Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E video sam tu tastaturu igore, cak sam i razmisljao bio da je uzmem, ali sam uzeo na kraju drugu good for you :d.
Takodje javi sta si uradio pa cu ti dati 2000 za nju ako valja :p

E video sam tu tastaturu igore, cak sam i razmisljao bio da je uzmem, ali sam uzeo na kraju drugu good for you :d.
Takodje javi sta si uradio pa cu ti dati 2000 za nju ako valja :p

danas mi je haotican dan, stigao sam da napravim nosac koji moze da se uklopi dole na metalnoj resetki koja nosi sve ostale nosace, ali nisam jos skapirao da li da ga zalepim, super lepkom ili dvokomponentnim ili nekako punktujem. U svakom slucaju ako uspem, necu je sigurno prodavati, ovo je "med za ruke" :)

A jesi li mogao da skineš nosač sa nekog tastera koji ne koristiš? Nisam siguran o kakvom se nosaču radi, možda i pitam glupost

Edit: sad sam pažljivije pročitao, piše da je zalemljen za osnovu.

Poslednja izmena:
danas mi je haotican dan, stigao sam da napravim nosac koji moze da se uklopi dole na metalnoj resetki koja nosi sve ostale nosace, ali nisam jos skapirao da li da ga zalepim, super lepkom ili dvokomponentnim ili nekako punktujem. U svakom slucaju ako uspem, necu je sigurno prodavati, ovo je "med za ruke" :)

Heh... kontam da je neces prodavati, u tome i jeste fora, samo sam se zahebao sto sam stavio 2000 umesto 1000 :d. Mislim da treba da izbegnes superlepak i da trazis neko kvalitetnije resenje (poput dvokomponentnog ili nesto drugo) jer ja super lepkom lepim poklopac za dugmice od espresso aparata i izdrzi svaki put ~mesec dana.

kloshar jako cudna situacija, ni prodavac ne zna kako je doslo do ovoga, jer je doneo iz nemacke. Fali dugme A dok je na A poziciji ispravan nosac, i fali nosac S dok je ispravno S dugme

camerazoom-2014081218223.jpg

na levoj slici ima nosaca kako treba da izgledaju, na desnoj (gde je slovo S) nema nosaca. "hinge clip" odnosno "klackalica" se kaci na ove metalne nosace, koji su jedna cela velika resetka ispod panela dugmica. Bukvalno kao da je neko uzeo i iscupao kljestima oba nosaca, i levi i desni (sto je maler jer bi mogla da radi isa jednim nosacem, odnosno bar da ne bezi iz mesta).

fora je sto je "najlon" za primanje signala trakast, odmah iznad metalne resetke i moram skinuti 10ak okolnih dugmica da bih podigao najlon, zaglavio, dok zalepim svoje improvizovane nosace i onda vratim sve. Al nije da nisam izvodio i komplikovanije stvari :)

borgof i dark -

Ja sam se ceo zivot pitao zasto su UHU i Loctite 100 dinara, a JIP i ostali 25 dindzi :) dok ih nisam kupio. Postoji cela nauka lepljenja super lepkom tako da ne dodje do razlivanja i nagrizanja materijala. Moze se lokalizovati i da funkcionise kao "punkt" spoj. Najverovatnije cu lepiti dvokomponentnim, zavsi od prostora koji je na raspolaganju

Poslednja izmena:
Ja sam se ceo zivot pitao zasto su UHU i Loctite 100 dinara, a JIP i ostali 25 dindzi :) dok ih nisam kupio. Postoji cela nauka lepljenja super lepkom tako da ne dodje do razlivanja i nagrizanja materijala. Moze se lokalizovati i da funkcionise kao "punkt" spoj. Najverovatnije cu lepiti dvokomponentnim, zavsi od prostora koji je na raspolaganju

Locktite samo i koristim...

uspeo :D odusevljen sam koji sam inzenjer :d

20gntoj.png

obratite paznju da je ovo sve podosta umanjeno, i da je sve ukupno velicine 8-9 milimetara. metalnu sipkicu sam napravio od lima. iskrivio je u ovom obliku, i onda spustio ispod najlona za signal (sva sreca pa je trakast a ne ko na ostalim tastaturama ceo board). provukao je ispod. onda pazljivo, pincetom pomerim u stranu, kanem jednu mikro kap gel lepka (super u gelu) , vratim , stisnem. isto i na drugu stranu. sacekam da uvati, stavim Clip, stavim dugme - radi kao fabricki! :D stavicu na youtube snimak, nego me sad nesto zeza, uploading 0% i tako beskonacno

elem, lik od kojeg sam kupio ima brdo felericnih skupih stvari, ko je entuzijasta kao ja, nek pogleda ostatak njegove ponude, ima sve i svasta IT related.

iz Leskovac je lik, trenutno u ponudi ima "klikeri" pa navali na search, posto je zabranjeno da iko ikog reklamira :)

Našao klikeri...fala...:wave:

Evo Logi K750 solar tastatura koja je nova 9k na kp 3k nova... Na koju foru?

Ovo sto radi par takvih ljudi je odlicna varijanta za zaradu. Elem, jednom sam i ja zamalo bio u situaciji da napravim isto.

Naime, sestra radi u Orange Laussane (svajcarska) i to u odeljenju za prodaju. Njihovi komplet SVI telefoni koji se vrate na garanciju, ne idu u servis. Onih 45 dana stoji samo na papiru, ljudi direktno iz prodaje dobijaju nove uredjaje cim nesto ne valja na starom u garanciji. A oni koji su pokvareni se nose na - reciklazu. I ja bih fakticki sad bukvalno donosio po 50 telefona mesecno da mi sestra nije snobina koja nema ni casti ni ponosa nit osecaja porodicnih vrednosti i da nije napravila nesto toliko *****sko da je se odrekne cela familija racunajuci i one tamo u Svajcarskoj.

Elem, tastatura koja mi je stigla je label-ovana kao feler u Minhenu, prodata i vracena na garanciju. Stoji etiketa na njoj sve na nemackom napisano. Ako bi se covek usemio i ako je isti princip za vecinu elektronike - Schvaba bi bacio a Srbin bi popravio i prodao, moze da se napravi biznis :)

kazem, cisto za ideju ako neko hoce da zaradi dodatnu kintu preko KP, da vidi sa rodbinom i poznanicima u EU, da li im je na bilo koji nacin dostupna takva roba.

Evo Logi K750 solar tastatura koja je nova 9k na kp 3k nova... Na koju foru?
"u nasoj radnji"

verovatno neko zatvara radnju, rasprodaja.

Poslednja izmena:
Dzekson gde god je normalno sat vremena boljeg servisera ide minimum 50e!, pa sad se ti preracunaj :)
Jedino mi ovde radimo za eksere, teb i je za tvoju sigurno trebalo 2-3 sata

@Duke Nukem
Nekad se desi da vani bde vracana 100% ipravna roba ili sa nekim toliko sitnim felerom da niko ne primeti i to uglavnom zavrsi kod nas...

Poslednja izmena:
nije, u nemackoj je sat IT inzenjera od 100 do 300e!

Poslednja izmena:
Ono sta i ja verovatno po komsiluku radimo dzabe. Bio video skoro od muke zaplakao...

Ono sta i ja verovatno po komsiluku radimo dzabe. Bio video skoro od muke zaplakao...

Nemoj tako, pomagati uvek kada si u mogucnosti.
Dovoljno je je hvala ili ono malo pivo.:D
Ono sto mi nije profesija ne naplacujem.

Meni jeste profesija ja sam dipl. ing. Pa opet dzabe a ne pijem kad vozim.

A gde cu, tolika familija svuda po evropi niko da se seti da ti pomogne.

Isto imam familiju svuda po svetu(USA, Nemacka, Austrija, Svajcarska) svi samo gledaju svoje dupe. Pre ce da ti pomogne neki njihov komsija tamo, nego oni sami. :)

Enivej, ja sam do sads sve pozitivne saradnje imao na KP, i uglavnom sve sam prodao sto sma postavio.

A gde cu, tolika familija svuda po evropi niko da se seti da ti pomogne.

Pa ako si već neki dipl.ing valjda umeš i sam da se snađeš. Ako ti već ne odgovara 'feudalna Srbija' a ti nađi posao na nekom drugom mestu. Samo da znaš, one inženjerske plate od 100-300 EUR na sat koje si zamislio, ne postoje u stvarnom svetu...

Pa ako si već neki dipl.ing valjda umeš i sam da se snađeš. Ako ti već ne odgovara 'feudalna Srbija' a ti nađi posao na nekom drugom mestu. Samo da znaš, one inženjerske plate od 100-300 EUR na sat koje si zamislio, ne postoje u stvarnom svetu...

Ne radi se o platama, vec o ceni servisa... naravno da niko toliko na ruke ne placa ikoga
Inace pouzadano znam da HP, Dell svoje zvanicne servise placaju priblizno, da sat ide 50-150e (od komplikovanosti zahteva), i to nezavisno od zemlje!

Ja nisam nista zamislio, dok sam radio u ibm u londonu tih 6 meseci toliko su placale firme nase satnice.

Mislio sam da pričate o zaradama, ne o korporativnim ugovorima, omašio sam temu, očigledno.

Pa *** zarade nikad nece biti kao satnice. Svakako smo se razumeli.

Ovako naletim ja na 6790 i reko ajde da pitam za 3k. I lik pristane, dog se mi i on mi posalje karticu gtx550ti ali neispravnu. Zovem ja njega on kao drug slao, poslace mi drugu i navodno salje mi 6850 oba nikako da stigne, ja mu lepo napisem da sam spreman i da doplatim samo da je ispravna kartica... On kaze ne treba nista i tako me zavlaci celu nedelju i danas kao reko da ce da posalje novac nazad ali sumnjam da je to uradio. Lik nije imao nijednu ocenu i u medjuvremenu dobije 4pozitivne... Ne znam sta da radim i mislim kad sam pricao sa covekom deluje ok i kao da ce stvarno da uplati pare... Dodjem danas kuci i kod njega u oglasima vidim istu 6790 opet na prodaju :S gospodin se zove Vladimir i iz Sopota je.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno