Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko stavlja realne cene prodace sve bez problema.

Imao sam 7-8 prodaja, sve je otislo istog dana ili u roku od par dana, a nista nisam davao ispod cene, osim jednog raspalog rutera(netis neki, cela serija jako losa, bio par meseci star a prodao sam ga za trecinu cene) kojeg sam prodao da ga ne gledam.

Sad ko kace one oglase tipa "Wow, kakva prilika" ili "azdaja is svajcarske/nemacke/svedske" ili "ZVER", a ti su uglavnom precenjeni bar 20%, njemu ce znaciti reklama i zut oglas.

Edit:

I ovde na oglasima vidjam neke nadrealne ponude, tipa J7 2017 za 250e ili neke polukonfe/Windows telefone zacenjene kao da su od zlata, samo dosta redje od KP :D

Poslednja izmena:
Evo posto nisam nigde nasao konkretan odgovor 'gospoda' iz kp su mi odgovorili da mi je oglas izbrisan zbog prijave nekog drugog koja je jedna notorna laz. Znaci neko uzme prijavi oglas, ovi iz kp poveruju i izbrisu ga ? Ovo je uzasna sramota, najveci sajt za prodavanje stvari u Srbiji tako posluje ? Ne znam ko je gluplji u celoj toj prici, mozda oni, ovaj sto me prijavio ili mozda cak i ja. Svakako jako sam iznerviran, ali zato sto je jednostavno jedan od najposecenijih sajtova duplo brze se nesto proda tako da sam primoran da nastavim da poslujem na njemu. Ali za svakog novog ko planira da nesto prodaje budite na oprezu i nikako ne placajte one njihove promocojie da ne bi zavrsili kao ja. Toliko

a sta si ti to prodavao i u kojoj rubrici?

Pitam posto ja dobijem nervni napad kada pojedini "biznismeni" uvale maske i futrole pod Mobilni Telefoni iako postoji posebna grupa za to...

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Verovatno te je "konkurencija" preprodavaca prijavila, kvaris im biznis.

a sta si ti to prodavao i u kojoj rubrici?

Pitam posto ja dobijem nervni napad kada pojedini "biznismeni" uvale maske i futrole pod Mobilni Telefoni iako postoji posebna grupa za to...

Moze da se desi da su telefoni u pitanju jer kako je rekao, posle jednog dana oglas mu bude na 10. stranici.
Jedino mi to pada napamet jer stvarno telefoni kod nas idu kao alva. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na zalost, slika Srbije danas, nema 3 zuba u glavi ali mu je bitno da ajfon parkira pored 'ekspresa' sa 15gb rama 2 terabajta interne i ultra giga mega kamerom od 1,2 miliona piksela

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

to je zato sto 90% njih nema para za BMW ili Mecku :)

Evo posto nisam nigde nasao konkretan odgovor 'gospoda' iz kp su mi odgovorili da mi je oglas izbrisan zbog prijave nekog drugog koja je jedna notorna laz. Znaci neko uzme prijavi oglas, ovi iz kp poveruju i izbrisu ga ? Ovo je uzasna sramota, najveci sajt za prodavanje stvari u Srbiji tako posluje ? Ne znam ko je gluplji u celoj toj prici, mozda oni, ovaj sto me prijavio ili mozda cak i ja. Svakako jako sam iznerviran, ali zato sto je jednostavno jedan od najposecenijih sajtova duplo brze se nesto proda tako da sam primoran da nastavim da poslujem na njemu. Ali za svakog novog ko planira da nesto prodaje budite na oprezu i nikako ne placajte one njihove promocojie da ne bi zavrsili kao ja. Toliko
Pa napiši koji su ti razlog naveli. Da presudimo ko je glup u celoj toj priči. [emoji1]

Pocelo je :D

vega1.png

vega2.png

Da vidimo kako ce da se odvija prica.

EDIT: Zaboravih da zaokruzim da je naveo da ce kopati 70-100mh/s sto su lazne spekulacije pa me interesuje da vidim da li ce mi dati neki oficijalni benchmark jer je za sada najveci hashrate 38mh/s i to par minuta pa padne na 34.

Poslednja izmena:
Pocelo je :D

Pogledajte prilog 234771

Pogledajte prilog 234772

Da vidimo kako ce da se odvija prica.

EDIT: Zaboravih da zaokruzim da je naveo da ce kopati 70-100mh/s sto su lazne spekulacije pa me interesuje da vidim da li ce mi dati neki oficijalni benchmark jer je za sada najveci hashrate 38mh/s i to par minuta pa padne na 34.

Evo kako se odvija prica , ja vec napisao lik ti posalje sliku da je MH 220 hahahaha, nisi normalan ako bi mu dao 950e ja ga pito iz sprdnje

Evo kako se odvija prica , ja vec napisao lik ti posalje sliku da je MH 220 hahahaha, nisi normalan ako bi mu dao 950e ja ga pito iz sprdnje

Pa naravno da sam i ja pitao iz sprdnje :D kao sto rekoh, interesuje me kako je dosao do informacije i sta ce mi reci.

EDIT: Mozes da mi pustis link slike koju ti je poslao molim te, zivo me interesuje sta je?

Poslednja izmena:
Pa fanta prodaje vise robe nego winwin. Mislim da je pola komponenti na benchu preko njega bilo.
Da li ces imati garanciju ako njega uhvate ili mu zatvore puteve? Neces. Da li se isplati rizikovati? Isplati se.

Poz, sastavio bih novu konfiguraciju, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa http://digitalscout.kpizlog.rs/Kompjuteri-Desktop-10-kategorija.htm (Fanta)? Ne daje mi se kes nasim pijavicama. Kakav je nacin isporuke, koliko se ceka, i najvaznije da li je neko pokusao da iskoristi garanciju u slucaju kvara?

Moj predlog ti je da od njega uzmes samo ono gde ima neke vece razlike u ceni. Ako je razlika par stotina dinara kao na primer za memoriju, to uzmi kod nas.

Pa fanta prodaje vise robe nego winwin. Mislim da je pola komponenti na benchu preko njega bilo.
Da li ces imati garanciju ako njega uhvate ili mu zatvore puteve? Neces. Da li se isplati rizikovati? Isplati se.

Znam da je ovde dosta stvari bilo od njega, zato i pitam da li je pokusano ostvarivanje garancije. U svakom slucaju se isplati, 33% razlike u ceni na prosecnu konfu nije malo, samo ne bih voleo da bude "pojeo vuk magarca" u slucaju neke neispravnosti.

Ako hoces 100% legalnu garanciju, kupujes domace.

Kupovinom na KP rizikujes da tsj od kog si kupio prestane sutra da radi i ti gubis garanciju. Mala je sansa da se desi, ali sansa postoji.

Nije mala šansa, 50/50 je. To što je radio do sada, ne znači da će i sutra da radi.

Što se tiče upita hoću da uštedim ali šta ako....

Ne mogu i jare i pare. Odluči se sam. Niko neće umesto tebe odlučiti. Kao i u svemu, treba da imaš i sreće šta god odlučio.

Kakvo je vreme sutra moze Alti da se zatvori i sta onda? Koliko je samo uvoznika otislo sa scene, a garancije nikom nista. Ali to je zivot, svako odvaga sta mu je ciniti i neminovno je negde se opeci.
Evo sad gledam EVGA sajt, prodaju reparirane 1060 6gb za 209$, tj. 185e. I lepo mogu da iscimam coveka da mi naruci i donese, mogu da ustedim gotovo 100e, ali ta kartica sutra moze da rikne i pukao sam ceo iznos. E sad lepo budi pametan :)

Poslednja izmena:
Momci, jasno je meni sta vi pricate o tome da sutra moze da prestane da radi, i cao garancija, kao i to da ne zelim da vi odlucite za mene, kako ilion rece. Mene interesuje scenario gde on i dalje radi i dobavlja robu, kako tada iskoristi garanciju, tj da li je nekome ovde istu ispunio?

Nisu više uopšte značajne razlike između Mađara i domaćih prodavaca. Primer - najjeftinija pristojna gtx1080 kod triggera je 560€, a ovde sam novu u radnji kupio za 600€. Drugi primer - Logitech g900 je trenutno na akciji 18.000 u jednom domaćem lancu i ima jeftiniju cenu nego kod Mađara.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Definitivno treba pogledati cene svuda. Kod nas je vec genetski upisano da se prilikom kupovine u obzir uzimaju sve opcije. Jednostavno nemamo para da odemo u neku obliznju radnju i tamo pazarimo bez razmisljanja. Zato KP i jeste na ovom nivou.
Gledam sada 7700k. Kod fante 309e, u prodavnici 42k. Preko 50e razlike. Mada ima i drugih faktora, mozda se moze dobiti i popust na vise delova, takodje u igru ulazi i egzotika delova. Ovaj nabavlja bilo sta. Ja bas gledam da uzmem bequiet dark rock 3 pro. Kod nas ga nema i tu se prica zavrsava.

@Illion

50/50 sansa da neko ko je godinama radio prestane da radi u narednih nekoliko meseci?
Realno, ako radi kako treba 5-6 meseci, 99% ce raditi i do kraja nagradnog perioda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno