Šta je novo?

Krađa mobilnog

Meni je pronađen ukraden fon pre 2 godine,tada vredan oko 300 evra,ali zato što je u pitanju bila neka banda koja je organizovano krala sve i svašta,a plus je bilo razbojništvo (jedan se zaleti na mene s leđa,a drugi istrgne telefon i zapale). Javili su mi da dođem po njega nakon mesec i nešto,a već sam ga bio otpisao..

Eh, 100 mu muka :S: Ovo nije bilo razbojnistvo vec cista "kolegijalna" kradja :mad: Mozda da je decko malo nasamara pa da izlgeda k`o da je napadnuta ;) i onda da ode u policiju i trepce okicama :D ;) Eto ja se zezam, al` stvarno bre smor da ti ukradu nov telefon i to najverovatnije neko od kolega...

Pa da..I da prijaviš,dođe policija,istraga,inspektor,saslušavanje...i ti ispadneš najveći skot i čekaš kad će otkaz jer te svi u firmi gledaju popreko..
A može (nakon što se napravi gužva) i da se pojavi neka tetkica i kaže "jel' ovo,ja našla pored wc šolje.." i da opet ispadneš magarac..

ja u symbian nokia n70 imam program Guardian koji mi sms-om javi koji broj i sa kog repetitora koristi moj telefon u momentu chim ubaci svoju karticu...

Poslednja izmena:
E Dark sad me bas utesi :D Nazalost sumnjam da ona ima slican program u telefonu a ako se ne varam nema (tj nije imala :S: )symbian telefon...

Dajte ljudi vise informacija - kome tj tacno gde prijaviti u bg-u kradju mobilnog (da li u bilo kojoj opstinskoj policijskoj stanici ili ima neko drugo mesto bas za te slucajeve), sta poneti od dokumentacije tj da li je garantni list sa imei-jem dovoljan dokaz o vlasnistvu telefona, da li treba i fotokopija necega tj tipa licna kart i sl, neka izjava da se napise ili oni to rade na licu mesta i sl...

Ja sam konkretno bio na Zvezdari u policiji kad su mi mrknuli tel...Tamo sam nashao coveka koji samo to radi,ne sme javno da se kaze kako se zove pa PM... Covek mi je za dva dana nashao telefon i nashao je i onog ko je ukrao i josh ne znam kolko rece da li 12 ljudi koji su imali taj tel,znaci da ne verujesh kod koga je sve bio.
Mala napomena" Meni su rekli da oni traze tel samo ako je neko bio napadnut,ko mene shto su startovali sa nozevima,ili sl...
A to iz tashne tamo negde mislim da nece da traze,jedino da izmislite neku pricu...Pozdrav

Mala napomena" Meni su rekli da oni traze tel samo ako je neko bio napadnut,ko mene shto su startovali sa nozevima,ili sl...
Shiki mogo si nej.e.esh:D
Znam za sistem triangulacije koji bi mogao u bg da se uradi tj da se chak odredi tachno gde lice stoji kada koristi mobilni tel sa greshkom od par metara.....scan barem 3 repetitora...ali to nece niko da radi takve sitne stvari....ovako mogu da odrede na drugi nachin sa kog repetira prima signal telefon...ali kako taj tip nalazi tako lako telefone(u policiji)..to mi nije jasno...

pa ja sam napisao on-u stvari ima vezu u telekomu i onda cima te ljude poshto je on njima ne znam ni ja shta ucinio pa mu "vracaju" uslugu:D
a zamalo da naj.e.em,ali sva sreca pa sam bio priseban i nisam hteo da se ku.cim ko po obicaju:D pa sam im dao tel djavo da ih nosi...

Ok hvala na odgovorima. Reci cu joj da ode u panduraciju i da ponese papire od mobilnog i da onda tamo kuka i jadikuje kako je dozivela dusevni bol i patnju i sl ;)

Je l` ima poente prijaviti kradju telefona koji polovan kosta oko 40e?

Naravno da je svaku kradju potrebno prijaviti, pa i kada je mobilni od 40-700e u pitanju. Ne postoji pravilo, i nije potrebno sumnjati u drzavne organe.

Naravno da je svaku kradju potrebno prijaviti, pa i kada je mobilni od 40-700e u pitanju. Ne postoji pravilo, i nije potrebno sumnjati u drzavne organe.

Naravno, u potpunosti se slazem.

Iskoristio sam vikend da proguglam malo i vidim sta mi je raditi. Srecom, to mi je tel koji koristim za omiljeni br pa nije velika steta.. ipak 40e nije malo ali me brine sto vidim po komentarima mnogih ovde da je na takve kradje najbolje zaboraviti. Jedini razlog zbog kog ne bih prijavio je taj sto cu morati da se cimam oko toga, da dajem izjave ili svedocim a to nije vredno tih para...ali ipak, ne bih voleo da se neko seta nekaznjen sa mojim telefonom..

Iskoristio sam vikend da proguglam malo i vidim sta mi je raditi. Srecom, to mi je tel koji koristim za omiljeni br pa nije velika steta.. ipak 40e nije malo ali me brine sto vidim po komentarima mnogih ovde da je na takve kradje najbolje zaboraviti. Jedini razlog zbog kog ne bih prijavio je taj sto cu morati da se cimam oko toga, da dajem izjave ili svedocim a to nije vredno tih para...ali ipak, ne bih voleo da se neko seta nekaznjen sa mojim telefonom..

pa jel ti do kesa ili do pravde?

mislim - ili ti je do 40e, ili ti je do toga da se neko ne seta nekaznjen. odluci sta ti je bitno - i znaces sta treba da uradis (da li da se zarad pravde cimas sa izjavama, ili da batalis 40e)

Ovaj thread je star godinama?!? Tacnije jos iz 2006?

da, ali kao sto vidis, dobili smo novu zrtvu :p

Samsung mobilaje imaju dobru foru zastite - aktiviras zastitu na samom aparatu -, odaberes 2 tebi bliska broja prijatelja, i prilikom svake promene sim kartice, telefon BEZ znanja "novog vlasnika" salje sms na ta 2 izabrana broja sa porukom tipa "gazda, u meni se sada nalazi ta i ta sim karica tj broj"... A ti posle masti na volju kako da se ponasas ka tom vlasniku tj broju :d

A jel može objašnjenje kako se aktivira ta zaštita, nikako nisam uspeo da je nadjem.
Hvala.

Kad su meni ukrali bicikl, "davanje izjave" je trajalo 10ak minuta, tako da je moguće da će ti trebati duže do prve stanice milicije nego prijava :)

Treba prijaviti sve, upravo su nemar i prihvatanje nepravde jedan od naših najvećih problema. Kakva god da je policija, velikim delom lenja i korumpirana, mi treba da damo sve od sebe, a drugi će kad tad platiti za svoje, na ovom ili na onom sudu.

Samsung mobilaje imaju dobru foru zastite - aktiviras zastitu na samom aparatu -, odaberes 2 tebi bliska broja prijatelja, i prilikom svake promene sim kartice, telefon BEZ znanja "novog vlasnika" salje sms na ta 2 izabrana broja sa porukom tipa "gazda, u meni se sada nalazi ta i ta sim karica tj broj"... A ti posle masti na volju kako da se ponasas ka tom vlasniku tj broju :d

Ja sam prilican laik za telefonski softver, a posto sam pravi maler sto se tice otudjivanja istih, da li je to moguce da se namesti i na mom Samsung S8000 Jet iCon-u?

Ima tu opciju -MObile tracker - e sad, trebalo bi da je u settings - security - Mobile track...Tu ukljucis, odaberes broj bliske osobe i sacuvas...Znaci potrazi malo po meniju, opcija je MOBILE TRACKER

Ja sam prilican laik za telefonski softver, a posto sam pravi maler sto se tice otudjivanja istih, da li je to moguce da se namesti i na mom Samsung S8000 Jet iCon-u?

Za taj telefon vazi isto uputstvo koje sam postavio gore za Wave.

Menu > Settings > Security > Mobile Tracker > Switch on

Drug je za diplomski radio GPS, i pricao mi da je da ima program za telefone sa ugradjenim GPS-om koji radi slicno poput "Mobile Tracker-a".
-Ukoliko vam ukradu telefon i ne izvade karticu posaljete na svoj br SMS sa lozinkom, taj sms necujno aktivira program u pozadini telefona i na svakih nekoliko minuta salje tacnu lokaciju mob-a koju utvrdi preko GPS-a.
-Takodje, ukoliko bace vasu i cim stave svoju karticu program pocinje automatski da javlja svoju lokaciju na br koji ste uneli u njega u toku podesavanja.

Ako nekoga zanima mogu se raspitati kako se zove taj program...

Nazad
Vrh Dno