Šta je novo?

Kuler me vise izlude !@#$%^&*

DRAX

Čuven
Učlanjen(a)
26.05.2002
Poena
609
Moze li neko da mi preporuci najtisi kuler za durona, normalno dostupan u Bg. Ovaj moj trenutni fop 32 me vise izlude sa sistanjem, a i moje ukucane. A macka se prosto pretvori u pufnu kada prodje pored kucista FX

Ne rece do koliko novaca. :p Mozes da krenes od Speeza pa do TT9 koji ima trimer za stelovanje broja obrtaja.

Paaa, recimo 15-20 €. A koliko je taj TT9 sa stelovanjem inace?

ma uzmi neki koji moze da primi 80mm ventilator, i nemas problema

DRAX je napisao(la):
Moze li neko da mi preporuci najtisi kuler za durona, normalno dostupan u Bg. Ovaj moj trenutni fop 32 me vise izlude sa sistanjem, a i moje ukucane. A macka se prosto pretvori u pufnu kada prodje pored kucista FX

Tako ti je to kada se batalis zvucnika, i predjes samo na kompjutere.:D
Nemoj da se bacas sa parama, kupi Speeze Raptor Cool kod Neshe Lakog za 12-13 E i to ti je supeeeer! Ako ti nije jasno ko je to, javni se telefonom da ti objasnim.

Speeze RaptorCool je odlican. Radi na 2800-2900 i ima masivno telo. Odlican je hladisa i kosta oko 12-13 €. www.speeze.com pa ga pogledaj.

DRAX je napisao(la):

Samo jedan: Cooler Master DP5-7JD1B - nesto najtise "sto sam cuo" - a ne cuje se...

Inace, mogu ti poslati primerak po Toci ;)

Ljudi, zahvaljujem na savetima. Izgleda da cu pazariti RaptorCool jer on po tehnickoj specifikaciji ispade najtisi iz citave game oko 25dBA sto je bas tiho u odnosu na fop-a koji ima po mojoj slobodnoj proceni, barem 45dBA. Kad ga zamenim sa fop-om cu da macki dajem gas po stanu...:D

Pajo, upo' si mi u sredinu posta. Vidis, nebi bilo lose da razmotrim i tu situaciju, cucemo se...

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ja imam Speeze i fantastican je. Ladi moj 1700@2200 savrseno! Max 40c. I naravno ultra je tih :)
jel to raptor speeze? moram ja meni da uzmem nesto novo, a SK7 nikako da stigne :(

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ja imam Speeze i fantastican je. Ladi moj 1700@2200 savrseno! Max 40c. I naravno ultra je tih :)

Koja je to fora, meni je max 47 (isti CPU) i jos FridgeRock koji je bolji cooler? Ploca je KX7. Na leru je 41.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Koja je to fora, meni je max 47 (isti CPU) i jos FridgeRock koji je bolji cooler? Ploca je KX7. Na leru je 41.

na kx7 i [email protected]*166 imao sam i raptor-cool i fridge rock, fridga imam i dalje
raptor se ne cuje, fridge je podnosljiv po pitanju buke
temeperatura je za 2-5 stepeni manja sa fridge-om, na max load je oko 51, sa raptorom do 55
sve to u chieftec dobro provetrenom kucistu

Nije mi jasna tolika frka oko temperature AMD-a! Ja imam XP 1600+ i hladim ga Titanom koji radi na 2200, a cooler je mlak, temeratura je sad 38-39 C posle maltretiranja 43 i to je to. Cak se iploca buni pri boot-u, kao cooler ti ne radi da iskljucujem ili ne. Ne brini za temeraturu procesora ako si bilo koji od novih coolera dobro namestio.

Evo ja sam danas malo eksperimentisao sa tishinom :D...Imao sam Spire Fridge Rock ; fop 32 i neke 2xEvercool ili tako neke "kvalitetnije" 8ice...Onda sam podmazao tu osmicu i nekako je namestio na telo od Frizidera...Znato koliko sam smanjio buku...toliko da ni sam ne mogu da verujem...Inache u leru je temp oko 40 a max 48 ali je u pitanju d700@933 vcore 1.85 !!! Mozda ovo i nije nishta posebno ali ova kombinacija hladi skoro isto kao sam frizider (mozda 1-2 C razlike) a tishe je nevidjeno...Ja sad npr. vishe ne chujem cooler...Sad mi je buchan HDD (IBM 60 GB GXP 120...)A i neshto zuji a nije ni cooler na chipsetu ni na grafichkoj ni HDD...Neshto shto je meni nepoznato :(!!!
Samo znam da je ovako sasvim cool...

Suvi je napisao(la):
Nije mi jasna tolika frka oko temperature AMD-a! Ja imam XP 1600+ i hladim ga Titanom koji radi na 2200, a cooler je mlak, temeratura je sad 38-39 C posle maltretiranja 43 i to je to. Cak se iploca buni pri boot-u, kao cooler ti ne radi da iskljucujem ili ne. Ne brini za temeraturu procesora ako si bilo koji od novih coolera dobro namestio.

Reci mi na kojoj brzini ti radi XP? I na kom naponu. Kada bih ja stavio svoj XP na 1.5V i na 1.47GHz ne verujem da bi presao 40 stepeni !

Genghis Khan je napisao(la):
je namestio na telo od Frizidera...Znato koliko sam smanjio buku...toliko da ni sam ne mogu da verujem...

Interesuje me kako si pricvrstio 8icu?

Interesuje me kako si pricvrstio 8icu?

PAzi sad samo da dodam neshto...
Onda sam nakon montiranja prikljuchio se to lepo ali poshto mi je ostalo slobodno mesto uboo sam i onaj fan od Frizidera koji sam drzao u rukama...A na telu frizidera (koje je naravno bilo montirano na proc) bila je zakachena ta 8ica...E onda sam upalo komp i zatekao kalsichnu buku (od frizider-fana)...E onda sam u toku rada (deco ovo na radie kod kuce :D) izvukao taj fan od frizidera i video koliko se buka smanjila...

E sad pokushao sam da montiram na razne nachine al sam na kraju morao da upotrebim tanke zice i 2 gumice :D...Na onaj plastichni drzach fana - koji se dobije uz frizidera , sam sa deve zice (dijagonalno) "vezao" 8icu i onda sam istu "prilepio" uz fan sa 2 pomenute gumice naravno proverivshi prvo da li negde dodiruju telo (zbog topljenja)...Onda sam shteo da testiram izdrzljivost svega toga pa sam taj montirani cooler (telo+fan) drzao u rukama (za telo coolera) u mlatio jedno 2-3 minuta i nishta nije ni spalu niti se pomerilo :D...To je to od prilike...A stvarno hladi isto ko frizider uz mnogo manju buku...Svaka preporuka...

E sad sam mone zanima shta je to shto ja chujem iz kompa ??? Nije nikakav fan ni hdd...Kao da sam procesor proizvodi neke zvuke :D...

Samo josh da pitam koliko se npr ovaj moj d700@933 vc1.85 greje u ognosu na npr nekog XP 1600-2000+ ???
Tachnije zanimam me kako bi ova moja kombinacija ohladila neki jachi procesor...Takodje me zanima da li bi modao taj jachi da se klokuje - to nam je svim avaljda najbitnije :D (sa istim hladenjem) ...

AKo ti nesto znaci:

XP1700 novi (13 mikrona) radi na 1.85GHz na 1.75V sa FridgeRock-om i dodatna 8ica u kucistu (DTK) max 47*C , zavisi kako je grejanje u sobi, ali ovih dana je tako. Ploca je Abit KX7-333, termistor ispod procsora, cooler je mlak eventualno bude topao pri dnu. Pasta stavljena po PS-u :) , cooler ispoliran sa donje strane (10x Gedzo).

ako nekom bash hitno treba termo otporan lepak mozda mu mogu pomoci.. igrom sluchaja mi je lako dostupan... a i nabavlja se na vece kolichine.. samo shto je skuuup :)

E sad sam mone zanima shta je to shto ja chujem iz kompa ??? Nije nikakav fan ni hdd...Kao da sam procesor proizvodi neke zvuke :D...

Pretpostavljam da si HD eliminisao tako sto si ga iskljucio, inace znaju gadno da zuje sve vreme u idle-u!

I napajanje moze da blago zuji plus sto ima fan koji tera vazduh!
Ne moze da se iskljuci pa ga nije lako eliminisati!

Ipak ne mogu da shvatim da ne mozes da odredis sta pravi zvuk! Zato imas dva uva da uhvatis pravac!

Probaj nocu kad je manja buka! A mozes da pozoves jos nekog da ti pomogne!

Ajde pa javi sta se cuje!

no name je napisao(la):
Pretpostavljam da si HD eliminisao tako sto si ga iskljucio, inace znaju gadno da zuje sve vreme u idle-u!

I napajanje moze da blago zuji plus sto ima fan koji tera vazduh!
Ne moze da se iskljuci pa ga nije lako eliminisati!

Ipak ne mogu da shvatim da ne mozes da odredis sta pravi zvuk! Zato imas dva uva da uhvatis pravac!

Probaj nocu kad je manja buka! A mozes da pozoves jos nekog da ti pomogne!

Ajde pa javi sta se cuje!

Ma definitivno je hdd...i ja sam ga u medjuvremenu iskljuchio i video da je on u ptanju...samo josh kad bih njega utishao..........Samo ne znam kako ??? :D:D:D

P.S.Dal moze komp da radi bez hdda ??? :D

meni moj thunderbird na 1.133 radi na (po asus probe-u) 61C jel to mnogo

Mihha je napisao(la):
Moze, boot sa FDD i pici nesto sa flopija.
pa gde je to resenje, flopi je glasniji od harda. ono sto treba da uradi je da "digne" ram disk od jedno 60mega, pa onda nek podigne sistem sa diskte :D

covece, *****i disk, uzmi seagate barakudu

Reci mi na kojoj brzini ti radi XP? I na kom naponu. Kada bih ja stavio svoj XP na 1.5V i na 1.47GHz ne verujem da bi presao 40 stepeni !

Sve radi na defalt, u bosu je sve podeseno na auto, probao sam blagi overklok magistrale, do 145Mhz onda temeperatura ide oko 5C vise.

PAzi sad samo da dodam neshto...
Onda sam nakon montiranja prikljuchio se to lepo ali poshto mi je ostalo slobodno mesto uboo sam i onaj fan od Frizidera koji sam drzao u rukama...A na telu frizidera (koje je naravno bilo montirano na proc) bila je zakachena ta 8ica...E onda sam upalo komp i zatekao kalsichnu buku (od frizider-fana)...E onda sam u toku rada (deco ovo na radie kod kuce :D) izvukao taj fan od frizidera i video koliko se buka smanjila...

E sad pokushao sam da montiram na razne nachine al sam na kraju morao da upotrebim tanke zice i 2 gumice :D...Na onaj plastichni drzach fana - koji se dobije uz frizidera , sam sa deve zice (dijagonalno) "vezao" 8icu i onda sam istu "prilepio" uz fan sa 2 pomenute gumice naravno proverivshi prvo da li negde dodiruju telo (zbog topljenja)...Onda sam shteo da testiram izdrzljivost svega toga pa sam taj montirani cooler (telo+fan) drzao u rukama (za telo coolera) u mlatio jedno 2-3 minuta i nishta nije ni spalu niti se pomerilo :D...To je to od prilike...A stvarno hladi isto ko frizider uz mnogo manju buku...Svaka preporuka...

I moj drug ima isti problem.Ako resis sta se cuje javi ipak po zvuku koji se cuje kod njega cinimi se da je hdd i on ima ibm.Probaj drugi HDD.Bas je cudnan taj zvuk.Kod mene i da zuji nesto nebih cuo jer c6 ubi ali prema fopu 38 koji sam imao ovo je zlato.A necu da menjam nista zakleo sam se da vise necu skidati kuler.Dosadilo jos od durona koji je svaki mesec trazio jos grafita.Sada lepo xp1600 nista da ce cacka.Javi ako resis problem

Pacer je napisao(la):
I moj drug ima isti problem.Ako resis sta se cuje javi ipak po zvuku koji se cuje kod njega cinimi se da je hdd i on ima ibm.Probaj drugi HDD.Bas je cudnan taj zvuk.Kod mene i da zuji nesto nebih cuo jer c6 ubi ali prema fopu 38 koji sam imao ovo je zlato.A necu da menjam nista zakleo sam se da vise necu skidati kuler.Dosadilo jos od durona koji je svaki mesec trazio jos grafita.Sada lepo xp1600 nista da ce cacka.Javi ako resis problem

Sumnjam da moze "na sliu" da se reshi...samo moze da se pazari tishi HDD :D:D:D

Ma kod fridge-a je najlakse malo klestima razmaknuti aluminijumska krila i onda staviti 8-cu, jer ona plastika pokriva dobra deo cooler-a a i plastika je pa se vise greje, znaci nabolje resenje je cooler sa raptora, mislim da Gedza ima jedan takav modifikovan fridge cooler. A moze i raptorov fan da se zalemi za telo :D:D:D posto su oba od metala, ajd

Vrh Dno