Šta je novo?

Kuda plovi PIN brod?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, ne znam šta toliko elaborirate oko svega...Kod nas je tržište smešno, malo i siromašno, neuređeno, pa je zato i izbor više nego jadan - igra se na siguricu, bez nekog plana da se poradi malo na marketingu i napravi neki proboj.

nije ni ta pomenuta Madjarska neka ne znam koliko razvijena zemlja pa covek moze da nadje ono sto zeli. kod nas je vise problem sto mnogi nisu uradili svoj domaci zadatak kako treba... na stranu to sto sve radimo naopako i jos nas je na kraju dokusurilo povecanje pdv-a na sve to. dobro pamtim kad je povecan krajem 2013. godine. tih dana sam regularno porucio iMac i verujem da imas dobru predstavu kolika je razlika kad treba da se plati takva masina. to su zadnje pare koje sam dao ovde...

Ja ne pratim kompove i odavno sam prestao da ganjam nove delove svakih 6-7 meseci, ali da nije mozda da nema toga da se kupi zato sto fakticki postoje dve radnje sa 4 brenda?

U ovome je i sustina.....odlicno sazeto... dva uboga lanca maloporodaja....i max tri uvoznika....i onda se neko jos pita cemu ovakva tema ???

Evo sad je i Peca ponovo u poslu pa mozda on nesto mrdne na bolje.

zashto plachete za pin kad je hu svima bolji nego srb?
jeftinije/vecji izbor/brzhe dostupno/ ljubaznina usluga/brzha garancija...

abacus shta ti mozhesh da ponudish sem ljubaznosti od ovog shto sam nabrojao pa da neko kupi kod tebe?

zashto plachete za pin kad je hu svima bolji nego srb?
jeftinije/vecji izbor/brzhe dostupno/ ljubaznina usluga/brzha garancija...

abacus shta ti mozhesh da ponudish sem ljubaznosti od ovog shto sam nabrojao pa da neko kupi kod tebe?

Za tebe nista...ne brini....meni je blize HU ...pa ne kupujem u HU....a ti daleko ti lepa kuca....

Aj jos jednom da napisem, nisu "madjari" krivi za stanje na trzistu (verovali ili ne). Iz HU/SK/... se svercuje sve, ne samo tehnika, pa se maxi ili roda nisu zatvorili. Koliki god da je obim tog sverca, to je kap u moru. Pravna lica nose preko 80% prometa i oni ne kupuju na oglasima i tezgama. Za stanje na it trzistu je kriv iskljucivo A**i i ljudi koji stoje iza njega...

Za tebe nista...ne brini....meni je blize HU ...pa ne kupujem u HU....a ti daleko ti lepa kuca....

Pojedinac, ili manja grupa ljudi nema šanese da ništa menja. Pošto si tu (adresno) , gde jesi, savetujem ti da se uklopiš. U suprotnom ćeš biti Don Kihit. Ovo je zadnje vreme, i moraju da se suzbijaju redovi, zbog preživljavanja.

Neverovatno koliko malo ljudi shvata da je ovo zaista "zadnje vreme" i da ce drzava za godinu do dve neminovno otici u bankrot, iz kojeg nece imati ko da je izvlaci.

Malopre prolazim pored WW-a, u izlogu stoji Logitech MX Master miš, 14.800 dinara, u oglasima 82 evra (oko 10.000 dinara). :)

Migavac kosta "pet minuta straha " u garazi na Obilicevom vencu...

Ma ne, posle svercer ide i deli lovu po Shervudu...ja video , ko ne stigne salje postom na adresu.
Pa svako posle odnese kod doktora u porodiliste...

Svejedno svako od nas odnese i u shkolu i bolnicu i u porodilishte kravu. I kod nas svaki drugi oboleli od raka umre u uk svaki osmi u skandinaviji svaki 12-ti.

Nekako bih pre voleo da mi ostanu te pare da detetu platim da uci neki strani jezik ili za ne daj boze za privatnog lekara ili mito...da rekao sam MITO, posto u ovoj drzavi se leciti bez MITA je kao da ni nemash zdravstvo.

Otela ta drzhava mom dedi 2x (nacionalizacija i agrarna reforma toliko zemlje i nekretnina i sada uz ovaj povrat imovine MOZHDA se vrati 10%) umro covek zbog toga, otela ta drzava mom tati 15000 od penzije svaki mesec.......

Ako pokushavash da nabijesh nekome grizu savesti, meni neces. BTW otkud vi znate da "shverceri" sa KP ne placjaju carinu i pdv? :)

Poslednja izmena:
Za sve koji opravdavaju domaće 'trgovce' pričom kako smo mi 'malo' tržište i zbog toga Mađarska ima bolje cene jer je promet veći imam samo jedno pitanje - a što i oni ne nabave nešto iz Mađarske po Mađarskim cenama, samo na veliko, sigurno bi bili još povoljniji od pojedinca koji može da uradi ovo dole što sam već pomenuo i da mu bude jeftinije nego kod nas. Nemojte samo o ovlašćenom servisu i garanciji, pa taj servis je uglavnom jedini profitabilan deo firme a ne trošak, kako mnogi vole da ga predstave.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?347974-Lično-iskustvo-kupovine-TVa-u-Mađarskoj

Komentar se odnosi na prethodna dva posta .
Ok, u pravu si Iznogude. Tvom dedi su mnogo zla naneli.
Moj pradeda je bio Solunac. Bacili ga madju mrtve pa se mrdnuo malo pa ga vratili nazad. Deda mobilisan u Drugom a otac u Slobinim.
Decenije doprinosa za izgradnju niko nije dobio stan. U selu opljackan stocni fond.
Mislis da si vise ljut od mene?
Sti se tice Mmike, ja ne glasam 15 godina.
Pitanje za obojicu, sta se desava ako svi prestanu da placaju sve?
Jel moguce da ne razumete da ovo sto sada imas je zbog toga sto NEKO placa nesto?

Za sve koji opravdavaju domaće 'trgovce' pričom kako smo mi 'malo' tržište i zbog toga Mađarska ima bolje cene jer je promet veći imam samo jedno pitanje - a što i oni ne nabave nešto iz Mađarske po Mađarskim cenama, samo na veliko, sigurno bi bili još povoljniji od pojedinca koji može da uradi ovo dole što sam već pomenuo i da mu bude jeftinije nego kod nas. Nemojte samo o ovlašćenom servisu i garanciji, pa taj servis je uglavnom jedini profitabilan deo firme a ne trošak, kako mnogi vole da ga predstave.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?347974-Lično-iskustvo-kupovine-TVa-u-Mađarskoj

Meni ovo lici kao biznis plan. I brate mili sto ne krenes da sljakas ako je tako lako?

Sve je Del objasnio juče u prvoj epizodi, sad ako ćemo slediti Del Boj lodžik i Rodni intelidžens, jao nama.
db1.JPG
db2.JPG

Ja ću da se držim zdravog razuma a ne Mućki.

BTW otkud vi znate da "shverceri" sa KP ne placjaju carinu i pdv? :)

Komentari ovde smešniji od mućki:laugh:

Čitaš li ti komentare gore, Logitech MX samo 400 jeftiniji. Sad oko je 400 od nečeg što košta 11k neka ušteda? Većina u Srbiji kupi neki Bloody miš za 1900din i uštedi 9000din. Sad što neki ovde ima para za džojstik od 355€ a neki imaju para za miš od 100€, ja ne očekujem od takvih ljudi da svate suštinu ovde.

Poslednja izmena:
alri je svoj uvoz prodavao u minusu preko radnje na e.
U uk ne postoji stavka zdravstveno osiguranje, finansira se iz budzheta od poreza i super je i jednako za sve.
Da li je tako u Srbiji?

Ja ne znam da li vi kontate ali Srbije odavmo nema. Za zadnjih 7 godi a smo se zaduzili 16 milijardi eura, shto je 2x vishe os svega ukupno za 63 godine(8 milijardi eura).
Ja ne znam shta je tebi drzhava zadnjih 7 godina pruzila za milijardu duga/godinu vishe nego pre toga.

Meni ovo lici kao biznis plan. I brate mili sto ne krenes da sljakas ako je tako lako?

Ne želim time da se bavim. OK? Lako bi mi bilo i da prodajem papriku na pijaci ili radim u trafici za 20.000 din, pa neću to da radim, jel' dovoljan argument ili moram detaljnije? :p

Sad, u malo ozbiljnijem tonu, pošto sam, em radio u velikom uvozniku, em znam kako ide obračun troškova na uvoz, mogu da zaključim da samo i isključivo ogromna nezainteresovanost nekog uvoznika može da dozvoli da, kao u citiranom threadu, tri fizička lica odu u HU iz BG i legalno uvezu televizore za 20-25% manju krajnju cenu. Ili nezainteresovanost ili bezobrazluk. Trećeg nema. Koji god da je razlog, nije mi ih žao.

Da li je tako u Srbiji?

Slažem se, ali...

Ali svati ja ne branim Pin, WW, Emmi, i Ewe, nisi dobro svatio, ja branim sirotinju koja gubi posao u prodavnicama tehnike kao i u školstvu i u zdravstvu.

Ali ne svate te, ja ne govorim da ne kupujete kod Mađara i ne krivim kupce, svi u Srbiji kupuju kod švercera jer su prinuđeni, e ta prinuda je poenta o kojoj govorim.

Niti krivim švercose, tačno postoji tržište za tim, ono što krivi je što ne postoje uslovi na legalno poslovanje pre svega malih prodavaca, samo veliki mogu da posluju u RS. A što je gore u ovakvim uslovima niko ni ne želi da uđe na tržište pa ne može da se očekuje bolje, i ko sad da konkuriše tim "velikima"? Tačno samo švercosi. Ušli smo u beskonačnu petlju propasti tržišta koja se mora prekinuti.

Poslednja izmena:
alri je svoj uvoz prodavao u minusu preko radnje na e.
U uk ne postoji stavka zdravstveno osiguranje, finansira se iz budzheta od poreza i super je i jednako za sve.
Da li je tako u Srbiji?

Ja ne znam da li vi kontate ali Srbije odavmo nema. Za zadnjih 7 godi a smo se zaduzili 16 milijardi eura, shto je 2x vishe os svega ukupno za 63 godine(8 milijardi eura).
Ja ne znam shta je tebi drzhava zadnjih 7 godina pruzila za milijardu duga/godinu vishe nego pre toga.

Moze ovako?
Ko ne placa porez da udje posle ovih sto placaju kod lekara?
Da bude poslednji na listi cekanja za operaciju srca? Da mora da stoji u Autobusu?
Da gleda RTS odlozeno? To meni deluje posteno.
Ok, postujemo one koji kazu da je drzava haos. Nek se onda voze desnom stranom ali samo po makadamu?
Da ostali koji placaju imaju prednost.
Ili to ili sam ja ****** sto placam porez ovoj drzai koju krade svaka shusha?

Krajnje besmisleno poređenje. Zna se mehanizam kako se plaćaju porezi na zarade, kupovine i sl.
Besmisleno je bilo koga ubeđivati da npr. TV plati 200eur više da bi kao "pomogao" državi ili nezasitom uvozniku.
Pa čak kada bi svi tako "patriotski" kupili taj TV ovde iako ima znatno povoljnije u HU, ti isti nezasiti uvoznici bi još patriotskije napumpali cene :)

Poslednja izmena:
Moze ovako?
Ko ne placa porez da udje posle ovih sto placaju kod lekara?
Da bude poslednji na listi cekanja za operaciju srca? Da mora da stoji u Autobusu?
Da gleda RTS odlozeno? To meni deluje posteno.
Ok, postujemo one koji kazu da je drzava haos. Nek se onda voze desnom stranom ali samo po makadamu?
Da ostali koji placaju imaju prednost.
Ili to ili sam ja ****** sto placam porez ovoj drzai koju krade svaka shusha?

Zdravstveno osiguranje se NE FINANSIRA IZ PDV, nego ide % zarade na to..tachnije 2000-3000 dinara tako da nemojte da lupetate kao REKLAMA poreske uprave.
Kakve veze ima autobus sa PDV ? Pa postoji karta, znaci platish kartu vozish se, ne platish kartu ne vozish se.
Ja bih voleo UOPSHTE da ne gledam/ne placjam RTS, ne zhelim nikako da ga gledam ni odma a ni odlozeno, odlozheno ga gledam vec 20 godina(iste serije 20 godina, reprizna televizija srbije)!!
Putevi se finansiraju iz registracije I NAJVECIH NAMETA NA GORIVO NA PLANETI, ne od PDV na tehniku! Ako od 103 din poreza/l ne mogu da finansiraju puteve, ja onda stvarno ne znam....
Drzhavu niko ne KRADE sem nje same....Kako je SFRJ cela imala 1/5 zaposlenih u svom aparatu koliko sada ima "drzhava" ? I to ali bez kompjutera!!!
Zar ja treba da finansiram 10x vishe radne snage od potrebne?
Iz pdv po meni treba da se finansira osnovno shkolstvo, policija i vatrogasci ...Ostalo mi ne treba...Hvala!

TV plati 200eur više da bi kao "pomogao" državi ili nezasitom uvozniku.

Većina u Srbiji kupuje TV od 300€ na akciji, na kredit/čekove. Nema tu nikakve 200€ uštede, a tih 200€ je nečija plata tj radno mesto u trgovini, koje oni sa kešovinom otimaju.

Da ispravim predhodnu rečenicu: Sad što neki ovde ima para za džojstik od 355€ a neki imaju para za miš od 100€ i za TV od 1500€, ja ne očekujem od takvih ljudi da shvate suštinu ovde.

Poslednja izmena:
Misliš 10.999?
http://www.emmi.rs/miševi-ps2-bežič...ireless-mouse-24-ghz-.11.html?productId=50957

https://ipon.hu/webshop/product/logitech_mx_master/1104382
26 519 Ft ili 10,563.05 RSD samo 400 din jeftinije.

samo što se 2000+ dinara, otme od škola, bolnica, i najvažnije radnih mesta u prodavnicama...

I šta radiš kad nečega nema u Emmi-ju? :) Meni je skoro trebala Z97 ploča, nemaju ni jedan jedini model u cenovniku, dok kod "Mađara" ima preko 20 modela. Sad kad proverim još jednom, Emmi ima svega 40 matičnih ploča u ponudi - praktično jedna solidno opremljena prodavnica u inostranstvu ima bolju ponudu samo za jedan čipset, nego što ovi imaju za sve procesore.

I ostavi se patetike oko otimanja 2000 dinara od škola i bolnica, dok jedan Srbijagas ima dug od 600 miliona evra (a njegov direktor platu 20 hiljada evra), ja treba da pristanem da me deru WinWin-ovi i slični radi viših ciljeva... evo trčim. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno