Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Da li je neko koristio nekog od Crypto signals provajdera (mislim na placene)? Brat me pitao da li zelim da se prikljucim.

Ne, njima je isplaćeno vec kroz neki lot token ili tako nesto.

Ako je neko ispratio, kanadske vlasti su danas dale zeleno svetlo bankama da mogu da zamrznu sredstva bilo kom gradjaninu bez sudskog naloga. Ovo je prilično radikalno i moglo bi da podstakne možda prebacivanje dela sredstava u kripto..možda.

Ako je neko ispratio, kanadske vlasti su danas dale zeleno svetlo bankama da mogu da zamrznu sredstva bilo kom gradjaninu bez sudskog naloga. Ovo je prilično radikalno i moglo bi da podstakne možda prebacivanje dela sredstava u kripto..možda.
Pa bilo je očekivano i nije zapravo ništa novo. Wikileaks je prvi iskusio takav tretman, pa su bili prisiljeni da se prebace na BTC još pre više od deset godina.

Koje ludilo mozga. Nema većeg zla od banki i osiguranja na ovom svetu. Nije ni čudo što se svim silama bore da opstanu, a nazire im se kraj.

Koje ludilo mozga. Nema većeg zla od banki i osiguranja na ovom svetu. Nije ni čudo što se svim silama bore da opstanu, a nazire im se kraj.

Što? Banke i osiguranja postoje otkad postoji i novac i veoma su potrebni. Jako mnogo ljudi krive banke za sva ova ******, ali one su u biti vrlo korisne institucije. Ti uložiš novac kod njih, oni nađu kome da ga pozajme, podelite profit, svi srećni. Problem je nastao kada su vlasti počele da cetralizuju bankarski sistem i koriste banke kao sredstvo kontrole nad ekonomijom. Svi koji sede u upravnom odboru FED-a su državni službenici, predsedavajućeg postavlja predsednik SAD lično. Na Niksonovim snimcima se čuje kako preti Arturu Burnsu da će ga smeniti sa tog mesta ako ne uvede mere za laki dostup novcu koje bi pomogle Ričardu Niksonu da pobedi na izborima 1972. Javna tajna je i da je Tramp to isto radio Pauelu. Postoje stalno teorije zavere koje za sve krive bankare, ali za sadašnje nenormalno stanje su prevashodno krivi političari, pa tek onda bankari.

Što? Banke i osiguranja postoje otkad postoji i novac i veoma su potrebni. Jako mnogo ljudi krive banke za sva ova ******, ali one su u biti vrlo korisne institucije. Ti uložiš novac kod njih, oni nađu kome da ga pozajme, podelite profit, svi srećni. Problem je nastao kada su vlasti počele da cetralizuju bankarski sistem i koriste banke kao sredstvo kontrole nad ekonomijom. Svi koji sede u upravnom odboru FED-a su državni službenici, predsedavajućeg postavlja predsednik SAD lično. Na Niksonovim snimcima se čuje kako preti Arturu Burnsu da će ga smeniti sa tog mesta ako ne uvede mere za laki dostup novcu koje bi pomogle Ričardu Niksonu da pobedi na izborima 1972. Javna tajna je i da je Tramp to isto radio Pauelu. Postoje stalno teorije zavere koje za sve krive bankare, ali za sadašnje nenormalno stanje su prevashodno krivi političari, pa tek onda bankari.
Odlicne informacije! Ako su tacne i pouzdane! Branim tvoj stav (podelite profit, svi srećni), medjutim za problem (počele da cetralizuju) ima potencijalnog resenja u Bitcoinu.
centralizovano ili ne
koje od ove dve karakteristike imaju sigurniju buducnost, ima mana i jedno i drugo a i prednosti takodje.
Koje je vase misljenje u koje vredi vise investirati? Treca opcija nema! :)

Poslednja izmena:
Pa zaboravio si tozla... c, c, c...

Šta, zaboravio sam da ga pomenem? Nema tu šta mnogo da se priča, zlato je dosadno, klasična kupi-i-zaboravi investicija. Produktivne investicije su one koje aktivno donose novac, sve drugo su špekulativne investicije, kupiš jer računaš da će cena rasti. Zlato dosta dugo nije raslo, tako da samo da dostigne istorijski trendline treba da skoči dosta. Plus, pouzdano raste u krizama, a očigledno je da srljamo u jednu. Plus, inflacija mu istorijski pogoduje ceni. Kad se sve sabere, to je čist no brainer kupiti. Glavna upotreba mu jeste iracionalna, ali ljudi nose zlatni nakit preko 10k godina, čisto sumnjam da će iznenada da izađe iz mode. Pašće i zlato privremeno u slomu, ali iz iskustva kažem da ćeš u tom momentu lakše naći da kupiš originalni ekser sa časnog krsta nego ijedan dukat igde.

Mene više interesuje u koje bi produktivne investicije valjalo uložiti nakon sloma ako inflatorna situacija potraje. Možda nešto gde je jaka lojalnost brendu, tipa Coca Cola ili Apple.

Nas par kolega sa foruma delimo pretplatu za premijum sadržaj jednog poznatog crypto & stock analitičara. Jedno slobodno mesto se otvara od 1 marta pa ako neko želi da se pridruži za deljenje pretplate (povoljno nakon deljenja) neka me kontaktira preko poruka.

Poslednja izmena:
Nas par kolega sa foruma delimo pretplatu za premijum sadržaj jednog poznatog crypto & stock analitičara. Jedno slobodno mesto se otvara od 1 marta pa ako neko želi da se pridruži za deljenje pretplate (povoljno nakon deljenja) neka me kontaktira preko poruka.
Nije više aktuelno. Hvala svima na interesovanju.

izgleda nista od toga da kripto moze da posluzi kao alternativa prosecnim gradjanima

Ne bih da otvaram novu temu, ali se nadam da nije visak ovde.
Elem, kopajuci nesto po mom nekom nebitnom email nalogu, naidjem na ovaj mail
1645357015966.jpeg

Ovo je inace samo 5 dana nakon sto je Stellar zvanicno startovao. Ja se iskreno ni ne secam da sam uopste bio u kontaktu sa Stellarom tako rano, i koliko me pamcenje sluzi prvi kontakt sa kriptom sam imao tek 2017.. Ali pamcenje me generalno vrlo slabo sluzi tako da nije ni cudo da se ne secam..
Uglavnom, ja sam ocigledno napravio nalog tada na njihovoj platformi. Lozinku sam naravno zaboravio, ali kada pokrenem recovery proceduru na https://launch.stellar.org (imam recovery code), desi se samo ovo:
Stellar 1.png
I tako stoji bez da se ista desi..

Moje pitanje je u principu jednostavno, ima li svrhe peglati se i kopati toliko za pass? U smislu da me ceka "gomila" stellara na jednim od prvih naloga, a koji pritom nije otvoren vec skoro 8 god? :)

Sve više kopača sve veća težina sve manja cena . Da podelim ovo sa forumom zanimljivo . Šta je razlog povećanja broja kopača a cena pada a težina raste ?

Pa dosta ljudi ga majnuje jer skoro da ne utice na ETH hashrate tj. jako jako malo. U principu majnujes oba na istoj karti. ETH koristi VRAM, a ALPH koristi GPU.
Inace sto se mene tice cena me trenutno uopste na zanima. Samo gledam da ga iskopam sto vise, a sto se tice prodaje otom potom

Branko Dragaš predlaže srpski stejblkoin "Vinkoin" :D

na 39:50

Izvinjavam se ako je pogresna tema.

Jel postoji neka tema za prodaju rigova?

Gledao ne nalazim

🇫🇷🇪🇺❌Европска унија додаје криптовалуте у санкције Русији: Француски министар финансија

Decentralizacija propo

menjačnice redom odbijaju predlog za ban jer znaju da ništa neće uraditi.. Hvala bogu pa ima ljudi koji razmišljaju svojom glavom na vodećim pozicijama

Binance i kraken su odbili

CEO krakena rekao, ako cemo po zlocinima da banujemo, trebali bi sve US korisnike davno da banujemo 😆

🇫🇷🇪🇺❌Европска унија додаје криптовалуте у санкције Русији: Француски министар финансија
Crypto exchanges choose ‘financial freedom’ and refuse to block Russian users

BINANCE: We will not unilaterally freeze millions of innocent users’ accounts.

COINBASE: A blanket ban would “punish ordinary Russian citizens enduring historic currency destabilization as a result of their government’s aggression against a democratic neighbor.”

KRAKEN: We cannot freeze the accounts of our Russian clients without a legal requirement to do so.

©️Cryptocurrency Inside

Nazad
Vrh Dno