Šta je novo?

kung fu elektronics and co.

@igor2: Pa da. Sve to je to na kraju isto... Da li kupiš Sony, Phoenix Gold, Marantz... Ili skyvision (odbijam da pišem velikim slovom!). Sve to isto radi... :S:

A ako vec dajes 150 na DVD player, sjajno, ali onda daj i 1000 eura za zvucnike, oko 600 za pojacalo, i bar 1000 za plazmu.
Zašto? Možda mu je prioritet DVD player? Zašto ili-ili?

Kako reče Ralf Dahrendorf, jedan od najvećih umova današnjice: "Od globalista se jedino više plašim/zgražavam "anti-globalista".

Poslednja izmena:
I?
Koja je poenta? Mene moj quart dvd plejer sluzi predobro za 35 eura kolko kosta. Moze da se zove i trobrotobro, ako moze da pusti film i sliku i muziku i titl, a da se ne kvari super. Ovaj to moze kao i 90 posto kineza.
A ako vec dajes 150 na DVD player, sjajno, ali onda daj i 1000 eura za zvucnike, oko 600 za pojacalo, i bar 1000 za plazmu.
A onda jednog dana skupis pare, odes u gvandzo i vidis kako od 07:00 - 12:00 rade sonija, a od 12:00-07:00 rade quart/neo/trt/mrt i tako to.
Da se razumemo, ja mrzim hipermarkete, potrosacku elektroniku i ostalo (pazite, bas mrzim :) ) ali imam 2 opcije : ili da ne obracam paznju na to i da me boli uvo sta kupujem od djubreta, ili da osnujem teroristicku grupu i borim se protiv globalizacije :banana:

I novi jugo i novi mercedes mogu da te sluze.A koliko dugo i koliko dobro je vec druga tema.O tome ne treba raspravljati.Ja sam moje zvucnike kupio pre nekih 10 godina pa i dalje rade kao novi a mogu da traju bar jos 10.:,,:

Kakve veze imaju jugo i mercedes sa soni i quart dvd plejerima? Kola su drastično drugačije strukture, ovde pričamo o najobičnijoj elektronici gde je najveća razlika to što jedan plejer koristi obične elektrolite a drugi one japanske solid što će malo duže da potraju. Većina tih plejera koristi dekodere u obliku jednog čipa iz dve ili tri firme (i od tog čipa zavisi da li će da pušta divx, titlove itd), a ceo posao uređaju je da baca sliku na ekran. I pritom 99% ljudi DVD plejere koristi na običnim SD katodašima a zvuk sluša sa zvučnika na televizoru.
I onda tako nešto upoređujete s kolima? Mislim, lol :) mašenje poente samo takvo. Ko da se radi o hi-fi nekompresovanom zvuku gde se podrazumevaju preskupi zvučnici. Ovde imamo MPEG2 sliku čiji se artefakti vide na najobičnijem TFT monitoru, AC3 zvuk koji je daleko od sirovog PCM-a, a ako se pritom plejer koristi za DivX, još gore. I šta, za puštanje tako nečega treba istresti tonu para da bi posle rekao "eto ja imam Sony koji bolje dekodira MPEG strimove nego Shockwave". Još jednom, lol :)

Slično se pre dvadesetak godina pljuvalo i podsmevalo tajvanskim firmama...
Danas su one neka srednja i viša srednja klasa :D
Tako će verovatno i Kinezi kad ovladaju tehnologijom relativno kvalitetne masovne a jeftine proizvodnje za desetak godina biti na toj poziciji. Ista stvar je i sa automobilima... pre su svi smejali korejskim automobilima, a vidite danas...

Korejski automobili su uvek bili ok.Zato su kineski krs samo takav koji treba zabraniti uvoz.Gledao sa njihove crash testove, guzvaju se kao novine.I to nije ni smesno vec zalosno sta se danas proizvodi.
A tvoj komentar voodoo o ``najobicnijoj elektronici`` je takodje za smejanje.Ja govorim o kvalitetu komponenata unutar uredjaja.Ti mislis da moze neko ****** od 40 eura da parira necemu od 150 u kvalitetu zvuka i slike i u dugovecnosti?

Sećam se odlično, ovakva je bila situacija kada je elektronika u pitanju, sve sa po 5-10 godina rezmaka jedno za drugim:
japansko dobro, korejsko loše
korejsko dobro, tajvansko loše
tajvansko dobro, kinesko loše

sledeće je pretopstavljam
kinesko dobro, vijetnamsko loše

A tvoj komentar voodoo o ``najobicnijoj elektronici`` je takodje za smejanje.Ja govorim o kvalitetu komponenata unutar uredjaja.Ti mislis da moze neko ****** od 40 eura da parira necemu od 150 u kvalitetu zvuka i slike i u dugovecnosti?
Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš, ali ovde ti ljudi pričaju da se radi o gotovo istim uređajima i da je jedina razlika u logotipu na kućištu. Dakle ovde nije situacija trajal gume vs good year gume, nego Fujitsu čip vs Fujitsu čip i kung-fu kondenzatori vs kung-fu kondenzatori. Meni recimo je mnogo bitnije da plejer podržava što više formata i titlova (što ovi jeftini i mogu) nego da li analogni audio ima odnos signal-šum 100 ili 118 dB i da li će se kondenzatori osušiti posle 5 ili 7 godina. Tebi ako nije, svaka čast, ali to ne vredi 4x više para.

I opet pričaš o nekom kvalitetu slike, a ja ti kažem da su svi ti dekoderi praktično isti i da je slika gotovo ista. Zaboga, ne pričamo o video rekorderima pa da tu ima nekih glava i filtera, pa sad što bolje komponente - manja deformacija signala i oštrija slika. Ovde ti najveći vidljivi gubici nastaju kada fušare na DA konverziji na TV izlazu, a dotle sve ide digitalno.

Slika ne moze da bude gotovo ista i ja sam se uverio u to.Prvo sam imao Pioneer dvd plejer a posle sam uzeo Denon koji je bio 60% skuplji i boje su na njemu vidno prirodnijeALi opet ne mora da znaci da ce uvek skuplji plejer imati bolju sliku od nekog jeftinijeg, desavaju se i takve stvari.

Poslednja izmena:
jeste, ja sam uzeo pioneer DVD plejer, koji radi samo to sto pise - pusta samo i iskljucivo DVD. Pri tom je izbirljiv, oce da preskoci sa rezanim diskovima itd. I bukvalno mi je zao sto tada pre 3 godine nisam za tih 120e uzeo xwave ili tako nesto sto cita sve, pusta sve i radi kod vecine ljudi i dan danas :wall: Ovako imam uredjaj koji skuplja prasinu.

Nisu svi dekoderi isti, niti je ista slika i zvuk na svim plejerima. Uzmite npr. neki sa ESS Vibrato čipsetom i neki sa Zoran 8XX čipsetom i vidjećete razliku. Slično je i sa zvukom. Kod nas ima još dosta tih jeftinih plejera sa Vibrato čipsetima, a oni daju lošu sliku. Onaj koji kaže da mu nije važan odnos signal-šum možda misli tako, ali ako je taj odnos loš njegove oči će sigurno primjetiti razliku. A da ne govorimo da većina tih kung-fu plejera nema podršku u vidu ažuriranja firmware-a nego šta si dobio kad ga kupiš to imaš zauvijek. Novi Zoran čipseti su 14-bitni i plejeri su potpuno digitalizovani i zato je slika vidno kvalitetnija nego na starim plejerima sa 10-bitnim čipsetima i analogno-digitalnim konverterima. Ima i tih kung-fu dosta sa Zoran čipsetima, ali je kvalitet izrade i samih komponenti mnogo lošiji nego kod brandiranih plejera.

Bogami, kod ovih Shockwave/Xwave plejera se češće osvežava firmver nego na mnogo skupljim modelima.

Vala mene moj shockwave služi skoro godinu dana i to bez problema..
Glupo mi je davati nekih 200€ da bih gledao DivX na CRTu od 54cm i slušao to na ubogom 5.1
Ako imate neki bolji TV i HiFi surround, onda nećete to da koristite za DivX, right?

Ja sad kupio ViVaX TV FLaT ScreeN 72cm - extra.
+ 2 god garancija - i sve to - samo 11.500 din!
Sta je bitno marka ili odnos cene/kvalitet ?
Ovaj moj vivax ima u sebi samsung chip (retko ko zna sta je sve unutra dok ne otvori i vidi).
Mislite da bi davali garanciju na 2 god da nije Samsung ? :D
Al - eto - nova marka - ViVaX ;)

Vala mene moj shockwave služi skoro godinu dana i to bez problema..
Glupo mi je davati nekih 200€ da bih gledao DivX na CRTu od 54cm i slušao to na ubogom 5.1
Ako imate neki bolji TV i HiFi surround, onda nećete to da koristite za DivX, right?

Tu si u pravu 100%

Pogledaj cija je katodna cev i tjuner na tom VIVAX-u, ako te ne mrzi, bas me zanima.

zar je bitno ? za 11000 cu dogodine kupiti drugi...Do duse ja sam kupi panasonic quintrix 72cm koji je stojao odma do sony modela iste dimenzije koji je kostao 150e vise, a slika ista na oba, ni jedan ni drugi nisu modeli sa slikom u slici...

...i onda jednog dana ti unuk ustane i krene u školu.Uzme pare sa stola,kupi picu na kiosku i kod vijetnamca na uličnoj tezgi laptop (19'') sa kompletnom periferijom na rasklapanje,ode u školu,izubija se od dosade tamo neko vreme (mora jer *** glavni cilj je socijalizacija,a ne znanje) i na povratku do kuće laptopu prazna baterija.Izvadi hard disk,dimenzija podmetača za čaše,laptop u đubre (ne zna marku,ali kupiće sutra drugi,pa možda i pogleda) i kad stigne kući,spusti hard na TaćSkrin tablu površine tvoja dva radna stola (iz vremena pre penzije) i ode da bleji sa društvom dok mu TaćSkrin poskida sve podatke i odradi domaći za sutra.Još ti na izlazu dobaci:''Deda,ne brljaj mi po sobi,zeznućeš nešto..'',a ti kroz ona dva zuba što su ti ostala promumlaš babi:''A gde su ona vremena kad smo se cimali da li da damo 50€ više za brendirani kućni bioskop,eeeee...''

:d :wall: :mad: :crash: :smash: :S: :zgran:

...i onda jednog dana ti unuk ustane i krene u školu.Uzme pare sa stola,kupi picu na kiosku i kod vijetnamca na uličnoj tezgi laptop (19'') sa kompletnom periferijom na rasklapanje,ode u školu,izubija se od dosade tamo neko vreme (mora jer *** glavni cilj je socijalizacija,a ne znanje) i na povratku do kuće laptopu prazna baterija.Izvadi hard disk,dimenzija podmetača za čaše,laptop u đubre (ne zna marku,ali kupiće sutra drugi,pa možda i pogleda) i kad stigne kući,spusti hard na TaćSkrin tablu površine tvoja dva radna stola (iz vremena pre penzije) i ode da bleji sa društvom dok mu TaćSkrin poskida sve podatke i odradi domaći za sutra.Još ti na izlazu dobaci:''Deda,ne brljaj mi po sobi,zeznućeš nešto..'',a ti kroz ona dva zuba što su ti ostala promumlaš babi:''A gde su ona vremena kad smo se cimali da li da damo 50€ više za brendirani kućni bioskop,eeeee...''

ha... problem vecine ovakvih vizija je sto na razvoj gledaju iz danasnjeg ugla i ne uzimaju u obzir kakve ce se sve revolucionarne promene do tada desiti. Kao kad su pedesetih najjaci optimisti predvidjali da ce vec do 2000. svaka kompanija moci sebi da priusti jedan ENIAC(!!). :D

Tipujem da ce nasim unucima koncept HD-a biti bizarniji od busenih kartica, a da ne spominjemo rasklopivu kutijetinu smesnog imena laptop. Verovatno ce tada dominantna tehnologija za personalnu manipulaciju podacima sirom sveta biti poznata pod nazivom 网站加, a evropski tinejdzeri ce je u zargonu zvati samo 加! :D

Poslednja izmena:
hologrami bre, hologrami, a zvace ih "hoki" :D

Ako neko nije ukapirao zasto ja mislim da ako se puknu pare na 1 kvalitetan uredjaj, postoji potreba da CEO sistem bude kvalitetan, ne znam sta da im kazem :)
1 losa komponenta sistema obara ceo utisak. Uzmi vrhunski dvd plejer i povezi ga na neo TV i imaces isti efekat kao da si neo dvd povezao na neo tv.
Mislim imam ja kuci teac zvucnike od 50 kila komad i 800 dolara komad, koji sluze kao stalak za lampu i stalak za saksiju, i cuo sam ih kad sam mogao i dan danas nekad kad ih slusam sa pojacala koje je rucno radjeno ronim suze pri pomisli na mp3, tako da znam otrilike o cemu pricam. Moj cale bi verovatno znao mnogo vise, al necemo njega na benchu :)

Zato cu ja u maniru pravog calca da kazem da je sa tom integralnom high class tehnikom sve osim vinila besmisleno. Digitalni zapis cak i na 44kHz nekompresovano je ok za consumer upotrebu ali pravi izoblicenja i to se cuje...

:d :wall: :mad: :crash: :smash: :S: :zgran:
***, pao nam je ... standard

Zato cu ja u maniru pravog calca da kazem da je sa tom integralnom high class tehnikom sve osim vinila besmisleno. Digitalni zapis cak i na 44kHz nekompresovano je ok za consumer upotrebu ali pravi izoblicenja i to se cuje...

bas si ko pravi calac :D Izlizani, 10000 puta pustani vinil je alfa i omega za sve ostale nosace zvucnog zapisa :-devil-: Sto izlizaniji to bolji ! Kad ga bacis lepo na gramofon pa kad krene to lepo da krcka i rostilja...mmmm...samo jos da je mirisa iz nekog 40 godina matorog cevasa od 6W i ugodjaj je kompletan ! Kakav bre digital, pa to je nula ! :)

:wave:

Poslednja izmena:
Vidim da ste otishli u offtopic. Evo da malo vratim temu. Svi oni koji su se na PM ili javno interesovali. Evo adrese ka dva najveca sajma u kini. Ovi iz moje firme shto su bili kazu da 10 dana nije dovoljno da se sve obidje. I to ne da se obidje detaljno nego 10 dana nije dovoljno da prodjes pesaka kroz sve to jer je to valjda ceo jedan grad od hala i ti idesh od jedne do druge. A batica kinez ti za 3.45ms izracuna koliko ce da te kosta po komadu, (u zavisnosti od kolicine) komplent sa sve isporukom na kucnu adresu ako oces. Pa ako neko ode nek javi kako je bilo. Ja cu mozda sledece godine. Pa cu da valjam kineska kucista i napajanja po benchu :p

http://www.sellproducts.globalsources.com/

http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

Gornji je honkong sajam a ovaj dole je taj veliki canton fair. Na sajtu moze da se nadju samo osnovne stvari. Lokacije, Datumi .... bla bla Ali kazu da dok ne odesh to nije to. Cenkanje je gore nego na pancevackom buvljaku. :d

s' postovanjem JA:smoke:

Evo, da ne kukamo vise za starim dobrim audio-video vremenima.
Sta ce biti sa danasnjim kvalitetnim mobilnim uredjajima u buducnosti?

Vodafone
ZTE

Poslednja izmena:
Ma i ovaj moj nema losu sliku,a sve ostalo je katastrofa.Bucan,zaglavljuje,daljinski odvratan,mozda mi je upao los primerak:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno