Šta je novo?

Kraj Limunda

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U nedostaku Paypal-a i pristupa eBay-u vecina nas se odlucila za kupovinu na do sada najvecem aukcijskom sajtu kod nas, Limundu. Limundo je imao dobru taktiku, jer za razliku od ostalih potpuno besplatnih domacih sajtova za aukcije on je uspeo da privuce ljude iako se placala provizija na prodate predmete. Prodavci su radi velikog broja kupaca pristajali na provizije koje su mogle da se podnesu, oko 4 %. Medjutim, od 6. septembra Limundo menja taktiku, i pocece da naplacuje i pokretanje aukcija, po 10 din, tj. sve one kojima nije pocetna cena 10 din koje ce biti za sada besplatne. Ko se razume u trgovinu, aukcije od 10 din su ili tesko djubre ili ultra popularne, kao sto su mobilni telefoni i sl. tj. samo takve smeju prodavci da pokrenu sa 10 din a da ne strahuju da ce prodati predmet u bescenje. Sve ostale aukcije moraju da pocnu oko realne cene, a to sigurno nije 10 din. Ovim cinom uvodjenja bukvalno haraca na prodavce vecina velikih igraca ce napustiti Limundo ili ga je vec napustila. Limundo je privatna firma i kao takva ima pravo da radi sta hoce. ALI, Limundo su digli posteni clanovi, a takvi clanovi su sada stavljeni pred svrsen cin, da rade za Limundo. Jer, zamislite, imate na prodaju 100 predmeta sa simbolicnom cenom od 100-200 din. Aukcija se vrti nedelju dana. Takvi predmeti ne moraju i ne mogu svi da se prodaju cim se pojave na aukciji, a i SEKA je na delu. 10 din za postavljanje je 1000 din nedeljno haraca za Limundo, 4000 mesecno kada se ponove aukcije. Takvi prodavci sigurno nece pristati na ovo. Ako nema takvih prodavaca nece biti ni bogate ponude na Limundu, znaci bice i manje zavrsenih transakcija. Neko je urednistvo sajta pogresno savetovalo i ovo nece lepo da se zavrsi. Limundo ce sam od sebe nestati.
Jer, vecinu stvari, a i mnogo vise, je receno i na samom Limundo forumu, ali tamo je cenzura, i mnogo postenih clanova je vec dobilo trajnu suspenziju samo zato jer je reklo javno svoje misljenje neslaganja sa ovim nametima.
Pozivam clanove Benchmarka koji su clanovi i Limunda da uzmu ucesce u bojkotu novih pravila i da zajednickim snagama ili nateraju rukovodstvo Limunda da duboko razlisli sta je uradilo i vrati stvari kakve su bile do juce i vrati sve "politicki" suspendovane clanove. Ili ako nista ne urodi plodom da se zajedno svi presele na neki posteniji sajt.
Hvala na vasem vremenu.

Ja sam odlucio i odlazim sa sajta na neki drugi i sto se tice toga vec sam uzeo ucesce u bojkotu. Ko normalan pristaje da NOVU robu vezanu za kompjutere prodaje za 10 din. Mislim da ce Limundo postati sajt za prodaju krs opreme i neki ga vec zovu Krsindo.
Imam trenutno 190 aukcija, i sta, svake nedelje da platim 1900 dinara.... ma idi, bre....

MA krelci; tuga bozija sta napravise; zgrozio sam se kad sam procitao mail!

Osladile im se pare pa sad oce da deru :/

Hvala drugar...i ja sam jedan od suspendovanih i nikada se necu vratiti na (li)MU(n)DO...totalni bezobrazluk, neprofesionalizam i monopolizam su sikazali za neko kratko vreme...kasno je pa cu skratiti, vecina nas 'izbeglica' i razalovanih je presla na KUPILAKO...alegro je isto tako u igri ali se prestruktuiramo na KupiLako...POZIVAM i ovom prilikom clanove i ostale potencijalne clanove da dodju na KupiLako i tako nastavimo saradnju...

Da, misli na prodajlako.com. On je i na jednom drugom forumu takodje napravio isti lapsus.:D

eh..a samo što sam se registrovao :wall:

Bogu hvala, bar sam par lepih stvari kupio ;)

Zato su i napravili Kupindo, za fixne cene. Svejedno, ja sam već dugo na kupujem-prodajem, halo oglasi.

kasno je pa cu skratiti, vecina nas 'izbeglica' i razalovanih je presla na KUPILAKO...

lol

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Domeni/kupilako-com/1171124 :D

Inace, skoro sam dobio opomenu na Limundu da saradjujem van aukcija, sto apsolutno nije istina. Nikada to nisam radio. I uopste ne razumem odakle im to?

Inace, limundo je pun prevaranata. Imam toliko negativnog iskustva da se prosto zapitam kog djavola trazim uopste tamo. Ima dobrih ljudi, ali i oni pate.

Ne znam stvarno sto koristite Limundo...

Kako nemogucnost PayPala , pa imate temu na topicu ... radi sve kako treba..

Ja ne znam dal bih ikad nesto kupio na Limundu, s`obzirom na kolicinu prevaranata i krs robe... O novom mozda bih razmislio, a o starom da i ne govorim. I da, paypal ok radi.

Prodavao sam ja novo i davao, gde sam mogao, i pisanu garanciju, tako da ima i neceg dobrog, samo treba naci. Prevarante ces svuda naci, pa i ovde ima tema sa ispalama.

Oću bre keš:) na ruke

Prilozi

• paypaliskustvo.jpg
    paypaliskustvo.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 47
Ima prevaranata ali ima i postenih ljudi i prodavaca. Moja keva recimo nonstop visi na limundu i kolekcionar je znacaka i starih novcica i nikad nije imala problema sa prodavcima a bar 2-3x nedeljno nesto kupi sa limunda, ali moram priznati ovo je veliki udarac prodavcima. Veliki broj njih prestace da prodaje, dok ce ostali migrirati na neke druge sajtove.

No mislim da bi trebali da sacekamo par dana, mozda cak i koju nedelju da se situacija smiri, mozda ce i oni promeniti ovaj sistem prodaje u neki drugi, kao sto je to uradio recimo rapidshare videvsi da sa onim glupim sistemom bodovanja gubi mnogo ljudi...

Ja sam tamo odradio 100tinak kupo - prodaja, i nisam nikada imao problema. Imam oko 20ak aukcija, i da dajem baš 200 dindži svake nedelje, nije mi ni na kraj pameti.

Par puta sam se opekao i dao početnu od 10 dinara, i uvek dao ispod cene da ispoštujem kupca i limundo. I od onda, jok ja.

Možda u tom trenutku nekom to nije trebalo, ili je trebalo, a nije imao para, a ja nagrabusim.

Divim se ljudima koji daju recimo oglas za PS2, i onda "dogura" do cene 3000-3500 dinara, a realno, samo čipovanje košta 3000 dinara.

Ako stvarno odluče da ovo odrade, neću im se tamo više pojavljivati. Ili ću ostaviti jednu jedinu aukciju. Pošto neretko imam više komada iste robe, pa "razbacam" u raznim vremenskim periodima.

Oni bolje da pretresu likove koji daju aukcije na pogrešnim mestima, robi kojoj uopšte tamo nije mesto, i još postave na 3-4 mesta, a imaju jedan komad, ponekad mi dodje da namerno licitiram na svim mestima, pa da vidimo šta će onda.

Kad sam procitao mail bas sam se razocarao. E sad da, PASCE PONUDA A SAMIM TIM I PRODAJA!! Videce uprava Limunda da stvari idu nizbrdo i ponovo ce slati mail clanovima sa nekakvim obrazlozenjem nebili se ljudi vratili.. Pitanje je dali ce do toga doci ...

verovatan razlog ovog njihovog postupka sa uvodjenjem cene za postavljanje oglasa je POHLEPA!!!!

Pored alavosti, propuste kao sto su ocajna pretraga, katastrofalne kategorije, nedostatak filtera za pretragu i slicno ne treba ni spominjati...

Sada sam probao da postavim jedan predmet na kupindo. Golo ******. Ograničen broj mesta u opisu.

Užas.

Bolje im je bilo pre, na početku, za licitacije koje su kretale od 10, 1 posto provizija. A koje kreću od neke druge cene, neka druga provizija.

Molim kolege forumaše da mi na PM pošalju malo alternativnih linkova za prodaju, pošto na limundu nećemo još dugo raditi.

Ili još bolje, ako modovi dozvole, da svako u svom postu da link gde radi.

Ja sam do sada oglašavao i na HaloOglasi, i na NovostiOglasi, linkovi i nisu potrebni.

Ljudi zar vam stvarno smeta tih 10 dinara po aukciji? Ne ide mi u glavu ako neko tako zaradjuje i ima 200 predmeta trenutno na aukciji, i prodaje 190 predmeta nedeljno, sto ne bi imao da plati 1900 dinara?!?

Mislim, razumem ja da su oni pohlepni i da sire svoje cene i zahteve, ali 10 dinara po aukciji :S:...

Osim ako ne prodajete krs i gluposti po 50-200 dinara, ne razumem ovoliku frustraciju.

I ne, ne radim tamo niti sam u nekom tajnom dogovoru sa njima, nego samo mi ne ide u glavu :wall:.

Ljudi zar vam stvarno smeta tih 10 dinara po aukciji? Ne ide mi u glavu ako neko tako zaradjuje i ima 200 predmeta trenutno na aukciji, i prodaje 190 predmeta nedeljno, sto ne bi imao da plati 1900 dinara?!?

Mislim, razumem ja da su oni pohlepni i da sire svoje cene i zahteve, ali 10 dinara po aukciji :S:...

Osim ako ne prodajete krs i gluposti po 50-200 dinara, ne razumem ovoliku frustraciju.

I ne, ne radim tamo niti sam u nekom tajnom dogovoru sa njima, nego samo mi ne ide u glavu :wall:.

Zato što su pohlepni i jedni i drugi, čast izuzetcima.

Problem je što hoće da naplate 10 dinara pri vsakom pokretanju aukcije, a ne po predmetu.

I ako ja prodajem polovan USB Rack za 1000 dinara, i stavim da mi aukcija traje 3 dana, i ako se ne proda , da se pokrene još 9 puta.
I ako nema zainteresovanih, ja sam za 30 dana, potrošio 100 dinara, a nisam još uvek prodao predmet.

E, u tome je problem. A zamisli onog ko ima 50 aukcija, koje traju po 3 dana? I proda svaki 5. predmet nedeljno?

To je problem u priči.

Problem je što hoće da naplate 10 dinara pri vsakom pokretanju aukcije, a ne po predmetu.

I ako ja prodajem polovan USB Rack za 1000 dinara, i stavim da mi aukcija traje 3 dana, i ako se ne proda , da se pokrene još 9 puta.
I ako nema zainteresovanih, ja sam za 30 dana, potrošio 100 dinara, a nisam još uvek prodao predmet.

E, u tome je problem. A zamisli onog ko ima 50 aukcija, koje traju po 3 dana? I proda svaki 5. predmet nedeljno?

To je problem u priči.

Hteo sam da prokomentarišem, ali sam shvatio da ni oni koji postavljaju aukcije, po ovome što si napisao, nisu ništa bolji od limunda.

Hteo sam da prokomentarišem, ali sam shvatio da ni oni koji postavljaju aukcije, po ovome što si napisao, nisu ništa bolji od limunda.

Da li si bio na Limundo nekad i trgovao ili ovakvu procenu dajes, onako, pausalno? Ocigledno neznas o cemu se radi a jos mi kazes da sam isti kao oni. Jedino sto mi pada na pamet kao opravdanje to je da provociras. Nemoj samo da se pozivas na ebay i paypal i ostalo....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno