalac jer je on zahtevao uslugu. Isplatio sam vise puta naknadu za kasnjenje PE posiljki i nijednom nisam ja placao postarinu nego primalac a ja sam naplacivao odstetu jer sam ja zahtevalac usluge, mozda moze i kontra da zatrazi i primalac ali to nisam siguran na takav nacin nisam imao prilike da pokusam.

• Like
Reagovanja: M J
A mozda moraju oboje?

U mom slucaju ja sam bio primalac, zahtevalac ili kako hocete, placao sam postarinu i podnosio zahtev za odstetu.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ovo apsolutno nije tacno. Zahtev podnosi posiljalac jer je on zahtevao uslugu. Isplatio sam vise puta naknadu za kasnjenje PE posiljki i nijednom nisam ja placao postarinu nego primalac a ja sam naplacivao odstetu jer sam ja zahtevalac usluge, mozda moze i kontra da zatrazi i primalac ali to nisam siguran na takav nacin nisam imao prilike da pokusam.
Hvala za info, mene su juče na broju za reklamacije ubeđivali da je kao što sam preneo. Poslaću zvanicni dopis. Hvala veliko na informaciji. :)

Moje nedavno iskustvo sa BEX sluzbom je izuzetno lose.Najnormalnije kurir je ukrao(da to je prava rec,jer ga niko nije castio) 700dinara.Paket je primila moja starija komsinica. Reklamacija odbijena kao neosnovana.Ova zemlja i ljudi su bas na onom mestu gde i zasluzuju da budu.

Moje nedavno iskustvo sa BEX sluzbom je izuzetno lose.Najnormalnije kurir je ukrao(da to je prava rec,jer ga niko nije castio) 700dinara.Paket je primila moja starija komsinica. Reklamacija odbijena kao neosnovana.Ova zemlja i ljudi su bas na onom mestu gde i zasluzuju da budu.

Slažem se, al isto tako, ne budi ubedjen 100% u svoju istragu, nekad je zločinac i neko u koga nikad ne bi posumnjali...štaviše, dapače, počesto...oće da ukradu i kuriri, al i babe, ove druge nekad i iz veselja, da se nešto dešava...

• Like
Кад би само знали колико сам пута морао из свог џепа да дајем паре због старијих људи..

Ali zato treba da postoji priznanica/isecak koji kurir ostavlja kao dokaz da je roba i usluga dostave plaćena od strane kupca. Sta uzeti sada kao osnovu za reklamaciju? Sutra dodje neko i kaze ukrali ste robu,robu nadju kod mene u kuci i vi imate problem. Ajde dokazite da ste to platili?Kad izlazite iz radnje isto uzimate racun,jer vas neko moze presresti na vratima i reci vi ste to ukrali,nemate dokaz(racun)da ste to platili.

Потврђује се потписом, али шефови ће радије нама избити паре из џепа него се супротставити пензионерима чији је пошта талац. Скоро је поштар исплатио жени пензију, а она дошла да се жали да јој је украо пет хиљада и да јој је дао пет новчаница од по сто динара и маше нам новчаницама од хиљаду сва пуна себе и све нас напада и оптужује да смо лопови. Но све зарад социјалног мира, а ја одох ван теме.

A mozda moraju oboje?

U mom slucaju ja sam bio primalac, zahtevalac ili kako hocete, placao sam postarinu i podnosio zahtev za odstetu.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ne zahtevalac usluge je onaj koji salje jer ti zahtevas uslugu da ti odredjena stvar bude prebacena brzom postom do nekog odredista, fizickog lica ili slicno.
Nemam pojma mozda moze i kontra ali ja nisam nikada tako, samo kao posiljalac a otkup + postarinu su placali primaoci.
Evo nasao sam predzadnji slucaj 18.12.2017 poslato a 19 umesto na urucenje otislo je prvo 11090 pa onda isparavljeno i sutradan u 11160 gde je i trebalo i uruceno sa danom zakasnjenja. Reseno u moju korist.

Hvala za info, mene su juče na broju za reklamacije ubeđivali da je kao što sam preneo. Poslaću zvanicni dopis. Hvala veliko na informaciji. :)

Ma pojma oni nemaju bas ovaj slucaj sto sam opisao u posti u kojoj sam podnosio zahtev za reklamaciju cekao sam 15-20 min, kontrolorka nema blage veze kako da podnese ovaj zahtev za reklamaciju pa je onda dosla jos jedna neka punija zena ne znam sta je ona pa su vecale sta i kako i na kraju kada nista nisu izvecale dosla je i upravnica koja se nasla u neobranom grozdju takodje i na jedvite jade i uz moju pomoc ( jer sam ranije vec isplacivao naknadu ) jedva smo uspeli da nacinimo zahtev za odstetu. Ja onako u sali prokomentarisem, ovaj proces se izgleda namerno oteze i rasteze ne bi li stranka odustala od podnosenja zahteva.. a jedna od njih mi kaze ne nego ovo je prvi put da je neko podnosio zahtev za odstetu do sada se nismo susretali sa tim... A u drugoj manjoj posti sve kao po loju ide znaju sta i kako tako da nemoj nista da te iznenadi.

^ Hvala veliko. Popunio sam zahtev sa sajta (samo nisam uneo koji iznos da potražujem, da stavim poštarina x 5? Rekli mi da je to max). Takođe odštampao i treking detalje i zaokružio dve pogrešne dostave.

Ovo mogu da predam u bilo kojoj pošti, razume se, ne mora baš u onoj iz koje sam slao paket? ;)

Evo ga pise sve :

''Reklamacije
Reklamacioni postupak može pokrenuti pošiljalac, primalac ili ovlašćeno lice u slučaju:

gubitka ili potpunog oštećenja pošiljke,
oštećenja ili umanjenja sadržaja pošiljke,
prekoračenja roka za prenos i uručenje pošiljke,
neuručenja pošiljke.

Napomena:

Primalac može pokrenuti reklamacioni postupak za prekoračenje roka za prenos i uručenje pošiljke samo ako je platio poštarinu za pošiljku.''

Znaci posiljalac moze da pokrene kako god. 5x je maks za prekoracenje. Moze u bilo kojoj, ja sam bas u ovom opisanom slucaju podnosio u toj vecoj posti jer mi je bilo usput a poslao sam u manjoj.

^ Sve sam to pročitao prvog dana na sajtu, ali me agent za reklamacije ubeđivao da može reklamaciju da pokrene samo onaj ko je platio poštarinu (što nije ipak potpuno jasno na sajtu). Danas ću to da odradim. ;)

^ popunio Zahtev za odštetu sa Post Ekspres sajta, odneo u poštu sa svim navedenim, kontrolor ništa nije znao, visio 20min na fonu sa PE, onda je sve prekucao na drugi obrazac, iskopirao u 5 primeraka i rekli mi da ću u roku od 30 dana biti obavešten.

I u pravu ste, mogu kao pošiljalac koji nije platio poštarinu da pokrenem žalbu (što su u službi za reklamacije rekli da je nemoguće). ;)

^ popunio Zahtev za odštetu sa Post Ekspres sajta, odneo u poštu sa svim navedenim, kontrolor ništa nije znao, visio 20min na fonu sa PE, onda je sve prekucao na drugi obrazac, iskopirao u 5 primeraka i rekli mi da ću u roku od 30 dana biti obavešten.

I u pravu ste, mogu kao pošiljalac koji nije platio poštarinu da pokrenem žalbu (što su u službi za reklamacije rekli da je nemoguće). ;)

Ma to ti je luda kuca, i kod mene je slican slucaj bio nemaju pojma a rade taj posao... A najvise me nerviraju neka ''dvojna pravila'' sto negde moze negde ne moze, kada sam na poslu prinudjen sam da saljem iz druge poste koja nije moja posta gde zivim, i onda svakakvih nadrndanih salterusa kojima nemam pojma kao da je neko drugi kriv za nesto u zivotu pa se izivljavaju na klijentima, ja donesem pismo preporuceno i posto je onaj lepak sa kontra strane toliko slab da ne moze to da drzi i zjapi polu otvoreno ja zalepim lepo belu providnu traku i sve bude kako treba. Dodje ona meni kaze ne mozete ovo lepiti ovako, ovo je zadnji put da vam primam, ja reko gospodjo taj vas nazovi lepak ne moze da drzi kovertu zatvorenu ja sam prinudjen da zalepim, kaze to mene ne zanima ali ovako ne moze, ja ne mogu da se raspravljam sa budalom i reko ok.. Posle tipa 10 dana stojim ja u redu i donela neka stranka isto pismo ona okrece gleda i ona uzima traku lepi sa kontra strane jer ono zjapi polu otvoreno... Doslo mi majke mi da prodjem tamo da je zadlanim da joj usi spadnu, nego ne moze covek da glumi budalu stalno.

• Like
Hehehehe i meni to rekla salterusa, i ja od sad lepim selotep sa unutrasnje strane, lepljivi deo prema meni okrenut, pola na telo pisma a druga polovina zalepi vratanca kad zatvoris kovertu,

Nisam probao jedino da zaheftam [emoji14]

Sent from my P8000 using Tapatalk

• Like
U avion su mi rekli ovde kod mene u postu kao da ne moze to da ide sa lepljivom trakom preko, ja gledam kada meni nesto stize od Kineza avionom ne da je ima lepljive trake nego je oblepljeno dibidus po nekad, sad ne vidim kako moze iz Kine u Srbiju a ne moze iz Srbije u Kinu al ajde.

A pitao sam ja drugu sluzbenicu u toj posti za obrazlozenje sto ne moze da ide preko providna bela traka, rekla mi je kao onda to postar moze da otvori i ukrade sadrzaj, ja samo sto nisam poceo da se smejem... Znaci ono njihovo sto zjapi ne moze da otvori, onaj lepak jedva drzi moze da se otvori kako oces samo ko je pazljiv, a lepljiva traka koja nema sanse da se skine drugacije nego da se sve iscepa to moze da se otvori, logika u nok-daunu. I ona mi rece ako se vec lepi traka preko mora da ide potpis posiljaoca preko trake i preko koverte.

U principu neko vam nece praviti problem da izlepite celu kovertu, neko ce da se hvata za dlacice neke e to me izludjuje ili je ovako ili je onako, i napravite kvalitetne koverte sa lepkom koji ce da drzi kada ih vec prodajete ja necu ni lepiti.

sad ne vidim kako moze iz Kine u Srbiju a ne moze iz Srbije u Kinu al ajde.
Ти мало укључи мозак па ће ти бити јасније. ;)
Што се тиче лепка за коверте, сасвим лепо држи кад се добро навлажи сунђерџићем.

• Like
Ти мало укључи мозак па ће ти бити јасније. ;)
Што се тиче лепка за коверте, сасвим лепо држи кад се добро навлажи сунђерџићем.

Ukljucivao ga ja na prekidac, resetovao ali ne ide, avion je avion, kaze ne moze u avion, znaci zbog aviona, ne vidim sta se to menja u avionu iz nase zemlje pa da ne moze a otuda moze.

Ima i kvalitetnijih koverti ne kazem, one za 20 dinara fantazija su, ali mi se nesto ne daje 20 din po koverti pre cu da uzmem traku za 40 din jos ce i po kuci da mi sluzi.. A sigurno da i onih malih moze da se nadje boljih, ne rade svi iste koverte, no tebi ako drzi odlicno meni ne a saljem bas cesto.

Daily Express:
ponedeljak 23.4 - pošiljka za BG preuzeta u SU
utorak - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - nema nikoga ceo dan
sreda - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - nema nikoga ceo dan
cetvrtak - zove kurir i pita da li sam za 5 min na adresi - Nisam, moze li za pola sata? - Ne moze, ili sad ili sutra pre podne!
petak - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - proslo podne, skoro 15h, niko se ne javlja...
:mad:

• Like
Haha pa ne može kad ti hoćeš [emoji41]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• Like
Uvek se oko 1. maja pogube.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Al meni nisu jasni kad kupujes nesto insistiraju da salju kungfu brzim postama, nekoliko puta nisam hteo da kupim, sad ceo dan trebam da sedim i da buljim u tel kad pozove ako pozove i posle izadji ovamo izadji onamo

Sent from my P8000 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Daily Express:
ponedeljak 23.4 - pošiljka za BG preuzeta u SU
utorak - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - nema nikoga ceo dan
sreda - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - nema nikoga ceo dan
cetvrtak - zove kurir i pita da li sam za 5 min na adresi - Nisam, moze li za pola sata? - Ne moze, ili sad ili sutra pre podne!
petak - stize SMS "Danas očekujte pošiljku" - proslo podne, skoro 15h, niko se ne javlja...
:mad:
petak - Niko se nije javio do 17h. Zovem KS, kazu da se kurir ne javlja na tel, ne znaju gde su
subota - Zovem KS u 9.00, kazu bice danas isporuka oko 14h. Odem iz kuce. Kurir zove u 11.30 i kaze da je tu za minut. Trazim da saceka 15min, a on "Bas mene briga sto vi niste kuci, ja sam ionako ovde na zameni. Da vam je stalo do paketa, vi biste cekali"

Da Post Express spusti cene za pouzece tacno bi ubio svu konkurenciju u Srbiji... Ja bih nekom glavu otkinuo da me tako zavitlava preko telefona

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Možeš napraviti upoređenje recimo post expressa i još neke dve kurirske službe za paket npr od 0,5kg i do 2kg sa otkupninom od 2000 dianra, da vidimo koliko je post express skuplji?

Paket od tipa 300g sa otkupom od 6000 din - AKS ~270 din, Post express ~350-400 din
a za paket od 2kg, otkupnina isto 6000 din - Aks ~360 din, post express ~700-800 din
jedino ako za pakete ispod 1kg i bez otkupnine za koje ja plaćam poštarinu onda izađe 150din za slanje post expresom a svi ostali su skuplji...

Vrh Dno