Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čini mi se da negde pročitah da kod LG televizora ne važi garancija za panel.

Ja kad sam zvao pre 2g lg servis rekli su da vazi samo za tv i vazi za ceo uredjaj. Mobilni su kazu posebna prica.Ovo za panel prvi put cujem. Mozda se nesto promenilo u medjuvremenu

Za TV iz HU u slucaju da treba servis moze kod nas ali u slucaju da servis utvrdi da je potrebna zamena TV-a onda mora u HU

To je zbog finansijskog razduzivanja.
Mora da se razduzi kod onog ko je uzeo novac.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Vazi i za mobilne. Ja sam slao g4 na servis zbog ploce. Potreban je racun i garancija. Pisao sam o tome u g4 temi.

Ovo je bilo jace od mene.

20160826_144426.jpg
20160826_144414_HDR.jpg

S6 nov, dobijen na poklon, full pakovanje. 320e

Tako pise oglas, ja ga pitam za garanciju, evo sta dobijem za odgovor.

hint: power + vol down.

Ja nista ne razumem, ovo ocigledno nije cela prepiska

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nema tu ništa nejasno - čovek ga pitao za garanciju, ovaj mu garantovao da će da ga razbije...

Ne, ne, nedostaju bitni detalji, očigledno se nešto ranije raspravljalo. Treba cela prepiska da se okači,ovako to nema smisla.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Jos te I lepo upozorio da ga zovu razbijac, dusa od coveka

Napisao sam za 420e mogu da uzmem s7 sa garancijom.

On je napisao prvo ovu poruku: 20160826_144426.jpg

Pa onda: 20160826_144414_HDR.jpg

Ako je nesto lose sto sam napisao istinu.
Onda nije frka, nek dodje.
Covek je zaboravio da Beograd iz 90 godina.. izasao odavno.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam preprodavci tako rade ,kupe 20,30 telefona i tako smanje cenu na količinu pa onda diluju. Mislim kao svako drugo dilovanje..
Ali npr upoznao sam jednog dečka oko 25god koji se upravo time bavi i kaže da mu ostaje 700, 800e profita mesečno

Poslednja izmena:
Napisao sam za 420e mogu da uzmem s7 sa garancijom.

On je napisao prvo ovu poruku: Pogledajte prilog 208054

Pa onda: Pogledajte prilog 208055

Ako je nesto lose sto sam napisao istinu.
Onda nije frka, nek dodje.
Covek je zaboravio da Beograd iz 90 godina.. izasao odavno.

To je to. Covek jeste na kraju ispao stoka, ali sta njemu svira violina sto ti mozes da nadjes za 420e sa garancijom. To je ta cena, ako ti se ne svidja,ides kupis taj od 420e sa garancijom. Uostalom, to je stara fora i stara,dosadna prica. Meni su bar 100x pokusali da ubiju cenu s tom pricom, ili - "to ti ne vredi toliko, ja mogu da dandjem za manje"...ja im kazem da kupe tamo gde ima za manje,ali niko nikad ne kaze - OK, cao, vec i dalje se nesto uvijaju, pricaju price na sta uglavnom ne odgovaram...onda prodam po ceni koliko sam i stavio, pa im, ako sam u saljivdzijskom raspolozenju, posaljem link za sliku otpremnice po mojoj ceni :) obicno ne komentarisu :D

Da ali napises u oglasu "Nov dobijen kao poklon" i posle malo sutra nov.

Fingon82, nije frka nek napise onda da nema garanciju i to je to.

A ne ako hoces garanciju 420e onda i garancija njegove radnje godinu dana.

Poslednja izmena:
Da ali napises u oglasu "Nov dobijen kao poklon" i posle malo sutra nov.

Fingon82, nije frka nek napise onda da nema garanciju i to je to.

A ne ako hoces garanciju 420e onda i garancija njegove radnje godinu dana.

Verovatno ne pratis oglase cesto, ako u oglasu ne pise da ima garancija, onda je nema. Ako pise da ima, onda ima (mada ni to ne uvek, lol, vec svoju garanciju na rec neko ugura u oglas sa natpisom garancija kako bi privukao klikove). Meni se maltene nikad nije desilo da kupim ili prodam nesto sto ima garanciju a da to nije pisalo u oglasu (i kad jeste, to su bile stvari sitne vrednosti, 10-20e). Jednostavno,garancija je bitna stvar posebno kod skupih stvari kao sto su ti telefoni, i ne desava se da prodavci ne napomenu ako isti ima garanciju. To ti je skoro pa nepisano pravilo na nasim oglasima. Cak i na benchmarku

Poslednja izmena:
@bobantatoo:
Otkud znaš da telefon nije nov i kakve to uopšte ima veze sa ovom prepiskom?

Ako ti je čovek rekao svoju cenu, šta pokušavaš da postigneš sa "e ima to i to po istoj ceni". Znam šta hoćeš da postigneš, ali se nadam da ćeš, kad to izgovoriš, shvatiti koliko je jadno.
A moj lični stav je da za ovo kačenje pola prepiske i njegovog broja telefona, ne bi bio greh da te lično upozna i uputi u neka osnovna pravila kulture.

Nikad nisam uzimao sa oglasa. Moja greska ali bas na ovakog coveka da naletim.

Ako hoces slobodo dodji sa njim.

Ovo me podseća na situaciju kad sam prodavao LG G2 sa razbijenim ekranom na KP početkom godine. 45 evra ako se dobro sećam sam stavio cenu, sve ispravno na telefonu,samo ekran razbijen ali radi i on, u jednom ćošku reaguje na tač. Istog dana mi se javilo nekoliko ljudi, i prodao sam ga istog dana ili sutradan, ne sećam se tačno (što je dosta retko na KP i dobar pokazatelj da sam stavio povoljnu cenu). Ali je jedan poceo da servira pricu kako je to skupo, te on može da nađe jeftinije, kako ih on prodaje po 100e ispravne. I ja ga lepo pitam -"Ok, a zašto kad već možeš da nađeš jeftinije ne kupiš tamo gde je jeftinije? Ja ti neću dati za manje para budi siguran." Naravno, nije odustao, već samo promenio taktiku, počeo da priča kako su u stvari G2 krš telefoni jer im displej dobija žute fleke posle nekog vremena. Kad sam na to primetio da se čudim što kupuje krš telefone, toliko se iznervirao da je napisao nešto osorno, mada bez nekog većeg vređanja, i blokirao me :) to sam primetio kad sam sutradan hteo da mu pošaljem sliku otpremnice po ceni koju sam naveo :D

Naravoučenije-većinu prodavaca ne zanima ako ti možeš da nađeš jeftinije (jer čak i da ti možeš, to ne znači da svako može), a i to je uglavnom laž. Čista logika, ko može da nađe jeftinije odmah ide tamo gde je jeftinije, ne ubeđuje onog kod kog je skuplje da spusti cenu tom pričom. Hoću da kupim X proizvod, ima ih 2 na KP recimo. Jedan ga prodajeje za 50e, drugi za 60e. Odmah kontaktiram s onim što ga prodaje za 50, neću da se javim onom od 60 i da se natežem s njim kako bih postigao nešto što već imam na drugoj strani. To je valjda jasno.

Poslednja izmena:
Sve je to ok ali opet nije u redu da se prodavac tako bezobrazno obraca kupcu..Lepo mu kaze da trazi dalje i gotova stvar..Ovo sto je on uradio je krajnji bezobrazluk i ne kultura iskreno..

To sam i napisao pre par postova. Ali iako ga ne opravdavam, razumem ga. Nema ništa gore nego s ljudima imati posla. Za to treba da se dobija benificiran radni staž.

Nismo videli celu konverzaciju. Možda ih ima dvoje što nemaju prava :D

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Mozda je covek okacio zbog ostalih.

Broj je vec bio u oglasu, kako bi doslo do rasprave?

Nema niko pravo da tako preti.

Ne opravdavam ali ko zna kakav je dan imao čovek i koji po redu je bio ovaj sa smarajućim porukama o tome da ima nešto jeftinije... Jednostavno je prodavcu prekipelo jer umesto da dobija ponude on dobija pametovanje koje za krajnji cilj ima nametanje tuđeg mišljenja / ubeđivanja radi spuštanja cene nečega što prodaje.
Roba je nejgova, baš me briga da li ima i kakvu garanciju, meni ako se ne uklapa u budžet ja neću da ga kontaktiram i trošim mu vreme samo zato što ja imam višak vremena i nemam dovoljno para u isto vreme.
Ali to je sve stvar vaspitanja, prvenstveno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno