Šta je novo?

kung fu elektronics and co.

Ja imam stari philips tv 54 cm iz 87 godine i jos radi kao lud nikada se nije kvario, a slika bolja od svih ovih sadasnjih krseva sto prodaju

I u kini postoje klase (ne znam tacno koliko ih je) proizvoda, znaci znaju i hoce oni da naprave odlican proizvod, e sada sto se taj proizvod ne pravi u istoj kolicini (i najbitnije ni za istu cenu (daleko od toga)) i za iste narucioce (sem ponekad) ko i ovi drugi, to je druga stvar.
E da, o tome da su Kinezi kao nesto "naucili o elektronici" (a i o drugim oblastima, pa znaju bolje od nas, recimo), govori da oni placaju dobro skolovanje gomile (ne znam tacno broj, ogroman je) strucnjaka, od kojih su tipa 1% (10000-100000 njih godisnje?) geniji i napravice nesto ekstra, a ostali ce biti samo odlicni strucnjaci (to su uglavnom ti koji su "nesto naucili", a bolji od dosta drugih u svetu). Sve u svemu bice njima lepo kroz par (desetina) godina (offtopic:videcemo i na olimpijadi kako ce proci (mislim u sportu)).

pa japanci su posle ww2 bili ko sad kinezi, pravili jeftine kopije svapskih i americkih tranzistora (pop. naziv za mini radio am-fm prijemnik) i foto aparata. tako su poceli, dokle su stigli znate i sami.

evo, 6 godina imam 2 Sony Wega televizora, koje je cale tada platio po 1500 DM komad, po 72cm, i sad odem u bilo koju prodavnicu vidim silu boziju kucne tehnike, koja izgleda kao da su je sa marsa skinuli, za sitne pare, i zapitam se da li je bilo vredno dati silne pare za tako nesto? pa i dalje mislim da jeste, jer sony daljinac je popio vise piva od mene, i potrosio 2 pakovanja baterija do sada i radi savrseno, a i lepse je kad u dnu pise SONY nego NEO ili ne znam ti ja sta. a kad ste vec pomenuli stylandiu (ili kako se vec pise) i dan danas imam taj tv sa 16 kanala, i radi odlicno, a daljinac sam probao da unistim, i nece da umre skot :)
A u isto vreme, nekako, od svih Azijskih firmi najvise se jezim Samsunga, makar koliko kvalitetan bio, jer su oni pre svih, cini mi se, poceli sa trendom izbacivanja jeftinih televizora i ostale opreme.... jedino sto bih od njih kupio jeste neki TFT i nista vise..... daleko od toga da su losi, ali opet gde je samsung bio pre par godina, nikad ih nisam gotivio...... mozda nisam u pravu, slobodno kritikujte :)

Takodje imam Sony Wega 29" (72cm) TV nekih 6-7 godina (placen 1300DM), i mislim da vredi svaku marku (da ne kazem dinar :D) koji sam dao za njega. I dan danas radi bez ijedne greske. I meni je nekako antipatican taj sranjsung, kako su ga do pre 2 godine nazivali, koji je sada postao 'vrhunski' brend i sinonim za dobru tehniku (telefone, televizore, monitore...). :p

mislim, daleko od toga da je samsung los, ali opet mi je nekako antipatican, narocito telefoni, bas ih ne gotivim....

Da nam Ei Nis radi valjano ne verujem da bi bilo toliko novih "proizvidjaca" na trzistu. Zamisli samo "Ei Divx Player" :d

Poslednja izmena:
Ako neko nije ukapirao zasto ja mislim da ako se puknu pare na 1 kvalitetan uredjaj, postoji potreba da CEO sistem bude kvalitetan, ne znam sta da im kazem :)
1 losa komponenta sistema obara ceo utisak. Uzmi vrhunski dvd plejer i povezi ga na neo TV i imaces isti efekat kao da si neo dvd povezao na neo tv.
Mislim imam ja kuci teac zvucnike od 50 kila komad i 800 dolara komad, koji sluze kao stalak za lampu i stalak za saksiju, i cuo sam ih kad sam mogao i dan danas nekad kad ih slusam sa pojacala koje je rucno radjeno ronim suze pri pomisli na mp3, tako da znam otrilike o cemu pricam. Moj cale bi verovatno znao mnogo vise, al necemo njega na benchu :)

preterao si sa neo televizorom (iako imam 72cm panasonic 100hz), ali se slazem sa ostatkom. Kuca se od temelja gradi, a temelj je kuciste i napajanje. Moj temelj je kilav u ovom momentu :S:

Da nam Ei Nis radi valjano ne verujem da bi bilo toliko novih "proizvidjaca" na trzistu. Zamisli samo "Ei Divx Player" :d

zamisljam kako bih ga prvi u sirokom luku zaobisao kao i sve ostale njihove nekvalitetne proizvode koji su samo u doba komunozma mogli da prodju. Jedini diskutabilni proizvod je zvicnik 8 inch za 1200din 40W RMS koji moze da posluzi u nedostatku boljeg...

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja izmena:
Obim izvoza televizora EI-Nisa LOL :D :D :d

Nazad
Vrh Dno