Šta je novo?

Kuciste do 5000+ dinara

Studentbg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
320
POtreban mi je predlog za neku kupovinu kucista do 5000+ dinara prelazim sa thermaltake wing rs101 ima li nesto dobro za te pare?

Poslednja izmena:
ok ja dam 5000dina ti meni sve to ili samo jednu stvar meni super:p

Pa ti napisa 5000+ (znaci od 5000din. pa nadalje :p)

No evo unique je odprilike napisao sta ima za tu neku kintu a da bi trebalo da valja. Ja bih mogao da dodam da za mozda nesto malcice vise para imas i CM Mystique 631 - nesto je stariji model ali je kuciste od aluminijuma i poprilicno je kvalitetno. Imao sam ga pre par godina. Takodje imas i ove novije Tt modele npr. M5 i Element T. Vidim da i Silverstone ima neku ponudu u tom cenovnom rangu ali zaista ne bih znao nista o tome da kazem ..

Vidi sta ti se od toga svidja pa otidi do neke radnje da malo vidis i uzivo, opipas idt.

-edit- Eto, bas si i primetio tog SS-a :). Na slikama dobro izgleda, ima cak i crnu unutrasnjost.

http://skinflint.co.uk/?morepix=522630

Slika br. 6 objasnjava kako su predvideli da se provuku i sakriju kablovi.

Poslednja izmena:
Za te pare nema neko extra kvalitetno. Mozes da pogledas

CHIEFTEC Dragon seriju. Pogledaj na itsvet nekih 5 modela u tom cenovnom rangu. Moze lepo da se sredi i ubaci par ventova zbog bolje ventilacije.
nzxt beta classic + moja preporuka ako ne zelis chif.
COOLER MASTER Centurion 5 II
NZXT Alpha
i malko probija budzet ali mozda i najzanimljivije kuciste u tom cenovnom rangu.
SILVERSTONE Precision PS03B
Kvalitet izrade nije fenomenalan ali nije ni na CM 690 II A koje je ~100e

U klasi do 35€ postoji par kućišta koja zavređuju pažnju za taj novac, ima ih i u klasi od 70+€.
U rasponu od 35 do 70 € gotovo da nisam primetio nijedno kućište vredno pažnje i tih novaca.
Zapravo više bih razmišljao da li da u odnosu na planiranih 50 € prištedim 15 ili dodam barem još 20.
O Silverstone ili NZXT Beta Classic bi se po meni možda i dalo razmisliti, TT modeli u ovom cenovnom rasponu mi uživo ne ulivaju previše poverenja kao ni Xigmatek.
U ovom trenutku sa buđžetom od 50 € verovatno bih se ipak najrađe odlučio za varijantu koju pominje Godzilla.
Edit:
Malopre sam primerio da imamo relativno slične konfiguracije,a palo mi je u oči i da tražiš novu,jaču grafičku karticu.
Prethodnih dana sam bio u sličnoj situaciji,muku sam mučio sa izborom kućišta, kako zbog potrebe da minimiziram problem buke i temperature, tako i zbog želje da nabavim kućište klasičnog dizajna i odgovarajućih dimenzija.
Na kraju sam se opredelio da kupim korišćen, dobro očuvan Chieftec DX-01 i mislim da nisam nimalo pogrešio-sve postavljene zahteve ispunjava u potpunosti.
Možda mi je sada samo malkice žao što Luci nije oglas objavio par dana ranije.

Poslednja izmena:
Pa to slazem se nema neki veliki izbor kada su u pitanju kucista do 5000 onaj silverstone mi se svideo ali nema kabal menagment koliko sam ja skontao po slikama nema nigde da se proture kablovi sa zadnje strane maticna. A ciftek je ok kuciste sve to stoji ali ne svidja mi se kako izgleda. Izgleda da mi je najbolje da kupim polovno samo da prodje neki period pa da stavim u oglase da kupujem. hvala svima.

Mene interesuje koliko kuciste zavisi od konfe(pored velicine komponenti,ventilacije)tj,da li zavisi nesto od napajanja i sl.
Npr. ima nekih kucista koje mi se jako svidjaju(kinezi neki) sa ventilatorima i dodam na to napajanje LC600H.ili mi je bolje da uzmem npr. lc power 7025b + LC600H. Mene ne zanima preterano sad neki kvalitet,samo da se sve to slaze,i da mi traje. i naravno cena do 6000. pitam za midi tower kuciste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno