Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opravdanja nema, uvek je tako, svaki dan se javi neko ovde da je prevaren a svi su hteli da uzmu nesto mnogo jeftino.

Opravdanja nema, uvek je tako, svaki dan se javi neko ovde da je prevaren a svi su hteli da uzmu nesto mnogo jeftino.
Pa to ti i kažem , pokušavaš da ga opravdaš kupcima koji bi da pazare jeftinije . I ja bi jeftinije . Za skupo se ide u prodavnicu .

Konkretno ovde na Benchu bas i nema prevara, a neretko komponente idu mnogo jeftino. Pravi pokazatelj kako moze i realno i istinito.

Kamo srece da i na KupujemProdajem i Limundu ima vise takvih ljudi.

Ja sam do sada imao jako dobra iskustva sa KP možda je to zato što sam prilično oprezan alu nije da nije bilo prilike da me nategnu i pored svega toga. Na takve stvari moraš budeš spreman kad kupuješ na takav način. Tek kada bude postojao servis koji će omogućiti da novac stoji na računu posrednika dok obe strane ne potvrde uspešnu kupoprodaju ovakve stvari će se ponavljati.

Uzimao sto puta stvari preko bencha po ceni koja je u tom trenutku bila niža od nekog proseka na tržištu i nikad nisam imao problem. U suštini i prelomim da mi nešto treba kada naletim na dobru ponudu.

U pitanju su bile mATX ploce, "renomiranih" proizvodjaca MSI, ECS Biostar i jedna ASUS.
Ali sve su osakacene, lowend ploce. Dakle: ECS AMD 690vm-fmh, MSI 7173, MCP6P, Asus M2N
Nijedna od njih NE VREDI vise od 15e. Na kolicinu idu jeftinije.
U Novom Sadu ce te slabo ko zaj... U BG ima mnogo sveta i ne-sveta, i ima mnogo dosljaka, koji su u potrazi za srecom, pa cesto propadnu, otud valjda i ovi kao popularni student sa NBG, kod Meka.

A ovi sto daju toliko love za maticne... ako je stvarno tako kako govore, zasto na Benchu ne kupe po nizoj ceni od "realne" od 40e? Svaki dan bude ploca 775 za 2500-3000. Zasto ne kupim ovde? Da smanjim cenu krajnjem. NECU da dajem za matoru plocu vise od 20e. Ako MORAM, prelazim na noviju arhitekturu. I schluss!

Ko hoce da kupi maticnu po 40e, soket 775, neka me konaktira u Inbox, prodacu mu odmah, saljem o svom trosku.
Sve sokete mogu da nadju, samo neka se jave, prodajem po ceni od 40e, bez problema.
Necu vas zeznuti, nemajte frke, ponuda nije korektna.
Soket A cu dati povoljnije, nije prevara, ne treba mi- moze za 25e :D

Da li takve oglase da trazim?

EDIT: (evo EDIT, nije dupli post) Vi sto nabijate postove na gluposti, hvala ni za sta.
Ja sam na forumu jako dugo. A vidite koliko postova imam. Ne smaram ljude, procitam sta me zanima, ako mogu da pomognem - ja pomognem,a ako ne, mudrije je da cutim; a to i ostalima savetujem.

Ja takve ploce prodajem za 2500din i veoma brzo ih prodam.
Kojih crnih 15e.

Pa i ovde
U pitanju su bile mATX ploce, "renomiranih" proizvodjaca MSI, ECS Biostar i jedna ASUS.
Ali sve su osakacene, lowend ploce. Dakle: ECS AMD 690vm-fmh, MSI 7173, MCP6P, Asus M2N
Nijedna od njih NE VREDI vise od 15e. Na kolicinu idu jeftinije.

su i neke AM2 ploce. Tako da je cena skroz realna. :D
A nijedna 775 ploca stara 5+ godina ne moze da vredi vise od 3000din. To sto ima nerealnih (pre)prodavaca je neka druga prica.

Mislim da je vreme da ne idemo vise u offtopic.

Poslednja izmena:
naravno da ne moze da vredi,ali bezobrazluk preprodavaca je beskonacan

ja sam recio kupio novu plocu 1150 soket za 4500 din i to sto kaze bojanaimiki,ako su vec cene takve,prelazim na novi soket

Pa i ovde

su i neke AM2 ploce. Tako da je cena skroz realna. :D
A nijedna 775 ploca stara 5+ godina ne moze da vredi vise od 3000din. To sto ima nerealnih (pre)prodavaca je neka druga prica.

Mislim da je vreme da ne idemo vise u offtopic.

cuj neke ovde sve odjednom ispadose za am2...a pricao je o 775 plocama na pocetku...

Zakon ponude i potraznje.
AM2 ploce crkavaju, pa su trazene.
Njih prodajem 2500 - 3000 din.

A ovaj hteo da ih kupi po 1500...

Ako nekom trebaju pare brzo ili ne zna realnu vrednost ili oce neceg da se otarasi, onda nastane onakav oglas sa Bencha, ploca vredi 2500din-2800, procesor 1800din.
To su realne cene.

Za 3000din, koliko ceni prodavac plocu i procesor zajedno, eto nekom procesora za dzabe :).

Poslednja izmena:
ma ne mislim ja da ste vi,

nisam ja dao laptop na prcenu zato sto me je zanimala cena,vec me je zanimalo da li ce ga neko proceniti kao i one maticne poloce,a da ne zna da li laptop radi,u kakvom je stanju i koliko je star,zato sa mto i izostavio

razumem da ovde ima dosta preprodavaca i da formiraju cene na osnovu raznih faktora,ali ako je neki kupac dobio predmet jeftinije nego sto ga neko ovde prodaje,to ne znaci da je kupac lopov ni da je prodavac ******
isto kao sto kada se kupac pozali da je video oglas da se prodaje to i to po odredjenoj ceni,a nije dobio to sto pise,ne treba da se svi sjate na njega da mu govore kako je glup i kako je prevaren sa razlogom,jer je on samo trazio ono sto je neko ponudio...ne mislim ovde na tebe michell,nego se ljudi uopsteno ponasaju tako ovde

U svakom slucaju su procene zabranjene, bez obzira da li je razlog cena,potraznja, pitanja kupaca, stanje laptopa i njegovi kvarovi.
Sta god da je razlog zabranjeno je.
Nisu zabranjene jer prodavac moze saznati koja je cena, to je korisna stvar zato su ranije i postojale, zabranjene su zbog velikih zloupotreba i samim tim nije bitan razlog zasto je postavljena procena.

Poslednja izmena:
ok je to skroz,obrisao sam ja post,ne bunim se uopste,znam ja cenu
samo me je zanimalo ovo sto sam napisao gore

Da li je neko kupio ovaj telefon od Vere iz Subotice? Na kp pise da je garancija 24 mjeseca, ima li neko iskustva sa njom? Druga opcija je Smiljana, takodje iz SU, ali ona daje 12 mjeseci garancije.

Ovo sam napisao u temi Nokia Lumia 930, ali sam skontao da je vjerovatno bolje da ovdje postavim, jer nije bitno sta je kupljeno vec me zanimaju iskustva sa doticnim prodavcima pogotovu kad je garancija u pitanju.

Evo da se javim sa novim informacijama vezano za prevaru na KP.
Graficku koju sam kupio i za koju se ispostavilo da nije ispravna sam poslao na reklamaciju. Par dana kasnije me zovu iz servisa i kazu mi da je to graficka koja je rashodovana kod njih u servisu i da je poslata na reciklazu.
Kako je dospela nazad na oglase, niko nema pojma. Nezvanicno, valjda im to nije jedina kartica koja je nestala. Uglavnom, i oni su nesto pominjali policiju. Jos cu ja da ispadnem krivac :D

cu oni tebi pominjali policiju,pa mati moja jedina...inace duboki naklon za tebe druze,svaka ti cast na zivcima,zavidim ti.ja mislim kad bi mi pomenuli policiju da bi mi pao mrak na oci.

Zasto bi se on nervirao zbog tudje kradje ili pronevere, on je ostecena strana. Citaj pazljivije.

Pa ako iz servisa nestaju pokvarene a ne nove kartice, vec se zna ko je uvaljivac, taj isti serviser ili njegov kolega :d

Evo da se javim sa novim informacijama vezano za prevaru na KP.
Graficku koju sam kupio i za koju se ispostavilo da nije ispravna sam poslao na reklamaciju. Par dana kasnije me zovu iz servisa i kazu mi da je to graficka koja je rashodovana kod njih u servisu i da je poslata na reciklazu.
Kako je dospela nazad na oglase, niko nema pojma. Nezvanicno, valjda im to nije jedina kartica koja je nestala. Uglavnom, i oni su nesto pominjali policiju. Jos cu ja da ispadnem krivac :D
Zaposleni u firmi koja radi reciklazu uzimaju komponente i prodaju na KP.
Drugar mi sljaka u HP-u i pricao mi je kada su rashodovali preko 20 konfi, potpuno ispravnih. Jednostavno takva ima je politika da na odredjeno vreme menjaju masine. Posle nesto malo vremena je jedan od zaposlenih slucajno naleteo na oglas na KP gde se prodsje vise takvih masina. Dogovorili su sd kao da ovaj uzme dvadesetak masina, prijavili su policiji i to su bile iste te masine, poklapali se serijski. Ta firma koja radi reciklazu je zestoko naribana jer HP uredno placa raciklazu a ovi ne rade nista. Ja sam 100% ubedjen da tu nista nije reseno i da se sav taj HW vraca preko iste ili slicnih firmi. Treba to prijaviti policiji obavezno i servis treba da ih tereti ako se ispostavi da je ta karta stigla do njih.

Pokusavam da stupim u kontakt sa direktorom IT sluzbe Kimteca, posto je to od njih doslo. Nema coveka nigde, a 'ljubazna' sekretarica nema predstavu ni gde je ni kada ce doci - 'Pozovite sutra pa cemo videti da li je tu' :D
@umart
Pare sam prezalio, zivci su mi mnogo bitniji ;) Od ljubaznosti direktora Kimteca zavisi koliko cu i ja da budem ljubazan prema njima.
Izgleda da mogu da dodjem do IP broja prevaranta preko KP-a, tako mi je javio jos jedan osteceni kupac.

Sam IP ti ne znaci nista, ako ti provajder ne da i ostale podatke, sto je opet nelegalno davati bez sudskog naloga.

ej reci oni ti prete policijom,a sami su krivi sto te ta roba ide na "reciklazu"

Xith:

ma jasno druze sve,ja ti zavidim koliko si kul u svoj prici,i kako kontrolises i emocije i nastup.ako bilo kako drugacije se budu poneli prema tebi u nastavku sem krajnje servilnosti imas moju moralnu podrsku da ih nagrdis na nacin kakvim nadjes za shodno (bez onih nasilnih i slicnih fora,to smo apsolvirali na temi,a i ne delujes mi kao takav lik),teraj cara do duvara,give 'em hell,policija,tuzba,prijave,sve zivo i nezivo.

Zasto bi se on nervirao zbog tudje kradje ili pronevere, on je ostecena strana. Citaj pazljivije.

samo na ovom forumu ljudi nekako uspevaju da nadju kavgu gde nema sanse da je bude.druze,ja sam procitao sta i kako je napisano,ne pravi se blesav.on je dobio regularne papire,i kad je poneo kartu da reklamira docekali su ga sa ovom pricom i pominjanjem policije i njemu (otud je napisao "...na kraju cu ja da ispadnem krivac"),tako da,sto se tice pazljivog citanja,razmisli opet.ili najbolje da preskocis sa prozivkama sve zajedno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno