Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

1681536960871.png

is listed..znaci nema diskusije da li ce biiti nego kada 😎🔥

Poslednja izmena:
Gala ima sredinom maja neki apgrejd, valjda prelaze na svoj blokčejn. Ako neko ima nek obrati pažnju, stari tokeni neće vredeti ništa.

https://www.coindesk.com/business/2...-delivering-credit-scores-for-crypto-lending/

Nakon što se omasovi procena kreditnog standarda za zajmoprimce kripto kredita sledeći korak bi trebalo da bude investiciona rejting ocena tih kredita i njihovih izdavaoca. Ovo će definitivno povećati sigurnost i omogućiti velikim igračima, koji ne mogu zbog zakonskih ograničenja da ulažu u sredstva koja nemaju određeni invensticioni nivo, da ulažu u kripto sektor.

Što se tiče kreditnih agencija S&P, Fitch i Moody’s su tokom prošle krize ruinirali svoj ugled dajući subprime hipotekama upakovanim u RMBS, CMBS, CDOs i CDS derivate, osiguranim od AIG-a (koji je takođe spašavan od bankrota), najviši kreditni rejting, a u principu su bili smeće bez pokrića. Pored toga Lehman, a pre njega Enron i mnoštvo drugih Co. dobijali su AAA rejtinge samo par meseci pre nego su bankrotirali. Najnoviji primer je SVB kome je Moody’s umanjio kreditni rejting sa A1 na Caa2 i sa Baa1 na C, tek nakon propasti. Ali, koga briga, ako mogu krš akcije i subprime derivati da dobiju investicionu (ili pak špekulativnu) ocenu što ne bi mogli i kripto koini i menjačnice. Neće to biti skoro ali gornja vest utire put za tu mogućnost.

Budućnost se čini svetla…

Koja fora sa verifikacijom na Binance, a vec sam verifikovan odavno. Zelim da bacim neki evro na nalog, i trazi sliku dokumenta i selfie... A vec sam verifikovan kad otvorim app.

Nesto novo ili?

Pa i nije novo. Odavno svaka menjacnica trazi dokumenta i selfie za verifikaciju.

Pa da, ali vec sam to odradio odavno, kad sam pravio nalog, i pise mi da sam verifikovan, ali kada zelim da odradim depozit preko kartice (kupim BNB), trazi dodatnu verifikaciju.. Verovatno su to ubacili od skoro. Ne ubacujem milion evra. :D

Imao sam i ja odavno verifikovan nalog, pa su mi tražili ponovo kada sam posle dužeg vremena hteo da kupim USDT kada sam testirao Rajfajzen karticu.

Evo jedan američki političar kapira značaj centralizovanih stabilnih tokena

Ako sam dobro video na LinkedInu, Ostin nije političar. Partner je u Zero Knowledge Consalting kompaniji. Rekao bih da je ovo plaćeni govor. Naravno, nema ništa lošeg u tome.

Taj kupovao kripto ko da su devedesete, pa da kupuješ devize na ulici.

Fv4whVqWYAIA9B0

Ima svacega, meni su nedavno pokusali da uvale lazan USDT. ( 43.000 USDT ) nakon cega sam morao coveku da objasnjavam kako i zasto njegovi coini nisu pravi da bi mi vratio novac.
Poslao mi je "USDT" sa ovom contract adresom:

...koja nema veze sa originalom. Ova contact adresa ima ukupno 84 transvera odkad postoji...

TOTAL TRANSFERS​

84

U prilogu je screenshot sa njegovog walleta, mozete primetiti kako jedino taj Tether nema nikakav logo, nego samo pise ERC20

Prilozi

• tetherfake.jpg
    tetherfake.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 177
Ima svacega, meni su nedavno pokusali da uvale lazan USDT. ( 43.000 USDT ) nakon cega sam morao coveku da objasnjavam kako i zasto njegovi coini nisu pravi da bi mi vratio novac.

Prodavac mi je zbunjeno pokusavao objasniti kako je do sada sa doticnom firmom "AXN Finance" imao "uvek uspesnu saradnju i isplacivao sve regularno preko ECD" . Radilo se o tome da mu je ta "firma" sitne iznose isplacivala u pravim coinima kako bi ga navukla da uplati vecu sumu u njihov "trading algoritam".

Zatim je izvadio fasciklu sa naslovom AXN Finance i pokazao mi neke instrukcije sto je dobio od njih. Kada sam malo bolje pogledao, primetio sam da mu izmedju ostalog objasnjavaju kako da skine wallet i da unese NJIHOV PREDEFINISANI PRIVATE KEY :oops:

Dakle prevaranti ne samo da su mu uvalili lazan USDT nego su ga jos navukli da kreira wallet sa njihovim kljucevima (u nadi da ako on tu uplati neki kripto da mu svuku)

U prilogu je njegova prepiska sa nekim likom iz tog AXN.

Prilozi

• axn1.jpg
    axn1.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 164
  • axn2.jpg
    axn2.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 140
Chris Belford :ROFLMAO: Sa sve americkom zastavom

Fascinantno mi je kako su ljudi toliko naivni.

Ko zna koliko bi ljudi ovde naselo na to. Prevara je vrhunska. Najtanji deo je onaj sa private key, to bi svako ovde nanjusio ali tada bi vec bilo kasno ako sam lepo skontao. U svakom slucaju target su svakako neiskusni ljudi s lovom.

A sta mislis,kako su dosli do velike love,sto su glupi i naivni :D

A sta mislis,kako su dosli do velike love,sto su glupi i naivni :D
To nije bitno. Mogli su da naslede, mogli su da zarade... Ono sto je bitno da sigurno nisu dugo u kripto svetu. Svaki ciklus privlaci neke nove ljude. Tako i nicu neke nove prevare.
Pritom nisam nijednog trenutka rekao da su glupi vec neiskusni.

Moje neko očekivanje je da će u periodu pred nama kripto tržište tretirati i nove i iskusne jednako.

345606958_1282829155663265_2129158930218938250_n.jpg

Ma svaki novi "trend" povlaci prevare svakako. Bile su prevare sa zlatom, pa sa dropshipingom i reklamiranjem prozivoda, pa prevare na konto Forex-a,pa zadnjih par godina i kripto "ulaganja". Sad jos vise imaju prostora, posto se gomila ljudi se prebacila na Telegram sa socijalnih mreza sto zbog cenzure / sto zbog brzine informacija a i zbog sukoba na relaciji Ukraina/Rusija najvise.Telegram je platforma bukvalno za kripto scam trenutno, plus sto 95% ljudi ne ume da iskljuci da ne mogu random osobe da ti salju poruke.Pa to samo cveta, pecaju dok se ne upeca neko na zalost.

Nazad
Vrh Dno