Šta je novo?

Krcanje & sustanje

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U zadnja tri dana pocelo je da se desava nesto jako cudno. Naime, totalno bez ikakvog razloga tokom slusanja online radio stanice putem Screamer Radio aplikacije, zvucnici su poceli toliko da krce i suste da je pesma bila skro nerazumljiva. Gasenje zvucnika i ponovno paljenje bi pomogli na minut ili dva, nakon cega se problem vraca (inace krchanje je identicno na oba zvucnika).

Pojacalo na zvucnicima ne deluje kao da se pregreva, mlako je na dodir. Probao sam da pustam MP3 i FLAC fajlove iz SongBird-a i WInampa, stvar je ista.

Sistem je W7 x64, zvucna X-Fi Titanium a zvucnici Microlab 7C. Meni ovo deluje kao pojacalo koje ce umreti uskoro ali nisam 100% siguran.

Nisam ali sam probao sluske na istoj zvucnoj i tih problema nema.

Svakako probaj integrusu, cisto da se otkloni ta sumnja, a izlaz za sluske nije isti kao analogni izlazi.

Ja s vremena na vreme imam situaciju sa solo2 da se cuje pucketanje u pratnji blagog sustanja (ne ni blizu toliko kao sto si ti opisao da je nerazumljiv zvuk), a to je kod mene sve posledica krsa od kompa na koji su nakaceni. Napajanje mi ne daje normalne napone na +12v, +5v i +3,3v, plus je ploca imala defekt na ATX pinovima (2-3 pina malo pocrneli od istog napajanja sto me je uskratilo za CPU Fan i SATA slotove, a usput i te voltaze nisu bas pod konac uvek, ali radi kanta jos uvek kako-tako). Usled svega toga, javi se povremeno ta mala cujna anomalija na zvucnicima, koja sama nestane posle uglavnom kraceg vremena. Stabilizatore i UPS-eve naravno ne koristim. Ovo se ne desava sa zvucnicima kad im je izvor bilo koji drugi uredjaj, i to na istoj uticnici kao i kad su ubodeni u komp (probani na cd player-u, dvd player-u, tjuneru, deck-u, mp3 player-u). Znaci, kod mene je definitivno problem u kucistu (zvucna nije problem) tj. u struji. Proveri da li imas slicne uzroke kao ja. Ne verujem da je do samih zvucnika...

Nazad
Vrh Dno