Šta je novo?

Kradena roba na forumu ?!?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Kradena roba na forumu ?!? -> Split iz "Obaranje cena graf. kartica?"

ok, ok... jedno pitanje za sve:
postoji sema u gradu da se kupe komponente po smesnim cenama. npr. ja sam kupio pre mesec dana 2x512MB KingMax memorije za 50e. (znaci 25 e. za 512MB modul), onda Maxtor 250GB za 90e. ...
e sad robe nema uvek ali kad dodje cene su ovakve kakve sam naveo.
roba je nova, nekad ima i propisnu kutiju ali nema nikakvu garanciju.
ja ovu robu kupujem preko drugara koji, normalno, neca da kaze nista vise o izvoru (e da, i drugar se jos ugradjuje u cenu tako da pitaj boga koliko to njega kosta).
pitanje je naravno da li neko zna nesto vise o ovome i dovoljno je lud da prica o tome :>

sto se tice cena grafickih kartica nasi dileri su recimo ekstra "bezobrazni" jer drze cene visoko ekstremno dugo. praksa je da sve cene prvo u nemackoj skoce/padnu pa se to isto desi kod nas posle recimo dve nedelje. graficke kartice su u nemackoj vec vise od mesec dana ekstremno pala ali kod nas i dalje stoje cene. sigurno se tesko rasprodaju zalihe grafickih kartica ali mi sve to traje dugo :) za info o cenama u nemackoj koristite www.alternate.de

Poslednja izmena od urednika:
hmm.. deluje prosto: drpis negde novu robu pa je prodajes za male pare.

kovacm je napisao(la):
ok, ok... jedno pitanje za sve:
postoji sema u gradu da se kupe komponente po smesnim cenama. npr. ja sam kupio pre mesec dana 2x512MB KingMax memorije za 50e. (znaci 25 e. za 512MB modul), onda Maxtor 250GB za 90e. ...
e sad robe nema uvek ali kad dodje cene su ovakve kakve sam naveo.
roba je nova, nekad ima i propisnu kutiju ali nema nikakvu garanciju.
ja ovu robu kupujem preko drugara koji, normalno, neca da kaze nista vise o izvoru (e da, i drugar se jos ugradjuje u cenu tako da pitaj boga koliko to njega kosta).
pitanje je naravno da li neko zna nesto vise o ovome i dovoljno je lud da prica o tome :>

Veruj mi da cu se posle ovoga na sve moguce nacine potruditi da pronadjem i tebe i tvog druga.!
Naime, meni je radnja opljackana u maju mesecu i siguran sam da ima jos vlasnika firmi koji bi zeleli da saznaju tvoj "izvor" jeftinog HW!

pa koliko su ti to robe digli? :(
mislim da nije kradena roba... ili ako jeste onda to rade periodicno i non-stop :)
i zasto kazes da "ima jos vlasnika firmi" - da li to znaci da je vise radnji opljackano?

kovacm je napisao(la):
mislim da nije kradena roba... ili ako jeste onda to rade periodicno i non-stop :)
i zasto kazes da "ima jos vlasnika firmi" - da li to znaci da je vise radnji opljackano?

Koliko su mi robe digli ima napismeno u policiji a nadam se da ce se na ovaj nacin i naci neki kanali!

Jel' treba digitron da se izracuna da nema na svetu da se kupi nova memorija 512MB za 25e po modulu (sa uracunatom marzom tvog "druga"), bez garancije. Jedini nacin da se dodje do tih cena je bas pljacka. I da, ima jos firmi koje su opljackane i po nekoliko puta.

Ali sada ce sve biti lakse!

Poslednja izmena:
kovacm je napisao(la):
Mislim da bi bilo korektno i ljudski da se javis simpsonu ako raspolazes (a ocito raspolazes) izvesnim informacijama.

E decko, kradena roba se ne kupuje. prvo - jer je nemoralno, a drugo jer se tretira kao krivicno delo. Sad ces ti da pitas:"Otkud sam ja znao da je kradeno?" ali u zakonu kaze da je onaj ko kupuje nesto po znatno nizoj ceni od stvarne vrednosti svestan da nesto nije u redu (citaj da je kradeno).

a c a je napisao(la):
Ja mislim da kovacm gospodina vise necemo videti na ovom forumu.
polako!
zasto svaliti sve na co'eka ako on nije kriv, u smislu da nije znao da je kradena roba :)
neka se ovo zavrsi mirnim putem!

kovacm, predlazem ti (mada nisam ja tu da dajem predloge) da se javis simson-u i rascistite to!
On ima serijske brojeve komponenti i neka ih uporedi sa tvojim i to je to! :wave:

Aj' sad bre nemojte da se svi pravite cistunci!!! :S: :S: :S:

Vi kao ne bi pazarili nesto po takvoj ceni? Zabole coveka odakle je. Sto se mene tice maznuto je napolju i doneseno ovde. Retko ko je dovoljno lud da valja nesto maznuto ovde - bas ovde. To pravilo prvo vazi za automobile i ovakve kompjuterske komponente sa serijskim brojevima, a to definitivno nisu maznuli "klinci" posto bi ih valjda ova nasa ultra-mega-giga "sposobna" :wall: policija vec uhvatila...

Delija je napisao(la):
Aj' sad bre nemojte da se svi pravite cistunci!!! :S: :S: :S:

Vi kao ne bi pazarili nesto po takvoj ceni? Zabole coveka odakle je. Sto se mene tice maznuto je napolju i doneseno ovde. Retko ko je dovoljno lud da valja nesto maznuto ovde - bas ovde. To pravilo prvo vazi za automobile i ovakve kompjuterske komponente sa serijskim brojevima, a to definitivno nisu maznuli "klinci" posto bi ih valjda ova nasa ultra-mega-giga "sposobna" :wall: policija vec uhvatila...

Da da toliko su sposobni da sad ja treba da im dajem IP usera kovacm i da ih navodim na neke tragove!
Mene uopste nije zanimalo tvoje misljenje o tome gde je kradena roba ali cudo jedno kakve informacije se ovde provlace.
Sve je pocelo od toga da su trgovci HW "prevaranti" koji se odvaljuju od parai ugradjuju 200% na komponente, a na kraju ce da bude propagirano da se kupuje kradena roba i lopovi ce da budu heroji!!

JADNO!

Meni to vise lici na borce za prava potrosaca, lepo povremeno opljackas uvoznike oni budu prinudjeni da uvezi novi kontigent robe (kojoj je do tada verovatno napolju pala cena) i tako mi kupci budemo srecni poto cene padaju :pPP
PS: salim se inace ;)

Meni bi najlogicnije bilo kad bi veci brand-ovi koji se prodaju kod nas u vecoj meri imali direktno prodaju ovde pa kad dodje pad cene oni mogu direktno cenu robe ovde da snize... Mada je sve to daleko od realnosti zabole njih tamo za nas jadne/male budale
Jel ispada kad nesto ide za SCG to treba vec da se kupi/kesira pre prelaza grane...
A zna se koliko je trziste HW dinamicno
Pa ako moze stocna hrana za svinje da ide tako (Nemac odredi cenu maloprodajnu) a ti dobijes 6% zarade nevidim zasto i HW ne bi mogao (Al je poredjenje :p )
Jednostavno da proizvodjac za dati region odredi maloprodajnu cenu pa nek se dileri/preprodavci ugradjuju ko koga vise....

Majku mu, Bojane, pa nemoj da mi okreces reci... :S:

Poslednja izmena:
Inace moj prat trenutno kupuje ceo komp i izmedju ostalog uzima MSI 6600GT 128Mb VIVO na koji je dobio predracun pre nedelju dana oko 225e, i sad posto ide na kredit oni kao cekaju da legnu pare a on ceka do oni njemu isporuce.. (verovatno robu ni nemaju na lageru jer je uzeo skuplje stvari) bas me interesuje koju ce mu cenu racunan posto sam skoro 100% siguran da one kartice za 225evra nema vise i cekaju novu turu...
Po meni nije logicno da ceka 2 nedelje ako ne i vise a plati staru cenu (pod uslovom da oni dobiju graficku po novoj(jeftinijoj) ceni)
U pitanju je BUS computers is Kikinde...

Delija je napisao(la):
I nemoj bezveze coveku da pravis probleme...

Da je stvarno umesan, ne bi bio lud da ostavlja svoje ime, prezime i broj telefona ovde na benchu i posle da 'ladno prica o tako necemu! :S:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=84509

Nigde ja nisam rekao da je on umesan ali ce po svoj prilici morati da objasni od koga se on to snabdeva HW-om!

PS. Hvala na linku

mihailo je napisao(la):
Mislim da bi bilo korektno i ljudski da se javis simpsonu ako raspolazes (a ocito raspolazes) izvesnim informacijama.
A zašto bi on to uradio? Kao da posle svega ima nekakve svrhe, ja bih jednostavno se otarasio takve robe odmah. I šta mu ko može onda? Sve se svodi na ''rekla-kazala''. A i on mora da je neka ''dileja'' kada se ovako javno hvali sa tim stvarima.
simpson H je napisao(la):
Da da toliko su sposobni da sad ja treba da im dajem IP usera kovacm i da ih navodim na neke tragove!
Mene uopste nije zanimalo tvoje misljenje o tome gde je kradena roba ali cudo jedno kakve informacije se ovde provlace.
Sve je pocelo od toga da su trgovci HW "prevaranti" koji se odvaljuju od parai ugradjuju 200% na komponente, a na kraju ce da bude propagirano da se kupuje kradena roba i lopovi ce da budu heroji!!

JADNO!
A ti kao nemas pokrice u vidu osiguranja? Ajde stvarno pusti momka na miru, očigledno je da ti nije on obio radnju. I mislim stvarno ko od vas ne bi pazario takvu robu? Taj mora da je lud.

ljudi, ljudi, po zakonu je KRIV jer je kupio robu. Da ne objasnjavam - verujte mi na rec. Cak mogu i krivicno da ga gone, mada za dve tri, stvarcice koje zajedno kostaju 100E ga verovatno nijedan sudija nece cimati...
A polcija i racunari :)))))))))) Nije ni cudo, koji strucnjak ce da radi za 25000din? Jedino neko sa Vojne akademije i njihovog "tehnickog smera" :))))

Mozda i nije nista kupio vec provocira.Sto se tice morala. Nikad ga na ovim prostorima nije bilo niti ce. Simpsone, nemoj pogresno da me razumes. Nema nikakve razlike u moralu onoga ko je kupio jeftine memorije i onog koji je kupio jeftine naslove sa igrama. Pred zakonom su svi isti, valjda. Kao i kad parkiras na nedozvoljeno mesto. Pokupe onoga sa kecom i onoga sa mecom.
Nisam upoznat, zar nemas osiguranje za firmu u slucaju obijanja iste?

borab je napisao(la):
....Pred zakonom su svi isti, valjda. Kao i kad parkiras na nedozvoljeno mesto. Pokupe onoga sa kecom i onoga sa mecom....

????!!?

ma daj...sta je ovo....poredjenje simpsona sa filmskom industrijom..nit' je primereno nit' je pravi primer...a bogami ni ono za parkiranje...a i masu puta sam video kako kecevi odlaze na pauku, k'o da su muve, a mece ostaju..teze su, sta li....
ako je covek kupio kradenu robu, treba da bude svestan da moze pred zakonom krivicno da odgovara jer je kupio kradenu robu....i za njega bi pravi savet bio da lepo sedne i porazmisli koliko mu vredi tih 50 evra sto je ustedeo...

Svako odgovara za svoje postupke.
Da je nekom drugom opljačkana radnja, taj neko sigurno ne bi sedeo skrštenih ruku, već bi na sve strane tražio nekakav trag.
Stvari samo treba posmatrati iz različitih uglova i tako razumeti i onog koji je pokraden i onog koji je za primamljivu cenu kupio neki HW (što mogu da razumem, ali ne i da podržim).
Moje lično mišljenje je da ne treba unapred dizati ovoliku prašinu, nego lepo iskoristiš te informacije do kojih si došao "zahvaljujući" ovom nesretnom kovacm-u, pa ako se ispostavi da je onako kako si pretpostavio u početku (i verovatno se ponadao), onda lepo obelodaniš sve.

milutin-bgd je napisao(la):
ljudi, ljudi, po zakonu je KRIV jer je kupio robu. Da ne objasnjavam - verujte mi na rec. Cak mogu i krivicno da ga gone, mada za dve tri, stvarcice koje zajedno kostaju 100E ga verovatno nijedan sudija nece cimati...
<snip>

Da li si siguran da je kriv uvek ili samo ako je upoznat sa time da je kupio kradenu robu?

Znam primere da su ljudi kupovali automobile, vec godinama registrovane ovde, potpuno legalno, potpisivali ugovore i preregistrovali ih na svoje ime...posle nekog vremena se otkrije da je auto bio kraden i policija ga oduzima (sto je samo po sebi nepravicno) ali krivicnog gonjenja, koliko ja znam, ne moze da bude.

Druga prica je buvljak...tamo se potpuno legalno (fiskalne kase nisu obavezne) prodaje sve i svasta, nema nacina da bilo koji kupac zna da li je roba kradena ili nije (da ne pricamo o placenoj carini).

Sto se Simpsona tice...pa sasvim je normalno da ovako reaguje. Covek je cisto nabavio tu robu, platio je (ili ce je platiti, da ne ulazimo u nacine poslovanja) i prodaje je po cenama koje sam odredi (njegovo pravo, ko hoce neka kupi, ko nece...), normalno je da ce da ucini sve da pronadje barem lopova ako ne i robu. Sigurno nece da ode sa motkom i umlati kovacm-a. Meni se cesto desi da mi kradu benzin iz auta (pri cemu mi nestane i poklopac rezervoara, sto me najvise pogadja jer benzina ionako nemam) i uvek pobesnim...mogu da zamislim kako se on oseca.

E sad...ostaje i cinjenica da se kovacm nalazi u prilicno nezgodnom polozaju, jer moze da ima problema sa vise strana...a da je sigurno da on nije lopov to je, najverovatnije, svima jasno.

Mali komentar na pricu, ako momak ima makar malo mozga prodace te kradene stvari sto je kupio, i uvek ce moci da kaze "salio sam se" ili "provocirao sam" ako mu panduri dodju na gajbu (sto nece da se desi). Simps i ostali sto se loze da ce nesto ozbiljno da saznaju, mozda i hoce ali samo ako je decko totalni ***** (sto svakako delom i jeste cim je poceo takvu temu). NHF. Samo jos jedan note, lopove treba u zatvor, ne podrzavam trgovinu kradenim stvarima, ali ako mislite da cete ovako nahvatati likove??? ONO :D mogu samo da se nasmejem. p0z.

Nego....koliko nas ovde ima originalni(placeni)software?Ili to nije kradja? :-devil-:

ni to nije dobro poredjenje....alo, coveku je neko provalio u radnju i pokrao robu! ne kazem da ne trebamo da imamo legalan software, nemoj pogresno da me razumes....kad dodje vreme da cemo moci sebi da priustimo isti, verovatno necemo mnogo razmisljati...pa ne kupuje se windows svaki dan...a i za igre imas demoe pa lepo mozes da vidis da li ti odgovara ili ne...spram toga i kupujes...a ne kao sada.....sve mora da se igra/proba/vidi...ali to nije tema ovog topica...dakle, jos jednom, nemojte porediti sa filmovima, software-om i drugim stvarima....zaista nije ni priblizno ovome...

citajuci ovo osecam se kao da zivim u nemackoj, a ne u srbiji...

Sale KG je napisao(la):
A ti kao nemas pokrice u vidu osiguranja? Ajde stvarno pusti momka na miru, očigledno je da ti nije on obio radnju. I mislim stvarno ko od vas ne bi pazario takvu robu? Taj mora da je lud.

A vidis nemam pokrice u vidu osiguranja vec se osecam kao da me je neko odzepario!!
Roba koju sam imao na lageru je kompletno placena tako da sam jedini osteceni JA!

Nema ni svako mozga ni muda da se bavi provalama, pa to nista ne dokazuje.
*****ite vishe tu Robin Hud filozofiju, ne vodi nigde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno