Šta je novo?

Kreće Kablovski Net preko PTT KDS?

koliko vidim ti nisi iskapirao taj njihov flat

to jeste pravi flat , znaci nema ogranicenja pri preuzimanju fajlova

jedini ogranicenje je da nemozes da skidas KONSTANTNO vise od 30mb

znaci moras da napravis prekid na svakih KONSTANTNIH 25mb jer na 30 mb oni ti smanjuju protok i to drasticno,

ovaj paket koji sam ja uzeo jeste skup

ali ja ti pricam za FLAT

E sto se tice ping-a to je stvarno ocajno,u odnosu na onih 40 , minimum je 250,

ALI, ovo je jedini satelit takvih karakteristika za javnu upotrebu

ni jedan drugi satelit nema ping manji od 450

a posto sve ide preko proxy-a , od igranja igrica nema nista (ZA SAD).

znaci svu transakciju vrsis preko satelita down link , a KDS down link ti je slobodan samo za igranje igrica

a warcraft koliko znam za sat igranja preuzme oko 1,5 mb

ja i dalje tvrdim da je kombinacija SAT+KDS , najpovoljnija varijanta interneta, kod nas

ja i dalje tvrdim da je kombinacija SAT+KDS , najpovoljnija varijanta interneta, kod nas

Najpovoljniji je Sezam zato ga i koristim :mrgreen: :mrgreen: type;

Probao sam skoro da igram on-line sa likovima iz danske koji su imali ping od 12-40 i oprali su me samo tako :mrgreen:
ctp;

:wave;

Mare je napisao(la):
i ping max 40 sa stranim serverima.

Obican ping ???
Pa dosta dugo ces se nacekati za taj ping :)
Evo preko optike do brace hrvata i opet mi je ping u q2 oko 55 ms mada nisam ga optimizovao za net :)

Ma dobro ne bih se bunio ni za 55 (do 70-80 ajde) samo kazem da gde god sam se kacio imao sam ping 175-4096, prosek 220 dok su ostali imali od 7-8, do 12-25 prosek i vec retko 30-40 i vise i opet sam bio dosta dobar ali samo ako su bili pocetnici kojima ni ping 0 ne vredi dok su me iskusniji cistili bez problema....

Mare je napisao(la):
i ping max 40 sa stranim serverima.

Ako nemoze tako necu nikako...

Taj ping cesh dobiti samo u sluchaju da sedish kod provajdera za serverom....Koristio sam PTTovu poprechnu beskonachne brzine (nema ogranichenja ni tipa 2-3mbit) i shta sam dobio ? Najjachi serveri za recimo CS su ishli 60-150 ping, nishta stabilno....Nema toga kod nas josh dugo, ali uvodjenjem KDSa ti nece ni trebati, jer kad svi budu dobili bice gomila ljudi na njihovom serveru sa pingom 20...

btw, recimo beotel i verat su daleko iza ovoga...na domacim serverima idu i preko 100 zavisi od doba dana, a veza na 2mbit je kao Telecomova 256kbit, tako da je ovo najbrze shto moze u zemlji....

kad gomila ljudi krene da koristi kablovski net, svima ce ping skociti u nebesa, ni govora o malom pingu i brzoj vezi

Ma daj da to dodje do mene, ne pitam koliki ce ping da bude, samo da se skinem sa PCM-a i prebacim 14400bps :(

driver je napisao(la):
...

Taj ping cesh dobiti samo u sluchaju da sedish kod provajdera za serverom....Koristio sam PTTovu poprechnu beskonachne brzine (nema ogranichenja ni tipa 2-3mbit) i shta sam dobio ? Najjachi serveri za recimo CS su ishli 60-150 ping, nishta stabilno....Nema toga kod nas josh dugo, ali uvodjenjem KDSa ti nece ni trebati, jer kad svi budu dobili bice gomila ljudi na njihovom serveru sa pingom 20...

btw, recimo beotel i verat su daleko iza ovoga...na domacim serverima idu i preko 100 zavisi od doba dana, a veza na 2mbit je kao Telecomova 256kbit, tako da je ovo najbrze shto moze u zemlji....

Ja sa bezicnom vezom ka YUBC-u imam ping do YUBC-ovog CS servera krajina.yubc.net 6-8 ms. A moj burazer ( [ser] Nivano) kad igra CS ima ping oko 10-30 ms u proseku. Maksimalno mu ide do 40 ms, zavisi od ostalih igraca. Ocu da kazem da ako se neko otvori ko ja moze da ima kvalitet. Ne treba biti toliko negativan.

Ja pricham o stranim serverima Jovane...na domacim, ping preko Telecoma je kao u lanu...

driver je napisao(la):
Ja pricham o stranim serverima Jovane...na domacim, ping preko Telecoma je kao u lanu...

Izvini shefe ja se bash ne razumem u CS. Ali pito sam burazera on kaze da ping sa stranim CS serverima ne prelazi 50 ms.

driver je napisao(la):
...

Skokni do igraonice "Delfin", oni imaju link ka Beotelu, i imaju ping od 30-ak pa naviše po Evropi. Igrao sam Q3 na holandskom serveru sa pingom oko 35, i nije bilo nekih većih problema. Jedino je frka kada je provajder inače opterećen, pa krene da laguje u pm..

Nishta od tih vashih <100 pingova... kada se omasovi (?!) cable kod nas svashta moze da bude

Mare je napisao(la):
1000 din za 500 meg je previse i uopste sta ce vam brza veza sa takvim limitima?
Slazem se! Ja sam sa bezicnim (256kbit/s=32KB/s) skinuo oko 2GB (slovima: dva gigabajta) za samo jedan dan!
Mislim 512kbit/s i ogranicenje od 500MB bas i nije logicno... :mrgreen:

Ljudi razmisljajte, jedino Vuk....ooops!
Ljudi razmisljajte, kada istrebljivanje piraterije dodje
na nivo fizickih lica, prvi za pretres ce biti vlasnici brzih internet veza.

Snejk je napisao(la):
...

Skokni do igraonice "Delfin", oni imaju link ka Beotelu, i imaju ping od 30-ak pa naviše po Evropi. Igrao sam Q3 na holandskom serveru sa pingom oko 35, i nije bilo nekih većih problema. Jedino je frka kada je provajder inače opterećen, pa krene da laguje u pm..

Ja sam radio u igraonici gde su bili Telecom i Beotel i ono je shit najgori...To 30 mora da si ubo jednom, jer ja nisam rekao da ne moze 30, nego da to ne moze da bude u kontinuitetu...To skache ko ludo i jedino na domacim serverima je upotrebljivo za igranje....Telecom je bar duplo bolji od toga, pa opet ne moze da se igra na stranim...

ovo sto rade je TOTALNA kradja 250eura za modem da bi imao bandwith od mizernih 64kbit bolje onda uzeti wi-fi za 50-80EU! sramota je,moj prijatej preko u segedinu sa istim kabel modemom ima 600 KILOBAJTA U SEKUNDI sto i jeste njegova optimalna brzina.#@$@^% ptt i ostale monopoliste okej misle da mogu sve.zato sada surfujem preko wi-fi ja (Wi-Fi= wireless) sa 115kbit/s.A kao sam cuo u Beogragu ima i dosta provajdera za ovu vrstu usluge.sve sto treba je kartica a ostalo po principu uradi sam,i izadje 60EU za karticu i oko 300 din za antenu i kablove od 75OHM.
pozdra i sve najbolje
P.S. i ja sam 0-24 na netu

isnogood je napisao(la):
...

Ja sa bezicnom vezom ka YUBC-u imam ping do YUBC-ovog CS servera krajina.yubc.net 6-8 ms. A moj burazer ( [ser] Nivano) kad igra CS ima ping oko 10-30 ms u proseku. Maksimalno mu ide do 40 ms, zavisi od ostalih igraca. Ocu da kazem da ako se neko otvori ko ja moze da ima kvalitet. Ne treba biti toliko negativan.

pa kolko košta ta bežična veza i koliko košta mesečna pretplata i kolika je brzina ???

Snejk je napisao(la):
Probao sam danas kako sve to radi na "odvrnutom" KDS (SBB) modemu, i mogu reći da zasad nema nikakve šanse da se bilo šta igra online van zemlje.. Lokalni provajderi imaju odlichan ping, probao sam yubc, eunet, itd, sve je oko 20ms, ali najbolji strani je užasan.. skoro 300 ms. Transfer je radio solidno, mada opet daleko od nekog optimuma. Koliko sam čuo, SBB sada pregovara sa PTT-om o proširenju, pa će se onda verovatno situacija malo srediti.

Jes da odgovaram na bajatu poruku, ali... Koliko sam čuo, SBB-ov internet provajder je InfoSky, a njima je glavna veza preko satelita. Satelit == smrt za ping.

Vrh Dno