Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači počeli su da pljuju jedni po drugima (prodavci)... Sad samo još da se organizuju da se okupe i pobiju pa da reaguje MUP i brzo reši slučaj na televiziji...

Ne daje cak ni lighting cable za tu cenu

Sad cu da ga pitam kako ja da punim telefon bez kabla :D

Nadam se da ce odgovoriti brzo :eating popcorns:

Poslednja izmena:
Ne daje cak ni lighting cable za tu cenu

Sad cu da ga pitam kako ja da punim telefon bez kabla :D

Pa ako je napisao da ne daje kabl, kakve veze ima sa cim ces ti puniti?
Mozda imas kabl, a mozes i da ga kupis...

Stvarno ste dokoni kada postavljate takva pitanja i trazite greske u tudjim oglasima.

Poslednja izmena:
Lepo sam ga pitao zasto za tu cenu ne ide i USB, rekao je da je njegova greska i da ide, i ispravio oglas. Tako da sam mu pomogao u daljoj prodaji samo zato sto sam dokon ;)

Poslednja izmena od urednika:
*****ava ljude na oglasima iako zna da sigurno neće kupiti, a ovamo se na 10 strana busa kad napiše fiksna cena a oni ga pitaju za nižu...

7964f81e66637f7183544e19f44bcabb.jpg

:d

*****ava ljude na oglasima iako zna da sigurno neće kupiti, a ovamo se na 10 strana busa kad napiše fiksna cena a oni ga pitaju za nižu...

I kakve to veze ima jedno sa drugim? Ja ga nisam pitao za nizu cenu i na kraju sam mu cak i pomogao.

Poslednja izmena:
Zezaš?
U oglasu piše fiksna cena - pitaju te za nižu.
U oglasu piše bez kabla - pitaš za kabl.

Prvi je hteo da kupi, a drugi ne.

I ispostavilo se da je pogresno napisao, da kabl ustvari ide. Jasno?

Smorili ste:
palamuditi - Ничим изазвано интелектуално излагање, које долази ниоткуда и не води ничему.Демонстрација акумулираног знања које нема сврху.Један од синонима је и свирање курцу.

^^^
Bas tako, mada dobro smo prosli kada mu nisu analizirali i gramaticke greske u oglasu.

Očigledno da prodaja na internetu iziskuje mnogo više nego što ja mogu da ponudim,bolje da se manem te rabote :)
Pitaću kolege da li znam da radim svoj posao u firmi,pa da nastavim privatno sa prodajem "na internetu" (1-2 stvari godišnje) ,ali samo ukoliko njihov odgovor bude potvrdan :)
Mobilni telefoni   Samsung Galaxy S5.jpeg
Poruke   KupujemProdajem.jpeg

A ovi što u zameni tuđi mob računaju 80% od realne cene, jel onda i druga strana računa njegov mob iz oglasa 80% od cene....

Sent from my x600

Očigledno da prodaja na internetu iziskuje mnogo više nego što ja mogu da ponudim,bolje da se manem te rabote :)
Prodaja na internetu nije nista bolja od prodaje real life.
Zamisli trgovca polovnim mobilnim na buvljaku, i koliko njih ga pita, gleda, pita jel moze jeftinije, jel moze zamena...i na kraju ne kupi nista.

E, to ti je to isto... Lepo ti covek rekao ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ljudi su uživo manje bezobrazni, licem u lice stvara veći pritisak za lepim ponašanjem nego onlajn igranka.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Znam,treba da imam strpljenja za sve,jer kupac je uvek u pravu pa makar se dopisivao sa njim 2 dana :)
Da mi je još nešto napisao,mislim da bi dobio "ajde beži u Qrac"

Što se uopšte i opterećujete sa ponudama na fixne cene, toga će uvek biti, neki ne znaju šta je to "fixna cena" ili su jednostavno navikli da uvek probaju da smanje cenu još malo, jednostavno cenkanje je postao neki uobičajeni ritual prilikom kupovine ne samo polovnih već i novih stvari i to u prodavnicama, evo recimo ako odeš u gorenje prodavnicu (oni to zovu studio) i planiraš da uzmeš 2-3 stvari možeš da se cenkaš, tražiš popust, nazvaće store manadžera i daće ti ovaj ili onaj popust...

Uglavnom ja više ni ne stavljam po oglasima da je cena fixna, jednostavno povećam cenu za 300-500 dinara u startu i ako neko pita za popust = može, 300-500 din zavisi od toga šta se prodaje ili kažem da je cena već i ovako najpovoljnija u oglasima ali ako kupi proizvod X i proizvod Y zajedno (ako mogu da se vežu te dve prodaje/oglasa, na primer telefon i futrola za njega isl.) onda mogu da dam ovaj ili onaj popust znači plaća više ali dobija popust :D Ako je stvar nešto skuplja onda možeš da kažeš "za uplatu unapred dobijate xy popusta), čak i ako neko ne traži popust a već je kupovao od mene ja ću mu reći "pošto ste već kupovali od mene evo za vas 300 din popusta" ja sam ga svakako uračunao u cenu a kupac će biti happy što si ga zapamtio ili eto jednostavno zbog gesta sa tvoje strane...

Razumeo bi situaciju da stalno prodajete nešto i uvek imate po 5-10 aktivnih oglasa pa se svaki 2-3-5 dan javlja neko sa zahtevom suprotnim od uslova navedenih u oglasima ali za DVA oglasa godišnje!!! ima li uopšte smisla dizati pritisak sebi i još gore izazivati onog sa suprotne strane, nikad ne znaš s kim imaš posla...

Ljudi su uživo manje bezobrazni, licem u lice stvara veći pritisak za lepim ponašanjem nego onlajn igranka.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Upravo tako.
Znam,treba da imam strpljenja za sve,jer kupac je uvek u pravu pa makar se dopisivao sa njim 2 dana :)
Da mi je još nešto napisao,mislim da bi dobio "ajde beži u Qrac"
Ne moras ti nista, nisi morao ni prvi put, ni drugi put...ovako si ispao gori od njega.

Njegovo je da pita, mozda se prodavac predomislio...ko pita ne skita ;)
Dal bi rekao nepoznatom coveku da bezi u q licem u lice?[emoji41]

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni baš nije naj jasnije što se ljudi toliko bune ako ih neko normalno pita da spuste cenu. Nikada nisam prodavao ili kupovao na Kp i sl. i isto tako nikada koliko se sećam se nisam cenkao bilo gde pošto mi to malo glupo ali ne vidim nista loše u tome. Mozda bi mi čak manje bilo čudno da je ovaj sto ubija cenu postavio SS dopisivanja [emoji2]
Što je ljudima teško da napišu "ne hvala" ako im ne odgovara ponuda kupca, em manje nerviranja em manje slova za kucanje em ispadneš gospodin.

sent from SM-G900F

pa da mu je prvo pitanje bilo "da li vam odgovara cena od 130e i da ga pošaljete danas?",sigurno bi dobio kulturan odgovor,kao i svako drugi.
Da li sam ja preterao sa cenom,pa se čovek ponadao nekom spuštanju stvarno ne znam.Moguće je da sam pogrešio,pa kada me cimaju ili podje8avaju ja samo treba da se smeškam i budem kulturan. Neka,hvala to prepuštam iskusnijim trgovcima

Mogao si i ti kao onaj iz Krusevca...kazes "vazi, moze" i posaljes mu sa cenom 150e. :d

@br@nco Pazi što se mene tice samo nastavi, ako misliš da je vredan tvog nerviranja. Ja da sam se nervirao zbog takvih ili sličnih odavno bi se obesio [emoji2]
15 godina radim sa ljudima i čega sam se sve nagledao i naslušao...

sent from SM-G900F

Kad radis svakodnevno sa ljudima, skontas da ima svakakvih i da se oko nekih stvari ne vredi nervirati ali se sigurno ponekad iznerviras. Ne mora to da bude ono da popizdis, nego nesto te malo iznervira kod nekoga.

Mene isto ovakvi nerviraju i onda ih, ili lepo iskuliram ili ih oteram ko zna gde ako me nekoliko puta pita za spustanje cene. Sta cu, nisam iskusan trgovac pa mi se omakne :)

Daleko od toga da sam i ja iskusan trgovac i da nikada ne pop..dim ali što pre počneš da im ne pridaješ toliki značaj biće ti mnogo lepše i lakše [emoji6]

sent from SM-G900F

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno