Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Ja sam rekao za vrlo konkretne stvari. Nešto što može da skoči ili padne 30% bukvalno preko noći ne može biti dobar čuvar vrednosti ni u jednom univerzumu. Toliko nestabilan je bio inflatorni dinar s početka 90-tih. Koliko lud neko mora da bude na bi čuvao životnu ušteđevinu u BTC-u?

Ja nikad nisam rekao da znam kada i gde će biti top, to niko ne može da kaže. Jedino znam šta će biti nakon njega, ali za to i ne treba velika mudrost, to zna svaka dalabu.
Sta ce biti nakon toga ? Korekcija od par dana pa novi top. Kao i poslednjih 200 puta. Stvarno ne treba velika mudrost.
Rekao si konkretne stvari, ali prozivas ljude koji su mnogima ovde pomogli od kojih su mnogi dosta naucili i to sa recima > Gde li je danas ?
Kao da je covek postovao do juce pa ga nema danas. Nije na forumu vec mesec dana(mozda je jedna post napisao u zadnjih 30 dana). Mnogo je ruzno prozivati sa recima gde li je danas .

Gde li je danas ? Zato sto je bio pad od 30ak posto za par dana pa danas ?, vratice se na staro opet i probce ath kao sto je bio isti ovakav pad pre 2 pre 3 pre 5 meseci, a
kada se to desi, tada cu se ja postarati da obojica tebe prozovu. Ne budu li hteli ja cu ih "naterati".
Tako da ocekuj to.

Mozemo da imamo drugacija misljenja, mozes da budes u pravu, mozes da pogresis kao i svi ostali, ali ovo prozivanje ljudi nije na mestu, tako da cu obecanje odrzati.

Poslednja izmena:
Top! :smash:

Druže, ko da ne obrati pažnju na tebe.. na svakoj stani napišeš neku glupost.. a inače ne mislim da si glup, već nedovoljno informisan.
Ja npr od jutros na padovima dokupljujem, a nikome isto nisam savetovao.. a možda sam trebao, jer sam već fino u plusu.
A šta ti radiš?

Ovo je bilo pravo vreme za kupovinu ;). Ko zna koliko cemo morati da cekamo na sledeci "balon koji ce da pukne svakog casa" u vestima :D.
Meni je zao sto nisam imao jos malo vise para da uzmem jos btc-a u ovom "balon krugu", ali i ovo nije lose.

Pa meni se recimo ne sviđa ta ekonomija usluga...više sam za proizvodnju i stvaranje nove vrednosti tim putem :) (sad čekam da dođe weasel da me počasti novim komplimentom :) )

Saj, samo zbog ljudi koji su možda uložili i poslednji dinar, neki se i zadužili ( iako je više puta savetovano, da se samo ulaže kinta koja može da "čeka", nema ovde brze love ) a on ih mrači, tera na panic sell.. a ne poznaje osnovna pravila igre.
Za ostale.. kao što rekoh, nema brze love.. srtpljenje je u ovoj priči, bukvalno, majka svih mudrosti. Ko je naučio i ima vremena, može da ne spava noćima.. udri.
Ostali, samo long.

Edit: Evo, čovek kupuje "propalu" stvar https://forum.benchmark.rs/showthre...KRIPTOVALUTA&p=5348406&viewfull=1#post5348406
Ko ne veruje.. uzimaj i beži! :smoke:

Poslednja izmena:
Je l neko obraca paznju na buy zidove? Koliko vidim bas dosta su se povukli

Znam ja jedan koji stoji od "pamtiveka"... 0,02 LTC/BTC
Al' kad' padne... :smash:

"normal" je ovde relativan pojam, videćemo prekosutra šta će da se desi

baš vala od pamtiveka ali vidim nekih pola godine je bio sasvim lagano preko 0.02

.

Da, u pravu si, ono što sam napisao pre greška, bio je par dana samo preko 0.03

Ja sam sada 30% BTC, 70% LTC, verujem da LTC ima potencijal da se odlepi od 0.02 konačno

BCH je sada 80% u plusu u odnosu na juce (cex). Pametnom dosta. Samo strpljenje i hodl.

Poslednja izmena:
Market cap se ponovo za par sati istres'o preko 80 milijardi.
BTC 12.800$ na Bitfinexu.

Ja sam onaj prvi pad 'ladne glave podneo - skroz očekivano bilo i jedino ostaje žal što nisam povećao količinu mog vrlo skromnog BTC-a - jer me em intuicija vodila na to, em čista logika i iskustvo pređašnjih zimskih čarolija.
Iz aviona se video
Nisam očekivao pak posledični rast kakav se desio, malo mi bio prevelik...

Ovo sad mi baš nešto nije jasno... Onako, kontam da su Božić, dodatna korekcija da se istresu lake ruke i eventualno taj previsoki rast ono što bi ga objasnilo.
Ali sinoć sam pratio pad i delovao je kao previše slobodan pad - neobično mi da se BTC baš tako ponaša - to je generalno ponašanje koje je rezervisano za altove posle pumpa.
Čak ni analitičari nisu videli u najavi ovo

Neki nemir me uhvatio - plaše me ovaj BCH i dobro utvrđeni altovi... pojma nemam...

Najgore što sad ne znam ni šta mi je činiti ko što reče faxcool - ni prodati niti držati

Poslednja izmena:
Zvučaće kao teorija zavere, ali mislim da je fjučersi imaju udela u ovome, CME i CBOE. Pominjali smo moguće manipulacije cena na tržištu jer su u igri opasne njuške. Skroz mi realno zvuči da je ovo što se sada dešava usko vezano za to. Nismo se mnogo iznenadili jer je bilo u najavi da će oko praznika da se desi korekcija, više mediji to pumpaju malo onim bombastičnim naslovima u fazonu "market pukao", "balon konačno pukao" itd nego što je to stvarno u praksi, ali konkretno u ovom trenutku stvarno ne znam u kom pravcu se krećemo.

Nisu oni u pitanju. I nije ni balon u pitanju. Jos nije odluceno u kom pravcu se krecemo, banke odlucuju. Ako bude sledeceg naglog pada mozemo svi da se slikamo..

Ne verujem da ima veze sa fjučersima. Koliko sam pratio cene, ovo je (odavno) ispod buduće cene bilo kog ugovora, pa bi kupac bio na gubitku. Uz to, svi iole značajni altovi padaju sa btc. Jedini koji imaju direktan interes u obaranju cene na nulu, uz bilo kakve gubitke, jesu banke. One su imale i para da nakupuju btc i mogu sebi da priušte bacanje 100 milijardi, jer im kriptovalute ugrožavaju neuporedivo više. Najgore je što time banke ne bi cenu vratile samo na nivo na kom su počele pumpanje, nego i osetno niže. A onda pad vrednosti neće biti ni jedina ni najgora posledica. U suštini, najbolja taktika za uništavanje kripta. Ogromno pumpanje, pa drastično istresanje. Ali, umesto da tu staneš, napraviš još jedno malo pumpanje, pa taman kad ljudi pomisle da se ipak stabilizuje (mada je ovo bila vrlo klimava "stabilizacija", ni nalik ranijim) ponovo otreseš. Po potrebi nastaviš tako dok ne uteraš ljudima strah u kosti i ne ubiješ svaku nadu.

Ne znači da se to dešava, ali banke svakako imaju dovoljno para za takav napad. Motiv da ne spominjem.

Pored CBOE i CME Grupe od 2018 Bitcoin fjucersi i na Nasdaqu

Otprilike to je neka ovakva priča:
https://www.youtube.com/watch?v=74A4VUC4t_A&app=desktop

I deluje mi realna (ali niti verujem niti ne verujem u to ili bilo šta), jedino što po tim teorijama ovo još nije dovoljno naduvano.

Ali tokom godina već je toliko puta bilo, ovo je kraj, izvucite sada šta možete, ide na 100 ide na nula, pa sada možda i naivno verujem da će sve ipak ići u drugom smeru

Poslednja izmena:
Kakva crna nula pa za koga onda CBOE, CME ,Nasdaq otvaraju fjucerse

Za razliku od onda trenutno samo nema pritisaka drzava da se kripto ukine i sl. Banke su za sada jedini faktor koji ima neki cilj. Na zalost 99% ljudi je ovde zbog love a lovu nece moci da povuku ako banke udare rampu. Jake banke su usle u pricu i to je nedan od razloga zasto je cena otisla onoliko visoko. Na zalost, banke postavljaju i uslove, da ne kazem da ucenjuju. Realno, mogu da nas vrate u 2013-tu jako lako. Trenutno je jako komplikovana situacija a rasplet tek sledi.

Tapatalk

Naravno, jedna odluka da usa banke zabrane transfere ka coinbase, recimo sa datumom od 31 Januara bi dovela cenu na 100 dolara. Jedino što mi deluje da ako hoće da unište ideju kripta zauvek, balon mora još da naraste, mnogo više ljudi da finansijski nastrada. Ovo sada je još uvek mali novac u priči globalno

Poslednja izmena:
Ima smisla ova teorija zavere o masovnoj kupovini btc od strane banaka.
Treba videti da li je protivustavno da zapadne banke samoincijativno zabrane poslovanje sa coin berzama. Prosto ne vidim mogućnost, da neka američka banka ili sistem po svom ćefu onemogući rad kartica na online berzama da bi oborili coin . Treba proučiti njihov zakon..prosto ne verujem u to.
Nije to Srbija ***e..

To kontam i ja, koliko god ovde neki voleli ne voleli usa, tamo postoji neka kolektivna svest koja ne može da proguta takve stvari. Tipa svi znamo da je tender za rasvetu (i čuvenu plastičnu jelku od 10 miliona dinara) namešten .. i nikom ništa

Ima smisla ova teorija zavere o masovnoj kupovini btc od strane banaka.
Treba videti da li je protivustavno da zapadne banke samoincijativno zabrane poslovanje sa coin berzama. Prosto ne vidim mogućnost, da neka američka banka ili sistem po svom ćefu onemogući rad kartica na online berzama da bi oborili coin . Treba proučiti njihov zakon..prosto ne verujem u to.
Nije to Srbija ***e..

Amerika sigurno ne sme, na javnoj aukciji je prodala stotinak hiljada BTC-a tokom 2014....A ostalima po volji.

To kontam i ja, koliko god ovde neki voleli ne voleli usa, tamo postoji neka kolektivna svest koja ne može da proguta takve stvari. Tipa svi znamo da je tender za rasvetu (i čuvenu plastičnu jelku od 10 miliona dinara) namešten .. i nikom ništa

E to..

Startna slaba tačka kripto sveta je to što se vrednost upumpava i ispumpava kroz banke. To je gotovo nerešiv problem. Znači obrni-okreni, banke dodju kao posrednici između nas i valute, tako je od samog početka. To što je iole još rano i što nije dovoljno ljudi uključeno u priču samo govori da su rešili da potencijalni problem zaseku u korenu, jer, realno, zadnja 3 meseca nalećem na ljude koju su ušli u ovo, a koji pritom ne znaju gde se nalazi levi klik na mišu, kamoli kako funkcioniše blockchain. Drugim rečima, infiltrira se u društveni sloj ljudi za koje se smatralo da ga neće usvojiti nikad. U praksi, iste te njuške jure samo profit, za sada, ali ako vrag odnese šalu vremenom, banke dolaze u problem.
Ono što nam ide na ruku je to što globalni finansijski sistem nije homogen i uvek će se naći države koje će potpuno dozvoliti kripto, a druge ga iskoristiti za zaobilazak embarga npr. Zato kontam da nikad neće da pukne skroz, to mi je nemoguć scenario, ali da će pretrpeti udarac kojim će sitne ribe totalno poispadati, gotovo sam ubeđen.

E to je ono cega smo se plasili, usli su u pricu kojekakvi glodari, i ovo moze skupo da nas kosta. Samo nam jos ta esarpa od 1000e treba da soli.

Nazad
Vrh Dno