Šta je novo?

Kradja naloga na FB

Ivan985

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2009
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
3770k, phanteks thcp 14 - r5 3600, esports duo 34
Matična ploča
GA-Z77X-UP4 TH - MPG B550 GAMING PLUS
RAM
2x4gb 1833mhz patriot- 2x16gb 3600mhz kingston
GPU
Asus hd7950 - Msi rtx3070 ventus 3x
Storage
120gb v300 kingston - 1tb kc3000
Zvuk
lusya dac- isk hf2010
PSU
Corsair hx850 - Antec NE850G M
Kućište
Cm stacker 830 - Antec performance ft1
Monitor
Hp x27q
Miš & tastatura
Lenovo legion - Razer DA essential
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Mojoj sestri, vec neko vreme (3 meseca), neko stalno menja password na facebook-u. Stavljala je razne sifre, menjala i uvek je uspevao da nanovo provali sifru. Danas je promenio i ime i prezime. Trazili smo mail adresu na koju da se zalimo, ali na fb bukvalno takav email ne postoji. Ovo je prevrsilo svaku meru. Ako znate ljudi pomozite, kome da se zalimo, na koju adresu, ili kako da se zastitimo. Ja sam poceo da se nerviram. Dodje mi da ubijem nekoga. Bezobrazluk cist. Sta neko moze da ima od toga? Svaki predlog dobrodosao.

Probaj eventualno formatirati računar jer je vjerovatno taj tip ubacio virus u vaš kompjuter čim može stalno ulaziti u profil, a žalbu batali, to je samo šminka, oni iz fb-a neće to ni pogledati ^^

Probaj eventualno formatirati računar jer je vjerovatno taj tip ubacio virus u vaš kompjuter čim može stalno ulaziti u profil, a žalbu batali, to je samo šminka, oni iz fb-a neće to ni pogledati ^^

Ma jasno mi je sve, samo sam pukao skroz. I sto je najgore izgleda da je sve zbog texas holdem cipova. EEEj. J***ni FACEBOOK. Nemam nalog i nikad mi nece ni trebati.

Facebook je najgori po pitanju kontakta. Tu i tamo moze da se naleti na neki navodni formular gde mozes da posaljes neki "predlog" ili slicno, ali to ocigledno naravno niko ne gleda.

Izgubio sam interes u Facebook bas ponajvise zbog toga. Neverovatno me nervira sto takve stvari dozvoljavaju u Americi, da jedna firma poput Facebooka moze da posluje bez da ima support hotline, e-mail kontakt, nikakav nacin da ih kontaktiras kao korisnik. To bar u Evropi ne moze da prodje...

Proveri na koji mail ti se salje password za fejsbuk, ako je yahoo imas rupetinu u celom funkcionisanju tog djubreta.

1. Promeni password na fejsbuku i obavezno (prvo) promeni mail na koji ti salje informacije o promeni, kao i pitanja za recovery passworda.

2. Obavezno to sve uradi i za yahoo...

drugar je imao slicnu igranku i sve se svodilo na prilicno los sistem zastite yahoo mail naloga.

Poslednja izmena:
mozda je koristila iste sifre za fb, mail, forume... neko na nekom forumu je imao pristup i probao sifre na fb i mailu i sada moze da radi sta hoce. nije dovoljno da ti promenis sifru na fb ako taj neko moze da trazi da se sifra posalje na mail kome ima pristup.
promeni sve sifre vezane za fb. i konektuj se preko telefona ili drugog racunara par dana.

Promenjen mail, snimio svez win7. Hvala na predlozima, videcemo da li ce se ponoviti, mada sumnjam.

samo nek promeni mail za prijavu i nema problema...

mozda se ulogovala na lazne stranice takozvane phishing stranice koje izgledaju isto kao stranica od fb ali kad uneses podatke salje se tome liku koji je napravi tu stranicu...
Kad si isprobavao sve a nista nisi dobio preostajeti da se obratis podrsici facebooka pisi na engleskom i kazi svoj problem neka bude sve jasno i odg. ti u narednih sedam dana....

[email protected]

Mozda je ulazila na svoj fb account sa drugih kompjutera gde su instalirani keylogger programi. Neka pripazi gde koristi internet i gde ulazi na fb, jer ako je ovo u pitanju, koju god sifru da stavi, ovaj ce uvek znati.

ma danas sve rade samo da saznaju sifru za fb a ne znam sto im je to interesantno da preturaju po tudjim postama 🙁

mozda je i negde sacuvala lazinku na pretrazivac i samo preko pretrazivaca videli sacuvane lozinke...

Imas nanetu razne skripte od sumnjivih tipova za kradje mnogo ozbiljnijih stvari(kartice,racuni,datumi) nego sto je Facebook nalog(licno nikad nisam koristio).Sve su svemu itekako je moguce ukrasti ga i najbolje sve formatirati, promeniti sifre, i koristiti neki sigurniji mail provaider recimo Gmail.

Nadam se da ce sve ovo pomoci.
Pozdrav

Mozes i ovako da vidis sa kog kompjutera neko pristupa tvom nalogu. Otidjes na facebook kliknes na podesavanje naloga i onda pri dnu stanice kliknes Sigurnost naloga i tu ces videti na koliko kompjutera je tvoj profil ulogovan i datum.

@ivan123

Ivane samo malo ja to nmg da vidim moze malo detaljnije objasnjenje?

Nazad
Vrh Dno