Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Crypto celebrities nastavljaju da pune zatvore. Vrlo malo kripto milijardera je do sad uopšte ostalo na slobodi. Najnovije hapšenje je Razzlekhan, poznata i kao riba sa 0FUCKS kačketom.

Mesaju se babe i zabe, ako lik hakuje kripto menjacnicu i mazne bitcoin odatle, kakve veze ima kripto sa time ?
Hakuju se razne stvari, zasto bi kripto menjacnica bila imuna na to ?
To sto njegova zena nije znala sta ce sa parama nakon toga pa je postala reperka itd. , to je druga prica.

Dakle, ništa im nije sveto, nasrnuli i na prepoštenog Ričarda Harta:(

A kako je taj lik inače mutan ko Borska reka, toplo prporučujem bežaniju iz Hexa i... šta ono beše još upetljan.

SEC je joke, u junu su tuzili Binance i Coinbase i stavili 68 altcoina na listu kao securities.

Nemaju nista protiv Richarda, ne mogu nista realno . Sve je transparentno i on chain plus sve je decentralized.
Naravno da je SEC tuzba negativno utjecala na cijenu.
Ja sam kupio HEX i PLS dip, NFA.

Pitanje i pomoc, registrovao se na coinbase, uveo 2 stepenu verifikaciju, potvrdjena ID verifikacija dokumenta, ali i dalje veli privremeno blokiran acount, kontaktirajte podrsku, i tako u krug, sta sad , ne bi ni otvarao nego neki servisi traze placanje preko coinbase hvala unapred

SEC je joke, u junu su tuzili Binance i Coinbase i stavili 68 altcoina na listu kao securities.

Nemaju nista protiv Richarda, ne mogu nista realno . Sve je transparentno i on chain plus sve je decentralized.
Naravno da je SEC tuzba negativno utjecala na cijenu.
Ja sam kupio HEX i PLS dip, NFA.
Nemaju nista protiv Richarda pa to je prvi MEGA skamer u Bitcoin svetu, stekao slavu na promociji BTC i onda kao masa njih krenuo da promovise teske skamcine i ponzy sheme
Pa taj ako ne potplati pola senata ima da zavrsi na 10+ godina robije :LOL:

SEC jeste joke, tu je Zlatan u pravu, ali ovde imamo da se Srce od čoveka debelo zaigralo na krivičnom nivou... isparili mi detalji iz memorije šta ono beše uradio. Enivej, htedoh samo da upozorim da se nešto potencijalno loše dešava, čime je ispunjena moja kvota od jednog dobrog dela godišnje i sad mogu u potpunosti da se povetim lošim delima:cool:

Trading view 90% popust na sve planove ali izgleda samo na 1 medec.

ako neko zna koju menjačnicu mogu da koristim za kupovinu kripto sa karticom?

"Bitkoin sa razlogom ima vrednost koju ima, za mene je to digitalno zlato i dugo će biti tu, Bitkoin je najbolja zaštita od propadanja valuta."

.Jos uvek u ustavu SAD stoji da su zlato i srebro jedini pravi novac
Zasto je zlato pobedilo u novcanoj evoluciji i sta je zapravo novac
Gledao sam Aleksandra Matanovica sa ecd.rs kako objasnjava u jednom videu da zlato sjaji i blesti i da su ga ljudi zbog toga izabrali da bude novac kroz vekove
Ne.Zlato je izabrano jer se tesko proizvode nove kolicine hard money,sve sto se lako proizvodi i cega ima u izobilju ne moze biti dobar novac jer na kraju postane bezvredno ,gubi vrednost i nemoze da kroz vreme uspesno radi jednu od 3 funkcije novca cuvara vrednosti upravo zato sto ga ima u izobilju logino zar ne

Bitcoin je jos bolji novac od zlata ,prvi novac ikada sa fiksnim supplyem u digitalnom obliku decentralizovan ,neutralan ,lakse se prenosi,cuva,deli nego zlato
Papirni novac je nastao da bi resio te probleme zlata ali bitcoin je apsolutno savrsen novac
Bitcoin je najsuperiorniji novac koga su ljudi ikad koristili
U sustini bitcoin i zlato su jedini pravi novac a sve ostalo je kredit .

.Jos uvek u ustavu SAD stoji da su zlato i srebro jedini pravi novac
Zasto je zlato pobedilo u novcanoj evoluciji i sta je zapravo novac
Gledao sam Aleksandra Matanovica sa ecd.rs kako objasnjava u jednom videu da zlato sjaji i blesti i da su ga ljudi zbog toga izabrali da bude novac kroz vekove
Ne.Zlato je izabrano jer se tesko proizvode nove kolicine hard money,sve sto se lako proizvodi i cega ima u izobilju ne moze biti dobar novac jer na kraju postane bezvredno ,gubi vrednost i nemoze da kroz vreme uspesno radi jednu od 3 funkcije novca cuvara vrednosti upravo zato sto ga ima u izobilju logino zar ne

Bitcoin je jos bolji novac od zlata ,prvi novac ikada sa fiksnim supplyem u digitalnom obliku decentralizovan ,neutralan ,lakse se prenosi,cuva,deli nego zlato
Papirni novac je nastao da bi resio te probleme zlata ali bitcoin je apsolutno savrsen novac
U sustini bitcoin i zlato su jedini pravi novac a sve ostalo je kredit .

Ja kad samo pogledom pređem stvari koje ti pišeš, osećam kako postajem gluplji, ne moram ni da čitam. Bolji brojevi nego zlato! Ok, a šta ćeš ti da radiš sa brojevima, za šta ćeš praktično da ih upotrebiš? Pa nije bitno, bitno je samo da ih ima ograničena količina! Jes vala, brojevi su ograničeni, iz matematike znamo da in nema beskonačno. Ali nema ih beskonačno u ovoj bazi podataka! A ta baza podataka je jedinstvena, ko da ne možemo da podignemo gomilu njih. Ali samo ova baza podataka je čarobna, njene kopije nisu čarobne! Jeste, pošto živimo u Pračetovom Disksvetu, gde su stvari čarobne kad ljudi veruju da su čarobne.

Nemoj više da se sramotiš sa svojim fantazijama o čarobnom pasulju, kad budeš mogao da nosiš digitalne gaće i jedeš digitalni lebac, onda možeš da pričaš o nekom digitalnom zlatu, al dok živiš u realnom svetu, robni novac može biti samo nešto što je objektivno korisno i upotrebljivo.

Ja kad samo pogledom pređem stvari koje ti pišeš, osećam kako postajem gluplji, ne moram ni da čitam. Bolji brojevi nego zlato! Ok, a šta ćeš ti da radiš sa brojevima, za šta ćeš praktično da ih upotrebiš? Pa nije bitno, bitno je samo da ih ima ograničena količina! Jes vala, brojevi su ograničeni, iz matematike znamo da in nema beskonačno. Ali nema ih beskonačno u ovoj bazi podataka! A ta baza podataka je jedinstvena, ko da ne možemo da podignemo gomilu njih. Ali samo ova baza podataka je čarobna, njene kopije nisu čarobne! Jeste, pošto živimo u Pračetovom Disksvetu, gde su stvari čarobne kad ljudi veruju da su čarobne.

Nemoj više da se sramotiš sa svojim fantazijama o čarobnom pasulju, kad budeš mogao da nosiš digitalne gaće i jedeš digitalni lebac, onda možeš da pričaš o nekom digitalnom zlatu, al dok živiš u realnom svetu, robni novac može biti samo nešto što je objektivno korisno i upotrebljivo.
19-ti vek ?!?!

Isti ekonomski principi važe još otkad su Ug i Og među sobom trampili kameni nož za komad mesa. Što je sad gomila balavurdije smislila neka nova pravila po kojima stvari ne moraju da imaju vrednost da bi imale vrednost, to u realnosti ne pravi ama baš nikakvu razliku. Kad se remetilački faktor ukloni, društvo se vraća u ravnotežu. A kako prinosi na dugoročne vladine obveznice posle četiri decenije padanja ponovo rastu mi govori da je era lakog novca ostala za nama.

Poslednja izmena:
Pa nije bitno, bitno je samo da ih ima ograničena količina

Bitcoinu ne daje vrednost samo to što mu je ograničena količina. Bitcoin je prvi masovno prihvaćeni decentralizovani novac.
I količina mojih noktiju koja će izrasti tokom života je ograničena pa to ne znači da bi neko želeo da ih kupi i poseduje.

Isti ekonomski principi važe još otkad su Ug i Og među sobom trampili kameni nož za komad mesa. Što je sad gomila balavurdije smislila neka nova pravila po kojima stvari ne moraju da imaju vrednost da bi imale vrednost, to u realnosti ne pravi ama baš nikakvu razliku. Kad se remetilački faktor ukloni, društvo se vraća u ravnotežu. A kako prinosi na dugoročne vladine obveznice posle četiri decenije padanja ponovo rastu mi govori da je era lakog novca ostala za nama.

OK, nudim ti nož (al' ko da je pobeg'o iz Noć veštica) i krmenadlu prs' debelu za samo jedan btc. Prilika! Na veće količine dajem i popust.

Bitcoinu ne daje vrednost samo to što mu je ograničena količina. Bitcoin je prvi masovno prihvaćeni decentralizovani novac.

Da, puno puta pominjani network effect. Ljudi koriste Bitcoin zato što drugi ljudi koriste Bitcoin. Nekad su svi koristili Skype, pa ga danas niko ne koristi. Zato i proponenti bitkoina stalno ponavljaju drži bitkoin, veruj u bitkoin. Niko nikad nije rekao "drži zlato, veruj u zlato" recimo, jer zlato ima objektivnu vrednost, nikakva vera nije tu potrebna. Čak i WoW zlato ima objektivnu vrednost, god god ta igra postoji i ima igrače. BTC međutim nema nikakvu objektivnu vrednost, sva vrednost počiva na veri da on ima vrednost. Kad dodaš i traćenje resursa za njegovo funkcionisanje, Bitcoin je ubedljivo najgori fiat novac ikad napravljen.

Zašto je BitCoin bolji od Monera jer niti je decentralizovaniji niti brži od Monera? O privatnosti da i ne trošim tastaturu.

Da, puno puta pominjani network effect. Ljudi koriste Bitcoin zato što drugi ljudi koriste Bitcoin. Nekad su svi koristili Skype, pa ga danas niko ne koristi. Zato i proponenti bitkoina stalno ponavljaju drži bitkoin, veruj u bitkoin. Niko nikad nije rekao "drži zlato, veruj u zlato" recimo, jer zlato ima objektivnu vrednost, nikakva vera nije tu potrebna. Čak i WoW zlato ima objektivnu vrednost, god god ta igra postoji i ima igrače. BTC međutim nema nikakvu objektivnu vrednost, sva vrednost počiva na veri da on ima vrednost. Kad dodaš i traćenje resursa za njegovo funkcionisanje, Bitcoin je ubedljivo najgori fiat novac ikad napravljen.
Pa vole bitkoin jer moze svako sa racunarom da ga iskopa a zlato malo sutra.:)
Dok ne naprave kajlu od bitkoina,verujem u zlato.:)
:)

Nazad
Vrh Dno