Šta je novo?

KupujemProdajem i prodavci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Je li postoji neko racionalno objasnjenje zasto se sve cesce susrecem sa prodavcima koji ne odgovaraju na poruke? Kada ih pozovem i skrenem paznju svi imaju isti izgovor. Lepo ljubazno ih pozdravim, koncizno pitanje postavim gde je potrebna najcesce neka potvrda imam/nemam i posle toga mogu da odlucujem sta dalje. I to relativno brzo procitaju pa ispadne da odgovore samo ako se nesto poruci da bi potvrdio da je poslao.
Ok, to su ovi sto obnavljaju oglase i imaju dosta predmeta na prodaju, verovatno imaju puno oglasa pa u toku dana ali opet ispadne da ih treba nagovoriti da ti prodaju nesto. I druge firme odgovaraju svakodnevno na stotine mejlova.
Sa druge strane hocu da imam i neku istoriju da sam se sa nekim dopisivao.

Svaka šuša je počela da otvara online prodavnice. Sa kakvim sam se sve prodavcima susretao od Korone na ovamo, pa to je blagi užas, čast izuzecima. Ljudi ni ne znaju čemu služe stvari koje prodaju. Ocene i brzina odgovaranja mogu da budu reper koga da odaberete ali ni to nije uvek merodavno. Svi se "prave" da su neverovatno zauzeti i svi oni koji imaju preko 500-1000 predmeta dobavljaju od nekih većih dobavljača, ni u jednom trenutku nemaju pojma šta je uopšte dobavljivo.

Više me iznervira kada pošaljem nekom prodavcu poruku, kulturno "Dobar dan, zainteresovan sam, bla bla, da li imate na stanju (jer znam da nemaju stalno), da li šaljete itd. itd." i onda dobijem samo kratko "OK" ili "Da"/"Ne" itd. Pomislio bio čovek da to rade ovi "novi" sa par ocena, ali isto tako rade i ovi sa par hiljada ocena...

Pisao sam KP administraciji više puta, i za taj problem, i za problem nedavanja ocene nakon obavljenog posla, rekli su da rade na tome, ali nikako da završe :) Kupindo ima to bolje rešeno, nakon 30 dana ide automatska pozitivna.

Što se tiče dodeljivanja negativne odmah posle jedne poruke - da, moguće je, ali negativne se ne vide odmah, nego idu prvo na odobrenje administraciji, tako da i tu ima "prostora"...

Više me iznervira kada pošaljem nekom prodavcu poruku, kulturno "Dobar dan, zainteresovan sam, bla bla, da li imate na stanju (jer znam da nemaju stalno), da li šaljete itd. itd." i onda dobijem samo kratko "OK" ili "Da"/"Ne" itd. Pomislio bio čovek da to rade ovi "novi" sa par ocena, ali isto tako rade i ovi sa par hiljada ocena...
Ovo da, ne i sl. sam ja uvek stavljao pod "imaju milion poruka sigurno, ne stizu" pa nisam pridavao prevelik znacaj.

Poslednja izmena od urednika:
Nemojte u temi linkovati i hvaliti/kuditi imenom prodavce, tj reklamirati ih.

A sta, vama znaci da imate dosta ocena, dozivljavate kp kao instgram takoreci? Ja sam prodao dosta stvari i imam par ocena i briga me jer se ne bavim prodajom na tom sajtu pa da mi znaci 500 pozitivnih. Pederluk se neki uvukao u sve pore. Sta je problem sa pozivom, ako ti ne odgovara na poruku zovi i dovices sigurno odgovor a ne da kp tim mora oko tebe da se lomi da bi ti dobio kp poruku najbolje da salju komunalnu na vrata da zaprete i ucene prodavca kad god ne dobijes odgovor. Poenta je da kupis sta ti treba a ne da se pravis pametan. Ako nemas kredita dopuni. Ako se plasis malverzacija onda salji drugima dok god ti neko ne odgovori. Koja je to vrsta proizvoda kad je tako problematicna da zahteva iskljucivo odgovor na kp a nema nigde drugde u radnjama pa mora da se otvori tema.

Ja poručim neki predmet od člana koji ga oglašava, on vidi poruku i ne odgovara i tako par dana. Na kraju provalim da nemaju predmet na stanju nego eto tako reklamiraju da izgledaju veći ili su zaboravili da ga uklone. I to se radi o članu koji ima 1000 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, e zato te ocene zapravo ništa ne znače.

Po par dana ti ne odgovara? Ne samo jednom nego vise puta ne odgovori. To je vec bahato.

Sto se tice ocena i ja smatram da ne znace mnogo. A nista gluplje od ocenjivanja kupca. Kupis 10 stvari evo 10 ocena- sve preporuke za saradnju 10++. Kao kupac je ispostovao dogovor dogovrilo se dvoje da se nadju u 17h i nasli se i onda je kupac covek od poverenja ili je digao paket, ako je digao paket to je stvarno pokauatelj da se radi o postenom coveku i vrhunskom profesionalcu koji ne prepusta nista slucaju i postuje rokove i sve postignute dogovore neko na koga se mozes osloniti. Sad da li je kao prodavac posten ko to zna. Trebalo bi uvesti ocenjivanje i u maxi marketima kad kupis ulje i pastetu da dobijes pozitivnu ako nisi pobegao. Mene jedino nervira roba opis prodavci seljaci prevaranti tj kad je nesto polovno precenjeno i kad kaze da je nesto novo a nije novo na slici se vidi i to ocigledno, to sam sinoc video ne secam se koja stbar je bila i da li neka greska ali hteo sam da pozovem coveka malo za razbibriguda vidim o cemu se tu radi.

To je neki celebrity kompleks. U sustini, ti ljudi koji preprodaju stvari ce na tebi zaraditi, sto dalje implicira da su oni sposobni, a ti ne, odnosno da oni vise vrede od tebe. Odatle taj nonsalantan odnos, jer njima tvoj novac ne znaci mnogo i skoro da im je sve jedno da li ce ti prodati bilo sta ili ne, posebno ukoliko je neka popularna i skupa roba.
Naravno ima i ljudi koji nemaju reklamirane artikle kod sebe, nego moraju da ih poruce/prosvercuju/provere cenu, pa te zato ostavljaju da cekas.

Na kraju, nemoj odmah da porucujes, prvo se raspitaj sta ima u ponudi, koja je cena i ako je slucaj da reklamira, a nema, lupi negativnu.

Nisu prevaranti nego bezobrazni pavijani.
Ja bi takvim blokirao naloge i ako imaju preko 2000 ocena.
Stvarno ne znam cime sam zasluzio a i ostali isto, da se tako ponasaju,pozdravim ih i ja uredno sve kulturno i ne odgovaraju,cak sam isao do kraja,cekam par dana pa opet istu poruku.
Drago mi je da je neko otvorio ovu temu da imam kome da se izjadam,jer ovo vise nije normalno.

@bakara sta sam popravio
@Miki_ koja je roba u pitanju. Jesi ih zvao na telefon?
Nisam i ne pada mi napamet da zovem,postoji kp poruke i tacka!
Ako dodje do neke prevare ili problema kp poruke stoje,a pozivom mogu da se slikam.
To sam samo rekao onako ali pozivivanje ne volim.
Vidim da si na strani tih bezobraznih prodavaca ali nema veze.

Meni su gori ovi sto kupuju.. Imas sve napisano u tesktu i lepo objasnjeno detaljno.. On te zove da pita vec ono sto pise u oglasu kada mu kazes pa pise sve to lepo tamo, kaze nisam ni citao..
Ako neko ne moze da procita 10 recenica gde sve ima lepo napisano, ne mogu ni ja da mu odgovaram na to isto pitanje.
Primer secam se dobro prodavao sam neke 5.1 zvucnike.. i izmerio svaki satelit i napisao dimenzije i tezinu sa kucne vage, precnik drajvera sve sve..
Zove covek da me pita to sto mu vec sve lepo pise tamo, pa ja sam zato i napisao koga zanima da pogleda i samo da me zovne ako hoce da kupi, ali ne..
Poenta price je da ima bezobraznih i kupaca i prodavaca i da se podjednako smucilo i jednoj i drugoj strani.

Ja sam do sad odgovorio na 99% primljenih poruka, ili više. Nekoliko na koje nisam odgovorio su bile nudjenje niže cene kada sam na samom početku oglasa napisao i boldovao da je cena fiksna. Imam 70 ocena za 10 godina, vise mi ne treba.

Ko ne poštuje to, neću ga udostojiti odgovorom.

Percepcija nje ista za sve nas. Treba zagledati sve cinjenice.
Naravno da citam tekst,ali ako je u svakom tekstu napisano fazon 10 nepotrebnih recenica koje idu u svaki oglas e to ne citam,mada od takvih i ne kupujem.
Napisacu par primera.
Ako kupujes DVD a u opisu nema nista,a ti pitas da li je ispravan a na poruke ne odgovara,sta treba.
Ako kupujes odecu,ne pise velicina ti pitas za velicinu a odgovore nema,sta onda.
Da ne komentarisem opciju "kao novo nekorisceno" To je najgora opcija koja je mogla da bude uvedena od strane kp tima. Pa to je na limundu propalo brzinom svetlosti.

Zar brzina svetlosti nije mera za duzinu a ne za brzinu :p ?
Ma to ok, gde nema dodatne informacije naravno da se mora pitati..

Elem, hvala pokretacu teme jer sam upravo sada gledao nesto i ugledao da je KP ( ne znam od kada ) uveo da mogu da se vide blokirane poruke i da moze da se odblokira korisnik ! To pre nije imalo, upravo sada gledam i smejem se kakvih je sve tu homosapijensa bilo.

Ja sam do sad odgovorio na 99% primljenih poruka, ili više. Nekoliko na koje nisam odgovorio su bile nudjenje niže cene kada sam na samom početku oglasa napisao i boldovao da je cena fiksna. Imam 70 ocena za 10 godina, vise mi ne treba.

Ko ne poštuje to, neću ga udostojiti odgovorom.
Ista prica.

Ne znam za vas ali ja sam imao jednom specifican slucaj. Kupujem stvar a u opisu samo sifra proizvoda,kao u pravoj prodavnici. U sustini me nije nista interesovalo i nisam ni pitao za predmet ali u vezi slanja sam se interesovao. Covek se nije udostojio da odgovori ni na jednoj poruci. Pa kako prodavci zamisljaju,posaljem podatke i kazem salji. Ili nazovem telefonom i kazem salji to i to.
Tako se ne radi,to samo rade bahati ljudi kojima novac ne prestavlja problem.

Ne znam za vas ali ja sam imao jednom specifican slucaj. Kupujem stvar a u opisu samo sifra proizvoda,kao u pravoj prodavnici. U sustini me nije nista interesovalo i nisam ni pitao za predmet ali u vezi slanja sam se interesovao. Covek se nije udostojio da odgovori ni na jednoj poruci. Pa kako prodavci zamisljaju,posaljem podatke i kazem salji. Ili nazovem telefonom i kazem salji to i to.
Tako se ne radi,to samo rade bahati ljudi kojima novac ne prestavlja problem.
Glasaj svojim novcem.

Kada bismo svi ovo radili ovaj svet bi bio lepše mesto.

Ako on ne želi da proda, učini mu uslugu i kupi negde drugde.

Nisam i ne pada mi napamet da zovem,postoji kp poruke i tacka!
Ako dodje do neke prevare ili problema kp poruke stoje,a pozivom mogu da se slikam.
To sam samo rekao onako ali pozivivanje ne volim.
Vidim da si na strani tih bezobraznih prodavaca ali nema veze.
Ja ništa ne bi ni prodao ni kupio ako nisam razgovarao sa čovekom...

Mislim da najviše mrzim poruku kada mi neko pošalje podatke porukom,
ja ne znam šta je taj zamislio, da sam neka online prodavnica?😂

Taj kp je buvljak na internetu i ništa više.

Onda nemoj ići na KP, pravila sajta jasno govore da je komunikacija putem KP poruka prioritetni vid komunikacije, baš zbog činjenice da ostavljaš trag o istoj te da administratori sajta mogu reagovati ukoliko dođe do prevare.
U životu do momenta kupovine/prodaje nisam ostavila broj telefona nekome niti pozvala prodavca da pričam niti se javila na nepoznati broj kada kopanjem iz profila ipak uspeju da nađu kontakt telefon, sada je to hvala bogu onemogućeno. Je l' zoveš i Kineza sa Alija i eBay i Amazon prodavca kada kupuješ od njih? Ne kapiram... XXI vek...

KP je buvljak na internetu samo za smarače koji piskaraju i zivkaju da se cenkaju usled viška slobodnog vremena, inače je fin srpski alat za kupovinu van radnji.

Vidim ja da ce brzo ova tema pod lock kao i stara KP tema :ROFLMAO:
Ljudi opustite se ako vam iz nekog razloga prodavac/kupac ne odgovara nadjite na drugom mestu, nije jedini.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno