Sada kad je hladnije normalno je da u početku vožnje drži isključen start/stop sistem. Zavisi koliko je automobil bio ugašen pre toga. Još ako imaš neki dodatni grejač koji radi dok se ne zagreje motor nije ništa neobično.Koliko su skuplje u proseku start/stop varijante i imate li preporuku za nekog proizvodjaca? Poceo auto po default-u da mi drzi start/stop iskljucen. Pretpostavljam da to znaci da je akumulator pri kraju.
Koji akumulator 80A do 100e? Nema start-stop, mozda moze malkice preko 100. Svaki dan se vozi auto, juce nije hteo da mi upali. Fabricki GM akumulator unutra star 8 godina (Varta neka). Bas je dugo i izdrzao.
Nekako sam najblizi da uzmem Exide ali sam otvoren za savete.
Ja pretpostavljam da je to jer se desava jos od juna. Zamenski akumulator, pet godina star, tako da je bilo za ocekivati. Razmisljao sam da vidim sa mehanicarem moze li se iskljuciti start/stop, ne vidim njegovu korist da budem iskren. Pitam se da li bi mogao da ide obican akumulator ako bi se nekako deaktivirao start/stop.E sad ako posle duže vožnje i dostizanja radne temperature motora i dalje drži isključen sistem onda je definitivno akumulator pred izdisajem.
Vidi i da li isključuje još neki napredniji sistem u autu koji nije neophodan, to bi takođe mogla biti indikacija skorog crkavanja
Meni je na istim kolima fabricki efb crko posle 4 godine, u ovlascenom servisu su mi prodali efb za 120e. Agm me je na drugom mjestu izlazio 170e, ako traje 40-50% duze taman toliko je i skuplji. Nedavno sam ugasio potpuno start/stop u kompjuteru, sad ce jos duze trajati.I kod mene na kadjaru fabricki bio Efb,crkao tacno na isteku 3god i to na odmoru! Obican trajao 6g i 3 meseca,sada stavljen AGM.
Je l' moze da se isprazni akumulator do 0 volti? Pitam jer mi se upravo desilo. Ostalo je sveto u kabini, posle 2 dana sam izmerio i bilo je 0 volti. Je l' postoji neka sansa da se napuni akumulator, zato sto punjac nece ni da krene da puni i pise na ekranu 0.0V.
Dodao bih da je akumulator star svega par meseci. Vredi li traziti reklamaciju?Moj punjac puni sve sto jo preke 1v. Sad u praksi nisam probao moram da uzmem unimer i neki stari aku.
Odnesi u prodavnicama koje prodaju akumulatore oni imaju dobre punjace. Ako ga oni ne napune moras kupiti nov aku.
Naravno da postoji, mozes ili da prikacis na drugi akumulator ili jos bolje da ga skines i stavis na neki stari punjac, oni old school bez elektronike koji odmah krenu da pune. Imam taj stari, zlata je vredan.Je l' moze da se isprazni akumulator do 0 volti? Pitam jer mi se upravo desilo. Ostalo je sveto u kabini, posle 2 dana sam izmerio i bilo je 0 volti. Je l' postoji neka sansa da se napuni akumulator, zato sto punjac nece ni da krene da puni i pise na ekranu 0.0V.
Nisam skontao sta si zeleo da kazesPod uslovom da sme da nakači na svoj akumulator. Ovo mnogi ne znaju, a cena može biti visoka.
U tom slučaju ne treba držati upaljen auto nego samo povezati kablove i probati upaliti problematičan auto.Mislio sam da svoj ecu možeš dovesti u problem, s obzirom da su sadašnji automobili nežni i sve im smeta.
Ako se pitaš odakle mi ova informacija, onda ću reći da poznanik radi u jednom servisu akumulatora i da mi je skrenuo pažnju na ovo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari