Šta je novo?

Kupovina preko interneta

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Da li i kojom karticom mogu kupovati stvari preko neta , da li uopste salju u SCG i da li je bilo ko od vas nesto porucivao / koliko vremna treba prosjecno komponenti da stigne , kakve su cijene postarine i najvaznije , da li se placa carina i porez / ?

Da li roba stize na kucnu adresu ili se ide po nekim skladistima ?

Visa Virtuon

Moja iskustva su vezana za Visa Virtuon karticu koju izdaje Raiffeisen BANK:

- kartica moze da se koristi SAMO na internetu i to kao VISA kartica (a ne VISA Electron)
- moze da je izvadi svako i potrebno je poloziti 20EVRA kao depozit (stalno ostaje na kartici dok god je imas)
- mesecno odrzavanja kartice je (~50din), ali se placa na godisnjem nivou unapred znaci oko 600din. po dobijanju kartice
- preporuceno je da novac koji planiras da potrosis uplatis dan ranije, a ne da ti on stoji na kartici duze vreme
- banka te ne snosi nikakvu odgovornost ako dodje do zloupotrebe tvoje kartice (tipa da ti neko skine pare sa racuna)

to je sto se tehnikalija tice...

- kupovao sam preko amazon.co.uk, amazon.de i preko nekoliko americkih sajtova. Narucivao sam iskljucivo knjige. Carinu nisam placao, do sada. Mana cele price je sto amazon.com (USA) nije hteo da salje robu u SCG, mada mi neko rece da sada salje, a knjige (verovatno i CD, DVD i ostala roba) su skuplje kod evropskog AMAZON lanca (narocito .co.uk). Cene postarine (brod) su okvirne i ja sam ih ovako placao u evrima: USA-6, UK-8, GER-13 (.co.de ima visoku cenu postarine ali su mu artikli znatno jeftiniji). Sve stvari su stizale za najvise 20 dana, a u nekim slucajevima i za 5 dana!

Sto se placanje carine&poreza tice, nemam iskustva, ali bih i ja voleo da cujem nekoga ko ima...

zdravo. procitao sam tvoj odgovor o kupovini knjiga na amazonu pa posto mi je jako potrebno da porucim neke knjige a izvadio sam i virtuon karticu, ako bi mogao da mi malo podrobnije kazes na primer ako knjiga kosta 30 dolara, kako je ja dobijem ovde, da li preko ptt i koliko me kosta postarina ako je istina da iz amerike hoce sada da salju u srbiju? hvala i pozdrav
p.s. ovi u ips knjizari traze za knjigu knjigu koja kosta 31 dolar da mi je oni poruce, 5450 dinara!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno