Šta je novo?

Kreće Kablovski Net preko PTT KDS?

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Na sajtu www.ptt.yu je osvanula sledeća vest:

Korisnici zainteresovani za kupovinu kablovskog modema po ceni od oko 8250,00 dinara uz promotivan, besplatan pristup Internetu sa maksimalnom brzinom ogranicenom na 64Kbps u trajanju od dva meseca, mogu poslati svoje podatke (ime,prezime, adresa, telefon) na e-mail: [email protected] Ovaj vid prodaje kablovskih modema bice omogucen korisnicima u roku od mesec dana.

Znači 130€ za modem i dva meseca flat-rate al samo na 64Kbps.
Dal se ovo isplati?? Ako je na rate mozda i da... poslacu im mail da pitam da li moze na rate i da li je stvarno flat-rate

Brze od 64kbit/s nece ni biti, pogotovo kad se to rashiri po celom gradu/Srbiji....

Evo i prvog dela vesti (a u vezi sa brzinom):

U cilju promocije novog servisa korisnicima KDS PTT infrastrukture na Tosinom Bunaru u Beogradu koji su se prijavili za eksperimentalnu fazu je omoguceno koriscenje kablovskog modema i pristup Internetu u trajanju od dva meseca. Kako se radi o besplatnom koriscenju nasih resursa, maksimalna brzina prenosa ogranicena je na 64Kbps. Po isteku promotivnog rada i prelaskom na komercijalni rad korisnicima ce biti omogucen izbor maksimalne brzine od 64Kbps do 2Mbps, kao i kupovina modema na sest mesecnih rata.

Ako lazu onu, lazem i ja... videcemo

u hu!!! 6 rata nije lose, obzirom na dva meseca flata!!! brate, pripremite se svi kad opteretim link naredna 2 meseca 24sata dnevno!

e da ih i ja iskoristim majku im hostaplersku, da im naplatim moje telefonske racune :D :D :D

Miroslav je napisao(la):
u hu!!! 6 rata nije lose, obzirom na dva meseca flata!!! brate, pripremite se svi kad opteretim link naredna 2 meseca 24sata dnevno!

e da ih i ja iskoristim majku im hostaplersku, da im naplatim moje telefonske racune :D :D :D

Pa nista ondak! Znam ko ce da mi skine prve dve sezone South Parka! :D

covek,ja imam prve dve sezone south parka :D imam i trecu i pola seste... samo su u RA formatu, slika je ocajna, ali moze da se gleda u prozoru

stvarno mislish da nece biti ogranichenja nikakvog?

Miroslav je napisao(la):
covek,ja imam prve dve sezone south parka :D imam i trecu i pola seste... samo su u RA formatu, slika je ocajna, ali moze da se gleda u prozoru

Ma imam ih ja mnogo vise, ali je kvalitet ocajan - bas taj koji ti imas, i nisam ozbiljan kada kazem da ces ti to da skines i sl. vec onako ako budes u fazonu...

A kada ce taj crni kablovski net da stigne na Karaburmu? Pa ja jos ni digitalnu centralu nisam dobio... :(

Elem meni je stigao KDS (Novi BG kod Novog Merkatora) pa sad skupljam pare za kab. modem
BTW meni je dosta i 512kbit.... :D

Amon_Ra je napisao(la):
...

Ma imam ih ja mnogo vise, ali je kvalitet ocajan - bas taj koji ti imas, i nisam ozbiljan kada kazem da ces ti to da skines i sl. vec onako ako budes u fazonu...
nemoj da nisi ozbiljan! samo ako stigne to, saljite sta da skidam, jer ja pojma nemam :) a hocu da iskoristim to free :)

sto se tice linka, bice ogranicnje na 64kbps, to je kiloBIT a ne kilobajt i kilo kupusa...

Eto kad dobijete tih 2 meseca dzabe, ja vas castim eventualno nekim jazz-om, mozda neki film (jednom recju sta imam a vama se svidja :) )
Sve u svemu, sve po dogovoru :)

Miroslave, znam dobro taj osecaj kad dobijes link a onda ne znas sta (i odakle) da skidas, pa ti dodje jednostavno da pocupas svu kosu, ne znas sta ces sa sobom.. bas je za*eban osecaj 8)

Miroslav je napisao(la):
...

nemoj da nisi ozbiljan! samo ako stigne to, saljite sta da skidam, jer ja pojma nemam :) a hocu da iskoristim to free :)

sto se tice linka, bice ogranicnje na 64kbps, to je kiloBIT a ne kilobajt i kilo kupusa...

Nista ondak Miroslave, kada ubdes dobio taj flat ti mi se pohvali, a ja cu da te castim linkovima. Posteno?! :D

petri je napisao(la):
Eto kad dobijete tih 2 meseca dzabe, ja vas castim eventualno nekim jazz-om, mozda neki film (jednom recju sta imam a vama se svidja :) )
Sve u svemu, sve po dogovoru :)

Miroslave, znam dobro taj osecaj kad dobijes link a onda ne znas sta (i odakle) da skidas, pa ti dodje jednostavno da pocupas svu kosu, ne znas sta ces sa sobom.. bas je za*eban osecaj 8)
ma nije to do linka vec do ptt-a, dobar je osecaj da im malo potrosim za svaki naplaceni signal zauzeca :D :D :D

inace, ja bi pre otvorio neki svoj sharing server nego sto bi skidao... recimo kada bi onaj bezzicni projekat nase interne mreze proradio, ja bi prvi otvorio server

Miroslav je napisao(la):
...

ma nije to do linka vec do ptt-a, dobar je osecaj da im malo potrosim za svaki naplaceni signal zauzeca :D :D :D

Jos uvek nista od onog listinga, ja i dalje tvrdim da se signal zauzeca ne tarifira

inace, ja bi pre otvorio neki svoj sharing server nego sto bi skidao... recimo kada bi onaj bezzicni projekat nase interne mreze proradio, ja bi prvi otvorio server

Kako to mislis saring server?

jer neko probao taj KDS internet , mislim na PTT

koja adresa se dobija i da li moze da se dobije javna adresa?

1. nedostatak vremena i guzva kod ortaka na poslu. obecavam listing cim se situacija smiri, a izgleda da nece skoro :(

2. sharing a ne saring, znaci turam sve i svasta i ljudi turaju sve i svasta i ljudi skidaju sve i svasta dok neki treci turaju sve i svasta :)

Miroslav je napisao(la):
2. sharing a ne saring, znaci turam sve i svasta i ljudi turaju sve i svasta i ljudi skidaju sve i svasta dok neki treci turaju sve i svasta :)

Ok, znam sta je sharing nemoj da se sekiras ;)
ali sam te pitao kakav to sharing server bi ti da postavis?

pa jednostavno, sve sto neko skine sa neta da bude dostupno u tom domacem rezimu za free.

Miroslav je napisao(la):
pa jednostavno, sve sto neko skine sa neta da bude dostupno u tom domacem rezimu za free.

ne kapiras me..
mislio sam ftp, http..?

Zvao sam PTT i rekli su da će ovih 8250 din moći da se plati na 6 rata i da će dva meseca moći da se koristi flat-rate na 64Kbps, naravno za dž!!!!

a to :) pa pojma nemam, verovatno ftp da bi bilo omoguceno uploadovanje

Mozda bi trebalo da vasu diskusiju o http i ftp serverima premestite u zaseban topic. Mene je u osnovnoj učiteljica terala da dok pišem pismeni iz srpskog svako mali pročitam zadatu temu kako nebi zalutao.
Mada ovo o razmeni linkova za skidanje raznoraznih velikih stvari ima smisla.

Miroslav je napisao(la):
...

Pogresna adresa. KDS daje PTT, a ne Telekom.

Ja na KDS jos uvek gledam kao prevaru, kod mene, stari kosutnjak, su za godinu dana samo uveli kablove, pare su nam svima pokupili, a od signala nista, ni tv a kamoli internet...

pa ko vam kriv kad ste dali pare a nijse dobili uslugu
mislim, evo meni su uveli kablovsku televiziju i prilicno sam zadovoljan....
mada mi josh nisu razveli lepo kablove.... moracu to sam

??? ko nam je kriv... pa ptt koji je ispalio vecinu, ajd malo razmisli sledeci put pre nego sto lupis glupost, to se vecini desilo, za sada su odradili samo tosin bunar i jos neki kraj grada, vecina je ispaljena... ptt...
jel ima neko neki kontakt telefon, zalbe - informacije ili sta vec ?

izvini,
u pravu si, to sam rekao onako, u maniru nase propale lopovske zemlje :)()
idi na www.kds.co.yu imas tamo tel.

RamOne je napisao(la):
??? ko nam je kriv... pa ptt koji je ispalio vecinu, ajd malo razmisli sledeci put pre nego sto lupis glupost, to se vecini desilo, za sada su odradili samo tosin bunar i jos neki kraj grada, vecina je ispaljena... ptt...
jel ima neko neki kontakt telefon, zalbe - informacije ili sta vec ?

Prijatelju, dodju tehnicari, povezu ti kabl, prikljuce na TV, pojavi ti se slika (54 kanala otprilike) i TEK TADA platis. Nista pre....

Ne vidim u cemu je problem...

Vrh Dno