Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa na pozive telefonom ne odgovara, na smsove ne odgovara, kako još da ga pitam :D

Telepatijom. A pazi poslao ti poruku da pita... Ja uglavnom otvaram paket odmah za svaki slučaj. Da mogu odmah da intervenišem ako ne valja.

Poslednja izmena:
Ma našao ja puno stvari o njemu, lik ima 50 godina, ostavio na Krastarici podatke, ali sem cimanja i pravljenja štete nema šta tu više da se uradi. A nisam nešto u fazonu da mu naručujeem pakete i pravim trošak kroz poštarinu, jer svoj novac neću da vratim na taj način.

To je stvar vraćanja milog za drago. Ali moram da priznam da je tvoj username, taman odgovarajuć za nekog ko za**** kupce. :p

Haha, pa eto, ako budem vratio nalog na Limundu daću ti da pročitaš moje ocene :D Inače nickname je više vezan za mog omiljenog lika odnosno seriju nego za samu trgovinu ..

To je jer je naš mentalitet s**** sve odmah. Pogledajte našta nam liči država. Šta pa očekujete od ostatka građana? To je taj šljam. Ima poštenih vrlo malo. Prosto ti je neverovatno kad ih nađeš. Ugrožena vrsta, koja izumire.

A poslovni mentalitet da te za****m odmah i više nikada da ništa ne kupiš od mene.
Ja u svojim oglasima lepo kažem šta je. Ne prećutim. Držiš do sebe, i dobra reputacija može samo da ti koristi.

Ovo je suština cele naše priče. Potpuno se slažem sa Dark Magician...
Isto je to sve, nisu u pitanju Limundo, KP, Novosti oglasi, nego MI i naše okruženje.
Zaštitite sami sebe, neće vas ti oglasi štititi. Imam naloge i na Limundu (oko 150 pozitivnih) i na KP(oko 60 pozitivnih). Kupujem po nekad na tim sajtovima. Imam neka svoja pravila: tehniku samo u okolini i lično preuzimanje... a ako mi se baš svidi i odgovara "skoknem" i do BG-trošak,ali kad vidim probam... nađem svoju računicu , nema JEFTINO a DOBRO - ne postoji ("vozila baba samo nedeljom do crkve", "HDD malo korišćen", "Ko nov..." - ja u to ne verujem i tačka).
Ima i dobrih i poštenih,retko ali ima. Npr. moj kolega prodaje nov hardver na KP(one skupe grafulje i SDD) ima preko 150 pozitivnih + još toliko što ga nisu ocenili i kad vidim koliko se trudi i radi da sve bude ok... divota. Takođe, kupio sam tel ovde na Bench-u, dao mi ga čovek ceo vikend(prvi put se videli): "Probaj,proveri pa ako ti se svidi ti me zovi i plati" ... tako i bilo, sve ok, prosto neverovatno, pozvao ga u ponedeljak i odneo pare... ima i takvih, ali je više onih drugih i čuvajmo se sami.
Zapamtite: NE POSTOJI JEFTINO A DOBRO!

Ovome stvarno treba stati na kraj i javno lincovati osobe koje se bave tako niskim prevarama.

Ja sam samo jednom do sada kupovao preko neta i to na Kupindu.

Trebao mi je za Hackintosh blutut.

Preporuče mi ljudi preko foruma model koji radi 100% provereno ja ga nađem i košta 500 kinti.

Čovek ima skoro 600 pozitivnih i ni jednu negativnu.

Uraaaaaa! (ne moram da čekam iz inostranstva 50 plus dana)

Kontaktiram čoveka, kaže može lično, može preko kurirske službe da pošalje...

Odem do Pošte, pošaljem 500 kinti na Banca Intesu.

Lik kaže uveče primio sam uplatu, šaljem sutra.

Javlja se sutra, kaže poslao sam, stiže ti sutra (valjda ako on pošalje i ja primim u istom danu plaća se veća provizija, tako nešto)

Čekam sutra, dolazi poštar, ja razvalio osmeh kada sam ugledao pošiljku.

Otvaram, unutra CD, papirić i ništa više.

Pošto je blutut stik minijaturan kesicu prevrćem 78 puta, obrni, okreni, jok.

Tek sam ukapirao da nije poslao kada sam video da je jako mala gramaža na nalepnici kesice.

Zovem čoveka, kaže to je moja sestra poslala, videću sa njom.

Zove on, kaže da će pogledati kada dođe kući.

Zove kasno uveče kaže da mu dam fore još dan, dva da obrne kuću.

Rekao sam mu da nije smak sveta ako i ne pronađe, nema veze.

Zove sledećeg dana posle tadašnjeg, kaže ne može da nađe nigde, mora da je negde ispao kada je sestra slala.

Reče mi da će mi vratiti pare sa sve poštarinom.

Pita da šalje, ja kažem nemoj (možda će mu pare negde ispasti usput).

Na kraju smo se dogovorili da mi uplati kredit za 500 a za poštarinu da popije sok.

Prošao još koji dan i na kraju mi uplati kredit.

Eto, lik nije prevara (osim što šalje pola porudžbine), još mi je našao blutut koji radi pa sam kupio u Tehnomaniji za crvenu novi.

Više ne idem na te sajtove, kupujem prodajem uplaćujem, odem lepo do prodavnice kupim novu stvar i rešen problem.

Ti sajtovi su po meni zamlaćivanje.

Odoše živci dok pazariš!

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam poprilično para uštedeo preko interneta. Ali sam takođe ih bacio, jer stvari nisu bile kao opisane. Nije mi se do sada desilo da mi utrape nešto drugo ili da stigne cepanica/panj/balega...
Što ne znači da neće.

Da dodam:

Ti prevaranti nam i kvare posao oko prodaje. Ljudi me tri dana dave da li je ispravno kako je napisano, iako imam samo pozitivne. Onda i kad kupuješ od nekoga nije siguran da li ćeš da ga za****š i da mu se vrati paket. I tako u krug. Zbog sitnih prevaranta, koje bi trebalo prebiti.

Poslednja izmena:
Uuuu sad cu ja malo ovoga gospodina da zezam, hvala na informacijama, treba ga urnisati porukama i mailovima.

ja za sad nemam negativno iskustvo ako izuzmemo pokusaje prevaranata kojih je bilo svuda i uvek i tu nista ne moze ni kp ni bilo koji sajt za trgovinu da uradi.vodim racuna sa kim saradjujem (ocene,starost naloga,starost ocena) naravno da preferiram licno preuzimanje (jer npr muzicki instrumenti em generalno je pravilo da se isproba i cuje pre pazarine,em na zalost nasa posta a tek kuriri nebitno kako ih molio i nudio da platis da cuvaju prosto odbijaju da ispostuju dogovoreno i napisano,ali to je prica za neku drugu temu) ali generalno nisam previse sumnjicav od normalnog i treba koliko toliko verovati a ako se ne moze verovati onda naglasiti uljudno zasto i zbog cega.ovo pripisujem krajnje transparentnom sistemu ocenjivanja sa sve datumima i postskiptumom,za nase standardne i bogami fino azurnom administracijom i izgleda jako dobrom saradnjom sa nadleznim,posto pretprosli mesec sam u dva navrata bio svedok kod procesuiranja prevaranata.

da ne bude da samo hvalim,koji predlog i kritika: najvise mi se ne dopada mogucnost ocene u afektu bez predhodne dodatne prepiske ili komunikacije sa prodavcem,ili bar prilikom davanja negativne da iskoci podsetnik da se obavezno predhodno kontaktira clan zbog reklamacije.takodje posto nije moguce oceniti clana bez predhodne komunikacije preko sajta,mislim da je bar u slucaju pozitivne ili bar tri "da" ocene ne bude tako pravilo.svestan sam zasto je ovo neophodno za negativnu.

i da,bilo bi lepo da stize neka notifikacija na samom sajtu za ocenu,ja licno ne koristim toliko vise imejl.da,bilo bi lepo ako nema da se uvede neki tutorial za pocetnike,najvise kako da budu obazrivi prilikom trgovine i da obracaju paznju na ocene,starost naloga i starost ocena,oko licnog preuzimanja i sl.

To je jer je naš mentalitet s**** sve odmah.

mozda i jeste (mada i nije bas toliko),ali ako nista drugo kad ce neki stranac moci da smisli ovako efektnu krilaticu?ima sarma u ovom nasem ludilu,to je bespogovorno.

inace bez zezanja,ismejah se ovome,bas si mi ulepsao noc sa ovim. :)

Okacio ja neku plocu na kp staru 10 godina koja mi stoji i stavim cenu 500 din. Pre mesec dana sam palio sve od te stare konfe i sve radi, sve rasprodao sem toga. Javlja se neki lik, nadjemo se i on kao ajd do mene da isprobamo, sednem ja on spoji upali a ono nista vrti ventilator lampice, ima bip eror kao za memoriju kaze net. Sve smo isprobali i nista, ostavio sam mu plocu reko eto probaj neku drugu memoriju ako proradi eto ne moras da me zoves da platis. Ziv me blam pojeo, sreca pa sam krenuo sa njim da nije samo pokupio pa posle da me zove...

Prevaren sam,donekle,od lika na Kp, uplatio sam mu 600din,cekao ga danima da mi posalje nalog sa BF4... Trazio sam mu vise puta sigurnosno pitanje i da zameni mail na moj...On mi danas salje:
Sto se tice ovog naloga, evo ti ovako:

Email: [email protected]
Password: xxxxxx

NAPOMENA!!!

Za promenu passworda na nalogu prvo ici na: https://profile.ea.com/login.do
Zatim se ulogovati sa podacima koje sam Vam dao, kada ste se ulogovali idete na Change Password i promenite lozinku u koju vi zelite. Nakon toga se tek logujete sa User/Email koji sam vam dao i lozinkom koju ste vi izabrali u Origin Client. Ovo pravilo se mora ispostovati. Svako ko ne ispostuje pravilo gubi pravo bilo kakve zalbe. Hvala i uzivajte

ja naravno proverim,kad ono kraden nalog (kao i svi ostali koje prodaje,verovatno)... ne mogu da zamenim mail,sigurnosno pitanje na korejskom,ili kom vec jeziku...
Naravno napisem mu poruku da necu to,i zbog cega necu,i da mi vrati pare.... sad cekamo...

Kako da kontaktiram KP,kad kliknem na kontakt stalno mi otvara nesto da im predlozim nesto novo i da im dam ocenu... Ili odmah da idem na onu prijavu prevare..?

Necu da crknem zbog 600din,ali necu bre neko da me *ebe ko majmuna danima,i na kraju da dobijem djo*u...

Poslednja izmena:
Vama sto kupujete takve polovne naloge preko sajtova od nepoznatih ljudi ne bih ni dinara vratio niti bih vam uvazio bilo kakvu zalbu.

ne razumem u cemu je problem,to je isto kao da kupis polovnu igricu,sto bi platio punu cenu kad mozes za mnogo manje para da dobijes isto? Igra ko igra,ne moze da se potrosi ili pokvari....
Nije ni stvar u tome. Covek prodaje nesto KRADENO,i hocu da ga prijavim za to...

Zato sto za male pare ovde na forumu mozes kupiti serijski i njega lepo vezes za za svoj nalog a ne da se patis s tudjim. Vidis i sam da nije isto.

svejedno,ali ga prijavi administraciji sajta,ili napisi mu ako ti ne refundira novac da ces mu zalepti negativnu,ako ti ne vrati pare napises negativnu i to je to.

S obzirom na nivo pismenosti iz srpskog jezika, potpuno mi je jasno zašto je čovek pristao da kupi od tebe, mogu da zamislim koliko mu je trebalo da naleti na osobu sa kojom se sporazumeo kako treba.

+1 :)

U poslednje vreme dosta razmisljam o tome, konkurisao sam za posao u inostranstvu, ne znam koju osobu iz okruzenja bih naveo, ako bi isla neka provera.

Jel mozete da udjete na kp, ili limundo/kupindo? Ja evo vec 2 dana nikako da udjem, pokusao sam preko Chrome-a, Firefox-a, isti slucaj. Jel se to desava i kod vas? Ajde samo jedan sajt, nego sva tri?!?!

KP meni radi. Verovatno je do tebe nešto. Isprazni keš i kolačiće.

Nije do toga, probao sam vec. :)

Ko zna šta si ti radio po tim sajtovima :D
Meni sve radi.

Probaj da izmenjas DNS servere na ili googleove, ili OpenDNS.

Probao i Google-ove, OpenDNS-ove i Norton-ove, ali opet isto. :)
Cudno mi sto sam do pre neki dan normalno (i svakodnevno) ulazio a sada evo 2-3 dana ne mogu. :) Pomagajte!

Hmm...
Mozda da restartujes ruter i da u njemu promenis DNS servere?

Imam samo modem, restartovao sam ga i isti problem. :)

Da ih nisi negde blokirao u FW? Uzmi IE pa probaj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno