Lanikor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.05.2016
- Poena
- 705
Ahahahah pa gde nadje celavog ludaka iz mocvare sa juga, njegov kredibilitet u bilo cemu je manji od 0. :d :d :d
Nisam ni pogledao link a znao sam o kome pricas, lik je zesci ludak
Ahahahah pa gde nadje celavog ludaka iz mocvare sa juga, njegov kredibilitet u bilo cemu je manji od 0. :d :d :d
Onda ce biti A6400 definitivno, sledeca stavka je objektiv..koji uzeti?? Treba mi i za detalje i vlog, ne treba mi neki zoom ultra, ali opet da ne bude nesto preskupo da moram da grcam ahahah![]()
Ako ćeš dosta snimati video onda preporuka za PZ 18-105 F/4 OSS, njega sam najviše koristio za video, nije loš ni za slike preko dana.
Za fotografije preporuka za tri Sigme (16, 30, 56 f/1.4).
Ako nisi gadljiv na polovno evo super deal na foto berzi neko prodaje.@skyra ahahahahahaahaizgleda...
Koliko se krece taj PZ ? Za sigmu 16mm 1.4 sam video testove..ono je prebrutalan objektiv...
Kako kad je rekao da uzima a6400?To je skoro 300e preko njegove cifre koju je rekao da bi izdvojio...
Mirroless nije dobar kao DSLR nego je bolji DSLR je fakticki na EOL jos pre 2god, sto se tice aparata eno ti na KP imas lik prodaje za 630€ a6300 + kit objektiv ( 18-55 ) + cage lako ces naci. Za te pare nemaš bolje pa posle polako kupuj objektive.Да ли можда видети неке Mirrorless апарате? Пошто сам у тестовима читао да су поједини приближно добри као ДСЛР. Увек на крају могу наћи неки компактни, на крају крајева нисам профи фотограф само гледам да извучем максимум за паре које бих уложио.
Sent from my iPhone 8 using Tapatalk
Не желим да улажем у мобилни са камером јер ми више служи за point and shoot, за тако неке ствари у покрету. Са дигиталцем сам мислио да правим квалитетне слике и да могу да се играм што би се рекло.
Sony RX100 IV има јако добру оцену и заиста на тесту има одличне фотке али исто тако и јачу цену. Не знам сад да ли је већа цена у односу на модел III оправдана.
Трудим се да максимално сузим избор како бих могао донети одлуку приликом куповине, а добио сам поред овог Сонија и препоруке за:
Panasonic LX15, LX100, GX9
Canon G7 X Mark II
Куповао бих искључиво нов уређај јер планирам да га користим дуже време.
Sent from my iPhone 8 using Tapatalk
Verujnam, mnogo je zanimljivije mirrorles, oni su isto mali, npr onaj olympus sto sam ti napisao sa kit objektivom je manji od Canon G7. Za pocetak ti ni ne treba nista vise. Objektiv je znacajno bolji na kit mirorless aparatu od bilo kog prozumera koji bi kupio. pored toga i senzor je veci, a to ti je najbitnije.
Kasnije mozes kupiti adapter, za 500dinara, i brdo starij objektiva za 20-50 evra i imati ubitacnu kombinaciju i perfektnu fotografiju.
i ova tvoja zadnja recenica, tako mi svi kazemo, ali vremenom pocinju bubice, da li bi bilo bolje da sam uzeo mirrorles, ili dslr, pa ovo pa ono, i onda ces prodati taj pa kupiti neki mirorles ili dslr,![]()
Ako je ovo upućeno meni, što bih se ljutio, sve kul.To je i logicno kad si amater, izvini ako vredjam, ali i sam si rekao da si amater.
Svakako ni sam RAW format nije isti na svakom fotoaparatu. Primete se razlike, pa i u boji. Pisem o RAWu koji nije obradjen, vec direkt iz aparata.
Pa eto ne moram mu pojacavat boje. [emoji1]Pa neces kaciti niti stampati neobradjen RAW, kakve veze onda ima kakav je u aparatu kad mu svakako sledi obrada...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari