Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba ipak razdovijiti "ide na gajbu" kao pojam, neko ide da porazgovara lepo i resi problem a neko sto se kod nas nekad tako (vecinom) tretira da ga resi na jedan ili drugi nacin gde nema treceg ishoda

Dacu jedan primer KP prodavac znam ga neposredno jer je meni duzan "malo deblji" stek $$, prodaje servisirane laptopove preko KP, svima daje svoju adresu da bi stvorio prividan sindorm poverenja da lakse proda... a posto se redovno seli kao podstanar i ne boji se vecine bas ga briga ako se nekom zameri...
Prodaje licnom nekom tipu laptop za ~100e (koji je pecen ili kuglovan nezna se jer mu to radi servis povoljno).... tip koji nema veze sa zivotom testira laptop u njegovom stanu i odlazi.... zove ga nakon 24h zali se da je laptop crkao i da zali pare nazad... isti ga otkacinje...
Kupac lik tada primenjuje taktiku da drug zove za drugi oglas i dogovori kupovinu sa istim... dolazi sa ekipom njih 4-5 zena otvara vrata a oni ulecu u stan... lik prodavac vadi pistolj i ovi ko pilici beze ko gde stigne

Eto kako se to zavrsava :)
Ja sam inace jos kratak za svoj $$ :p

Znaci bahat prodavac, bezobrazan kupac, jako lako je moglo da podje po zli i na primer dete neko da strada ili nesto slicno, iskreno ni jedan sud ovakve sporove ne bi resio pravedno jer tu nema pravde ni za jednu stranu jer su obe PROKLETE

Poslednja izmena:
Michell ja nikada nista nisam prodao ni na kp ni na limundo ili kupindo ...reagovao sam jer ste zeljka ubacili u masinu a ovaj put vi gresite. Ako se prisetis na ovoj temi sam pisao samo protiv zeljka i njegovog stalnog sticenja prevaranata ...dobijao i kazne inije mi krivo ali stvarno treba da se obuzdate i da shvatite da se par hiljada dinara ili prasta ili resava na ulici ali se na gajbu ne ide!!!

Isao bih iz principa. Dok god ljudi cute i dozvoljavaju prevare, dotle ce biti takvih prevaranata.

Isao bih iz principa. Dok god ljudi cute i dozvoljavaju prevare, dotle ce biti takvih prevaranata.

Mozda imas primer da je igde promovisanje nasilja, bahacenje, itd postiglo ciljeve boljeg drustva? (nazalost iz 90tih nista nismo naucili pogotovo ovi sto su se izlegli u tim godinama...)
I dalje tvrdim da je u vecini probema nesporazum i da se u 70% slucajeva sve moze resit lepim, mozda gresim jer bahatih sve vise ima i ja ih ne delim na prodavce/kupce jer je sve to isti lonac

Naravno, odes lepo i zahtevas povracaj novca. Ako ne zeli onda...

Iskreno sumnjam, jer slusam samo kako preprodaju kradene pokvarene kartice i svasta jos svuda okolo..
Ne znam kako mozes da resis lepim sa nekim ciji je finansijski cilj da te prevesla u nadi da ces odustati od pokusaja da povratis svoj novac.

Dovoljno ljudi mirno ne dozvoli da bude preveslano i pokradeno = manje ljudi koji ce uopste pokusavati = bolje drustvo.

Poslednja izmena:
Gde bi bre isao, na gajbu? Tebi bas nije dobro izgleda.
Ti si njemu na gajbu dosao zbog par hiljada dinara a on na toj gajbi brani dete, zenu, matorce... sta mislis ko ce ici dalje?

Kad klinci ovladaju temom pisi: - ode mas u propas :lupko:

Dovoljno ljudi mirno ne dozvoli da bude preveslano i pokradeno = manje ljudi koji ce uopste pokusavati = bolje drustvo.

Mozes jedino prevencijom..... a ne idem na gajbu, eto ja ni stan koji sam kupio posto nije legalizovan i ima muljatora ni nakom 4 godine nemam na crno belo da je moj iako zivim tu i imama sve papire, i sta sad mogu jedino ako pokusaju da mi ga otmu da odlucim da mi je 35K eura vrednije od mene pa gde pukne
A lepo sam u sudu pitao da li po njihovoj evidenciji o dupim ugovorima nema problema, i samo su me mrko pogledali pa OK je sta bi ti
I eto bili panduri na vrata sa nekom smejurijom da isele tri porodice i kod mene... i ja sam samo rekao ucete preko mene mrtvog i sve je tu stalo jel je presuda bila smejurija bez ugovora itd.. orvi pandur krenuo da na mene pa ga drugi zaustavio, i ja tada nisam imao mecatu ili par lita benzina za drugi put neverujem da bi bio nespreman :) (zavisno koliko mi budu znacila jedina stvar na mom imenu u vrednosti od 35K evra)

Devojka ispod mene u stanu rekla OK jos im ponudila vodu, ja dosao da vidim o cemu se radi ona u transu nezna sta je snaslo pa jos njih brani a nezna ni sta se desilo ni ko joj dosao na vrata :p

Oni na prvom spratu (treci stan koji su pokusali da otmu) bila zena trudna podstanar provalili joj sva sreca bila u prodavnici ili bi abortirala :p

Advokat kaze ma to je sasvim normalno, boris se kako mozes pa ko bude pravno jaci iako sve 100% na tvojoj strani to nista neznaci :)

I sad ja ovde da nekom objasnjavam o 1-2 crvene :p

Poslednja izmena:
Gde bi bre isao, na gajbu? Tebi bas nije dobro izgleda.
Ti si njemu na gajbu dosao zbog par hiljada dinara a on na toj gajbi brani dete, zenu, matorce... sta mislis ko ce ici dalje?

Kad klinci ovladaju temom pisi: - ode mas u propas :lupko:

Ti mi zapravo delujes kao klinac jer ides okolo i svima govoris da su klinci bez da ih poznajes.
Dosta tih muljatora su takodje i klinci koji ne "brane" decu, zenu... a ako ce on da rizikuje svasta za par hiljada dinara, nek rizikuje.

@ Zeljko

Slazem se da je prevencija najbolja, ali nekad ne mozes kao recimo u tvom slucaju.
Izuzetno retko kupujem bilo sta da ne odem i na licu mesta proverim, tako da se nije desilo da mi neko uvali nesto drugo.

Poslednja izmena:
Jal znas i jednog muljatora klinca da zivi sam u svojoj gajbi, ja kontam da ih ima u promilima :d
Ili su sa roditeljima ili nekom zive na grbaci ili su u socijali sa zenom i 3 dece

Pazite se smao sta pricate/govorite preko telefona. To je sve materijal za tuzbu sa elementima iznude. Onda vam napakuje da posto ste "pretili batinama" malo odlezite u istraznom da ne mozete da uticete na svedoka (prevaranta), uz nase brzo sudstvo to je 3-6 meseci. Razmislite koliko vam znaci vasa sloboda i miran san. Jel ako vi nekome nesto uradite, ko zna sta ce taj sutra vama sa ledja dok setate sa zenom/devojkom ili ne daj boze detetom.

Ti mi zapravo delujes kao klinac jer ides okolo i svima govoris da su klinci bez da ih poznajes.

Sto bih trebao da te poznajem da bih znao da nemas dva petka zivotnog iskustva?
Iz tvojih postova to odise bre.
...ti ces da ides nekome na gajbu?! :d ...sedi bre di si i za di si nisi, neko ce da ti nalupa cvrge pa ces posle tu meni da dolazis i places: - ja sam samo blefiro a on odistinski udara ove cvrge, jel-da da nije fer? :(

Dosta tih muljatora su takodje i klinci koji ne "brane" decu, zenu... a ako ce on da rizikuje svasta za par hiljada dinara, nek rizikuje.
Ovde samo ti rizikujes a rizikujes jer si mlad i neiskusan! Kao sto sam vec napisao, na gajbu se ide za iznos za koji si spreman da das glavu ...a samo derle kakvo ti ocigledno jesi, svoju glavu moze ceniti par hiljada dinara.

I ajde bre klincadijo dosta vise sa tim ja bih ovo ja bih ono ...tu po forumu. Smesno vas citati.

Odosmo u "Of" a ispadoše i vređanja i pretnje, nije dobro ljudi, nije dobro. Čak i da ostaje samo iza ekrana i tastature pa opet ne valja. Nikakve pare nisu vredne zdravlja i života. Kao da neki žive na Marsu pa ne znaju šta se sve događa. Ima zatucanih ****** po svetu pa i kod nas.
Evo jedan primer. Živim van grada i imam imanje iza kuće. Lepo mesto ima mala jaruga i šumice sa zečevima i pticama. Ja ih zimi hranim po malo a dolazili neki "lovci" i pucali na njih i moje pse. Kada ih čujem ja pogledam sa zadnje terase pa ako kroče na moju zemlju ja ih upozorim da nesme da se lovi tako blizu kuća i naseljenog mesta. Neki pokušavaju da mi prete, kao strašni su sa svojim igračkama od 16ica sačmara. Ja ih samo zapitam zašto misle da ću da ih se plašim i otkuda znaju da ja nemam nešto daleko ozbiljnije od njihovih igračkica i da nemam baš mnogo da izgubim a oni ko zna šta. Većina uvidi grešku pa se odmah izgubi. Nekoliko, koji su mnogo navaljivali popili su policiju i oduzete su im puške i sva oprema i nikada više u životu neće moći da ima dozvolu opet. I policija im je isto objasnila i jedva čekaju da nađu razlog da oduzmu oružje.

Poslednja izmena od urednika:

Tvoju izjavu treba preformulisati:
Dokle god se ljudi ponašaju kao ovce, ne koriste mozak i dozvoljavaju prevare, i dok hoće 'leba bez motike (robu ispod cene), dotle će i biti takvih prevaranata koji će to koristiti.

Dakle, ti ozbiljno misliš da će se broj prevaranata smanjiti tako što će prevareni da uzmu pravdu u svoje ruke??? LOL :)

I kako zamišljaš taj odlazak na vrata prevaranta, ono, on line te prevario komšija iz susedne zgrade? ***, da osvetiš svojih 1700 din si morao da odeš u susednu zgradu. ***, nije se imalo sreće da budeš prevaren od komšije iz tvoje zgrade. Haha

Poslednja izmena:
i onda opet dolazimo do toga da ko je prevaren to i zasluzuje,prevarati su heroji itd.

niko ne tera prevaranta da oglasava robu i da stavlja cenu.to je voljni akt koji i cini prevaru prevarom.sve ostalo sto pisete su najblaze receno,gluposti.

Ja sam samo kontrirao njegovoj nebuloznoj izjavi. Dve krajnosti, dve glupe ideje. Da lakše shvati gde greši, ako je tako nešto moguće.

Naišao na jedan suptilni pokušaj prevare, ili bolje rečeno dovođenja u zabludu.
Lik prodaje LG G Pad 8.0, a u opisu je napisao specifikacije od LG g Pad 8.3 koji je dosta jači i skuplji. I to po ceni po kojoj ide ovaj skuplji tablet. Pošaljem mu poruku i pitam ga koji tablet prodaje, kaže 8.0 i da on misli da su specifikacije koje je napisao u redu.
Neko ko se ne razume, zaleteće se i kupiti. Prijavio sam oglas, muka mi je više od prevaranata.

Sto bih trebao da te poznajem da bih znao da nemas dva petka zivotnog iskustva?
Iz tvojih postova to odise bre.
...ti ces da ides nekome na gajbu?! :d ...sedi bre di si i za di si nisi, neko ce da ti nalupa cvrge pa ces posle tu meni da dolazis i places: - ja sam samo blefiro a on odistinski udara ove cvrge, jel-da da nije fer? :(

Ovde samo ti rizikujes a rizikujes jer si mlad i neiskusan! Kao sto sam vec napisao, na gajbu se ide za iznos za koji si spreman da das glavu ...a samo derle kakvo ti ocigledno jesi, svoju glavu moze ceniti par hiljada dinara.

I ajde bre klincadijo dosta vise sa tim ja bih ovo ja bih ono ...tu po forumu. Smesno vas citati.

posto je marx moj dupli nalog, moram da podrzavam :)

Naišao na jedan suptilni pokušaj prevare, ili bolje rečeno dovođenja u zabludu.
Lik prodaje LG G Pad 8.0, a u opisu je napisao specifikacije od LG g Pad 8.3 koji je dosta jači i skuplji. I to po ceni po kojoj ide ovaj skuplji tablet. Pošaljem mu poruku i pitam ga koji tablet prodaje, kaže 8.0 i da on misli da su specifikacije koje je napisao u redu.
Neko ko se ne razume, zaleteće se i kupiti. Prijavio sam oglas, muka mi je više od prevaranata.

daj link da ga i ja prijavim

Ne znam da li je dozvoljeno ostavljati linkove.
Traži LG G Pad 8.0, dva oglasa, Dimitrovgrad.

Prestanite da vredjate jedni druge, da nazivete klincima i decom i da postavljate sulude situacije i dijagnoze...
Ne vidim poentu rasprave...

Evo da vas i ja prekinem.
Nije prijatno kada te neko zakine za 8k.
POsebno nije lepo kada si svestan da mu ne mozes nista.
NIsam klinac, imam godina kao Isus (najvise za zivota).

Verujte ljudi, knedla mi je u grlu jos. I da kazem - ispao sam MAGARAC!!! A zasto? Zato sto sam verovao u ljude. Vi koji branite prevarante, ili ih cak ne osudjujete, to je kao ovi sto brane LGBT, pa onda isteraju dete iz kuce kad saznaju da je gay. Ne znas sta bi uradio, dok to i ne iskusis.

I ja sam mislio - to samo drugima moze da se desi - ja sam pametniji. E, pa... dovoljno je da ne budes oprezan samo na tren, i godine iskustva se brisu.
Resio bih na ulici problem, da imam priliku samo.

Poslednja izmena:
Aj sad kada si se ispraznio napiši šta ti se desilo. :)

Mene je preveslao klinac. Klasican prevarant.
Prica> Trazio sam 775 plocu, treba da ugradim coveku, vec par dana komp kod mene, vec mi je frka. Nadjem u BG na KP covek (kasnije tek "covek") prodaje 4 maticne i 5 DDR2 RAM. Cenio je to sve 9100, sto jeste i realno, dakle nisam se zaletao da uzimam bagatela. Ponudio sam cenu od 8k za 4maticne i 4 x RAm. To je OK, radim servis, trebace mi delovi. POsto nisam u BG, organizujem starce da pokupe to sve. Cekali su ga 1h.30m :D Nakon sto su mi izdiktirali sta je tu / krece karambol!
=> Ploce nisu koje sam trazio (i nisu ni ispravne), a RAM nije ni dao. !!!!!!! Zovem ga .... ne javlja se. Tek posto sam zapretio prijavom javio se i kao... poslace mi PE-om. Dao mi i broj posiljke, ali posto je poslao kasno uvece, broj ne pokazuje paket.

POsle toga - TAJAC. Vise se ne javlja. Na KP sam postavio oglas o prevarantu - mozda su neki i videli oglas, u BG, pod MaticnePloce. KP mi je uklonio oglas nakon par sati. Za to kratko vreme mi se javio jedan covek kojeg je isti dan prevario za AM2 plocu i jos jedan lik koji je takodje prevaren.

E sad, ako je medju vama jos neko prevaren, neka se javi. Tuzilastvo ce pre potraziti ser++u ako nas je vise.

Au bre sta sve moze da se procita ovde...
Deca, matorci svi su tu.

@enraged> sta si tom svojom izjavom hteo izreci? Da nisi mislio biti duhovit? Jer, onima koji su prevareni nije smesno. A ja volim da se smejem, mada ne i sebi >_<

@bojanaimiki
Ne vidim da si ispao glup...
***, prvi si slučaj ličnog preuzimanja a da tako bezobrazno postupi prevarant.
Samo si verovao pogrešnom čoveku. Ne znam šta drugo da napišem. Prijavi ga gde sve treba i zaboravi što pre. Kao da si ti je npr pauk odneo auto, zarad svog zdravlja zaboraviš što pre.

+1
trolovi ne znaju koliko je dugo Isus ziveo :D Verovatno misli 2015god

@enraged> sta si tom svojom izjavom hteo izreci? Da nisi mislio biti duhovit? Jer, onima koji su prevareni nije smesno. A ja volim da se smejem, mada ne i sebi >_<

Nisam, nego citam neke meni poznate likove naravno da nije smesno nije ni meni ne znam zasto si se ti javio nisam na tebe ni mislio.
Inace prevarante ne podnosim to neki takvi iz moje okoline dobro znaju [emoji57]
Bas mi je zao tebe i takvih ljudi koji budu prevareni sva sreca pa radim...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno