Šta je novo?

Kupovina Apple-a u inostranstvu

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Da li je neko naručivao ili zna u kojoj državi su cene najoptimalnije za iPod prozvode, zanima me classic od 160GB.

Amerika, svakako.

Na MacKorisnik.com je svojevremeno bio paralelni prikaz cena različitih Apple proizvoda i baš je bilo šareno. Uglavnom je UK prednjačio u Evropi, ali samo zbog srozane vrednosti funte. Ne znam da li se nešto drastičnije promenilo u međuvremenu.
Potraži te članke na MK.

Izraz "najoptimalnije" ne znaci ama bas nista, ili je nesto optimalno ili nije. ;)
Osim ove opaske, dajem predlog da razmotris Australiju, u kojoj su cene Apple proizvoda odlicne, postoje i povremene rasprodaje starijih modela, naravno ukoliko imas nekoga da ti donese/posalje.

Meni Švica deluje ok sa cenama...jeftinije je sve, osetno, nego u Nemačkoj ili Mađarskoj..

A kakva je situacija po pitanju garancije ako se kupi Apple (ili bilo koja druga tehnika) u AmeriKi?

Apple ima internacionalnu garanciju....nema frke gde god da kupiš i gde god hoćeš da ostvariš garanciju ;)

Sve dok imaš originalni račun ili email fakturu od Applea :)

Sto se tice cena novih "aparata" Svajcarska ti je najjeftinija zemlja, mada vodi racuna o porezima koji nisu navedeni na sajtu. Sto se tice zemalja Eurozone, onda je to Austrija. Naravno, ona je recimo samo nekih 10ak eura jeftinija od Nemacke ili Francuske, ali eto da budemo tacni :d

^ U Evropi, naravno :)
U svetu je SAD, pa HK.

treba mi ipod 160gb pa sam gledala po nasim radnjama cena je oko 280 eur.E sad,zanima me koliko cene idu dole po Evropi,dal je cena od 212 eur ok(Makedonija).Jel ima znatno jeftinije na nekom drugom mestu?

Poslednja izmena:
Pogledas po Apple sajtovima zemalja koje te zanimaju. To ti je naksigurnija provera. USA je obicno najjeftinija, a sada je i UK jeftina, jer je funta devalvirala. Pogledas cene u Nemackoj, Madjarskoj i mozda.Hrvatskoj, pa ces steci uvid u to kako se formiraju cene. Cudi me da je razlika tolika izmedju nas i Makedonije. Da nije neki stariji model?

U Americi takodje imas tzv. "refurbished" modele, koji su bili izlozeni u npr. prodavnici, pa se recimo prodaju po 30% nizoj ceni.

-V-O-Y-A-G-E-R-tnx. ;)
Sto se tice Makedonije,tako mi dojavili,ne znam dal je sad apple radnja ili neka dr.

Nego,koja je razlika da kupim u zvanicnoj apple radnji i u nekoj prodavnici tehnike?(sem te internac.garancije-koju nemas ako kupis u nekoj obicnoj radnji tehnike?)

Pogledala sam cene na njihovom sajtu,idu UK 193e,US 196e,NEM 229e,SVAJC 319e,AUSTR 230 e..
Ne mogu naci za Madjarsku,a i to me zanimalo...

I to su cene u apple radnjama,koje su opet kod nas skuplje naspram npr.Comtrad-a..

A te "refurbished" modele ne znam dal bi kupovala,nije velika lova 200e,a imas lepo garanciju...mozda da zivim tamo u US pa da se cimam ako nesto nije ok,al ovako...

Potreban je samo račun kao dokaz o kupovini i garancija funkcioniše...

Septembra 2007 (pa do septembra 2008) je takođe prodavan iPod Classic od 160GB. Model MB145LL/A (srebrni) i MB150LL/A (crni). Izašli su u generaciji kad i 80GB model.

Septembra 2008 (do septembra 2009) je u ponudi bio model od 120GB. Modeli MB562LL/A (Silver), MB565LL/A (Black).

Septembra 2009 je izašao novi model od 160GB, koji je još uvek najnoviji. Modeli MC293LL/A (Silver), MC297LL/A (Black).

Na kutiji će ti pisati koji je model, pa ćeš znati da li je stari ili novi.

-V-O-Y-A-G-E-R-
nisam znala,pa jel ima li neke bitne razlike u kvalitetu izmedju starijih i novijih modela?
Sorry sto sam dosadna..:d

Evo pogledaj poredni prikaz oba...

ipodz.png

Heto bih da kupim novi macbook pro 13" medjutim kod nas su cene bezobrazne, jel znate neki websajt koji shalje kod nas laptope i da ih prodaje po normlanoj ceni?

Heto bih da kupim novi macbook pro 13" medjutim kod nas su cene bezobrazne, jel znate neki websajt koji shalje kod nas laptope i da ih prodaje po normlanoj ceni?
To ce te verovatno znatno vise kostati. Pogledaj na netu iskustva ljudi koji su narucivali robu preko neta, koliko su ih domaci spediteri odrali. Bolje da ti neko donese laptop.

Poslednja izmena:
Na stranu spediteri, nego na tu cenu iz vana dodaj 30% na ime carine i poreza.

Nazad
Vrh Dno