Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Misliš da si zaštićen zakonom ako ne prodaješ na ulici nego prodaješ na Internetu? Postoji zakon i za to, zakon o elektronskoj trgovini, samo treba da se nađu članovi koji se odnose na to.

Ovde ima sampiona za novog premijera vlade a mozda i presednika...
Bez veze udjoh da vidim sta se desava sa temom a ono haos. Jel vam bas toliko dosadno u zivotu pa po ceo dan listate oglase. Razumem da neko napise neko svoje iskustvo za kupljeno nesto al ovako...prosto ne znam sta bi rekao.

Samo diskutujemo, meni ni iz džepa ni u džep. Mislim da je u svačijem interesu da se ova oblast sredi jer ima previše prevaranata pod jedan, a pod dva ima previše preprodavaca/uvaljivača.

Najveći problem su preprodavci i muljatori, a takvih zapravo najviše ime.
Kp je zapravo mesto gde preprodavci između sebe trguju i uleti neko i upeca se, tako oni i zarađuju.

Ja sve cekam da neko opet pita jel daju fiskalni na KP :D

Pa ima i takvih. Tj sto izdaju. Nije kp samo buvljak. Sve velike firme imaju i svoje kp naloge. To sto pojedini sede i traze povoljne oglase tj nekog ludog da recimo graficku od 100 preda za 50e a da joj nista ne fali to je vec posebna prica. 99% prevara se desava zbog lakomosti kupca da kupi nesto jeftino a na kraju dobije cepanicu.

Pa ima i takvih. Tj sto izdaju. Nije kp samo buvljak. Sve velike firme imaju i svoje kp naloge. To sto pojedini sede i traze povoljne oglase tj nekog ludog da recimo graficku od 100 preda za 50e a da joj nista ne fali to je vec posebna prica. 99% prevara se desava zbog lakomosti kupca da kupi nesto jeftino a na kraju dobije cepanicu.

A zanimljivo da bas ti ne znaju koliko novca imaju a cenjkaju se za 50 dinara.

Poslednja izmena od urednika:

Hmmm...Meni je upravo pre par dana stigao uređaj koji sam kupio na inostranom forumu jako povoljno, čak šta više, nenormalno povoljno, pa nisam dobio neki krš, cepanicu, prljavu jaknu ili nešto slično, već ono što sam zaista i kupio.
Stvar je u tome da je kod nas KP postao legio prevaranata, a direktan krivac je vlasnik istog sajta koji to toleriše zarad profita, a niko ga ne kontroliše.
Ne može vlasnik KP da ne bude odgovoran što se ne trudi da sankcioniše prevare, nego okreće glavu na drugu stranu i kao nudi pomoć prevarenima tako što će da dostavi dokaze policiji. Preventiva je ovde potpuno zakazala, može to da se uredi, pogledajte kako funkcionišu slični sajtovi u inostranstvu.

Hmmm...Meni je upravo pre par dana stigao uređaj koji sam kupio na inostranom forumu jako povoljno, čak šta više, nenormalno povoljno, pa nisam dobio neki krš, cepanicu...

A vidis ja sam kupio na nemackom ebayu i platio iznad prosecnu cenu i dobio neispravnu stvar.

Iskustva su kao sto vidis vrlo razlicita, varaju i tamo i vamo.

I tamo ***** smrdi ko i ovde.

Da li si se žalio?
Da li su se na ebayu pravili ludi i ignorisali te?
Platio si verovatno paypal-om, da li si se njima žalio?
Da li su te i oni iskulirali?

Pa kod nas je takva drzava pa se prema tome treba i postaviti. Daleko smo mi od bilo kakve normalne drzave. Kod nas je trgovina uvek bila misaona recenica. Kao za Crnu Goru turizam :) Salu na stranu. Cinjenica je da je broj prevaranata u porastu i tu se nece jos dugo nista promeniti. Takodje ima i ljudi koji posteno zive i posteno trguju tako da nije bas sve tako crno.

Pa u tome je i poenta.
Nisu građani ove države prevaranti po defaultu, a tamo negde na zapadu sve poštenjačine.
Ali je kupovina bilo gde tamo mnogo sigurnija nego ovde, zato što onaj ko preuzima posao posrednika za to i odgovara, a ne kao ovde, puj pike, ko ti kriv što si glup.

A vidis ja sam kupio na nemackom ebayu i platio iznad prosecnu cenu i dobio neispravnu stvar.

Iskustva su kao sto vidis vrlo razlicita, varaju i tamo i vamo.

I tamo ***** smrdi ko i ovde.
Verovatno je prodavac poreklom sa naših prostora.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kad kupuješ nešto van legalnih tokova moraš sam četvore oči da otvoriš, tu ti ne može niko pomoći.
Situacija u Srbiji je takva da će te neko zavrnuti par stotina dinara, kamo li za par stotina eura.
Naravno da nisu svi na KP listom prevaranti, ima dosta poštenog sveta koji prodaje stvari, nevezano da li je to nešto lično ili je u pitanju biznis.
I ja kupujem i prodajem tu, doduše, sporadično, za lične potrebe (a i prodajem svoje stvari) i moj ti je savet da kada ošacuješ nešto što bi kupio, najpre napravi mali test i postavi sebi par pitanja. Ja ih uvek isčekiram i do sada mi nikad nije uletela cepanica.

1. Da li ti opis deluje realno? Kako je koncipiran oglas?
2. Da li ti cena deluje realno?
3. Da li su slike proizvoda originalne?
4. Kakva je istorija prodavca, šta je do sada prodavao?
5. Ako je dobio negativnu, zašto je dobio?
6. Da li šalje ili može lično preuzimanje?
7. Način plaćanja? Da li traži unapred?
8. Da li traži isključivo telefonski kontakt ili hoće da razmenjuje poruke preko KP?

Ovo su neka pitanja koja moraš da pretreseš pre nego kreneš u trgovinu, smanjiće ti probleme koji mogu da nastanu.

Poslednja izmena od urednika:
3. Da li su slike proizvoda originalne?
.

Za one koji ne znaju kako ovo da provere:

Skinite slike koje hoćete da proverite ili makar probajte da dođete do linka slika, na KP su slike zaštićene, u smislu desni klik ne radi pa uradite print screen.
Onda idite na https://images.google.com/ i vidite da li je ta slika(slike) već ranije negde korišćena.

Upozoravam da nema diskusije o prodavcima švercovanih televizora. Vaš je izbor kako ćete kupovati ali ovde se o tome neće pričati.

Ok gosn. Moderator, izvinjavam se.
Jedino što mi nije jasno kako celu priču da ograničimo na legalnu prodaju polovnih stvari, pošto na KP cveta šverc-komerc, a koliko vidim žuljitis je posebno prodaja televizora iz susedne nam države.

Šta ćemo sa ostatkom asortimana, pošto se švercuje sve živo, od igle do lokomotive.

Gosn. VIP član, nećemo ništa, samo ćemo da se fokusiramo na TV. Nismo idealni, ne postizavamo sve...

Aha, okay, sve jasno, mora od nečega i da se živi.

Jel su sverceri tv uredjaja zasticena sorta ili?

Sent from mTalk

Nisu mi jasni komentari. Ja aluzije ne razumem i mislim da su za kukavice, ako neko ima nešto da mi kaže molim da to uradi direktno. Živim od svog rada, ne od ovog foruma.
Šverceri TV uredjaja su šverceri, štetočine. Nema im mesta na forumu. Nisu zaštićeni, zabranjeni su.

Poslednja izmena:
Nisu mi jasni komentari. Ja aluzije ne razumem i mislim da su za kukavice, ako neko ima nešto da mi kaže molim da to uradi direktno. Živim od svog rada, ne od ovog foruma.
Šverceri TV uredjaja su šverceri, štetočine. Nema im mesta na forumu.

Slazem se, zato sam postavio pitanje jel su zasticeni pa se ne sme raspravljati o njima. Hvala na odgovoru.

Sent from mTalk

Da mu je ova banana drzava omogucila radno mesto a nama plate i normalne cene to ne bi bilo ovako. Prema tome stetocine su ovi na vlasti i ovi *****i koji ih biraju i dizu u nebo. I dan danas ima bolesnika koji hvale tita, milosevica i slicne zlocince.

Slažem se da ima raznih bolesnika ali i njima i temama "kriva je država" nije mesto ovde.

Kakav narod takva je i država. I vlast u njoj.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Drzava nije duzna nikom da obezbedi radno mesto, ni ovde, ni na zapadu. To je na pojedincu. To je komunisticko glediste, al sto jes jes, cvetaju zemlje komunizma u svetu (p.s. Kina nije komunisticka, sem po uredjenju vlasti)

Poslednja izmena:
Da li si se žalio?
Da li su se na ebayu pravili ludi i ignorisali te?
Platio si verovatno paypal-om, da li si se njima žalio?
Da li su te i oni iskulirali?
Naravno da sam se zalio i vratio sam deo para, ali ostaje cinjenica da me je nemac (nije prodavac sa ovih prostora kao sto je neko pitao) Detlef Benthien prevario.

Mozete vi i od ljudi sa ovih prostora da kupujete i platite im paypalom pa nek vas on stiti, niko ne brani.
Ne pristaju ni nemci da im se uvek placa paypalom...

Drzava nije duzna nikom da obezbedi radno mesto, ni ovde, ni na zapadu. To je na pojedincu. To je komunisticko glediste, al sto jes jes, cvetaju zemlje komunizma u svetu (p.s. Kina nije komunisticka, sem po uredjenju vlasti)

Naravno da je duzna, cim je duzna da te trpi na socijali njoj je u interesu da ti nadje posao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno