Šta je novo?

kuler za 6600gt u scg?

Stilgar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
Koliko vas ima 6600gt? Mnogo nezna se broj. A znate li gde cete kupiti kuler ako vam crkne (ko meni na jednom prolinku)? Nigde. sve firme koje prodaju kulere renomiranih firmi cooler master, thermaltake imaju samo ona govanca koja su sa hladnjakom i rupama za gf 2 mx ili tnt2. Ako imaju "jake" komplete onda je to za ati 9800 ili gf4 i tu je kraj. Niko u scg ne uvozi zalmana ili bar novije proizvode pomenute dve firme koje mogu da se kace na nvidijinu seriju 6XXX ili ati x8xx.
Ako ovde ima ljudi koji rade u kompjuterskim firmama molim ih da poguraju malo kod svojih pretpostavljenih da neko bar uveze zalmana ili neki drugi komplet za pomenute serije grafickih.

Pa ako je grafička u garanciji, nosi se na reklamaciju, a ako nije, kupi se nova!!! 😛
Ne vidim drugo rešenje ako nema kulera u prodaji.

cooler master, thermaltake i zalman vga kulera ima kod nas.
e sad... to nije bas toliko trazena roba pa je i nema u nekim velikim kolicinama. strpi se malo pa kad naidje neka nova kolicina robe moci ces da kupis. ne znam zasto tolika frka oko toga? ako ti se bas zuri ostavi oglas da kupujes neki od pomenutih coolera pa ces mozda naci neki polovan.

Worf je napisao(la):
Pa ako je grafička u garanciji, nosi se na reklamaciju, a ako nije, kupi se nova!!! 😛
Ne vidim drugo rešenje ako nema kulera u prodaji.
vidim da me neki ovde nepoznaju.🙂 Kad odneses karticu na garanciju zato sto je kuler poceo da trokira i masina se smrzava usled zagrevanja kartice oni skinu kulur naprskaju wd40 ili cime vec i to ti produzi vek jos dva meseca ali posle toga ti vise ne priznaju garanciju zbog kulera jel "kartica je ispravna" snadji se sam a ako zamenis sam kuler u garantnom roku onda gubis garanciju.

p.s. imam igraonicu 7 godina 14 racunara sam sklapam i odrzavam masine.

velko je napisao(la):
cooler master, thermaltake i zalman vga kulera ima kod nas.
e sad... to nije bas toliko trazena roba pa je i nema u nekim velikim kolicinama. strpi se malo pa kad naidje neka nova kolicina robe moci ces da kupis. ne znam zasto tolika frka oko toga? ako ti se bas zuri ostavi oglas da kupujes neki od pomenutih coolera pa ces mozda naci neki polovan.

Imam igraonicu i racunari mi rade minimum 12 sati dnevno. Polovan kuler?
To je ko da si taksista pa kupujes polovne kocnice. sta ce ti nove plocice moze i polovne. ako rade rade a ako ne...

Imas u Bg 100%. I to da biras kakav hoces.
Coolermaster i to ogroman pasivan.Bio je oko 2100 din.
Koja radnja?
Moraces da malo okreces telefon i da ih zamolis da ti posalju nekim vidom brze poste AKO NISI IZ BG.
Ja sam kupio pre 15 dana prelep Bakarni hladnjak za Graficku ili cipset(moze na obe da se montira) jer ima za 4 razlicita razmaka rupa.A za tvoj 6600gt ce jedna komb. svakako odgovarati.Cooler je titan-ov 5cm u precniku i nije ni bucan a vrti se na 4000rpm.Ako te radnje interesuju obrati se na pm.
Pozdrav

Radi se o AGP karti kod koje nije lako montirati nijedan kuler zbog rupa i HSF cipa. Jedina dva koja mogu da se montiraju a da nesto vrede na 6600GT karti su TT Giant III (tesko) i Zalman VF700(lako) i oba su oko 30e

Stilgar je napisao(la):
Imam igraonicu i racunari mi rade minimum 12 sati dnevno. Polovan kuler?
To je ko da si taksista pa kupujes polovne kocnice. sta ce ti nove plocice moze i polovne. ako rade rade a ako ne...

ja te ne teram da kupis polovno ako neces. samo sam predlozio posto vidim da ti se zuri. a i otkud ja znam da tebi treba za igraonicu. 😀

Poslednja izmena:
Misko78 je napisao(la):
Radi se o AGP karti kod koje nije lako montirati nijedan kuler zbog rupa i HSF cipa. Jedina dva koja mogu da se montiraju a da nesto vrede na 6600GT karti su TT Giant III (tesko) i Zalman VF700(lako) i oba su oko 30e

Sve si rekao, narucio sam iz madjarske, drugar mi dolazi u subotu pa cu videti sta je nasao dali cu ili alcu.

velko je napisao(la):
ja te ne teram da kupis polovno ako neces. samo sam predlozio posto vidim da ti se zuri. a i otkud ja znam da tebi treba za igraonicu. 😀
Polovno nikad ne kupujem za rad. Ljut sam i besan na ovdasnje uvoznike i idistributere kompjuterske opreme. Kad kupujes opremu puno su slatkorecivi obecavaju kule i gradove a posle nepriznaju garanciju na kartu od 160 eura zbog kulera. Podmazu ga malko vrate ti kartu i on crkne posle mesec dana a imas dvogodisnju garanciju koju nemozes da ostvaris. Ako sam promenis kuler gubis garanciju. Kvarno ko supalj zub.

slicna situacija je bila i 2000-te ako se neko seca tad je prodato brdo integrisanih ploca sa chipsetom 810 i 810 dc100. Ploce su rulale dc 100 je imao 4 mb za grafiku i nije imao agp slot. Ploce su bile za celeron 2. Sa flesovanjem biosa mogao je da primi PIII procesore onaj prvi fcpga. E tad su nasi vrli kompjuterski dileri i uvoznici uvozili samo AGP karte. KO je**** kupce sto nece da menjaju plocu da bi pojacali komp. Prodali smo brdo ploca a sad necemo da uvezemo pci kartice a bilo je i tnt i tnt2 u pci-u. Cak nisu hteli ni voodoo2 da uvoze. A reklame na sve strane ovlasceni distributeri, vodece it kompanije trte mrte sve diletanti bre. Ni danas nije bolje ko je imao nesrecu da nagazi na specifican problem zna o cemu pricam.

Hvala svima na razumevanju i nadam se da ostali nece patiti slicne muke.

[Mancha] je napisao(la):
TT Giant III jos uvek ima kod nas na stanju

Thermaltake
A1919 Extreme Giant III? Bio sam u prodavnici u Brankovoj. Sa prodavcem otvarali pakovanje i nemoze na 6600GT. A da vi prodavci racunara ustvari batalite 6600GT AGP? Da uvozite 9800 Pro i GF 4 dok ne prodate te ultra mega kulere za unazad 4 greneracije stare kartice. No bad filing.

Stilgar je napisao(la):
Thermaltake
A1919 Extreme Giant III? Bio sam u prodavnici u Brankovoj. Sa prodavcem otvarali pakovanje i nemoze na 6600GT. A da vi prodavci racunara ustvari batalite 6600GT AGP? Da uvozite 9800 Pro i GF 4 dok ne prodate te ultra mega kulere za unazad 4 greneracije stare kartice. No bad filing.

pogledaj ovo http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=667011&postcount=37
covek je namestio na 6600GT AGP http://www.geocities.com/nedyx78/6600gt.html

poz

Alister je napisao(la):

vidis onaj zuti hladnjak koji je ostao na karti? on hladi pretvarac pcie u agp i nedobija se uz giant. 6600gt agp dolazi u sa dve vrste orginalnih hladnjaka. jedan prekriva sve i procesor i pretvarac i ima ventilator koji je shit i druga varijanta je odvojeno za procesor i pretvarac. Izadji na thermaltake-ov sajt i nigde neces naci kompatibilnost kulera. ventilator na ovom tt mi takodje izgleda jadno. Sto se zalmana tice narucio sam iz madjarske tri komada bakarna sa hladnjakom za pretvarac i ko sto rekoh kad mi stignu sad u subotu postovacu koje su teperature sa njim i sve ostalo sto ce mozda zanimati ostale.

xexe... ja imam Sparkle 6600GT/AGP i svojevremeno sam hteo da promenim kuler,al iz drugih razloga,nervirala me je buka 😡 koju pravi fabricki ventilator...al sam se nekako navikao 😛 a i onako je vreme za upgrade 😛

U nedostatku novih kulera moguca je reparacija ventilatora.
osim ako nisu slomljena peraja 🙁

U prosloj turi TT-a gomila ljudi je kupila Giant bas za 6600GT AGP. Mozda je hladnjak na tvojoj karti specifican, ali koliko znam na Leadtek i MSI kartama je mogao da se ostavi hladnjak na PCIE->AGP chipu s obzirom da block koji ide na GPU podize Giantove hladnjake taman toliko da ne dodiruju taj hladnjak kad se montiraju. Mislim da je cak i bilo gomila utisaka na tu temu u nekom threadu.
Ja (srecom) nisam prodavac racunara 😉

Dakle ko sto rekoh da cu javiti stigo mi je zalman iz madjarske VF 700 Cu koji dolazi sa 8 malih hladnjaka za memoriju i zalman vhs1 hsi plavi aluminijumski za pci to agp. Tri kompleta su me kostala 92 eura sa sve 20 madjarskog pdv-a koji nisam mogao da izbegnem. Gde ima da se kupi u madjarskoj sam nasao na zalmanovom sajtu pa dileri pa pravo u budimpestu.

montaza

Izuzetno laka i jednostavna. Temperatura kartice iz win kad se nista neradi 35 stepeni kad se pusti 3dmark svi testovi temperatura dodje do 48 sto je fantastican rezultat smanjenja temperature. zalman je zalman 🙂

Nazad
Vrh Dno