Šta je novo?

Kupovina prvog DSLR-a?

Pozdrav ljudi :wave:

Zeleo bih da uzmem jedan dslr za ucenje pa kasnije ako mi to ide da predjem na nesto bolje. Zelim bas dslr i spreman sam da ucim,da slusam pametnije,da citam i gledam tutorijale..

Vidim dosta se savetuju 550d,600d,650d. Zanima me da li ima smisla ici na starije modele 500d ili cak 450d posto mi je budzet tanak ili ipak stisnuti se malo i uzeti novije?

teoretski uzmi 600d, ima skoro sve sem touch screen-a, a cena mu je ok.

Tesko ih je naci polovnih,a cena novog mi je trenutno nepristupacna,morao bi malo jos da se stekam..trenutno gledam nesto do 350e,400e sa bar 18-55 is da mogu da slikam pa kad skupim jos para da uzmem neki ozbiljniji objektiv/e

Pa mislim da ovde na forumu u oglasima imas 600D za 400e, ako je jos uvek aktuelno...

Tesko ih je naci polovnih,a cena novog mi je trenutno nepristupacna,morao bi malo jos da se stekam..trenutno gledam nesto do 350e,400e sa bar 18-55 is da mogu da slikam pa kad skupim jos para da uzmem neki ozbiljniji objektiv/e

na kupujemprodajem imas nov 600d sa 18-55 za 460 ojra, pretpostavljam da su polovni znacajno jeftiniji

Razmisljao sam iskreno prvo o d3100 jer mi je cena privlacnija ali koliko vidim vecina preporucuje canone... Ja licno nisam probao ni jedan od ovih modela koje spominjem tako da moram da se oslonim na to sto vi pricate :)

Vidim miki prodaje 550d za 300e,to mi je recimo interesantna ponuda...

Poslednja izmena:
Kod nas se ljudi mnogo lože na Canon, u svijetu stvari ipak malo drugačije stoje. Preporuka ti je da ako ikako možeš preskočiš te ulazne modele dslr-a. Ne zato što su loši, nego zato što ćeš brzo shvatiti da ti nešto nedostaje, pa ćeš onda krenuti stepenicu više. A to će te koštati lijepe količine €. Nepotrebno. Pošto su FF aparati prilično skupi i polovni preporuka bi bila Nikon d7000 ili neki Canon tog ranga. Mada je tu 7000 optimalan odnos uloženo/dobijeno.

^ Odakle ti da u svetu stvari stoje drugacije, pa pola prodatih DSLRa su Canon :)

Mnogo ljudi hvali Mikijevu robu i njega kao prodavca.Mislim da ti je taj 550d dobra kupovina.

@Ostoja88: nov 600D imaš za 450e.

Već par dana se družim sa d7000. Savršenstvo!

Vec par dana imam prvi aparat u zivotu, neverovatan je, topla preporuka :d:d

Ima nasljednika, svakako. Što je samo dokaz kvaliteta. Propao je onaj ko ga nema. :d

Ne znam gde si gledao cene, ali to su standardne cene za shverc iz Madjarske :)

Ima i ovde cesto lepih cena, mislim na ljude u Beogradu

Moram da napišem i ja jedan "textić" :D

Naime, fotografijom se ne bavim dugo. Počeo sam negde od Nove godine, i to sa *****om. U početku je bilo 'Ma uzeću ovako jeftin aparat (Canon sx130) pa ću videti da li će mi trebati nešto jače', međutim to jače je usledilo jako brzo :D Prvi DSLR sam uzeo negde u aprilu, bio je to Canon 450D sa kit objektivom. Kasnije sam kupio onu plastičnu pedeseticu, znate na koji lens mislim. I SVE JE BILO COOL. Ali naravno neko vreme :D Taj aparat i objektiv su mi čak doneli pobedu na godišnjoj izložbi Foto Kino Kluba Kraljevo i bio sam zadovoljan. Kako je vreme prolazilo a ja se upoznavao sa ljudima, gledao njihove aparate, isprobavao itd., tek onda u stvari vidiš koliko ti nemaš. Ali to što nemaš ne znači ni da ti je potrebno. Meni je konkretno na aparatu najviše počela da smeta njegova veličina, ali to nisam ni znao dok nisam uzeo neko veće telo (canon 50d, nikon d90 itd). Onda sam počeo da tražim sebi nov aparat i tu je počelo ludilo. Ludilo u smislu što sam od tog trenutka se najmanje bavio fotografijom a jurio neku opremu koja bi želeo da imam a verovatno mi nije potrebna jer ja jednostavno i sigurno ne mogu da izvučem maximum iz toga jer je za to potrebno vreme. Kako duže fotkam vidim da sve više vremena treba :D Onda sam rešio da batalim sve to, rasprodam sve, sakupim keš za ono što bih voleo i to sam i uradio. Nije neka velika cifra bila, uzeo sam D90 i neka dva objektivčića i rešio da ostanem na tome. Jednostavno je mene zadovoljavalo. I iskreno sam srećan što imam solidno telo i sad mi je kao "lakše".

Možda sam malo smorio sa textom, ali suština cele priče je da (barem u mom slučaju) kada se zainteresujem za nešto, to želim da izguram do kraja. Tj. da iskoristim opremu do kraja. Ali opet nisam uspeo da na primer ostanem na 450D i da se trudim da što više izvučem iz njega, nego me je jednostavno vuklo da promenim za nešto što mi se baš sviđa. OVO JE JEDNA VELIKA GREŠKA :D Jednostavno se treba pomiriti sa tim što imaš i truditi da što bolje fotke napraviš i budeš viđen, viđen ako ništa na flickru ili tako negde gde postoje naše grupe fotografa čiji se radovi konstanto prate, kritikuju i ocenjuju. Pa ćeš za dalje videti.

Čitam ovu temu često i vidim da ljudi imaju milion kombinacija (kao što sam i ja imao) i pitao deset puta Driver-a na PM nešto i više me bilo sramota, ali kako je vreme prošlo vidim da čovek daje realne savete koliko god on to "cinično" ili "bahato" napisao :D

Konkretno ja nisam imao problem oko marke aparata, da li to Canon ili Nikon, u svakom slučaju ono što žeite da uzmete MORATE prvo uživo da pogledate i probate. Trenutno mi bolje leži Nikon sistem, kako zbog kontrola tako i zbog keša koji nemam kako bih uložio u neke "super cool" objektive koji mi na kraju ni ne trebaju :p Konkretno mi je odgovaralo što Nikon ima mnogo bolju jeftiniju pedeseticu od Canona, kao i 35mm objektiv. Ne toliko skup, a meni vrši posao super.

Ćaos :)

Sta kupiti, 100D + 18-55mm IS STM ili 600D 18-55mm?

Valjda si mislio na 1100d. Međutim nije ni bitno jer je odgovor 600d :).

^ Vrlo moguce je da je mislio bas na 100D, posto uz 100D u kitu ide taj novi STM. Ali slazem se, ipak bolje 600D jer je jeftiniji za par stotina, a 100D nije bolji za toliko za koliko je skuplji (nije uopste bolji, samo je neznatno manji).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

svesifire@ mislio sam na 100d

600D 18-55mm IS je 420e,a 100D 18-55mm IS STM je 530e,e sad je pitanje, da li vredi 100d 100eura vise?

Vrh Dno