Hteo sam da prokomentarišem, ali sam shvatio da ni oni koji postavljaju aukcije, po ovome što si napisao, nisu ništa bolji od limunda.
Lepo su vas navukli, nema sta.
Taman kad Vam se usladilo, uvalili vam 10 dindzi.
Ljudi iz Limunda to rade zbog para ne zbog ljubavi prema Vama i Vama da cine uslugu!
Zato kome se ne svidja nek kupi pinkle i nek ide!
Ja taj servis nit sam koristio niti sam kupovao nesto, `oma da se razumemo.
Naviko narod sve za dz, pa moze za dz, ali dok se ne stvori kriticna masa.
:laugh:postavljanje oglasa naplacivati ne smatram normalnim.
Neko zaradjuje tako sto ima banere po sajtu/forumu, neko zaradjuje od provizije, neko na treci nacin. Vama smeta ovih 10 dinara toliko da bi migrirali na drugi sajt, a da su povecali proviziju sa 4 na 5%, ne biste se ovoliko bunili, kao sto i dalje kupujete gorivo i ulje kad skoci i do 30% a ne 1%, zato sto vam je nepotrebno da biste zaradjivali pare.Evo, neka ovde uvedu da se placaju oglasi, deset dinara po predmetu koji stavite u oglas, maksimalno trajanje oglasa 7 dana, ponovno pokretanje opet deset dinara po predmetu.
:laugh:
Neko zaradjuje tako sto ima banere po sajtu/forumu, neko zaradjuje od provizije, neko na treci nacin. Vama smeta ovih 10 dinara toliko da bi migrirali na drugi sajt, a da su povecali proviziju sa 4 na 5%, ne biste se ovoliko bunili, kao sto i dalje kupujete gorivo i ulje kad skoci i do 30% a ne 1%, zato sto vam je nepotrebno da biste zaradjivali pare.
Ko zivi prodavajuci Limundu, i treba da ima neke troskove. Razumem ja da provizija od 4% vec postoji, ali ko prodaje 190 predmeta (kao sto je neko vec pomenuo), sta mu smeta da da nekoliko hiljada dinara, kada zaradi mnogo vise. Da nema Limunda, verovatno bi isao na gradjevinu...
Oni koji sa vremena na vreme prodaju nesto veliko (hw ili hi-fi komponente), njima 10 ili 100 dinara nije problem, uostalom provizija ce ih izaci 500-1000.
Oni koji prodaju dzidza-bidze i krs po 100-200 dinara koji niko ne kupuje i stavljaju istu aukciju 10 puta mesecno su ocigledno operisani od ekonomije, ekonomike i matematike, i nemaju nikakvo pravo da se zale niti da izvoljevaju, nego da budu srecni sto imaju sta da jedu, posto meni ovo ponasanje nikako nije normalno.
Видим да причају људи који уопште не знају о чему се ради,нити их занима да уђу у суштину!
И са таквима не вреди расправљати...
Malo je 10din, trebalo je vise da bude. Onda bi se manje djubreta prodavalo po limudu.
Ljudi nisu spremni da rizikuju da im vredne stvari odu u bescenje. Na primer jarodavao sam neke stvari mesecima i na kraju prodao. Znaci, za svaku robu postoji kupac.A da sam davao svake nedelje po 10din,sami izracunajte.. Sve kritike apsolutno stoje! A vi nam i dalje ne dajete dobar razlog! LICNO VISE VOLIM ISTINU,KOLIKO GOD EGOISTICNA I ALAVA BILA,NEGO DA ME NEKO PRAVI LUDIM. KAD GOD MI JE NEKO U OVOJ ZEMLJI REKAO DA RADI NESTO ZA MOJE DOBRO U 99% SLUCAJEVA JE HTEO DA ME ZAJ..E! BUDITE PAMETNI I POVUCITE ODLUKU! VELIKI POZDRAV SVIM NADAM SE I NE BIVSIM LIMUNDOVCIMA!
Kada citam komentare nekih ljudi ovde imam utisak da nemaju pojma sta se sve promenilo na Limundu od poslednjeg "renoviranja" i zasto je aca otvorio ovu temu. Uprkos tome maksimalno postujem njihovu dobru volju da truju u temi i ponasaju se kao da su izmislili ebay, ali ih molim da se makar malo upute u celu pricu da ne bih morao da posegnem za moderatorskom palicom.
Hvala
A da pri tome nije spreman da krene sa aukcijskom cenom.
Ovo takodje znaci da ce skinuti ljude sa sajta koji ovaj sajt koriste kao "selling station", tj. imaju 500 aukcija koje im stoje vec mesecima, pa ako nesto ode, ode. Limundo nema nista od ovoga, pa sto bi ih trpeo?
U isto vreme otarasice se i ljudi koje sam pomenuo gore (koji prodaju robu za 50-200 dinara), zato sto su im oni beskorisni. Nemaju nista od njihovih 4% od 100 dinara, 10 ljudi koji prodaju skuplje komponente ce dati vise na proviziju nego 7000 ovakvih.
A sada ce ostati stvari koje ljudi stvarno hoce da prodaju, i znaju da ce ih neko kupiti, pa im nije zao da daju pisljivih 10 dinara da bi prodali zvucnike od 300 evra. Nije poenta da tamo ima 100 'iljada ljudi i trenutno postavljenih aukcija, nego kvantitet stvari koje odlaze, a umesto njih dolaze nove. Svi srecni, i kupci, i prodavci, i Limundo, i sajt brzi, i lakse moze da se nadje ono sto ti treba.
Cisto da se razumemo, ne placa se tvoje pravo da ti nesto prodas koje ti je zagarantovano ustavom, nego mesto gde ces ti to uraditi. Ne znam kako je u Americi, ali kod nas ima tacan cenovnik. Ako hoces da prodajes sladoled na Banovom Brdu, cena metra kvadratnog na trotoaru u Pozeskoj je 1000 evra (ili 2000e, ne secam se jel 1m² ili ukupno, ali nije ni bitno), za masinu jedan, i za tvoju stolicu i suncobran drugi. U Knezu je 6000e. Da ne bude zabune, ovo se placa pored poreza, na usluge, polovne, ili nove stvari, nebitno.
Ne znam zasto bi na internetu situacija bila drugacija. Neko je te servere platio, ulozio u posao koji je veoma lako mogao da propadne, znaci rizik je bio ogroman. Sad ima pravo da naplati, ili ako on odluci, da ne naplati koriscenje istog. Procenat provizije je za njihove usluge posredovanja, a tih 10 dinara je za njihove usluge odrzavanja servera.
Njihova odluka da ovo pravilo ne vazi za pocetne cene od 10 je verovatno zato sto ovo njih promovise, mnogo ljudi tamo dolazi sa nadom da ce da kupe nesto vredno sto niko drugi nije video za 10 dinara. Ovo privlaci (neke) ljude na taj sajt, i oni nece da naplacuju sopstvenu reklamu.
Nije bitan kvantitet, nego kvalitet. Od 10 000 ljudi, tih 7 000 sto ti spominjes da ce da odu, su oni koji prodaju narodnjacke kasete po 80 dinara, novcanice iz 70-90 godine za 120 dinara (za koje sam siguran da ih svi imamo u podrumu), neispravne celerone po 200din i tako dalje... sto se mene tice, a i sto se Limunda tice, ti slobodno mogu da idu. Zato sto preplavljuju sajt glupostima koje niko ne kupuje (ne, za novcanice koje svako ima, a i da nema moze da nabavi mnogo jeftinije nego 80 po jednoj na Limundu. Ne verujem ni da iko kupuje neispravne procesore posto nisu podlozni popravci), i nista ih ne kosta da ih stavljaju iznova i iznova (jedan user postavi 5 strana novcanica, i ti ne mozes da nadjes ono sto ti treba u moru beskorisnih stvari).
Ovo takodje znaci da ce skinuti ljude sa sajta koji ovaj sajt koriste kao "selling station", tj. imaju 500 aukcija koje im stoje vec mesecima, pa ako nesto ode, ode. Limundo nema nista od ovoga, pa sto bi ih trpeo?
U isto vreme otarasice se i ljudi koje sam pomenuo gore (koji prodaju robu za 50-200 dinara), zato sto su im oni beskorisni. Nemaju nista od njihovih 4% od 100 dinara, 10 ljudi koji prodaju skuplje komponente ce dati vise na proviziju nego 7000 ovakvih.
A sada ce ostati stvari koje ljudi stvarno hoce da prodaju, i znaju da ce ih neko kupiti, pa im nije zao da daju pisljivih 10 dinara da bi prodali zvucnike od 300 evra. Nije poenta da tamo ima 100 'iljada ljudi i trenutno postavljenih aukcija, nego kvantitet stvari koje odlaze, a umesto njih dolaze nove. Svi srecni, i kupci, i prodavci, i Limundo, i sajt brzi, i lakse moze da se nadje ono sto ti treba.
Evo Milane nadam se da sam bio u potpunosti objektivan.
...da ne bi imali 3 strane nego 50-100. Limundu ovaj dodatni posao nije potreban posto ce ostati 3000 hiljade aukcija (tudja procena koja je i realna), a ne 20.
A i nemoj da uporedjujes besplatne oglase u Halo oglasima sa onim beskorisnim na limundu.
Cisto da se razumemo, ne placa se tvoje pravo da ti nesto prodas koje ti je zagarantovano ustavom, nego mesto gde ces ti to uraditi.
2009. u junu Limundo broji 20.000 članova.
Upravo tada Limundo je privukao investiciju od 435.000 evra.
Ovim je napravljen još jedan korak ka ostvarenju cilja: najbolji doživljaj kupoprodaje.
2010. kreće sa radom Kupindo koji predstavlja savremenu robnu kuću.
Kupindo je nastao kao potreba da se proširi način prodaje i kupovine na Limundu. Ovim je omogućena kupovinu predmeta po fiksnoj ceni.
Dodatna investicija od 335.000 evra u Limundo grupu bila je podstrek ka ostvarenju ambicioznog cilja, da Kupindo postane tvoja robna kuća.
Nije da ih branim(namam od toga apsolutna nista) ali ljudi hoce da im oba sajta zive,a ne da im jedan propada jer ljude mrze da umesto limundo ukucaju u google kupindo i tamo postave svoj oglas koristeci isti profil kao i na limundu i prebacivajuci svoje ocene sa jednog na drugi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari