Šta je novo?

Kreće Kablovski Net preko PTT KDS?

Problem je u tome sto su kod mene u kraju pre jedno godinu dana isli od vrata do vrata i potpisivali smo ugovore, placali na rate. Od svega toga jos uvek nista.

ja sam isto tako platio pa sam morao da cekam preko 6 meseci iako u ugovoru pise max 30 dana
inace provajder je media plus

pozdrav

RamOne je napisao(la):
Problem je u tome sto su kod mene u kraju pre jedno godinu dana isli od vrata do vrata i potpisivali smo ugovore, placali na rate. Od svega toga jos uvek nista.

Onu zgradu gde sam ja (par zdrada od tvoje) su razbusili i postavili su kablove. Valjda su uveli i taj KDS. Inace PTT je u pitanju.

Mica je napisao(la):
...
Prijatelju, dodju tehnicari, povezu ti kabl, prikljuce na TV, pojavi ti se slika (54 kanala otprilike) i TEK TADA platis. Nista pre....
Ne vidim u cemu je problem...

that's my point.... :rtfm:

Lucas je napisao(la):
...

that's my point.... :rtfm:
u kom si kraju ?

delimire, znam, u celom kraju su to uradili , jos u februaru, ali nista od signala jos uvek...

dzaba vam kablovi kad nisu vezani na KDS mrezu...

Evo malo da se vratimo na temu...
Dobio sam odgovor na prijavu od PTTa. Pa kaze:

Postovani,

Vi se nalazite na podrucju obuhvacenom PTT KDS mrezom koja ispunjava sve uslove za koriscenje usluge kablovskog internet-a. Vasa prijava je registrovana i kontaktiracemo Vas kad pocne prodaja kablovskih modema.

Za koriscenje usluge kablovskog internet-a neophodno je sledece:

1. Da ste pretplatnik kablovske TV PTT-a;
2. Da posedujete racunar sa funkcionalnim USB portom ili mreznom kartom;
3. Da imate kablovski modem (modem kupujete kod nas);

Sklapanjem ugovora sa nama u promotivnoj periodu i kupovinom modema dobijate:

1. Dva meseca 24 sata online sa maksimalnom brzinom 64 Kb/s BESPLATNO;
2. Mail box velicine 5MB;

Nakon isteka dva meseca promotivnog rada prelazite na komercijalni rezim koji podrazumeva izbor jedne od brzina u opsegu 64kb/s do 2Mb/s. Cenovnik i nacin tarifiranja ce biti blagovremeno objavljeni na nasem sajtu.

PTT Net
www.ptt.yu

Videćemo kako će se stvari razvijati. Zasad ide nekako.
Što se tiče PTT KDSa, ni ja nisam baš oduševljen istim, al kod mene (paviljoni) niko više nije nudio kablovsku, dok u blokovima i oko genexa već postoji kablovska mreža (radius vektor(valjda)) koja nudi nekakav kablovski net.

svi ste culi za planetsky.com (satelitski internet)

mesecno kosta 30 eura flat na 512kbps/s, jedino nemoze da se konstantno vuce preko 30 mb, znaci prekidate DL na 25mb, pa nastsavite za par sekundi

ptt kds nemoze da bude skuplji od 20 eura za 200 mb mesecno, a od ptt kds koristite samo up link , cak i da naplacuju veci protok (UP ili DL)
za up link nemozete da potrosite tih 200mb, sem ako postavite ftp server il nesto slicno, predpostavimo da nesaljete vise od 200 mb e-mail-ova mesecno, naravno mozete da uzmete najsporiji up link , npr. 64k

znaci za flat download na 512kbps/s mesecno treba da izdvojite 50 eura

u zgradi nadjete jos 4 korisnika interneta, razvucete mrezu, podelite troskove...

i kad se preracunate vas internet flat download kosta 600 din mesecno i to na 512kbps/s

jer ima negde jeftinije

moje mishljenje je da u praksi ne izgleda sve tako lepo i shareno

Smith je napisao(la):
...3. Da imate kablovski modem (modem kupujete kod nas)...
Svidja mi se ova recenica, mogli su da dodaju jedan smajli na kraju. Da li modem mora da se kupi kod njih ili moze da se nabavi licno preko nekog drugog?
Momci iz Kosutnjaka, zar taj deo nije pokrio Stanton sa svojom kablovskom televizijom i "buducim" internetom?

RamOne je napisao(la):
...

u kom si kraju ?

delimire, znam, u celom kraju su to uradili , jos u februaru, ali nista od signala jos uvek...

dedinje

log file za nekoliko dana, kao sto se vidi ukupan prosek je oko 50kbps/s, to je zato sto kad surfujete netom jedan IE nemoze da povuce 512kbps/s, nemoze ni 5, ali ako otvorite 10> IE, svaki ce da povuce 50kbps/s,
a sto se tice download-a , flashget, dap ... koriste svih 512kbps/s, naravno ako sajt sa koga preuzimate podatke ima takav up link ili podrzava, multi DL.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Svidja mi se ova recenica, mogli su da dodaju jedan smajli na kraju. Da li modem mora da se kupi kod njih ili moze da se nabavi licno preko nekog drugog?

Pa jasno je da PTT oće da zaradi na prodaji kablovskih modema, tako da bi verovatno pravili problem ako bi ih ja sačeko kod kuće sa svojim modemom. Ali s druge strane, ti kablovski modemi se dodatno podesavaju od strane provajdera. Plus, uvek može da se desi da modem koji je nabavljen sa strane jednostavno ne proradi zbog nekih nekompatibilnosti ili loše napravljene mreže. Setite se džumbusa sa ISDN modemima koji na jednom kraju grada nisu hteli da rade, dok su na drugom radili bez greske! A čini mi se da ELSA ISDN modemi nisu uopšte radili na Telekomovim linijama (a mozda i grešim?)

marko1101 je napisao(la):
log file za nekoliko dana, kao sto se vidi ukupan prosek je oko 50kbps/s, to je zato sto kad surfujete netom jedan IE nemoze da povuce 512kbps/s, nemoze ni 5, ali ako otvorite 10> IE, svaki ce da povuce 50kbps/s,
a sto se tice download-a , flashget, dap ... koriste svih 512kbps/s, naravno ako sajt sa koga preuzimate podatke ima takav up link ili podrzava, multi DL.

Sa takvom vezom samo to si skinu za dve nedelje? :eek:

kad sam prvi put uplatio , uzeo sam na tri meseca po 500mb mesecno= 18e mesecno

pa sam zato samo toliko skinuo

marko1101 je napisao(la):
kad sam prvi put uplatio , uzeo sam na tri meseca po 500mb mesecno= 18e mesecno

pa sam zato samo toliko skinuo

e pa to i nije lose!!!
mislim nije skupo ~1000 din. mesecno, ali 500mb

jel to samo kao neki promotivni period, ili za stalno?
(jel to kod nas :))
512kb/s rece? (nije kod nas :( )

evo flat

http://www.planetsky.co.yu/services.php?page=viewservice&id=Surfer&color=orng

Smith je napisao(la):
...

Pa jasno je da PTT oće da zaradi na prodaji kablovskih modema, tako da bi verovatno pravili problem ako bi ih ja sačeko kod kuće sa svojim modemom. Ali s druge strane, ti kablovski modemi se dodatno podesavaju od strane provajdera. Plus, uvek može da se desi da modem koji je nabavljen sa strane jednostavno ne proradi zbog nekih nekompatibilnosti ili loše napravljene mreže. Setite se džumbusa sa ISDN modemima koji na jednom kraju grada nisu hteli da rade, dok su na drugom radili bez greske! A čini mi se da ELSA ISDN modemi nisu uopšte radili na Telekomovim linijama (a mozda i grešim?)
moj jedan drug ima taj elsa isdn modem i savrseno mu i dan danas radi evo vec punih 5 godina

1000 din za 500 meg je previse i uopste sta ce vam brza veza sa takvim limitima?

Ovo je samo za surf a ja i sa modemom za 20 minuta skinem ono sto posle citam 2 sata a kosta mnogo manje, a za "ozbiljan" dl nije onda ne vidim svrhu...

a onaj flat ako je flat sta ce mu onda limit na 25 meg? Neko mozda hoce da spava i ostavi komp da skida...

Probao sam danas kako sve to radi na "odvrnutom" KDS (SBB) modemu, i mogu reći da zasad nema nikakve šanse da se bilo šta igra online van zemlje.. Lokalni provajderi imaju odlichan ping, probao sam yubc, eunet, itd, sve je oko 20ms, ali najbolji strani je užasan.. skoro 300 ms. Transfer je radio solidno, mada opet daleko od nekog optimuma. Koliko sam čuo, SBB sada pregovara sa PTT-om o proširenju, pa će se onda verovatno situacija malo srediti.

koliko sajtova, vezanih sa automobilsku industriju sa slikama od 150-1000kb ili obimnije napravljene FLASH sajtove, mozes da pregledas za tih 20 min.

a postoje programi koji blokiraju vezu na podeseno vreme ( npr. nasvakih 5 min) , ta blokada traje 3 sec sto je dovoljno.

za koje vreme ti se ucita ovaj forum u browser?

za koje vreme ti se ucita ovaj forum u browser?
--------------------
neverovatno brzo mogu da ucitam 20 stranica za manje od 3 minuta...

koliko sajtova, vezanih sa automobilsku industriju sa slikama od 150-1000kb ili obimnije napravljene FLASH sajtove, mozes da pregledas za tih 20 min.
----------------------
a koliko tih 1 mb slika ti mozes da pregledas sa takvim limitom? ne mnogo. I bitnije za koje vreme iskoristis tih 500 MB, po mojoj racunici mozes i za 3 sata?

Ipak realno daleko je od toga da mi ne bi zeleli brzu vezu ali sve sto trenutno postoji je na silu...

Za mene je prihvatljivo 10€ za 2 Gig min 64 kb
20€ za flat rate min 128 kb
30€ za flat rate min 256 kb
i ping max 40 sa stranim serverima.

Ako nemoze tako necu nikako...
jedino ako KDS bude free za domaci saobracaj i ne vise od 5€ za tih 200 meg.

stvarno neverovatnih 3 minuta

pogotovo kad mozes da skines 10mb faji, preuzmes 20 e-mail i ucitas tih 20 stanica i to u tih 3 min.

ni ja nisam verovao , dok nisam video

stvarno !!! NEVEROVATNO !!!

Nazad
Vrh Dno