Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ista ta strana izricito napise da je stvar koja prodaje nova, ima full garanciju i provereno radi, treba i to ispostovati, ali avaj......

Kakve ovo ima veze sa pregovorima?
Napisao sam "ako jedna strana izricito napise da nece pregovore (makar radio i na svoju stetu) treba to ispostovati"

Al bitno je o kojoj visini popusta se priča.
Akl je nešto simbolično tipa 2-3%, onda to nije vredno pomena.
Pricam za kupovinu u radnji, obuća, odeca...

Meni nikad nije palo na pamet da trazim popust u radnji, nekako mi u glavi da je apsolutni fiksna cena za sve :).

Kakve ovo ima veze sa pregovorima?
Napisao sam "ako jedna strana izricito napise da nece pregovore (makar radio i na svoju stetu) treba to ispostovati"

Zaista ti nije jasno kakve veze ima to sto prodavci ne postuju ono sto sami napisu u oglasu, ali ocekujes da ih kupci postuju oko svega sto napisu isti ti prodavci?

Ne znam koji su to "butici" koji su voljni da spuste cene. Ja sam pitao par puta kada sam kupovao patike da li moze mali popust ako uzmem dva para za tipa 20k. Oba puta je odgovor bio "ne moze". I to za kesh pricam.
Nek neko napise ako je u Beogradu uspeo da spusti cenu bilo cega u radnji
Nema nikakvog smisla da kao obican kupac trazis popust.
Kupujes dva para patika...dosta ljudi kupuje dva para patika, 5 majici i sl.
Kad bi svakome davali popust, to onda ne bi bio pravi popust, zar ne?

Ali kad udjes i hoces da kupis pola radnje, stvar koja kosta tipa 500k ili milion dinara ima i crveni tepih da razmotaju, da pitaju sta pijes i sami da nude popust.

Nadam se da razumes razliku.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nema nikakvog smisla da kao obican kupac trazis popust.
Kupujes dva para patika...dosta ljudi kupuje dva para patika, 5 majici i sl.
Kad bi svakome davali popust, to onda ne bi bio pravi popust, zar ne?

Ali kad udjes i hoces da kupis pola radnje, stvar koja kosta tipa 500k ili milion dinara ima i crveni tepih da razmotaju, da pitaju sta pijes i sami da nude popust.

Nadam se da razumes razliku.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa dobro onda je smesno ako je neko bogatas da se ciganise za 5%. Al sta god nije ni bitno.

Naprotiv.
Ne bi bio bogataš da nije vodio računa o novcu, i on i njegovi preci.

Bar u normalnom svetu. Samo u Srbiji u sličnim društvima sinonim za bogatstvo je rasipništvo.

Ne vidim razlog zašto je sramota tražiti popust za nesto sto želi neko da kupi? Šta, kao fora sramota tražiti popust recimo za patike od 100e? Svašta ovde čovek može pročitati, pa ovde u de je to sasvim normalna stvar, nema veze da li neko ima više ili manje para, za poput svako može da pita i verujte dosta njih i pita, i nije sramota nikakava.
Kako se ovde generalizuju neke stvari, ko je finansijski u mogućnosti on treba da pita za popust, a oni koji nisu u dobroj finansijskoj mogućnost oni ne treba da pitaju za popust, auuu logike... Ufffff
Nema veze koja je cifra u pitanju ako se nešto kupuje, pa više znači popust onom koji je slabiji sa parama, tako da kažem...
Nema ni tu pravila, svako ima prava za svoj novac da pita za popust, ako ne pita ne zna jel moze da dobije ili ne može... I to je to...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

ja znam da su ranije u sport vision radnjama davali 10 posto popust za placanje u kesu na stvari skuplje od 10k dinara, ali samo ako pitas

ja znam da su ranije u sport vision radnjama davali 10 posto popust za placanje u kesu na stvari skuplje od 10k dinara, ali samo ako pitas
20% popusta i ranije a i dan danas, naravno samo ako pitas, taj popust ti moze dati samo šef smene u toj poslovnici, stalni kupci ne moraju ni da pitaju za popust vec se podrazumeva.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Naprotiv.
Ne bi bio bogataš da nije vodio računa o novcu, i on i njegovi preci.

Bar u normalnom svetu. Samo u Srbiji u sličnim društvima sinonim za bogatstvo je rasipništvo.

Uparvo ovo. Kod nas se mahom kaze, bogatasi se ciganisu se ako traze popust. Pa druze, popust od 5% na milion nije mala cifra. Za taj popust on moze nesto drugo da uradi ili kupi. Taj popust je kao necije 2 plate i zbog cega to zanemarivati? Da je samo trosio ne bi ni imao para.

Zaista ti nije jasno kakve veze ima to sto prodavci ne postuju ono sto sami napisu u oglasu, ali ocekujes da ih kupci postuju oko svega sto napisu isti ti prodavci?

To je onda pokusaj prevare (oglasavanje koje dovodi u zabludu) i to nema veze sa pregovorima oko cene ako je prodavac napisao fiksno, zadnja cena...

Poslednja izmena:
20% popusta i ranije a i dan danas, naravno samo ako pitas, taj popust ti moze dati samo šef smene u toj poslovnici, stalni kupci ne moraju ni da pitaju za popust vec se podrazumeva.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam onda papan jer stalno kupujem kod njih a nikad nisam trazio popust.
To za stalne kupce doduse ne pije vodu jer menjaju radnike cesto tj. retko kad vidim iste ljude vec stalno novi radnici

Ako ne pitas, normalno da neces dobiti.

Ako pitas, mozda dobijes, mozda ne, nemas sta da izgubis.

Ko pita, ne skita.

Poslednja izmena:
Ja prodavao grafiku prosle godine i javi mi se lik, i trazi da mu je dam dzabe da je isprobava malo pa posle ako mu je ok da plati. Ja zbunjen naravno mislim *****ava me.
Medjutim on mi je 10 minuta objasnjavao kako on ima gomilu pozitivnih na KP, i da to upravo za to sluzi da bi ljudi njemu vjerovali i da mu daju tako da isprobava stvari[emoji1]

A ja kaze nemam nijednu ocjenu i kako on meni da vjeruje? I kazem mu pa zato samo ide licna isporuka i mozes kod mene u kompu da probas, pa ako hoces da ja nosis plati. Ne, decko i dalje drzao svoju pricu kako je on poseban i kako to tako mora a ja ne znam nista.....rekao sam mu cao dovidjenja i posle 2 sata drugom prodao karticu.

Sent from my Z5

Pacijenata ima na obe strane. Takve ignorisem. Nema potrebe trositi energiju ne bespotrebne rasprave.

Takvima ili je dosadno pa reše malo da ubiju vreme tako što će da se zahebavaju sa nekim ili su stvarno (mo)mentalno ograničeni i misle da tako treba. U svakom slučaju ne znaš koji su gori, ako si prodavac.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Prvo mi bilo interesantno da vidim dokle ce da ide, kad mi je dosadio otkacio sam ga sa plati pa klati

Sent from my Z5

Hahaha evo ih. Postavio oglas da menjam iPhone 5S za 6S uz doplatu i da u obzir dolazi samo menjanje, znaci ne prodajem, ne iznajmljujem, ne zelim nista drugo sem zamene za iPhone 6s.

Untitled.png

Nisam im nista odgovorio, al hteo sam da pitam ovog za nokiu, da li se preko noci pretvara u 6S pa me zato pita? Morao sam onda da promenim malo oglas i da stavim cenu 300eur za ove koji pitaju kolika je cena za kes pa cu da prodam ako neko baz zapne da plati 300eur. :)

Koja boja ? I zasto to radis ? Ja imam 6s i rado bi se vratio

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je ovaj sav svoj u glavi? Ccc WTF :)

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Bitno da njegov nema softverske greske kao ostali i da mu nije ispadao, vec je sam odvalio staklo sa zadnje strane telefona zato sto ga je "smorilo" :D

hahahaha, odavno nista bolje nisam procitao :D
Mora da je sa kamenom skidao to zadnje staklo [emoji38]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno