Šta je novo?

Kucista

• Začetnik teme Začetnik teme m4rko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
CAR je napisao(la):
U prvom redu, ja ne mogu da predjem preko:
a) boje (crna... aha, vazi :trust: )
b) plasticnih vratanaca.
Upravo "ukusi"!
a) meni se vise svidja ta tamno siva nego crna
b) Sta ce mi metalna vratanca? Nije dovoljno tesko i ovako...??!!

loco je napisao(la):
Upravo "ukusi"!
a) meni se vise svidja ta tamno siva nego crna
b) Sta ce mi metalna vratanca? Nije dovoljno tesko i ovako...??!!

a) pa da bolje se uocava opticki uredjaj kad je crn - dobar je kontrast :d
b) aluminijumska vrata nisu toliko teska ali daju jedan osecaj solidnosti kod sluzenja istim koji plasticna ne poznaju.

Kucista koja imaju kvalitetno napajanje i koja su krcata high-end opremom su svakako teska (napajanje, cooler, graficka...) i bar ja nikad nisam planirao da sa takvim iznutricama trckam po LAN Party-jima. Osim toga ta tezina utice na smanjenje vibracija koje prijaju svemu a bogami smanjuje i nivo buke jer nema rezonanacije na visokim frekvencijama.

Poslednja izmena:
Alumijum i plastika se ne mogu meriti nikako. Jeste da CM Stacker nije nesto na izgled (WaveMaster svakako jeste), ali nije bas da se meri full-allu kuciste sa Chieftec plasticnjacima. 😉

Koliko je bucna ta "Keva svih kucista" CM Stacker, nekako ne mogu da se otrgnem utisku da je nivo buke koju proizvode njegovi fanovi kada je cela skalamerija upaljena isti kao i kada uzlece A380 ili 747 :d :d mozda gresim ali cisto sumljam :smoke:

connta je napisao(la):
ok, ako tebi te dve stvari vrede 100E vise nema o cemu da se prica... ukusi...

ali neda mi :-devil-: mira, aj za boju u redu (a sve se da prefarbati) ali koji ti smetaju plasticna vratanca toliko da "ne moze da se predje."... koja je prednost metalnih, zivo me interesuje... 🙂
Mozda to sto ne mogu da se polome? ili jednostavno to sto ne deluje onako *jeftino* kao ona plastikanac vrata na Chieftec-u.
Neki od nas se gnusaju plastike...

Da farbam kuciste, koje sam vec platio nekih 80-ak evra - ne pada mi napamet.

I za kraj - a sta, razlika izmedju Chief-a i TT-a je 100 evra? Hmmm, nisam znao...
Za sve ostalo vam je Paradigma lepo odgovorio...

Paradigma je napisao(la):
a) pa da bolje se uocava opticki uredjaj kad je crn - dobar je kontrast :d
...
Btw, a kakve veze ima koje je boje opticki uredjaj ako imas vratanca (videti pod b)???
Inace, da pojasnim svoj stav: Smatram da su CM kucista ooodlicna, cak mi se stalker jaaaakooo svidja (lozim se na server-look), ali takodje smatram da prevelika razlika u ceni nije opravdana ili ako jeste... meni nije. Verovatno bih ga kupio da imam para za bacanje.
Kucista koja imaju kvalitetno napajanje i koja su krcata high-end opremom su svakako teska (napajanje, cooler, graficka...) i bar ja nikad nisam planirao da sa takvim iznutricama trckam po LAN Party-jima. Osim toga ta tezina utice na smanjenje vibracija koje prijaju svemu a bogami smanjuje i nivo buke jer nema rezonanacije na visokim frekvencijama.
Pa bas zbog toga sam i dao onakav komentar. Moje kuciste je vec pretesko (sto mi ne smeta apsolutno posto sam odvec mator da trckaram po lan partijima)
PS: Osobe koje chieftec kucista nazivaju plastikanerima su nezrele, egocentricne, isfolirane osobe (kojima je u zivotu najveci problem ostati bez toalet papira) ili su pak saljivdzije zeljne sprdnje i *******cije.

Samo da se izvinim svima zbog mog prethodnog posta, ali popizdeo sam jako, posto me vec neko vreme jako nerviraju likovi koji su se do pre godinu dana kleli u chieftec a cim se pojavilo nesto malo bolje, odma je chieftec djubre koje samo budale kupuju.
Evo pogledajte i sami, do pre godinu-dve, svi su pricali samo o chieftecu i hvalili ga na sva zvona, a sad odjednom - trash, plastikaner, djubre...itd.
Ma smorili ste me totalno.

loco je napisao(la):
Btw, a kakve veze ima koje je boje opticki uredjaj ako imas vratanca (videti pod b)???
Inace, da pojasnim svoj stav: Smatram da su CM kucista ooodlicna, cak mi se stalker jaaaakooo svidja (lozim se na server-look), ali takodje smatram da prevelika razlika u ceni nije opravdana ili ako jeste... meni nije. Verovatno bih ga kupio da imam para za bacanje.

Pa bas zbog toga sam i dao onakav komentar. Moje kuciste je vec pretesko (sto mi ne smeta apsolutno posto sam odvec mator da trckaram po lan partijima)
PS: Osobe koje chieftec kucista nazivaju plastikanerima su nezrele, egocentricne, isfolirane osobe (kojima je u zivotu najveci problem ostati bez toalet papira) ili su pak saljivdzije zeljne sprdnje i *******cije.

Pazi covek ne misli niko ovde da je chieftec los, naprotiv. Pisali smo o tome da postoje i bolja kucista. Nista manje i nista vise od toga. Sto se boje tice cinjenica je da chieftec nije cuo za crnu pa kome to ne smeta njemu je ok a kome smeta dozvoli da to istakne. Nije stvar u tome sto se nece uklopiti sa optickim drajvom to sam u sali prokomentarisao i zaista nije bitno ali nece se uklopiti ni sa ostatkom periferija (zvucnici, tastatura, monitor...)

Poslednja izmena:
Chieftec kucista su stvarno dobra kucista 😉
ali TT Xaser III beje kevu kako je dobro kuciste ,) :smoke:

Vule je napisao(la):
A koliko kosta? 150E? Bez napajanja? U svakom slucaju mnogo je skup, nek kupi lepo Chieftec i 512 RAM-a za te pare...
Vule, ti si malo pomešao stvari. Osoba koja kupuje ThermalTake kućište ne razmišlja o ceni, nekoj memoriji zbog razlike u ceni itd. 😉

loco je napisao(la):
Pa da, ali nisu ta vratanca *zavarena* za kuciste... moraju i ona nekada da se otvore 😉
A onda, kad zabljesne prava crna boja na ovu karbon-sivu Chieftec-a... 😀

loco je napisao(la):
Ja sam pominjao *plastiku* i Chieftec kucista u istoj recenici... ali, sebe ne pronalazim ni u jednoj od ova dva tipa osoba. (mozda ovaj drugi... malo... :d)

Ali, cisto da se zna, nisam nista rekao na racun samih kucista, samo vratanaca.

Chieftec kuciste nisam nikada imao, ali sam ih se nagledao... i radio sa/na njima... pravo sa DTK-a sam presao na TT - prvo na Xaser II, onda na Xaser III.
A, ako Xaser II nije *ama-bas-preslikano* Chieftec kuciste odgovarajuce oznake (jos jednom da napomenem, BEZ metalnih vrata, BEZ sminke, BEZ dodatnih fanova)... onda ja ne znam sta je.

EDIT. Izvinjavam se, sad vidim da je i srkiller pominjao plastiku i Chieftec, mozda se locov izliv besa odnosio na njega 🙂

Nema veze, ne ljutim se jer je pisao iz afekta. Mozda nije video smajli iza "plasticnjaci".

DX-01YL-D-U.jpg
🙂

Nazad
Vrh Dno